Sveikos
Noriu ir aš su jumis pasidalinti dviem savo mėgstamiausių salotų receptais, nes berods tokių dar nebuvo
Morkų salotos
Reikės: morkų, rucola salotų, moliūgo sėklų, sezamo sėklų, alyvuogių aliejaus.
Morkas sutarkuokite burokine tarka, sudėkite moliūgo ir sezamo sėklas (ne per daugiausiai, bet ir ne per mažai , suplėšykite rucola salotas stambiai, truputis druskos ir pipirų, viską užpilti alyvuogių aliejum ir palikti kokiom 15-20 min. poto jau galima valgyt Labai skanu su juoda duona
P.S. Jeigu neturėsit moliūgo ir sezamo sėklų, galima dėti ir pamirkytas saulėgrąžų sėklas, irgi skanu
Ir dar. Mano Baklažanų salotos (išmokau iš pažįstamo turko)
Reikės: šv. pomidorų, agurkų, 1 baklažano, česnako ir mėlynojo svogūno, alyvuogių aliejaus.
Baklažaną išvirti, kol pasidarys minkštas. Poto atšaldyti ir supjaustyti kubeliais, pomidorus ir agurkus taip pat supjaustyti kubeliais. Česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas, o svogūną sudėti griežinėliais. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejum ir dėti prieskonių.
Šitos salotos tinka prie mėsos patiekalų, o ir vienas tiesiog su duona skanu valgyti
Skanaus visoms
Tija - labai ačiū - būtinai pabandysiu - apie rezultatus pranešiu.
Jei dar kas žino išbandytų kinietiškų salotų receptukų - su mielu noru juos išbandyčiau.
Jei dar kas žino išbandytų kinietiškų salotų receptukų - su mielu noru juos išbandyčiau.
QUOTE(Solve @ 2007 09 07, 08:42)
Trumas, tai kaip grybas, triufelis toks, nu zodziu augalas
Trumu padazas
2 stiklinės mėsos sultinio
1 stiklinės grybų sultinio
0,5 stiklinės baltųjų trumų nuoviro
0,5 stiklinės maderos
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
Miltus pakepinti svieste, supilti maderą, mėsos ir grybų sultinį, trumų nuovirą. Padažą iškošti per sietelį, sudėti sviestą.
Tinka prie karštos mėsos.
Trumu padazas
2 stiklinės mėsos sultinio
1 stiklinės grybų sultinio
0,5 stiklinės baltųjų trumų nuoviro
0,5 stiklinės maderos
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
Miltus pakepinti svieste, supilti maderą, mėsos ir grybų sultinį, trumų nuovirą. Padažą iškošti per sietelį, sudėti sviestą.
Tinka prie karštos mėsos.
labai labai aciu ryt iskart darysiu nes salotos nerealiai skanios...
gal kas žinote špinatų salotų receptų,labai juos mėgstų ,aš verdu sriuba iš jų ,bet gal ir salotos būtų visai nieko
QUOTE(Rimulinka @ 2007 09 13, 11:36)
gal kas žinote špinatų salotų receptų,labai juos mėgstų ,aš verdu sriuba iš jų ,bet gal ir salotos būtų visai nieko
Špinatų salotos
200 g nuplautų špinatų lapų supjaustykite juostelėmis, įdėkite smulkintų pomidorų arba ridikėlių, smulkiai sukapotų svogūnų laiškų ar galvučių, krapų, citrinos sulčių ir aliejaus. Galima pagardinti ir grietine.
Špinatų ir rūgštynių salotos
300 g špinatų ir rūgštynių nuplaukite, nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite 2 smulkiai virtus kiaušinius, 2-3 skilteles česnako, krapų ir sumaišykite su špinatais ir rūgštynėmis. Pasūdykite druska arba sojos padažu, pašlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi.
