vasara: oregano lietuvishkaj raudonelis. santa marios serijoje yra ir saldvos..
O ja ja.. Sita zinau ir naudoju.. Geras prieskonis. Raudonelis + bazilikas, pvz. prie pomidoru salotu...
Dar skanu:marinuoti pievagrybiai+virtos pupelės+kepinti svogūnai+majonezas
Ir dar vienos paprastos, bet labai skanios salotos: žali kopūstai+kukurūzų indelis+tarkuota paprika+majonezas
O gal kas turi patarimų apie salotas su skrudintos duonos gabaliukais , atrodo būdavo pupelių-duonos salotos ar dar kokios nors, nusipirkom skrudintuvę, reikia išnaudot visas galimybes.Bandysiu ir į sriubą , ir į salotas skrebučius dėt
Ir dar vienos paprastos, bet labai skanios salotos: žali kopūstai+kukurūzų indelis+tarkuota paprika+majonezas
O gal kas turi patarimų apie salotas su skrudintos duonos gabaliukais , atrodo būdavo pupelių-duonos salotos ar dar kokios nors, nusipirkom skrudintuvę, reikia išnaudot visas galimybes.Bandysiu ir į sriubą , ir į salotas skrebučius dėt
Sluoksniuotos salotos su kepinta balta duona (batonu)
1 sl. virta jautiena ar kita mesa kubeliais
2 sl. marinuotis svogunai ziedais
3 sl. zalios tarkuotos morkos
tada pilama daug majonezo ant virsaus
4 sl. kepinta balta duona kubeliais (gausiai).
Majoneza aisku galima ant kiekvieno sl. pilti
Darzoviu salotos su kepinta balta duona
pekino kopustas ar salotu lapai + paprika+agurkas+pomidoras+kons.kukuruzai+ferment.suris+kepinta duona+ uzpilas is aliejaus+citrinos sulciu, druskos, cukraus ar pirktinis
Visos darzoves kubeliais pjaustomos, ismaisomos, o skrudinta duona beriama ir ismaisoma pries pat valgyma. ta duona suteikia tikrai idomu skoni salotoms
1 sl. virta jautiena ar kita mesa kubeliais
2 sl. marinuotis svogunai ziedais
3 sl. zalios tarkuotos morkos
tada pilama daug majonezo ant virsaus
4 sl. kepinta balta duona kubeliais (gausiai).
Majoneza aisku galima ant kiekvieno sl. pilti
Darzoviu salotos su kepinta balta duona
pekino kopustas ar salotu lapai + paprika+agurkas+pomidoras+kons.kukuruzai+ferment.suris+kepinta duona+ uzpilas is aliejaus+citrinos sulciu, druskos, cukraus ar pirktinis
Visos darzoves kubeliais pjaustomos, ismaisomos, o skrudinta duona beriama ir ismaisoma pries pat valgyma. ta duona suteikia tikrai idomu skoni salotoms
Rukyta vista smulkiai supjaustyta+konservuoti ananasai+poras+majonezas=niam niam niam
Is knygos "Pasaulio tautu valgiai"
Italiskos salotos
400 g sparaginiu pupeliu
4 pomidorai
100 g "Mozzarella" surio,
1 raudonasis svogunas
Padazas:
4 saukstai aliejaus
1 saukstelis druskos
2 cesnako skilteles
1/16 l baltojo vyno
4 saukstai acto, cukraus,
pipiru, 1 rysulelis baziliku.
Pupeles nuvalyti ir mazdaug 8-10 min. troskinti pasudytame vandenyje, po to isimti ir gerai nuvarvinti. Pomidorus, suri ir svogunus supjaustyti plonais griezineliais. Visus produktus graziai isdelioti leksteje. Keptuveje ikaitinti alieju ir pakepinti su druska sutrintas cesnako skilteles. Ipilti baltojo vyno, pagardinti actu, cukrumi, druska ir pipirais. Dar silta padaza uzpilti ant salotu ir pabarstyti nuplautais ir svieziai supjaustytais baziliku lapeliais.
