Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(zay @ 2015 02 22, 20:00)
Aš sausą visad brinkindavau, nes jei valgo visą porciją iš kart-taip lengviau viškinas. Bet vis tik aš patarčiau iš bliūdo visai neduot-normą į maišiuką ir lauke TIK už klausymą suduodat. Atsiras geras stimulas ir motyvacija klausyt, maistas kaip minėjo mėgėja, taps vertybė, o šeimininkas Dievas, nereiks skaniukų smile.gif. O alkanas šuo-sveikas ir klusnus. Nuolatinis maisto buvimas gali būt ne tik blogo auklėjimo priežastimi, bet ir sutrikdyt sveikatą. Šuo plėšrus gyvūnas, jo virškinimo sistema ne karvės, kuriai reikia nuolat valgyt. Plėšrūno natūrali būsena-alkis.
Jei šeriama RAW-sauso neduodama, visai, niekad smile.gif

Ačiū,
Po truputį mokausi. Vadinasi, mes įsivaizduojame, kad lepiname, labai mylim, o iš tikrųjų keliam problemas.
Zay, o sausą kai duodat lauke, už gerumą 4u.gif , tada jau nebrinkinate ? Manau, gal ir galima, kelčiau ryte anksčiau, pavedžiočiau, sušerčiau porciją, o tada vakare, kai grįžčiau, po darbo.
Dar mane tas RAW neramina, bet priėjus, prie šito metodo, negalėčiau niekuo dalintis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lorkutė: 22 vasario 2015 - 19:16
QUOTE(lorkutė @ 2015 02 22, 20:14)
Ačiū,
Po truputį mokausi. Vadinasi, mes įsivaizduojame, kad lepiname, labai mylim, o iš tikrųjų keliam problemas.
Zay, o sausą kai duodat lauke, už gerumą  4u.gif , tada jau nebrinkinate ? Manau, gal ir galima, kelčiau ryte anksčiau, pavedžiočiau, sušerčiau porciją, o tada vakare, kai grįžčiau, po darbo.
Dar mane tas RAW neramina, bet priėjus, prie šito metodo, negalėčiau niekuo dalintis  doh.gif

kai lauke iš rankos šeriat-nereik brinkint, nes po kelis gabaliukus suduodat. Anksčiau keltis nereik, pasivaikščiojimo metu liepkit ateit atsisėst, atsigult.
O dalintis prie stalo ir nebūtina, jūs tai suvokiat kaip draugiškumo gestą, o šuo suvokia visai kitaip. Tikriausiai žinot kad šunims labai svarbu hierarchija, ir tam kad šuo realiai klausytų ir dresūra duotų naudos reikia kad jis pripažintų jus vadu? O įsivaizduokit šunų gaują, vedlys valgo maistą, ateina hierarchiškai žemesnis ir sako pasidalink, būk draugas. Vadas dalinas? Aha-skyle ar guzu kaktoje tikrai dalinas, maistu ne. Tai kad jūs dalinatės savo maistu ne draugiškumas, šuo tai suvokia kaip jūsų kaip žemesnio gaujoje elgseną. Atėjo-duok, ir duoda. Pasyvus dominavimas. Šuo ne žmogus, jis supranta kitas taisykles, neprimeskim savo žmogiškųjų modelių šunims, tai nesąžininga jų atžvilgiu. Leiskit šunims būt šunimis. Ir pakartosiu savo nuvalkiotą frazę-kas mums yra šypsena-šunims iššiepti dantys wink.gif
Atsakyti
O jei šeriamas raw, išeitų netenkama tokios galimybės šerti kad ir lauke, tik už paklusnumą?
Ar irgi vertėtų susipjausčius, bent mėsą neštis, nors atrodo problematiška g.gif
Kaip maitinant RAW pabrėžti tą savo dieviškumą? biggrin.gif
Atsakyti
Maitinant raw tai tikrai labai sudėtinga ir jei yra realus reikalas tai daryt-pervedu tam laikotarpiui ant sauso..
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2015 02 22, 20:33)
O jei šeriamas raw, išeitų netenkama tokios galimybės šerti kad ir lauke, tik už paklusnumą?

Mėginau aš su raw. Vienkartinėmis pirštinėmis traukiau mėsą iš maišelio ir šėriau už pasiekimus, bet nepatogu, atsilaikiau tik 4 dienas. O ir kraujo lašai ant asfalto gan makabriškai atrodė ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 22 vasario 2015 - 22:23
QUOTE(~SUR~ @ 2015 02 21, 06:06)
VekiVivon grazi pilke kalyte smile.gif Kuo vardu? Koks jos charakteris? Nu papasakokit daugiau apie drauge  smile.gif  4u.gif

Dekoju už komplimentus smile.gif
Vardu Endless (Flame Endless vom Gloriya Hunde) smile.gif Tėvai: Lukas Geležinis vilkas (Varis) - buvo zay ir Stiesha iz Chertova RVA (Stieša) - buvo Slaviko.