Indiškas garnyras su špinatais
Apkepinkite aliejuje smulkiai sukapotą svogūną, 1 mažą čili pipirą ir dvi skilteles smulkinto česnako. Į keptuvę sudėkite 2 supjaustytus blanširuotus (be odelės) pomidorus, indelį konservuotų turkiškų žirnių (stambūs šviesiai geltoni žirniai. Tiks ir konservuotos pupelės arba bet kokie žirniai prieš tai išmirkyti ar išvirti). Viską gerai išmaišykite. Po 1-2 minučių sudėkite maišelį šaldytų špinatų (prieš tai atitirpdę) arba pjaustytų šviežių. Permaišykite, po kelių minučių išjunkite. Pagardinkite jogurtu, patiekite su ryžiais arba pita (indiška duonele).
Špinatų garnyras
500 g špinatų nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens ir šutinkite, kol suminkštės. Tada pertrinkite per sietelį ir vėl sudėkite į puodą, įdėkite svieste pakepintų miltų, druskos, pipirų, išmaišykite ir pagardinkite grietine. Sudėkite į pusdubenį ir patiekite. Puikus ir lengvas garnyras!
Špinatų salotos
250 g špinatų; 5 pomidorai; 3 kietai virti kiaušiniai. Padažui: svogūnas; 3 šaukštai aliejaus; 2-3 šaukštai baltojo vyno acto; 1-2 šaukštai grietinėlės; šaukštelis tarkuotų krienų; maltų juodųjų pipirų; šaukštelis cukraus; druskos.
Puošti: svogūnų laiškų juostelėmis
Špinatus perrinkite ir kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Numazgokite ir nusausinkite pomidorus, tada juos padalykite į 8 dalis. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite kiaušinius. Padažui nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Jo gabalėlius sumaišykite su aliejumi, actu, grietinėle, krienais, juodaisiais pipirais, cukrumi ir druska. Patiekite didelėje salotinėje, apliejusi padažu ir apibarsčiusi pjaustytais svogūnų laiškais.
niu tai jau ir as parasysiu savo sloticiu receptukus
"ZIEDINIOK KOPUSTO IR RUKITOS VISTOS SALOTOS"
ZIED.KOPUSTA SUPJAUSTIT IR APVIRT KOL SUMINKSTES,NUSAUSINT JUOS IR SUDET I PJAUSTITA RUKITA VISTA IR SUMAISIT SU HELLMANS MAJONEZU!
SKANAUS
"ZIEDINIOK KOPUSTO IR RUKITOS VISTOS SALOTOS"
ZIED.KOPUSTA SUPJAUSTIT IR APVIRT KOL SUMINKSTES,NUSAUSINT JUOS IR SUDET I PJAUSTITA RUKITA VISTA IR SUMAISIT SU HELLMANS MAJONEZU!
SKANAUS
Kuriądien dariau tuno salotas.. Vyras, kaip nekeista, patenkintas liko
Primąsčiau ką dėti, bet po to pasižvalgiau internete, panašių buvo ingridientų, na vis vien parašysiu.. Tai gi..
* paplėšiau rankomis šiek tiek KINIŠKŲ KOPŪSTŲ
* šiaudeliais papjausčiau žalių AGURKŲ
* prismulkinau SVOGŪNO
* PADRUSKINAU IR PAPIPIRINAU ir viską išmaišiau.
* tada ant gautos masės dėjau SMULKINTŲ TUNO KONSERVŲ
* ant tuno sekančiu sluoksniu dėjau šiaudeliais pjaustytą VIRTĄ KIAUŠINĮ
* kitas sluoksnis: griežinėliais pjaustyti POMIDORAI.
Atskirai dariau padažiuką:
* 2 šaukštai MAJONEZO
* 1 šaukštas ALYV. ALIEJAUS
* 1 šaukštas VANDENS
Padažą pilamės kiekvienas sau lėkštėn..
Primąsčiau ką dėti, bet po to pasižvalgiau internete, panašių buvo ingridientų, na vis vien parašysiu.. Tai gi..
