Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

Augant šuniui, auga ir klausimų, abejonių kiekis šeimininkui. Tad noriu patarimo dėl tinkamo fizinio krūvio parinkimo mūsų 10 mėn paaugliui. Bandžiau informacijos ieškotis internete, veisėjų patarimų skiltyse, bet visur parašyta daugmaž, kad svarbu turėti žinių, kaip paskirstyti tą fizinį krūvį, o konkrečių pavyzdžių, kuriais galėčiau vadovautis, taip ir neradau. Norėčiau žinoti, kiek km per dieną apytiksliai turėtų nubėgti tokio amžiaus šuo, koks turėtų būti tempas, laikas. Ar užtenka ėjimo greitu žingsniu, ar reikia bėgioti ir t.t. Labai norėčiau auginti teisingai, t.y. neperkrauti šuns, kad raumenys ir ištvermė vystytųsi tinkamai.Žodžiu, šiuo metu galvoje labai daug neiškumu ta tema blush2.gif

Šiuo metu kaip jau minėjau Ropsiui 10 mėn, jis yra 65cm ūgio ties ketera ir sveria 30,4kg.

Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 05 20, 10:23)
Norėčiau žinoti, kiek km per dieną  apytiksliai turėtų nubėgti tokio amžiaus šuo, koks turėtų būti tempas, laikas. Ar užtenka ėjimo greitu žingsniu, ar reikia bėgioti ir t.t. Labai norėčiau auginti teisingai, t.y. neperkrauti šuns, kad raumenys ir ištvermė vystytųsi tinkamai.

tempą ir laiką iš pradžių turėtumėte žiūrėti pagal šuns galimybes ( ypatingai kai jis dar nesuaugęs ir netirti sąnariai,), gal todėl ir nerandate instrukcijų, kiek tokio amžiaus šuo 'turi' bėgti:)

tiesiog pradėkite lėtai bėgti kartu nuo 5min per dieną ir jei viskas ok, per mėnesį prailginkite iki kokių 10-15.
čia kaip ir sau - prieini tempą, kuris tau asmeniškai jau yra 'sportas' ir nuo jo pradedi, be plėšymųsi..
tempas turėtų būti negreitas, tačiau pastovus (t.y. be stabčiojimo pauostinėti).

kol šuo visai nieko nedaręs, tiks ir bėgti šalia jūsų, tai iš čia ir bus tas 'negreitumas':)
bet paskui, po displazijos tyrimo, jei jūsų tikslas - sportas, tokio tempo, kad didelis šuo bėgtų risčia ilgai ir pakankamai greitai, t.y. kokių 15kmh, be dviračio neišeis palaikyti
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 05 20, 09:23)
Tad noriu patarimo dėl tinkamo fizinio krūvio parinkimo mūsų 10 mėn paaugliui.

Kai ieškojau informacijos apie krūvį mažam šuniukui (kurio veislėje aktuali displazijos problema), radau patarimą bėgioti ne daugiau kaip 5 min. vienam mėnesiui (t.y. 3 mėn. šuniukas gali pabėgioti 15 min. per dieną; 6 mėn. - 30 min., 24 mėn. - 2 val. ir t.t.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 21 gegužės 2015 - 14:22
Bet kažin ar apskritai BŪTINA bėgioti su VA? Ar galima tiesiog greitai eiti su juo nemažus atstumus. Man asmeniškai bėgioti labai nepatinka, jau geriau greitas ėjimas. Aišku, jei žinočiau, kad tai ryškiai per mažai, tada tektų aukotis ir bėgioti.
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 05 22, 15:55)
Bet kažin ar apskritai BŪTINA bėgioti su VA? Ar galima tiesiog greitai eiti su juo nemažus atstumus. Man asmeniškai bėgioti labai nepatinka, jau geriau greitas ėjimas. Aišku, jei žinočiau, kad tai ryškiai per mažai, tada tektų aukotis ir bėgioti.

aš nebėgioju schmoll.gif vis ruošiuos su dviračiu važinėt, bet nekaip dviračio neparsivežu iš Trakų ax.gif

Kirai iškrauti pilnai užtenka kamuoliuką pamėtyt, o mergina tikrai aktyvi, turi parako bigsmile.gif

va beje parodysiu porą foto iš šian pasivaikščiojimo 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Labas vakaras,

kas ne RAW šeriat, kokį pašarą renkatės savo VA? Pasimečiau tarp tiek rūšių, kol kas Acana šeriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 22, 17:19)
aš nebėgioju  schmoll.gif 

Aš irgi - einu, o maniškė aplink bėgioja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 05 22, 15:55)
Bet kažin ar apskritai BŪTINA bėgioti su VA?

O kur parašyta, kad BŪTINA bėgiot? Reikalingas krūvis. Bet kokiam šuniui. O čia jau šeimininko išmonė, kaip jį suteikt. Pvz. ėjimas greta su kontakto laikymu 5-10 minučių prilygsta tikriausiai kokiai valandai lakstymo miške. Būkit išradingi ir ieškokit labiausiai patinkančios sau ir šuniui veiklos - abu būsit patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2015 05 23, 01:21)
Aš irgi - einu, o maniškė aplink bėgioja  biggrin.gif

geriausia taip thumbup.gif

aš įtariu tas klausimas buvo dėl tos nuomonės, kad jau su vokiečiu reikės krosus lakstyt, kad iškraut smile.gif pati taip kažkada galvojau, beeeet kaip rodo patirtis, vokietis ne haskis, užtenka kamuoliuką pamėtyt ar pasidresuot ir išvargsta šuo thumbup.gif
Atsakyti
Oi aš tai tinginė esu išvis ir tingiu vaikščiot, ką jau kalbėt apie bėgiojimą. biggrin.gif Aš kamuolį pamėtau į kalną arba padresuoju. Aišku būna kad ir tiesiog pasivaikčiot išeinam ar iki kokio miško nuvažiuojam, nors dabar dėl erkių senokai buvom, prie jūros varom. Bėda va su kitu šuniu, kuris nereaguoja lauke ne tik į žaislus, bet ir į maistą silpnai, su tuo vargstu ir nesugalvoju ką veikt.
Papildyta:
Mes su Vipiu ne tik paklusnumą mokomės, bet ir visokiausių triukų. smile.gif Ne taip atsibosta dresuotis tuomet. Va čia ji apsimeta negyva ir sėdi medyje. smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 05 23, 10:21)
geriausia taip  thumbup.gif

aš įtariu tas klausimas buvo dėl tos nuomonės, kad jau su vokiečiu reikės krosus lakstyt, kad iškraut smile.gif pati taip kažkada galvojau, beeeet kaip rodo patirtis, vokietis ne haskis, užtenka kamuoliuką pamėtyt ar pasidresuot ir išvargsta šuo  thumbup.gif

Taip, Jūs visiškai teisi dėl tos nuomonės rolleyes.gif nes jo jaunatviška energija liejasi per kraštus, o aš norėčiau, kaip Mėgėja sakė, kad iš bendro laiko su šunimi abi pusės gautu kuo daugiau teigiamu emociju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo levrete: 23 gegužės 2015 - 19:35
maniškė paskui kamuolį nebėgioja nors tu ką jai. Nubėga kartą du, bet paskui daryt ką nori, kaip nori ir su kuo nori. mb su dviračiu nuvaiko.
Atsakyti