Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - VIII tema

QUOTE(Roja @ 2015 07 28, 00:31)
Kai man nustatė ligą, reumatoidiškai buvo patinęs tik vienas sąnarys (kiek mažoka, atrodė). Juk galėtų būti nuo bet ko vienas. Kitas buvo tiesiog patinęs pirštas. Bet netrukus pradėjo ryškėti kitų pirštų sąnariukai paraudimais iš šonų. Vis ryškėja. Matyt, jau ,,bumbuluosis'' ir tie.  verysad.gif
Man gydytoja sakė, kad reumatoidinis gali reikštis iš pradžių chaotiškai, kol ,,susinormalizuoja'', įeina į vėžes.

Jevdokimenko, radau, rašo apie raumenų skaudėjimą sergant RA. Man ir yra tirpimų. Anksčiau netgi daugiau būdavo. Maniau, katė nutupėdavo. smile.gif
O kaip jums tirpsta pirštai? Kurie nors atskiri ar visoos galūnės?

Tas daiktų nenulaikymas rankose...  g.gif Nežinau, aš dar prieš atsistodama kažkaip pajusdavau, dar net neatsirėmusi rankomis, kad neatsistosiu, nes rankos nerems...

Man tik vienas buvo piršto sąnarys patinęs, bet to sąnario neskaudėjo visai.... sad.gif
Dabar labai dažnai nutirpsta visa plaštaka- nuo riešo iki pirštų galiukų. Arba nuo peties, ypač jei atmetu rankas gulėdama ant nugaros.
Tirpdavo ir anksčiau kojos rankos, bet bėda versdavau kitieks dalykams. Ne kartą stodamasi nuo kėdės esu kritusi, nes nutirpdavo koja, bet nieko nejausdavo...
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 07 27, 16:23)
O kokie cia tyrimai C3, C4, ka jie rodo ? unsure.gif

Jie buna sumazeje sergant autoimuninem ligom. Dar kazkas forume rase, kad Lietuvoje juos kartais daro, siekiant ivertinti inkstu veikla. Cia apie C3:
http://www.ligos.lt/...omplementas/45/
Dar bendrai apie siios tyrimus
http://tavosveikata....-ir-c4-tyrimas/
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2015 07 28, 17:34)
Jie buna sumazeje sergant autoimuninem ligom.

Arba padidėję (sergant reumatoidiniu, juveniliniu ar spondilitu).
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2015 07 28, 17:34)
Jie buna sumazeje sergant autoimuninem ligom. Dar kazkas forume rase, kad Lietuvoje juos kartais daro, siekiant ivertinti inkstu veikla. Cia apie C3:
http://www.ligos.lt/...omplementas/45/
Dar bendrai apie siios tyrimus
http://tavosveikata....-ir-c4-tyrimas/

Labai aciu, nieko nebuvau girdejusi apie tokius tyrimus. Gal zinai kokia ju kaina ir kas daro?Niekas gyvenime is gydytoju nebuvo usimine apie tokius tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 07 28, 21:14)
Labai aciu, nieko nebuvau girdejusi apie tokius tyrimus. Gal zinai kokia ju kaina ir kas daro?Niekas gyvenime is gydytoju nebuvo usimine apie tokius tyrimus.

Peržiūrėjau, rodos, ir man netirta. g.gif Kauno klinikose tokie tyrimai kainuoja maždaug 10 ir 11 eurų.
Papildyta:
Santariškėse, žiūriu, net pigiau euru.

