Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 05, 09:51)
Visi sau teisūs.
Juk niekas nesielgia taip, kaip pačiam atrodo neteisingai smile.gif
Gal tiesiog šunį reikia rinktis pagal savo užimtumą ir galimybes. Šiuo metu norėčiau šuniui skirti šiek tiek mažiau laiko, nei kad įsivaizduoju reikia laiminvam VA - turiu cvergšnaucerį .

Šuns neperki metams ar porai. Vienu metu gali būti, kad galimybės ir užimtumas bus idealus auginti šunį, pasikeitus aplinkybėms - viskas pasikeisti. Iš patirties sakau. Pačiai buvo laikas, kai laukais ėjau, žvaigždes skaičiavau, dresūra ir treniruotės buvo kasdienė veikla. Kai kas pasikeičia, kai ką priderini, kartais kai kas tampa nebeįmanoma. Mėgiamai veiklai kartais tiesiog nebelieka laiko - na atima jį kažkas kitas. Pavyzdžiui, būsto paskolos, kurias reikia dengti, o dėl pasikeitusių finansinių galimybių, tenka dirbti daugiau valandų. Bet ar ne geriau tokiu atveju ieškot išeities? Kad ir čia, forume? Ar geriau imt ir atsisakyt to, kuriam šiandien skiri mažiau laiko?
Papildyta:
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 03 05, 09:51)
Konkrečiai man neteisingas atrodo savęs teisinimas, reiškia nestabili pozicija - va ir reaguoja visi  biggrin.gif

O kodėl savo nuomonės išsakymas laikomas teisinimusi?
Juk kažkas ir prieš tai pasakė savo nuomonę, tai buvo palaikyta puolimu, o dabar kita nuomonė iš kitos varpinės - teisinimusi. Tai tiesiog skirtingos nuomonės. Ne taip?
Ar 166cm skriaudžia savo šunį? Ar jis neaprūpintas, užmirštas, neprižiūrimas, kankinamas? Manau, ne. O kad ne lovoj miega, tai nėr blogai. Ir kad jis nėra visatos centras, irgi, manau, nėr blogai. Pripažinkim, visi gyvūnus mylim skirtingai. Vieni prie stalo iš lėkštės valgo, kiti voljere nakvoja. Aukso vidurys kur?
Atsakyti
Agnnyte, o kas sako kad reikia atsisakyti? Pritariu, kad reikia ieškot išeities, todėl ir siūlau nesiginti, o įsiklausyti, mažu kokia mintis ateis smile.gif
Kadangi mano išmylėtas VA išėjo į vaivorykštės šalį (niekaip nebūčiau atsisakiusi), šiuo metu turiu mažiuką šuniuką. taip, jis daugeliui metų, bet jei pasikeis aplinkybės, šalia jo visada tilps VA smile.gif

Aukso vidurio nėra, kiekvienas gyvena savo pasaulyje, kuriame yra teisus.
Taigi, šie paplepėjimai - tik žaidimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ku-ku-shka: 05 kovo 2015 - 09:11
Aš tokių priekabių nesuprantu. Ne kažkokios dievybės tie šunys. Sukurti tarnauti žmogu, ypač gi jūsų "Nr. 1" vokiečiai. Kodėl staiga tikimasi, kad šeimininkas šuniui tarnaus? Būtina patenkinti pagrindinius šuns poreikius, o virš to jau kiekvienas išprotėjęs skirtingai... Šuo ne prie grandinės, kambary malasi. Pamaitintas, pagirdytas ir net paglostytas. Už kiemo ribų irgi išeinantis. Gerai viskas tam šuniui, tikrai nesvajoja apie miškais lakstantį šeimininką. Pas mane vien darbiniai, ir tai galiu porą savaičių tik reikalams išvest, ramiai sau miega namie, pažaidžia kartais tarpusavy. Galvom nieks nedrįsta eit. Susiruošiam į treniruotę - vėl dega noru dirbt. Jie prie manęs taikosi. Aš taikausi kitaip - kraustydamasi daug ilgiau būsto ieškau, važiuoju tik kur ir šunis pasiimt galiu. Bent ryte ir vakare turiu atsirast namie jais pasirūpint ar tinkamą priežiūrą rast (ir apmokėt). Bet nesiaukosiu dėl papildomų jų pramogų, jei man pačiai tai nepatinka. Gyvenu kaip patogu man ir priimtina mano šunims.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 03 05, 09:46)

