gal kas galite patarti kaip uzkonservuoti ziedinius kopustus ziemai,kad nebutu nei rurstus,nei astrus tiesiog kalfiorai?
QUOTE(mmergyte @ 2006 07 08, 18:15)
gal kas galite patarti kaip uzkonservuoti ziedinius kopustus ziemai,kad nebutu nei rurstus,nei astrus tiesiog kalfiorai?
Tada saldyk ir bus tik kalafijorai.
QUOTE(vasaryte @ 2006 07 21, 22:30)
Tada saldyk ir bus tik kalafijorai.
o ir gausis tokie skanus kaip buna sviezus arba saldyti parduotuvese?nereikia jju kaip nors paruost?
QUOTE(mmergyte @ 2006 07 21, 21:33)
o ir gausis tokie skanus kaip buna sviezus arba saldyti parduotuvese?nereikia jju kaip nors paruost?
Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.
QUOTE(zujka @ 2006 07 22, 12:42)
Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.
aciu uz patarima
Aš tai juos konservuoju su morkytėm ir česnakais, galima ir be česnakų tiesiog jų turėjau daug ir nežinojau kur sunaudoti
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus. Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit :
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės
užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais
Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus. Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit :
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės
užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais
Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės
O gal kas nors zino daugiau marinavimo receptuku?
QUOTE(r@siukas @ 2006 09 02, 14:40)
O gal kas nors zino daugiau marinavimo receptuku?
Į stiklainiukus dėti: Agurkėlius, pomidorus,Žiedinius kopūstus,morkas.
Viską sudėti į stikll\ainiukus,ašdėjau į 1ltr.,tai tilpo 1agurkas,1pomidoras,gana daug kalafiorų ir į 4 dalis pjaustytų mokų,Užpili marinatu ir sterilizuoji kol ims kilt burbuliukai,ilgai nereikia,nes aš pirmą kartą per ilgai laikiau, tai agurkai labai suminkštėjo.Tikrai skanūs, švelnūs, kaip švieži.
MARINATUI: 1,5l.vandens, 2,5 nubraukto šaukšto druskos, 4 šaukštai cukraus, 60gr. 9 % acto, 2 lauro lapeliai, 5 kvepiantis pipirai, 5 juodieji pipirai, krapų žiedyno, petražolės(nebūtinai), juodųjų serbentų lapų, česnako.
SKANAUS!!!!!!!
QUOTE(Niki @ 2006 07 28, 14:30)
Aš tai juos konservuoju su morkytėm ir česnakais, galima ir be česnakų tiesiog jų turėjau daug ir nežinojau kur sunaudoti
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus. Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit :
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės
užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais
Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus. Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit :
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės
užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais
Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės
prasau nesupykti, bet man pagal sita recepta nieko gero nesigavo
QUOTE(zujka @ 2006 07 22, 12:42)
Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.
dar trupuciuka citrinos rugsties ...nepakeis spalvos
o as naudoju savo agurku receptuka,ir velgi 3 kartus uzpilu ,as ne sterelizuoju
Receptukas iš "Kviečiu prie stalo"
Marinuoti žiediniai kopūstai:
marinatui: 3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė 9% acto.
Žiedinius kopūstus nuplauname, supjaustome žiedeliais ir palaikome pusę valandos pasūdytame vandenyje. Po to 20min. laikome uždengtame puode su verdančiu vandeniu ( t. y.blanširuojame). Išimtus iš vandens žiedinius kopūstus sudedame į paruoštus stiklainius, užpilame šiltu marinatu ir pasterizuojame. 1l stiklainius - 15min., po to sandariai uždarome.
Dar yra marinuotų daržovių asorti, t.p. su žiediniais kopūstais. Jei susidomėsit, rašykit
Marinuoti žiediniai kopūstai:
marinatui: 3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė 9% acto.
Žiedinius kopūstus nuplauname, supjaustome žiedeliais ir palaikome pusę valandos pasūdytame vandenyje. Po to 20min. laikome uždengtame puode su verdančiu vandeniu ( t. y.blanširuojame). Išimtus iš vandens žiedinius kopūstus sudedame į paruoštus stiklainius, užpilame šiltu marinatu ir pasterizuojame. 1l stiklainius - 15min., po to sandariai uždarome.
Dar yra marinuotų daržovių asorti, t.p. su žiediniais kopūstais. Jei susidomėsit, rašykit