Nors gali būti, kad ir Kaune pigiau. Nes kai dariausi tris kepenų tyrimus, tai vietoj 18 Lt, nurodytų internete pdf'e, mokėjau 14 Lt. Gal ne paskutinį variantą suradau.
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2015 07 28, 21:14)

Gal, kai diagnoze aiski, ju nedaro. Kai mano neaiski, tai vis kazko iesko smile.gif Man visus kraujo tyrimus nemokamai daro (ne Lietuvoje), tai LT kainu nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2015 07 28, 05:52)
Man tik vienas buvo piršto sąnarys patinęs, bet to sąnario neskaudėjo visai.... sad.gif
Dabar labai dažnai nutirpsta visa plaštaka- nuo riešo iki pirštų galiukų. Arba nuo peties, ypač jei atmetu rankas gulėdama ant nugaros.
Tirpdavo ir anksčiau kojos rankos, bet bėda versdavau kitieks dalykams. Ne kartą stodamasi nuo kėdės esu kritusi, nes nutirpdavo koja, bet nieko nejausdavo...

O ka daryt su tuo tirpimu, aš aišku pakratau , pajudu, ir jokie magniai nepadeda. man tirpsta ir ranko ir kojos nuo pat klubo.man užvakar taip "sutraukė" ranką bėgių perjungt nepajėgiau. O aš kaip ir čia kažkas rašė patvirtintos diagnozės neturiu, turėjau jau prieš mėnesį pakartoti tyrimus pas reumotologą,bet dabar su nervais nesusitvarkau. jau atrodo susitaikiau (tik su nuslydimais) kad mano 40 metes organizmas kaip 70 -taip gydytoja pasake, kad sanariai susidėvėję ne pagal amžių. Bet dabar dar čiurna. Vakar kambaryj kiek vesiau , kojnių nežsidėjau, tai iki kauliuko pusę nakties glosčiau, užmigt nėjo. Ką reikės žiemą daryt...
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 08 01, 16:26)
O ka daryt su tuo tirpimu, aš aišku pakratau , pajudu, ir jokie magniai nepadeda. man tirpsta ir ranko ir kojos nuo pat klubo.man užvakar taip "sutraukė" ranką bėgių perjungt nepajėgiau. O aš kaip ir čia kažkas rašė patvirtintos diagnozės  neturiu, turėjau jau prieš mėnesį pakartoti tyrimus pas reumotologą,bet dabar su nervais nesusitvarkau. jau atrodo susitaikiau (tik su nuslydimais) kad mano 40 metes organizmas kaip 70 -taip gydytoja pasake, kad sanariai susidėvėję ne pagal amžių. Bet dabar dar čiurna. Vakar kambaryj kiek vesiau , kojnių nežsidėjau, tai iki kauliuko pusę nakties glosčiau, užmigt nėjo. Ką reikės žiemą daryt...

O kokie tyrimai ka rodo? O tau anksciau sanariu neskaudejo? Netaip gi greitai gal ta artroze issivyste, turejo ir anksciau skaudet gal jei artritas yra?

O niekam kitu pozymiu nebuna prie artrito - skaudancios gerkles daznai, slapimtakiu diskomforto, sekundiniu durimu po visa kuna? O ar kam traukia nugara, rankas, tempimai tie... o dar skausmas einantis per dantis, nesti, duria, maudzia ar kam taip buna, saudimai prie ausu kazkur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gella*: 01 rugpjūčio 2015 - 16:42
QUOTE(Gella* @ 2015 08 01, 14:36)
O kokie tyrimai ka rodo?  O tau anksciau sanariu neskaudejo? Netaip gi greitai gal ta artroze issivyste, turejo ir anksciau skaudet gal jei artritas yra?

O niekam kitu pozymiu nebuna prie artrito - skaudancios gerkles daznai, slapimtakiu diskomforto, sekundiniu durimu po visa kuna? O ar kam traukia nugara, rankas, tempimai tie... o dar skausmas einantis per dantis, nesti, duria, maudzia ar kam taip buna, saudimai prie ausu kazkur?