Ji drąsi, labai aktyvi, žaisminga, smalsi, labai kontaktinė, grobinė, greitai mokosi, tačiau turi stiprią socialinę agresiją (tikiuosi šį terminą gerai pavartojau), triukšminga. Begalo ištikimas, prisirišęs šuo. 96% liko pasiruošusi dirbti. Žvėriukas visiškai valdomas smile.gif Šunų neėda, sugyvena su naminiais ir laukiniais gyvūnais. Reguoja į situaciją. Šuo su kuriuo visad saugu smile.gif

lorkute, ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 22 vasario 2015 - 22:43
QUOTE(Tuoj @ 2015 02 22, 23:22)
Mėginau aš su raw. Vienkartinėmis pirštinėmis traukiau mėsą iš maišelio ir šėriau už pasiekimus, bet nepatogu, atsilaikiau tik 4 dienas. O ir kraujo lašai ant asfalto gan makabriškai atrodė ph34r.gif

Esu ir as taip dariusi pries tai augintam suniui, atsimenu ta mesos kvapa nuo ranku... na o Ropsi paklusnumo mokau, kaip patare musu dresuotojas, su virta jautienos sirdimi ( smulkiai supjaustau ir palieku kad apdziutu) - netepa nei ranku, nei kisenes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo levrete: 23 vasario 2015 - 08:29
QUOTE(*Elia* @ 2015 02 22, 21:33)
Ar irgi vertėtų susipjausčius, bent mėsą neštis, nors atrodo problematiška  g.gif
Kaip maitinant RAW pabrėžti tą savo dieviškumą?  biggrin.gif

Kame problema? Imi kepeneles, širdeles. Jas išverdi ir supjaustai mažais gabaliukais. Jei mėsa nemalonu - pervesk ant sauso. Padarai bado dietą 1-3 paras ir šeri tik treniruočių metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2015 02 23, 12:10)
Kame problema? Imi kepeneles, širdeles. Jas išverdi ir supjaustai mažais gabaliukais. Jei mėsa nemalonu - pervesk ant sauso. Padarai bado dietą 1-3 paras ir šeri tik treniruočių metu smile.gif

Problema, matyt tame, kaip aš suprantu RAW - ten turėtų būti tik žalia mėsa, kaip gamtoje plėšrūnas sumedžioja.
Ką duot dresūros metu - ne problema
Pervest ant sauso - galima, bet klausimas ne apie tai buvo 4u.gif biggrin.gif

Pažįstama savaip sprendė drausmės pasivaikščiojimų metu problemą, nes jos patinas ėsdamas mėsą purtė, nuo ko kentėjo virtuvės sienos - nešdavosi mėsą kuprinėje, šuo nesitraukdavo visą pasivaikščiojimą, kurio gale tą mėsą atiduodavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2015 02 22, 20:33)
Ar irgi vertėtų susipjausčius, bent mėsą neštis, nors atrodo problematiška  g.gif
Kaip maitinant RAW pabrėžti tą savo dieviškumą?  biggrin.gif

Savo laiku bandžiau intensyviai RAW naudoti paklusnume - labai labai sunku ir labai labai nepatogu.
Šeriant RAW kaip skaniukus galima naudoti apdžiovintus plaučius arba kepenėles, bet tokios idėjos kaip su sausu jau nebesigauna.
"Dieviškumą" pabrėžti galima su komandų serijomis prieš paduodant maistą, atsišaukimu nuo maisto dar prieš pradedant ėsti ir pan. Bet sakau, tokios idėjos kaip su sausu jau nebesigauna.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 02 23, 14:14)
Problema, matyt tame, kaip aš suprantu RAW - ten turėtų būti tik žalia mėsa, kaip gamtoje plėšrūnas sumedžioja.
Ką duot dresūros metu - ne problema
Pervest ant sauso - galima, bet klausimas ne apie tai buvo  4u.gif  biggrin.gif

Pažįstama savaip sprendė drausmės pasivaikščiojimų  metu problemą, nes jos patinas ėsdamas mėsą purtė, nuo ko kentėjo virtuvės sienos - nešdavosi mėsą kuprinėje, šuo nesitraukdavo visą pasivaikščiojimą, kurio gale tą mėsą atiduodavo  smile.gif

Aš manau, kad tai išsidirbinejimas smile.gif Raw nėra panacėja, šuo seniai nebe vilkas. Žmonės irgi išsidirbineja savaip, tik kažkodėl nė vienas nenori būti kokiu kromanjoniečiu, nendertaliečiu, austrolopiteku smile.gif
Aš nešeriu šuns pagal Raw. Mėsa pjaustyta gabaliukawis, skrandžių beveik neduodu visai. Duodu ir virta mėsą, kelionėse seriu sausiaku. Padariau kraujo tyrimus - netrūksta nei vitaminų, nei mineralų. Kailis žvilga, vadnas mitybą tinka.
Atsakyti