Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(VekiVivon* @ 2015 03 02, 09:08)
Aš manau, jog tokiu atveju žmogui visai nereikia šuns smile.gif Jei nėra laiko, tai kam šuo? Toks jausmas, kad šuo yra bėda...

Aš ėmiau šunį, kaip draugą, bendražygį, sargą mirksiukas.gif su kuriuo galėčiau užsiimti. Man faina ryte išeiti pasivaikščioti, o dar geriau treniruotė, nes tai žymiai geriau nei chalatas ir kava smile.gif Mėgstu išeiti vakare per darganą pasigerėti gamta. Klampoti per sniegą, džiaugtis dideliais sidabriniais sniego kąsniais krentančiais iš dangaus... Atsigulus laukymėje žvelgti į žvaigždes mirksiukas.gif

Man smalsu ką veikia šiuolaikinis žmogus, kad jam nėra laiko šuniui? Sėdi socialiniuose tinkluose arba prie TV, nors tą laiką galėtų skirti žvėrui? Aš manau, jei nėra laiko, tai visų pirma jo nėra internetui smile.gif Bent man. Bet jei nėra laiko, tai kam šuo?

Jei yra tingėjimas, tai ne laikas kaltas matyt smile.gif

O kokia bėda euroremontai ir šuo? Aš tai nieko nesuprantu realiai, tad paaiškinkite man durnai g.gif

Nepatogu šerti. Aš kai nemėgstu daryti nieko belenkai, visada pasižiūriu kaip kitam. Nėmėtau mėsų, nes man tai nepriimti. dažniausiai šeriu šunį  per treniruotes, o jei ne, tai tikrai ne tuo, kas papuola po ranka. Galų gale, kas šunis šeria RAW tikrai negirdėjau problemų. Po to išplauna virtuvės grindis. Bet čia suprantu viskas atsimuša į tingėjimą ir supratimą, kad šuniui, kaip antrarūšiui padarui nėra laiko, tai vėl klausiu, tai kam šuo?

Aš neturiu jokių problemų su kaimynais. Nebus balsingumo, jei šuo gaus tiek fizinį, tiek protinį krūvį.

Mano šuo vienąkart gyvenime yra persipjovęs koją per metus, o vaikštom visur. Pasižiūrėt gi galima kur stiklai smile.gif

Metalinis gardas, tai suprask narvas? Aš neturiu narvo.

Aš irgi galiu imt ir antrą, ir trečią šunį, bet nėra tikslo. Nerasčiau šiuo metu tiek laiko, kad galėčiau su abiem užsiimti kokybiškai. Ar man nuosavas namas duotų laiko?

Mano šuo išėjęs į lauką pirma atlieka gamtinius reikalus. Girtuokliai man ne problema, jie sau, o aš sau gyvenu.
Reziumė yra toks, kad neparduočiau žmogui su tokiu požiūriu šuniuko. Gyvūnas yra atsakomybė, o ne daiktas ar ntas namuose...

Sutinku su kiekvienu žodžiu. Tiesiog neturiu ka ir pridėti nuo savęs. drinks_cheers.gif

Beje, ar pastebėjote, kad prasidėjo aktyvus erkių sezonas - grįžus iš pasivaikščiojimo radau keturias erkes saviškio kailyje, kai nuplovusi kojas šluosčiau kailiuką blink.gif Laimei, nei viena dar nebuvo įsisiurbusi. Iškart į vet. vaistinę lašiukų nuo erkių sulaksčiau. Kaip anksti bjaurybės pabudo.
Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2015 03 02, 08:08)
Labai teisingas tekstas thumbup.gif
Atsakyti
aš irgi 100proc. sutinku su VekiVivon drinks_cheers.gif

nematau jokių problėmų išvesti šunis laukan per patį bjauriausią orą, beje kasdien juos vedžioju 3 kartus dienoj...
šeriu mėsgaliais balkone, todėl irgi dėl šerimo bėdų nėra.
remontų pas mus didelių nėra, bet kažkaip man tie dalykai niekad nebuvo svarbūs, ir dabar šliapias murzinas šuo gulasi ant kilimo ir aš kažkaip dėl to nesiparinu

kojų susipjaustę tfu tfu tfu dar nebuvo mano šunys nė karto, tikiuosi ir nebus, nors vaikštom visur ir pakankamai stipriai, tiesiog stengiuos prižiūrėti kur tie mano žvėrai vaikšto ir prie šiukšlynų neprileidžiu

su kaimynais bėdų nėra, na tik vienas skystakiaušis bandė man paaiškinti, nes mat jo bailys sunelis išsigando Kiros šokančios iš lifto, bet ne ant tos užtaikė devil.gif kol neturiu vaikų, savo gyvius ginu labai stipriai, niekas nedrįs nė pusės žiodžio apie jos blogai net pagalvot gun_bandana.gif tiesa, gerbiu kitų teisę nemylėti mano šuns, bet ir pulti manęs neleisiu

o dėl narvo... dabartiniam narve Kira užima maždaug trečdalį erdvės ir ten ji miega, ar miegui reikia daugiau vietos?

o dėl kelių šunų... na galiu aš jų ir bute daugiau laikyt, bet nenoriu šiuo metu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga321: 02 kovo 2015 - 10:31
Mjo... Pas mane vienas iš šunų dargi beveik dvigubai didesnis nei vokietis... O ir apskritai prieš savaitę namie atsirado dar vienas šuo ir dabar jau iš viso jie trys. Daug. Bet visiems neįtiksi. Merginos jau pasisakė ir aš su jomis sutinku - nerandu nė vieno argumento, kodėl negalima laikyt šuns bute. Lygiai toks pat patogumas ar nepatogumas yra ir name auginant. Be to, man didelis minusas tas, kad patingėjus įšokt į kelnes ir išeit su šunimis į kiemą rytą, prie durų stovint su chalatėliu labai jau šaltis per kojas traukia. Ypač žiemą. tada tikrai geriau į šiltas kelnes, batus, slidininko striukę ir į pusnį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2015 03 02, 11:20)
Sutinku su kiekvienu žodžiu. Tiesiog neturiu ka ir pridėti nuo savęs.  drinks_cheers.gif