Italiskos salotos
400 g sparaginiu pupeliu
4 pomidorai
100 g "Mozzarella" surio,
1 raudonasis svogunas
Padazas:
4 saukstai aliejaus
1 saukstelis druskos
2 cesnako skilteles
1/16 l baltojo vyno
4 saukstai acto, cukraus,
pipiru, 1 rysulelis baziliku.
Pupeles nuvalyti ir mazdaug 8-10 min. troskinti pasudytame vandenyje, po to isimti ir gerai nuvarvinti. Pomidorus, suri ir svogunus supjaustyti plonais griezineliais. Visus produktus graziai isdelioti leksteje. Keptuveje ikaitinti alieju ir pakepinti su druska sutrintas cesnako skilteles. Ipilti baltojo vyno, pagardinti actu, cukrumi, druska ir pipirais. Dar silta padaza uzpilti ant salotu ir pabarstyti nuplautais ir svieziai supjaustytais baziliku lapeliais.
nu as ir parasysiu viena, bet jau labai paprasta, netgi gal ir ne salotu, o burokeliu recepta,kaip garnyras, bet labai skanu man buvo.
virti burokeliai sutarkuoti (pas mane jau buna padaryti su sultimis obuoliu)
obuoliuko ipjaustyti
ir sumaisyti viska su siek tiek krienu(raudonu)
virti burokeliai sutarkuoti (pas mane jau buna padaryti su sultimis obuoliu)
obuoliuko ipjaustyti
ir sumaisyti viska su siek tiek krienu(raudonu)
Na parasyciu ir as pora receptuku:
Krabu lazdeles
Konservuotu anasu
Fermentinio surio
majonezo
lazdeles supjaustom, ananasus perku smulkintus, suri sutarkuojam burokine tarka, ismaisom su majonezu SVARBU - nepadauginti ananasu! Geriausia deti visko vienodom dalim.
1mangas
1 paprika
1 pomidoras
nedidelis poras
agurko
puse citrinos, aliejaus
Viska supjaustom , uzpilam citrinos sultim, aliejum (alyvuogiu, gali buti saulegrazu). truputi druskos.
Krabu lazdeles
Konservuotu anasu
Fermentinio surio
majonezo
lazdeles supjaustom, ananasus perku smulkintus, suri sutarkuojam burokine tarka, ismaisom su majonezu SVARBU - nepadauginti ananasu! Geriausia deti visko vienodom dalim.
1mangas
1 paprika
1 pomidoras
nedidelis poras
agurko
puse citrinos, aliejaus
Viska supjaustom , uzpilam citrinos sultim, aliejum (alyvuogiu, gali buti saulegrazu). truputi druskos.
Na kai pasidariau sekmadieni salotas: krabu lazdeles, zirneliai ir mar.agurkeliai+liesas majiniezas-tai paragavau kokius pora sauksteliu, nes likusia dali mano "nuolatos alkanas" kleckas sukapojo Juk nepasislepsi su bliudu nuo savo vaikio O naujoves jam labai patinka. Taigi, gal kuri zino salotu tinkamciu ir 2 metu smaliziams
Bea, o tu feta suri koki perki? Lietuviska, panevezio? Kazkaip grakiskos salotos surios gaunasi: surus suris, zalios alyvuoges irgi surokos, dar vyno acto...
vasara, vat zinok as irgi ant lietuvisko pykstu, kad ziauriai surus.. kartais neimanoma net kai pataikai tooooke surybe.. brrrrr.. shejp sveriamo maximose tai niekada neperku, pasimokeu, matyt jie ten konservuoja su ta druska, kad tik ilgiau stovetu. uzsienietiskas brangu.. tai perku ta lietuviska kur supakuotas i dezutes buna. zodziu druskos i tas salotas niekada nereik det... o ir to surio nepadaugint.
pavasarinės salotos
2 pomidorai
1 agurkas
2 kietai virti kiaušiniai
1 citrinos sulčių
krapų
petražolių
šalavijo
aliejaus
prieskonių
2 pomidorai
1 agurkas
2 kietai virti kiaušiniai
1 citrinos sulčių
krapų
petražolių
šalavijo
aliejaus
prieskonių