Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(166cm @ 2015 05 04, 00:07)

aš nesuprantu, kaip galima gyvent be smaugtukų ir griežtų - taigi rankas pakerta, kai šuo tempia iš visos jėgos. Jeigu grandinėlė žemai tabaluoja, šuo tempiasi, kariasi, jeigu aukščiau - jį taip smaugia, kad pats šuo tempti nesiveržia. nors šiaip jau griežtas mb riaumojimas labiausiai suveikė  biggrin.gif  mūsiškė dabar jau su paprastu antkakliu valdoma.

aš nemokantį gražiai eit įsivaizduoju jorkiuką, dar gal kokį biglį iš bėdos, bet VA.... tai kas ką vedžioja - jūs šunį ar jis jus? ar rankų neskauda?

iki "valandžiukės dūkimo" paprastai dar ir nueit reikia galą kelio arba vien jau tą papildomą valandžiukę turėt. šunį juk vesti tenka įvairiu metu, visokiom progom. didžiausia problema minioje - gi žmonėms nejauku prie šeimininką vedžiojančio didelio šuns.

Pas mane, nereik pamiršt, trys nemokantys gražiai vaikščiot VA biggrin.gif Mes gyvenam miesto centre, bute, ir tarp žmonių jos elgiasi puikiai, ir niekas nesigąsdina. biggrin.gif Mes gal skirtingai įsivaizduojam tą "nemokantį" vaikščiot šunį, aš tikiu, kad jeigu užlaikytą "ant lenciūgo" šunį į miestą išsivesčiau gal žmonės ir bėgtų nuo tokio žvėries, o aš iš paskos skrisčiau. Maniškės moka elgtis mieste, žinoma, būna, kad įkyriai eina "ant įtampos" ar makaluojasi, bet nei riaumot, nei smaugt jų nereik, ir pati viena tris galiu taip vest. biggrin.gif O jei reik greit iškraut šunį užtenka 15min dresūros arba kamuolio mėtymo ir parsivedu šunį su liežuviu iki žemės namo. smile.gif
Papildyta:
Ai ir antkakliai pas mane paprasti platūs medžiaginiai, nemėgstu griežto. Tada šuo būna "negyvas", man patinka kai yra judesio ant pavadžio. biggrin.gif Griežtas man reikalingas tik dresūroj ir tai labai retai, bet paprastam vedžiojimui ne. smile.gif
Atsakyti
na nžn, Kira nei ant griežto, nei ant smaugtuko mirusi nebūna biggrin.gif bet po miško aišku kažkiek ramesnė pasidaro
Atsakyti
Na maniškės ant griežto per tvarkingai eina, nepatinka man. biggrin.gif Plius, kad nesugebu išmokyt gražiai vaikščiot tai yra tik mano tinginystė ir šunys dėl to nekalti, tad kam juos smaugt ar ant dyglių vedžiot. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2015 05 04, 00:07)
draugės VA voljere gyvena, niekur neišeina, nes gi ji jo pavest negali... o teisingai prismaugt nemokėjo.

aš nesuprantu, kaip galima gyvent be smaugtukų ir griežtų - taigi rankas pakerta, kai šuo tempia iš visos jėgos. Jeigu grandinėlė žemai tabaluoja, šuo tempiasi, kariasi, jeigu aukščiau - jį taip smaugia, kad pats šuo tempti nesiveržia. nors šiaip jau griežtas mb riaumojimas labiausiai suveikė  biggrin.gif  mūsiškė dabar jau su paprastu antkakliu valdoma.

aš nemokantį gražiai eit įsivaizduoju jorkiuką, dar gal kokį biglį iš bėdos, bet VA.... tai kas ką vedžioja - jūs šunį ar jis jus? ar rankų neskauda?

iki "valandžiukės dūkimo" paprastai dar ir nueit reikia galą kelio arba vien jau tą papildomą valandžiukę turėt. šunį juk vesti tenka įvairiu metu, visokiom progom. didžiausia problema minioje - gi žmonėms nejauku prie šeimininką vedžiojančio didelio šuns.

