dar vienos skanios ir paprastos:
kumpis, pjaustytas šiaudeliais
kinietiškas kopūstas
pjaustytos juodosios alyvuogės
majonezas
prieskoniai mėsai
Supaprastintos MAKARONŲsalotos (l. sočios):
Makaronai (dažniausiai sukti)
Žirneliai (žali, g. b. šaldyti truputį apvirti)
Kons. kukurūzai
Jūros kopūstai
Tunas su aliejum
Viską sumaišyti. Galima pridėti šaukštą alyvų aliejaus, kam iš tuno neužtenka.
Galima valgyti, kai makaronai tik išvirti, tada būna šiltos, vietoj pirmo patiekalo.
Makaronai (dažniausiai sukti)
Žirneliai (žali, g. b. šaldyti truputį apvirti)
Kons. kukurūzai
Jūros kopūstai
Tunas su aliejum
Viską sumaišyti. Galima pridėti šaukštą alyvų aliejaus, kam iš tuno neužtenka.
Galima valgyti, kai makaronai tik išvirti, tada būna šiltos, vietoj pirmo patiekalo.
Salierų tarkuoti gumbai+marinuoti tarkuoti agurkėliai+majonezas
Sotus lietuviskos misraines.
Svezios morkos,virtos baltos pupeles,virtas kiasinis,majonezas,cesnakai,druska,juod.pipirai.
morkas sutarkuoju per buruok.tarka
kiausinius virtus supjaustau smulkiai
virtos pupeles
prieskoniai ,majonezas ir cesnakai
viska gerai ismaisom
Marinuoti agurkai,zal. vakuoti zirneliai,svoguno laiskai,krapai,alejus
supjaustit agurkus grezineliais,svogunus susmulkint(galima ir svog.galvute,jei nera zaliu)krapai.Uzpilt alejum.
Kaleruopis ,svoguno galvute, nulupta kaleruopi sutarkuot,svoguna supjaustit siaudeliais,pabarstit druskites ir uzpilt alejumi.
Svezios morkos,virtos baltos pupeles,virtas kiasinis,majonezas,cesnakai,druska,juod.pipirai.
morkas sutarkuoju per buruok.tarka
kiausinius virtus supjaustau smulkiai
virtos pupeles
prieskoniai ,majonezas ir cesnakai
viska gerai ismaisom
Marinuoti agurkai,zal. vakuoti zirneliai,svoguno laiskai,krapai,alejus
supjaustit agurkus grezineliais,svogunus susmulkint(galima ir svog.galvute,jei nera zaliu)krapai.Uzpilt alejum.
Kaleruopis ,svoguno galvute, nulupta kaleruopi sutarkuot,svoguna supjaustit siaudeliais,pabarstit druskites ir uzpilt alejumi.
perlinių kruopų salotos
2 morkos supjaustytos kubeliais
2-3 rauginti agurkai supjaustyti kubeliais
200g fermentinio sūrio irgi kubeliais (man labiausiai tinka "picarelos")
400g išvirtų perlinių kruopų
200g bet kokio kumpio karšto rūkymo (kiaulienos, vištienos, jautienos)
200g žirnelių (kam labiau patinka tai galima vietoj žirnelių porų dėt)
baziliko, druskos
majonezo
Skanaus
Papildyta @ [mergetime]1078776071[/mergetime]
Paprastos greitos ir labai patinka vyrams salotos
rauginti agurkai griežinėliais
svogūnai griežinėliais
druskos
aliejus
2 morkos supjaustytos kubeliais
2-3 rauginti agurkai supjaustyti kubeliais
200g fermentinio sūrio irgi kubeliais (man labiausiai tinka "picarelos")
400g išvirtų perlinių kruopų
200g bet kokio kumpio karšto rūkymo (kiaulienos, vištienos, jautienos)
200g žirnelių (kam labiau patinka tai galima vietoj žirnelių porų dėt)
baziliko, druskos
majonezo
Skanaus
Papildyta @ [mergetime]1078776071[/mergetime]
Paprastos greitos ir labai patinka vyrams salotos
rauginti agurkai griežinėliais
svogūnai griežinėliais
druskos
aliejus
QUOTE (Atra @ 2004 03 08, 21:58) |
perlinių kruopų salotos 2 morkos supjaustytos kubeliais 2-3 rauginti agurkai supjaustyti kubeliais 200g fermentinio sūrio irgi kubeliais (man labiausiai tinka "picarelos") 400g išvirtų perlinių kruopų 200g bet kokio kumpio karšto rūkymo (kiaulienos, vištienos, jautienos) 200g žirnelių (kam labiau patinka tai galima vietoj žirnelių porų dėt) baziliko, druskos majonezo |
Noreciau pasitikslint: i sias salotas dedamos virtos morkos ir konservuoti zirneliai, ar abu sie ingredientai turi buti zali?
dar salotikės :
kmynai, virtos pupelės, virtos bulvės, virtos morkos, svogūnai, aliejus, druska, pipirai.
kmynai, virtos pupelės, virtos bulvės, virtos morkos, svogūnai, aliejus, druska, pipirai.
Pekino salota, karšto rūkymo jūros lydeka, majonezas. Skanu, ir greitai.
Raudonas svogūnas ( pjaustyti smulkiai), pievagrybiai ( pjaustyti kubeliais ) + Helmans majonezas.
Raudonas svogūnas ( pjaustyti smulkiai), pievagrybiai ( pjaustyti kubeliais ) + Helmans majonezas.
QUOTE (Miglute @ 2004 03 18, 10:46) |
Raudonas svogūnas ( pjaustyti smulkiai), pievagrybiai ( pjaustyti kubeliais ) + Helmans majonezas. |
Kokie pievagrybiai, zali, marinuoti, kepti??
QUOTE (Libra @ 2004 03 18, 10:54) | ||
Kokie pievagrybiai, zali, marinuoti, kepti?? |
Pievagrybiai žali.
"Sūrio rojus"-pikantiškų salotų interpretacija
300g.kieto sūrio(ferment.),2 rauginti agurkai,3-4 skiltelės česnako, 2 riekelės batono,majonezas.
Sūrį sutarkuot,agurkus supjaustyt šiaudeliais,česnaką-išspaust.Batoną supjaustyt kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu sviesto.Viską sumaišyt su majonezu.
300g.kieto sūrio(ferment.),2 rauginti agurkai,3-4 skiltelės česnako, 2 riekelės batono,majonezas.
Sūrį sutarkuot,agurkus supjaustyt šiaudeliais,česnaką-išspaust.Batoną supjaustyt kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu sviesto.Viską sumaišyt su majonezu.
gal kas patarsit kokių salotų iš žalių tarkuotų morkų ir iš žalių kopūstų?Aš kopūstų salotas tai darau su kons. kukurūzais, paprika, majonezu, o iš morkų -tik su morkom, džiovintom slyvom, česnaku, majonezu, daugiau nežinau