amžini sinusitai ir galvos skausmai, ir kai šeimos gydytoja darydavo krauja vis sakydavo kad kazkoks imuniteto rodiklis kiek blogesnis, ir pirma karta prieš 4 metus sutino kelis, bet po kiek praėjo, prieš du metus pasikartojo tai pusė metų priešudegiminius ir fizioterapiją. O paskui padarė klubų -2 stadija, stuburo 2 stadija, , kelio vieno 2 stadija, vat čiurnų dar nefotkino, bet vieno piršto nelankstau, kai riečiu pirštus (tokį pratimą darau) vienas pirštas nesilenkia, kai lenkiu su ranka-labai skauda. bijau išgirst atsakymą , bet reikės ir čiurą nusifotkinti. Ankščiau irgi paskaudėdavo, bet nedaug,kojas labai traukdavo net sustodavau kad avarijos nepadaryčiau.kas dien nuo 14 m po 4 km nubėgdavau, o dabar kaip invalidė, vieną dieną daugiau pavaikštau, tai kitą sėdžiu sutinusiais keliais. Reabilitoligė parašė pernai kad ateičiau pakartoti tyrimus birželį, nežino kas yra. o dabar tik xepą ir artilį kai skauda . bet negeriu, kenčiu.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 08 01, 20:29)
amžini sinusitai ir galvos skausmai, ir kai šeimos gydytoja darydavo krauja vis sakydavo kad kazkoks imuniteto rodiklis kiek blogesnis, ir pirma karta prieš 4 metus sutino kelis, bet po kiek praėjo, prieš du metus pasikartojo tai pusė metų priešudegiminius ir fizioterapiją. O paskui padarė klubų -2 stadija, stuburo 2 stadija, , kelio vieno  2  stadija, vat čiurnų dar nefotkino, bet vieno piršto nelankstau, kai riečiu pirštus (tokį pratimą darau) vienas pirštas nesilenkia, kai lenkiu su ranka-labai skauda. bijau išgirst atsakymą , bet reikės ir čiurą nusifotkinti. Ankščiau irgi paskaudėdavo, bet nedaug,kojas labai traukdavo net sustodavau kad avarijos nepadaryčiau.kas dien nuo 14 m po 4 km nubėgdavau, o dabar kaip invalidė, vieną dieną daugiau pavaikštau, tai kitą sėdžiu sutinusiais keliais. Reabilitoligė parašė pernai kad ateičiau pakartoti tyrimus birželį, nežino kas yra. o dabar tik xepą ir artilį kai skauda . bet negeriu, kenčiu.

O kam kenti skausmus, del skrandzio? O sitie Rf nieko nerodo? Reumatologe imunologiniu nedare? O fizioterapija padeda kaziek? Ar cia tik trumpam laikui?

Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2015 08 01, 15:26)
Vakar kambaryj kiek vesiau , kojnių nežsidėjau, tai iki kauliuko pusę nakties glosčiau, užmigt nėjo. Ką reikės žiemą daryt...

Aš jau seniai miegu su vilnonėmis kojinėmis. Net ir šią vasarą. Anksčiau miegodavau su medvilninėmis vasarą, tai kažkaip nusismaukdavo, nes jei ilgesnės, tai tos timputės užspaudžia labai (negerai dėl venų), o jei trumputės, tai nuslysta kuri besivartant, ir šąla koja.
Vilnonės kojinės retesnio mezgimo, pėda kvėpuoja.
Papildyta:
QUOTE(ajd @ 2015 08 01, 15:26)
turėjau jau prieš mėnesį pakartoti tyrimus pas reumotologą,bet dabar su nervais nesusitvarkau.

Gal būtų gerai bent jau rematologinius tyrimus pasidaryti? Vis žinosit situaciją. Gal reumatologei bus kas aiškiau, paskirs kokių vaistų, ir susitvarkys viskas (ir nervai, nes kai nežinai, kas yra, tai ir įtampa kyla). g.gif
Atsakyti
4u.gif niu gal atsigausim.. šilčiau darosi..
man ryt pas daktarų... mirksiukas.gif pridavinėsiu kraują. Žiūrėsim kaip veikia vais
tai...
Atsakyti