Įkraunama...
Įkraunama...

Kalafiorai (žiediniai kopūstai)

gal kas galite patarti kaip uzkonservuoti ziedinius kopustus ziemai,kad nebutu nei rurstus,nei astrus tiesiog kalfiorai? ax.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2006 07 08, 18:15)
gal kas galite patarti kaip uzkonservuoti ziedinius kopustus ziemai,kad nebutu nei rurstus,nei astrus tiesiog kalfiorai? ax.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif



Tada saldyk ir bus tik kalafijorai.
Atsakyti
QUOTE(vasaryte @ 2006 07 21, 22:30)
Tada saldyk ir bus tik kalafijorai.



o ir gausis tokie skanus kaip buna sviezus arba saldyti parduotuvese?nereikia jju kaip nors paruost? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2006 07 21, 21:33)
o ir gausis tokie skanus kaip buna sviezus arba saldyti parduotuvese?nereikia jju kaip nors paruost? g.gif

Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2006 07 22, 12:42)
Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.



aciu uz patarima 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš tai juos konservuoju su morkytėm ir česnakais, galima ir be česnakų tiesiog jų turėjau daug ir nežinojau kur sunaudoti smile.gif
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus. Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit smile.gif:
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės

užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais smile.gif

Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės smile.gif
Atsakyti
O gal kas nors zino daugiau marinavimo receptuku?
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(r@siukas @ 2006 09 02, 14:40)
O gal kas nors zino daugiau marinavimo receptuku?

thumbup.gif Į stiklainiukus dėti: Agurkėlius, pomidorus,Žiedinius kopūstus,morkas.
Viską sudėti į stikll\ainiukus,ašdėjau į 1ltr.,tai tilpo 1agurkas,1pomidoras,gana daug kalafiorų ir į 4 dalis pjaustytų mokų,Užpili marinatu ir sterilizuoji kol ims kilt burbuliukai,ilgai nereikia,nes aš pirmą kartą per ilgai laikiau, tai agurkai labai suminkštėjo.Tikrai skanūs, švelnūs, kaip švieži.
MARINATUI: 1,5l.vandens, 2,5 nubraukto šaukšto druskos, 4 šaukštai cukraus, 60gr. 9 % acto, 2 lauro lapeliai, 5 kvepiantis pipirai, 5 juodieji pipirai, krapų žiedyno, petražolės(nebūtinai), juodųjų serbentų lapų, česnako.
SKANAUS!!!!!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2006 07 28, 14:30)
Aš tai juos konservuoju su morkytėm ir česnakais, galima ir be česnakų tiesiog jų turėjau daug ir nežinojau kur sunaudoti smile.gif
Nuplaunu ir supjaustau gabaliukais morkytes, per 2 pirštus storumo (čia kaip kas nori), kalafiorus išskirstau smulkiau, ir sudedu viską į puslitrinius stiklainiukus.  Užverdu vandenį, o kol verda sudedu ant daržovių (čia parašysiu 3 litrų stiklainiui, o jūs išsismulkinkit smile.gif:
(čia tinka ir agurkams marinuoti, kas mėgsta be acto ir neaštrius, tik agurkams pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir užpylus palaikyti 20 min, po to tą patį vandenį nupilti ir užvirus supilti ant jau užbertų agurkėlių )
3 valgomi šaukštai druskos
2 valgomi šaukšati cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio rūgštelės

užpilu vandeniu ir uždarau metaliniais dangteliais, geriausia tais vienkartiniais geltonais smile.gif

Galit pabandyt, jie gaunasi kieti nes nevirinti, rūgštelės galima kiek mažiau dėti. Tinka kaip daržovės prie mėsytės smile.gif

prasau nesupykti, bet man pagal sita recepta nieko gero nesigavo doh.gif
Atsakyti
Gal kas turit naujų idėjų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2006 07 22, 12:42)
Kalafijorus reikia pavirti pasūdytame vandenyje 5-10 min, o tada jau ir šladyti galima gerai nuvarvinus.


dar trupuciuka citrinos rugsties ...nepakeis spalvos

o as naudoju savo agurku receptuka,ir velgi 3 kartus uzpilu ,as ne sterelizuoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 18 rugpjūčio 2008 - 20:11
Receptukas iš "Kviečiu prie stalo"
Marinuoti žiediniai kopūstai:
marinatui: 3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė 9% acto.
Žiedinius kopūstus nuplauname, supjaustome žiedeliais ir palaikome pusę valandos pasūdytame vandenyje. Po to 20min. laikome uždengtame puode su verdančiu vandeniu ( t. y.blanširuojame). Išimtus iš vandens žiedinius kopūstus sudedame į paruoštus stiklainius, užpilame šiltu marinatu ir pasterizuojame. 1l stiklainius - 15min., po to sandariai uždarome.

Dar yra marinuotų daržovių asorti, t.p. su žiediniais kopūstais. Jei susidomėsit, rašykit mirksiukas.gif
Atsakyti