o gal galit pasufleruoti su vistiena ir aisbergo salota kokias salotas pasidaryti
labai skanios salotos su rūkyta vištiena .
Reikės obuolio, konservuotų kukurūzų, raudonosios paprikos, rūkytos vištienos kulšelės, žalių salotų lapų, skaidraus padažo su daržovėmis (man skaniausias suslavičiaus ir tortilijos blynų. Viską supjaustome kubeliais, užpilame padažu ir susukame į blyną. Labai labai skanu. Anksčiau būdavo "Čili" picoje, bet dingo
Reikės obuolio, konservuotų kukurūzų, raudonosios paprikos, rūkytos vištienos kulšelės, žalių salotų lapų, skaidraus padažo su daržovėmis (man skaniausias suslavičiaus ir tortilijos blynų. Viską supjaustome kubeliais, užpilame padažu ir susukame į blyną. Labai labai skanu. Anksčiau būdavo "Čili" picoje, bet dingo
QUOTE(doovka @ 2007 08 27, 02:37)
yra rukola tik labai mandrai lt vadinas net neatsimenu
rucola LT - gražgarstės, bet kiek mačiau meniu įvairiose kavinėse ar restoranuose, praktiškai visur rašo rucola, o ir prekybcentriuose tas įdomesnes salotas vadina originaliais pavadinimais (pvz., iceberg). Beje, rucola - itališkas šių salotų pavadinimas, o dar kitaip jas vadina roquette
QUOTE(Gricė @ 2007 08 27, 20:31)
Su proporcijom tai sudėtinga, paprasčiausiai reikia ragauti. Aš dar dedu truputį cukraus. Dar galima krapų įpjaustyti. Skanaus (nors jau gal per vėlai rašau).
Nepervelai aciu
QUOTE(jurk @ 2007 08 30, 20:50)
rucola LT - gražgarstės, bet kiek mačiau meniu įvairiose kavinėse ar restoranuose, praktiškai visur rašo rucola, o ir prekybcentriuose tas įdomesnes salotas vadina originaliais pavadinimais (pvz., iceberg). Beje, rucola - itališkas šių salotų pavadinimas, o dar kitaip jas vadina roquette
jo teisingai
svekutes kreipiuosi pagalbeles sian submarine valgiau nerealiai skanias salotas su karsta kalakutiena del sudeties ju kaip ir viskas aisku tik va jos su trumu padazu, pirma karta su tokiu susiduriau gal jus zinote ar jis buna kur parsiduoda jau gatavas ar jis gaminamas yra... aciu
QUOTE(ramintele22 @ 2007 09 02, 23:07)
svekutes kreipiuosi pagalbeles sian submarine valgiau nerealiai skanias salotas su karsta kalakutiena del sudeties ju kaip ir viskas aisku tik va jos su trumu padazu, pirma karta su tokiu susiduriau gal jus zinote ar jis buna kur parsiduoda jau gatavas ar jis gaminamas yra... aciu
Trumas, tai kaip grybas, triufelis toks, nu zodziu augalas
Trumu padazas
2 stiklinės mėsos sultinio
1 stiklinės grybų sultinio
0,5 stiklinės baltųjų trumų nuoviro
0,5 stiklinės maderos
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
Miltus pakepinti svieste, supilti maderą, mėsos ir grybų sultinį, trumų nuovirą. Padažą iškošti per sietelį, sudėti sviestą.
Tinka prie karštos mėsos.
merginos pagelbėkite - šiandien perskaičiau nuo pradžios iki pabaigos mažiausiai 6 temas - ieškau visų įmanomų kinietiškų salotų receptų
QUOTE(editam @ 2007 09 07, 22:42)
merginos pagelbėkite - šiandien perskaičiau nuo pradžios iki pabaigos mažiausiai 6 temas - ieškau visų įmanomų kinietiškų salotų receptų
Turiu vieną receptuką salotų iš restorano "Čili Kinija". Apti neragavus, tai negaliu pasakyti ar skanu, bet nusirašiau, kai ieškojau recepto su kalmarais.
Salotos "Mažoji Kinija"
1 didelė bulvė;
pusė žalios paprikos;
pusė raudonos paprikos;
1 vidutinė morka;
1 vidutinis kalmaras;
2-3 š. sezamų aliejaus;
druskos.
Kalmarą virti apie 3-4 min sūriame vandenyje su citrina, išvirtą supjaustykite juostelėmis. Bulvę supjaustykite plonais šiaudeliais ir kepkite riebaluose iki traškumo. Raudoną ir žalią paprikas, morką supjaustykite juostelėmis, paskaninkite druska, sezamų laiejumi ir gerai išmaišykite.
Į lėkštę sudėkite iškeptus bulvių šiaudelius, daržoves, o ant viršaus - kalmarus.
QUOTE(Tija @ 2007 09 08, 12:47)
Turiu vieną receptuką salotų iš restorano "Čili Kinija". Apti neragavus, tai negaliu pasakyti ar skanu, bet nusirašiau, kai ieškojau recepto su kalmarais.
Salotos "Mažoji Kinija"
1 didelė bulvė;
pusė žalios paprikos;
pusė raudonos paprikos;
1 vidutinė morka;
1 vidutinis kalmaras;
2-3 š. sezamų aliejaus;
druskos.
Kalmarą virti apie 3-4 min sūriame vandenyje su citrina, išvirtą supjaustykite juostelėmis. Bulvę supjaustykite plonais šiaudeliais ir kepkite riebaluose iki traškumo. Raudoną ir žalią paprikas, morką supjaustykite juostelėmis, paskaninkite druska, sezamų laiejumi ir gerai išmaišykite.
Į lėkštę sudėkite iškeptus bulvių šiaudelius, daržoves, o ant viršaus - kalmarus.
Salotos "Mažoji Kinija"
1 didelė bulvė;
pusė žalios paprikos;
pusė raudonos paprikos;
1 vidutinė morka;
1 vidutinis kalmaras;
2-3 š. sezamų aliejaus;
druskos.
Kalmarą virti apie 3-4 min sūriame vandenyje su citrina, išvirtą supjaustykite juostelėmis. Bulvę supjaustykite plonais šiaudeliais ir kepkite riebaluose iki traškumo. Raudoną ir žalią paprikas, morką supjaustykite juostelėmis, paskaninkite druska, sezamų laiejumi ir gerai išmaišykite.
Į lėkštę sudėkite iškeptus bulvių šiaudelius, daržoves, o ant viršaus - kalmarus.
o morka zalia ar virta?
dabar kaip tik turiu virta kalbara, galvoju ka su juo suorganizavus
QUOTE(Bransha @ 2007 09 09, 17:06)
o morka zalia ar virta?
dabar kaip tik turiu virta kalbara, galvoju ka su juo suorganizavus
dabar kaip tik turiu virta kalbara, galvoju ka su juo suorganizavus
Kadangi neragavus, tai bijau suklysti, bet manau, kad žalia. Nors jau nuotraukoj kiek įžiūriu, tai į virtą net nepanašu. Pati su žalia daryčiau