Nu mano du metus tampė - ko nebandžiau, ir grandinėlės, ir griežti, ir riaumojimai. O va susiimiau, savaitė dresūros ir vaikšto gražiausiai ir jau pof koks tas antkaklis biggrin.gif

Apie per ramius ant griežtų šunis - mano Mažas nutraukė griežtą. Dukart biggrin.gif Žaisdama
Atsakyti
QUOTE(Cruella de Vil @ 2015 05 04, 14:32)
Na maniškės ant griežto per tvarkingai eina, nepatinka man. biggrin.gif Plius, kad nesugebu išmokyt gražiai vaikščiot tai yra tik mano tinginystė ir šunys dėl to nekalti, tad kam juos smaugt ar ant dyglių vedžiot. smile.gif

O aš noriu, kad eitų idealiai. Kol buvo mažesnė labai tempė. Ir dresiravome ir vaikščiojome kasdien po dvi val., tai dabar mažiau, bet vis tiek kas kelias minutes, įtempia pavadį. Bandau dėt smaugiamą grandinėlę, bet man pačiai iš baimės pavadėlis dreba. Tik timpteli, aš puolu atleist, kad nepažeist šuns. Taip ir duoduosi.
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2015 05 04, 22:50)
O aš noriu, kad eitų idealiai. Kol buvo mažesnė labai tempė. Ir dresiravome ir vaikščiojome kasdien po dvi val., tai dabar mažiau, bet vis tiek kas kelias minutes, įtempia pavadį. Bandau dėt smaugiamą grandinėlę, bet man pačiai iš baimės pavadėlis dreba. Tik timpteli, aš puolu atleist, kad nepažeist šuns. Taip ir duoduosi.

man šiaip labai padėjo stipriai trūktelt už pavadžio, bet taip, kad atskristų šuo. po poros kartų labai gražiai vaikšto biggrin.gif
Atsakyti
Man padeda kamuoliukas rankoj. Tada ir pasaulis, ir visi tempimai išnyksta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cruella de Vil @ 2015 05 05, 14:41)
Man padeda kamuoliukas rankoj. Tada ir pasaulis, ir visi tempimai išnyksta.  smile.gif

man ir kamuoliukas kišenėj padeda biggrin.gif
Atsakyti
Nu jūs pasakykit man durnai, kodėl kai tik kam užsimenu, jog dairausi įsigyt vilkiuką, tai visi, kaip susitarę, pirštą prie smilkinio sukioja ir klausia "kokio velnio tau jo reikia"?... Čia su veisle kažkokios baimės pas žmones, ar čia su manim problemas įžvelgia?.... g.gif Visuomet norėjau didelio protingo šuns. Dabar turiu tik protingą smile.gif Tai gal baidomasi, kad 2 protingi cucikai bus, o aš liksiu durniaus vietoj ? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2015 05 06, 12:32)
Nu jūs pasakykit man durnai, kodėl kai tik kam užsimenu, jog dairausi įsigyt vilkiuką, tai visi, kaip susitarę, pirštą prie smilkinio sukioja ir klausia "kokio velnio tau jo reikia"?... Čia su veisle kažkokios baimės pas žmones, ar čia su manim problemas įžvelgia?.... g.gif Visuomet norėjau didelio protingo šuns. Dabar turiu tik protingą smile.gif Tai gal baidomasi, kad 2 protingi cucikai bus, o aš liksiu durniaus vietoj ? g.gif  smile.gif

na vilkas yra laukinis žvėris ir jam vieta miške mirksiukas.gif
o jeidu kalbat apie vokietuką, tai manęs daug kas nesupranta, kaip aš tokį žvėrį bute auginu, juk gyvio kankinimas, jam geriau lauke prie budos būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Nežinau, mes bute tris "vilkus" turim. biggrin.gif
Atsakyti
jei sakot, kad dairotės vilkšunio arba vilko - tai aišku sukioja. veisles reikia skirt smile.gif
Atsakyti