Beje, ar pastebėjote, kad prasidėjo aktyvus erkių sezonas - grįžus iš pasivaikščiojimo radau keturias erkes saviškio kailyje, kai nuplovusi kojas šluosčiau kailiuką  blink.gif Laimei, nei viena dar nebuvo įsisiurbusi. Iškart į vet. vaistinę lašiukų nuo erkių sulaksčiau. Kaip anksti bjaurybės pabudo.

Labas 4u.gif ,o kazin ar yra skiepai kokie sunims nuo erkiu,kazkaip as ju labai bijau,galvoju ir vaikus paskiepyti, jei galima tai ir suni paskiepyciau blush2.gif
Atsakyti
Nėra skiepų, reikia saugot...jei vieta užteršta sergančiomis erkėmis-reikia labai prižiūrėt. Optimaliausiai man suveikia teisingai uždėtas antkaklis "Foresto" ir plius purškimas prieš einant pasivaikščiot, naudoju Biokilą (net save, kojas nusipurškiu), jis veikia iki uo sušlampa, bet veikia gerai. Jei einat į vietą kur jų labai daug-tada neostomozanas, per dar jokia erkė nepraėjo biggrin.gif. Bet jis veikia 4 valandas...
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 03 02, 14:35)
Nėra skiepų, reikia saugot...jei vieta užteršta sergančiomis erkėmis-reikia labai prižiūrėt. Optimaliausiai man suveikia teisingai uždėtas antkaklis "Foresto" ir plius purškimas prieš einant pasivaikščiot, naudoju Biokilą (net save, kojas nusipurškiu), jis veikia iki uo sušlampa, bet veikia gerai. Jei einat į vietą kur jų labai daug-tada neostomozanas, per dar jokia erkė nepraėjo biggrin.gif. Bet jis veikia 4 valandas...

aciu zay ,imsim viska smile.gif
Atsakyti
Man tik įdomu kas nutinka šuns kepenims blush2.gif Kai toks kiekis nuodų petenka į jo kūną... Ir nuodijamas nuolat ax.gif Plius 100 proc neapsaugo. Jei dar užkrėsta erkė - įtariu sunku išgelbėt būtų jau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 02 kovo 2015 - 13:13
QUOTE(VekiVivon* @ 2015 03 02, 08:08)
Reziumė yra toks, kad neparduočiau žmogui su tokiu požiūriu šuniuko. Gyvūnas yra atsakomybė, o ne daiktas ar ntas namuose...

už tai ir neveisi šuniukų - nerastum pakankamai idealiųjų.

kas liečia sėdėjimą prie kompo ir tingėjimą, tai būkit rami - dabar Upė su vyru į sodybą važiuoja, vakar važiavo, užvakar važiavo. Jeigu mums šuo būtų "dzin", tai kokio velnio ją tampytumėmės, kur tik yra proga? Per visą laiką mūsų namuose viena ji buvus gal 5 dienas (t.y. po 4val.), ne daugiau. Kasdiejn kur nors nusivedam.

aš nepasitikiu chemikalų kokteiliais šunims, nes visi tokie dalykai per odą patenka į organizmą. Abejoju, ar yra patikimų klinikinių tyrimų.
kol kas naudojom kokybiškus lašus, erkių per 1,5 metų ištraukiau tik dvi. Tai dėl papildomos chemijos nė nesvarstau, tik tikiuosi babeziozę pastebėti laiku, jeigu jau ištiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 02 kovo 2015 - 13:57
QUOTE(166cm @ 2015 03 02, 14:40)

kol kas naudojom kokybiškus lašus, erkių per 1,5 metų ištraukiau tik dvi. Tai dėl papildomos chemijos nė nesvarstau, tik tikiuosi babeziozę pastebėti laiku, jeigu jau ištiks

Kokius lasiukus naudojate? As iki dabar labai pasitikejau Advantix, nes senajam mano suniui buvo labai efektyvus, per metus gal pora terasdavome. Dabar veterinaras pasiule naujiena Vectra 3D, uzlasinau ir stebiu, ar pasiteisins.
Atsakyti
Alibaba nerealus wub.gif su garbanėle ant viršugalvio biggrin.gif
Mes gyvendami name VA laikėm lauke. Tiksliau kol mažiukas buvo 8 mėn. laikėm name, nes aš bijojau, kad neperšlatų blush2.gif Todėl įprato būti vedžiojamas nuolat. Ir nevsrabu kad paskui ir voljeras buvo, bet šuo buvo vedžiojamas bent 2 kartus per dieną. Už tai turėjom švrų voljerą ir švarų sklypą smile.gif Ir dar-kada daugiau pamatyti šuns šypseną, jeigu ne pasivaikščiojimo metu ax.gif
Atsakyti
čia pas mane Jasna biškį šertis pradėjo-vienas trumpas pašukavimas biggrin.gif, pirmas
user posted image
ir visai į temą šita foto-juk ji gyvena pas mane kambaryje, miega su dukra lovoje....tad nesunku įsivaizduot, o jei dar primest kai namie toki 5 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Bet aš visad už žmogaus galimybę rinktis, ne visi mėgsta tokią natūralią kailio dangą namie biggrin.gif biggrin.gif. Ir jei šuo švariai laikomas voljere, jam skiraima daug laiko-kodėl ne smile.gif
Atsakyti