Nė vienas nepasidaro teisus ar gerenis. Tiesiog iš rašymo stiliaus susidaro toks pesimistiškas įvaizdis, kaip yra istiesužino tik žinutės autorius. Man rodos nieks nekalbėjo apie blogį, kad šuo gyvena voljere, bokse, narve? Esmė ne ta. Tiesiog buvo atsakymas į komentarą, kuris teigė, kad viskas yra blogai (šuo negali gyventi bute ir pan.) ir turi būti benevienintelis autorės požiūris.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 05 kovo 2015 - 09:36
QUOTE(Agnnyte @ 2015 03 05, 08:46)
Panos, o ką blogai daro 166cm? Konkrečiai? Kad kambary nelaiko šuns? Ar kad pirmenybę skiria vaikams, o tik paskui - šuniui? Iš esmės, aš nesupratau, ką ji daro neteisingai... Taip, aš auginu kitaip nei ji, tačiau nemanau, kad ji kažką daro blogai. Vieniems pasivaikščiojimas lietui lyjant yra romantika, kitam - ligų ieškojimas. Bet juk tai tiesiog skirtingi požiūriai. Ar nuo to vienas kažkuris pasidaro neteisus?

aš laikau šunį kambaryje, tik ne svetainėj ir ne miegamuosiuose. Ji tik išleidžiama į privatų kiemą, kai nori.
Papildyta:
Ku-ku-shka, taip, tikrai užkabino. Pastarosiomis dienomis nuolat prisimenu kaltinimus mano adresu. Bent jau taip aš supratau "tau šuo nereikalingas", "neparduočiau". Man atrodo, kiekvieną užkabintų toks rašinėlis.

Aš su zay pakankamai prisikalbėjus private, nevarau žmogų į medį dėl smulkmenų, ypač nesvarbių (ji tik ir atrašinėtų šuniukų šeimininkams, jei dėl kiekvieno reikalėlio kreiptųsi). VekiVivon, ne sykį domėjaisi pati, tai ir parašiau. Tau labai rodėsi svarbu ir aktualu, tas suprantama, kai šunys yra gyvenimo aistra, tavo rūpestį priėmiau kaip geranorišką, bet viskam yra ribos. Ypač tokiems viešiems tingėjimo-netingėjimo vertinimams, išvadoms apie mano gyvenimą. Priėmiau asmeniškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 05 kovo 2015 - 10:47
[quote=166cm,2015 03 05, 10:45]
aš laikau šunį kambaryje, tik ne svetainėj ir ne miegamuosiuose. Ji tik išleidžiama į privatų kiemą, kai nori.

Viskas yra gerai 4u.gif
Neimkit į širdį kitų pamąstymų smile.gif
Visi mes su savo supratimu kas mums ir šuniui geriau. O ir "geriau" nėra - kiekvienas gyvena savo gyvenimą, kuriame įsipaišo taip, kaip gali.

Todėl ir bute laikyti šunį yra gerai, o pavyzdžių kaip kas nors atsisakė šuns dėl daiktų - visada rasti galima.
bendravimas su veisėju irgi nei + nei - juk kiekvienam to reikia, veisėjai visi skirtingi.

Pasikartosiu, bet šie plepėjimai - tik žaidimas 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2015 03 05, 10:33)
Tiesiog buvo atsakymas į komentarą, kuris teigė, kad viskas yra blogai (šuo negali gyventi bute ir pan.) ir turi būti benevienintelis autorės požiūris.