* paplėšiau rankomis šiek tiek KINIŠKŲ KOPŪSTŲ
* šiaudeliais papjausčiau žalių AGURKŲ
* prismulkinau SVOGŪNO
* PADRUSKINAU IR PAPIPIRINAU ir viską išmaišiau.
* tada ant gautos masės dėjau SMULKINTŲ TUNO KONSERVŲ
* ant tuno sekančiu sluoksniu dėjau šiaudeliais pjaustytą VIRTĄ KIAUŠINĮ
* kitas sluoksnis: griežinėliais pjaustyti POMIDORAI.
Atskirai dariau padažiuką:
* 2 šaukštai MAJONEZO
* 1 šaukštas ALYV. ALIEJAUS
* 1 šaukštas VANDENS
Padažą pilamės kiekvienas sau lėkštėn..
Vienos ish megstamiausiu salotu: nulupta avokada supjaustyti kubeliais, mazycius pomidorelius (kitaip vadinamus "vyshninius") pjauti per puse, jei nera mazyciu, dedam paprastus pomidorus, supjaustytus nedideliais gabaleliais. Taip pat idedam melynojo svoguno riekeliu. Gan gausiai barstom druska, truputi juodu pipiru, galima ir zalumynu, kas megsta. Tada uzpilame saulegrazu (butina!) aliejumi ir actu. Skanaus.
Kažkur esu rašiusi,bet dabar neradau kur,todėl jei pasikartosiu-nepykit
K.r skumbrės salotytės
Reikia k.rskumbrės,svoguno,kons.kukurūzų,džiovintų abrikosų,duonos,paprikos.Duoną kubeliais supjausčius pakepint,abrikosus verdančiu vandeniu pamirkyt.Skumbrę suplėšyt,svoguną smulkiai supjaustyt,papriką juostelėm,abrikosus smulkiau,ir kukurūzus sudėt,viską išmaišt su majonezu.
Pas mus labai greit išgaruoja,o MB vis prašo,kad dažniau gaminčiau
K.r skumbrės salotytės
Reikia k.rskumbrės,svoguno,kons.kukurūzų,džiovintų abrikosų,duonos,paprikos.Duoną kubeliais supjausčius pakepint,abrikosus verdančiu vandeniu pamirkyt.Skumbrę suplėšyt,svoguną smulkiai supjaustyt,papriką juostelėm,abrikosus smulkiau,ir kukurūzus sudėt,viską išmaišt su majonezu.
Pas mus labai greit išgaruoja,o MB vis prašo,kad dažniau gaminčiau
Prasau pagialbos
Dievinu kopustu salotytes, kur dazniausiai buna kavinese kaip garnyras... Kaip supratau tem kopustas ir morka sutarkuota...bet su kuom maisyti?????
Bandziau:
su actu - skonis visai ne tas...
su aliejum: irgi ne...
Su druska: visai ne kas...
Su visokiais majinezais: tai ne, nes jos tikrai be jo...
Jau ir nebezinau...
Dievinu kopustu salotytes, kur dazniausiai buna kavinese kaip garnyras... Kaip supratau tem kopustas ir morka sutarkuota...bet su kuom maisyti?????
Bandziau:
su actu - skonis visai ne tas...
su aliejum: irgi ne...
Su druska: visai ne kas...
Su visokiais majinezais: tai ne, nes jos tikrai be jo...
Jau ir nebezinau...
QUOTE(mereveja @ 2007 10 15, 11:53)
Prasau pagialbos
Aš visada tokias salotas maišau su specialiu salotoms padažu,ir gaunasi kaip bare.Toks permatomas,būna su daržovių gabaliukais,morkom,paprikom,ar tiesiog su krapais
QUOTE(Agniska @ 2007 10 15, 11:11)
Aš visada tokias salotas maišau su specialiu salotoms padažu,ir gaunasi kaip bare.Toks permatomas,būna su daržovių gabaliukais,morkom,paprikom,ar tiesiog su krapais
Aga zinau, reikes pabandyti...nors man atrodo, kad va jas kazkas kitaip daro...reikes dar patyrineti