O tau to teiginio autorė liepė saviškius išmest iš buto, nes ji jų bute nelaiko?
Nu, c'mon, tegu turi žmogus tą savo požiūrį. Kokio velnio priverst visus galvot taip, kaip galvoji pats? Tokiu atveju aš su puse savo giminaičių turėčiau nebendraut arba vos susitikus pradėt auklėt, nes yra tokių, kurie nuo stalo pašeria, sausu maistu maitina, o ne mėsa, voljere laiko šunis, kai kurie nedresuoja ir panašiai. Nes jie daro ne taip, kaip aš. O aš darau teisingai. Nu baikit. Tikrai nesąmonė gaunasi.
Atsakyti
Nesipykit merginos 4u.gif
Atsakyti
166cm, nenorėjau, kad priimtum asmeniškai ax.gif Tad apsiprašau smile.gif Išvadas darau iš to ką matau parašytą smile.gif Neįmanoma įlysti į žmogaus vidų, o tuo labiau nepažįstant žmogaus žinoti kas slepiasi už niko. Koks realiai yra gyvas žmogus smile.gif

Kaip sakė Katinas Leopoldas - gyvenkim draugiškai mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Aš labai dažnai norėčiau atidaryt duris ir kol mergos susitvarkys reikalus stovėt su chalatu ir gert kavytę. biggrin.gif Bet deja, gyvenu bute, ir kiekvieną dieną tenka rengtis, šokt į batus ir varyt jų vedžiot, ir tikrai ne visi pasivaikščiojimai būna man kaip šventė. biggrin.gif Ne kartą rašiau, kad bjauriu oru ar kai tingiu šunų nevedžioju, išvedu, padarė reikalus ir namo. Aišku kai oras gražus, saulutė šviečia, nesu pavargus po darbų, tai labai faina išeit pasivaikščiot ar nuvaryt prie kokios jūros. Dažnai globoju vis kokį vieną kitą varguolį, tad mano asmeniniai šunys nuolat dėmesiu turi dalintis su pamestinukais. Bet kažkaip ir padresuoti, ir pavedžioti, ir pamyluoti tie mano šunys, puikiai elgiasi mieste, tarp žmonių, na tokie kultūringi miesto šunys. biggrin.gif
Man irgi kažkada buvo pasirodę, kad 166cm šuo yra problema, bet kai perskaičiau su kokia meile parašė apie Upę konkursui prisistatymą, nuomonę iškart pakeičiau. Kiekvienas auginam šunis kaip manom geriausia. 166cm tikrai dažnai domisi, pasakojasi, klausia patarimų, rodo savo gražuolę ir tikiu, kad labai labai myli ir rūpinasi šuniu. Yra žmonių, kurie iš tikrųjų nesirūpina šunimis, ir kuriems jų nereikia, eik juos pabart, gal man mažiau darbo tada bus. biggrin.gif O kol tokių yra dar sykį kviečiu visus prisijungti prie besikuriančių Namų elfų namučių feisbuke ir sekti naujienas apie mano globotinius. drinks_cheers.gif

Namų elfas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2015 03 05, 01:00)
Vaikiškus maksimalizmus ir vieninteles teisingiausias tiesas linkiu išaugti, nes gyvenimas yra įvairus.

drinks_cheers.gif

Labai patogu yra pasakot, koks lengvas yra gyvenimas, gyvenant bute pas tevus, kai nereikia dirbti nei 4, nei 8, nei 12 valandu tam, kad islaikyti ir save, ir sunis, o maksimalus rupesciai yra i koki parkeli siandien eisiu pasivaiksciot ir kaip ten univere sekas smile.gif o gyvenimas, deja, ne toks.

manau yra ne ka maziau prastai priziurimu sunu butuose, tad gyvenamoji vieta visiskai nera rodiklis.

pas mane gyvenime buvo etapu, kai visa diena edejau su sunim - dviem, trim, sesiais biggrin.gif O dabar etapas, kai manes nebuna 12 valandu namie, ir su MB turim derint darbo tvarkarascius, kad sunys nebutu vieni tiek ilgai. nu ir ka - darom. Ar man reiktu nepirkti/atiduoti suni, jei va dabar metus ar du negalesiu jiems skirti 6 valandu per diena? Ar pries 3 metus as galejau zinot, kad man teks dirbt 12 valandu? VekiVivon, jei pati po univero susirasi darba, kur taves nebus namuose 10 valandu, atiduosi savo suni? Nes juk suns kankinimas, nebeuzteks laiko.

O as sau laiminga galiu paleidinet sunis su chalatu ir kava kieme biggrin.gif Nors ir mazam, bet mano miesto mastais - prabanga tiesiog biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 05 kovo 2015 - 14:50
QUOTE(Nolda @ 2015 03 05, 15:43)
drinks_cheers.gif

Labai patogu yra pasakot, koks lengvas yra gyvenimas, gyvenant bute pas tevus, kai nereikia dirbti nei 4, nei 8, nei 12 valandu tam, kad islaikyti ir save, ir sunis, o maksimalus rupesciai yra i koki parkeli siandien eisiu pasivaiksciot ir kaip ten univere sekas smile.gif o gyvenimas, deja, ne toks.

manau yra ne ka maziau prastai priziurimu sunu butuose, tad gyvenamoji vieta visiskai nera rodiklis.

pas mane gyvenime buvo etapu, kai visa diena edejau su sunim - dviem, trim, sesiais biggrin.gif O dabar etapas, kai manes nebuna 12 valandu namie, ir su MB turim derint darbo tvarkarascius, kad sunys nebutu vieni tiek ilgai. nu ir ka - darom. Ar man reiktu nepirkti/atiduoti suni, jei va dabar metus ar du negalesiu jiems skirti 6 valandu per diena? Ar pries 3 metus as galejau zinot, kad man teks dirbt 12 valandu? VekiVivon, jei pati po univero susirasi darba, kur taves nebus namuose 10 valandu, atiduosi savo suni? Nes juk suns kankinimas, nebeuzteks laiko.

O as sau laiminga galiu paleidinet sunis su chalatu ir kava kieme biggrin.gif Nors ir mazam, bet mano miesto mastais - prabanga tiesiog biggrin.gif

Wow, Nolda... Iš kur tokios žinios... Deje deje gyvenimas mano nėra rožėmis klotas... Nebent tais spygliukais. Tad verčiau Tau būtų patylėti ir nerašyt nesąmonių, nors Tu mėgsti tai daryti. Didžioji "ekspertė" mirksiukas.gif
Dirbu aš daug, dažnai būna, kad nesumoka už atliktą darbą, nevertina (bet kam tai įdomu), nes niekam nepatinka besiskundžiantys gyvenimu žmonės.... Būna tokių juodų dienų, kad nieko nesinori... O univeras, tyrimai, projektai. Myliu aš universitetą. Tikiuosi, kad mano darbas, gyvenimas visad liks universitetinis, toks mano tikslas smile.gif Nei po kavines, nei po parkelius aš nevaikštau, bet žinok labai norėčiau taip gyventi smile.gif Tikrai norėčiau...

Darbą aš turiu ir ne vieną... Tad kam kam, bet ne Tau mane mokyti, kaip gyventi. O manęs ne 10 valandų nebūna namie, o 14, ir 16... Man sekasi, nes daug kur savo žvėrį galiu imti drauge. Nėra patogu grįžti per pietus išvest pasivaikščioti ir t.t. Ir ir nereikia, Nolda, mano žodžių iškraipyti. Aš niekur nerašiau, kad šunį reikia vedžioti n laiko... Grįžtu namo ir griūnu į lovą... Ir Pasaulyje daugiau nebereikia nieko... Nereikia ieškoti poteksčių, kur jų nėra... Niekur nerašiau, kad gyvenimas yra lengvas. Gyvenimas yra toks, koks požiūris į jį. Jei juodos mintys, tai viskas juoda aplink, jei matai šviesa - šviesa ateina...

Bet žinai, gera man kalbėt, nes vaikų aš neturiu, tu beje irgi. Jei gyvenimas nuskriaudė, tai savo š krauti ant kitų nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 05 kovo 2015 - 17:30