Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(jorė @ 2007 05 18, 22:43)
Nežinau gal ir buvo toks receptas (neturiu kada skaityti visų) ax.gif  bet mano šeima labai mėgsta šias salotas
  Joms  pagaminti reikės:

1kg.kopūstų, 0,5kg.burokėlių (nevirtų), 0,5stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės aliejaus, 0,5 stiklinės acto,1šaukšto druskos,0,5 galvutės česnako.

Kopūstą  susmulkiname, burokėlį sutarkuojame burokine tarka, išspaudžiame česnakus. Viską išmaišome

Actą, aliejų, druską, cukrų užviriname ir gautą  mišinį užpilame ant kopūstų su  burokėliais. Išmaišome, prispaudžiame sunkiu daiktu ir paliekame pastovėti 6-8 val. Po to dedame į šaldytuvą ir valgome kaip garnyrą ar vienas. Labai gaivios ir vitaminingos salotos.

Šios salotos šaldytuve gali stovėti gan ilgai
P.S. kartais dar pridedu 0,5 kg morkų, irgi skanu

Gaminu aš šias salotas, ir morkų būtinai dedu. Visai kitas skonis (geresnis) su morkom. Bent jau mums taip atrodo....user posted image
Atsakyti
bandysim
Atsakyti
QUOTE(jorė @ 2007 05 18, 22:43)
Nežinau gal ir buvo toks receptas (neturiu kada skaityti visų) ax.gif  bet mano šeima labai mėgsta šias salotas
  Joms  pagaminti reikės:
1kg.kopūstų, 0,5kg.burokėlių (nevirtų), 0,5stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės aliejaus, 0,5 stiklinės acto,1šaukšto druskos,0,5 galvutės česnako.
Kopūstą  susmulkiname, burokėlį sutarkuojame burokine tarka, išspaudžiame česnakus. Viską išmaišome
Actą, aliejų, druską, cukrų užviriname ir gautą  mišinį užpilame ant kopūstų su  burokėliais. Išmaišome, prispaudžiame sunkiu daiktu ir paliekame pastovėti 6-8 val. Po to dedame į šaldytuvą ir valgome kaip garnyrą ar vienas. Labai gaivios ir vitaminingos salotos.
Šios salotos šaldytuve gali stovėti gan ilgai
P.S. kartais dar pridedu 0,5 kg morkų, irgi skanu

Šiandien pasidariau šias salotas. Fantastiškos thumbup.gif Nors šiaip žalių burokėlių nemėgstu, jie čia tikrai nesijaučia.
Ačiū už šaunų receptuką 4u.gif
Atsakyti
Mano megstamos (greitai pagaminamos) salotos:

Pmidorai
Bananai
Vistiena
Majonezas

Vistiena supjaustyti gabaliukais ir isvirti (galima naudoti ir kepta ir parukya). Pamidorus supjaustyti kubeliais, bananus - grezineliais. I dubeneli viska deti sloksnuotai. Kiekviena karta sloksniuoju kitaip mirksiukas.gif ant virsaus uzdeti majonezo, man labiausia tinka ir patinka Helmans. Jokiu prieskoniu nenaudoju.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Fergie, oho kokia pikantiska bigsmile.gif Ananasa isivaizduoju, bet bananas ir majonezas? g.gif
Vistienos salotas darau taip:
smulkiai supjaustyta vistiena pakepu saukste medaus, apibarscius kmynais, isverdu bulves ir ankstines pupas, supjaustau pomidorus ir nedidele paprika, viska sumaisau ir apipilu aliejaus-vyno acto-cesnako misiniu.
Atsakyti
QUOTE(Egle 22 @ 2007 06 22, 11:56)
Fergie, oho kokia pikantiska  bigsmile.gif Ananasa isivaizduoju, bet bananas ir majonezas?  g.gif
Vistienos salotas darau taip:
smulkiai supjaustyta vistiena pakepu saukste medaus, apibarscius kmynais, isverdu bulves ir ankstines pupas, supjaustau pomidorus ir nedidele paprika, viska sumaisau ir apipilu aliejaus-vyno acto-cesnako misiniu.

Kokios idomios salotos ir neiprastas paruosimas 4u.gif Butinai pabandysiu!

Visi pradziai nustemba, bet kai paragauja - giria ax.gif As nemegstu ananasu nesaldziame patiekale, man nelabai skanu, bet bananai labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites,bukit geros wub.gif pasiulykit kokiu salotyciu su vezio uodegelemis,nupirkau 2 dezutes,tai vena su vyru prie alaus patvarkem,o 1 liko,poryt sunelio tortadienis birthday.gif ,ateis sveciu pioneers.gif ,reikes vaisint...
Papildyta:
QUOTE(bitemaja1 @ 2007 05 04, 11:00)
labai greitas saltsriubes receptas, kazkada per "Baltojo katino svtaine" nugirdau:
pomidoru padazo su baziliku (butent Kedainiu toks padazas yra),
kefyro (saltibarsciam)
Agurku, pomidoru (nebutina)

Darom kaip saltibarscius. pomidora tai kartais dedu kartais ne,cia jau skonio reikalas, dar galima ir svoguniuko ir valgyti su bulvem arba bulviu kose.
Man tai ziauriai skanu smile.gif

Reikes pabandyt,nors keistas derinukas blink.gif
Atsakyti
tongue.gif
Atsakyti
:)BALTA MISRAINE KITAIP smile.gif
Reikes: bulviu, morku, pupeliu, raugintu agurku, acto, aliejaus, pipiru maltu ir druskos.

Bulves ir morkas isverdame, viska smulkiai supjaustome:bulves, morkas, agurkus. Pupeles geriau ir vakaro uzmerkti, viska sudedame i viena inda, dedame pipiru, druskos, pilame acta ir alieju, gaunasi kaip balta misraine, bet ne su majonezu smile.gif pabandykit, tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Velgi nezinau.. Gal buvo (nors abejoju)... Kaip tik gaminau antradieni. Super!

Ispaniškos salotos su dešra, baltomis pupelėmis ir pomidorais

4 asmenims

250gr baltų pupelių arba 400gr skardinė
4-5 vidutinio dydžio labai prinokę pomidorai
0,5-1 mėlynas svogūnas
1 ryšulėlis petražolių plokščiais lapais
250-300gr kapotos, vytinto dešros (pvz. „Korida“)

Chereso acto padažui
1 valg. šaukštas chereso acto
3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
0,5-1 česnako skiltelė
Druskos, pipirų

Pupelės bus daug skanesnės jei patys jas gaminsite nuo pradžių. Tam jas reikia mirkyti per naktį, o ryte 1-1,5 val. virti 2 litruose vandens su trupučiu druskos. Jei tingite arba neturite laiko – nusipirkite 1 skardinę jau išvirtų pupelių.
Norėdami pasigaminti salotas – nusausinkite pupeles ir kartu su 2 x 2cm pjaustytais pomidorais, plonais pusžiedžiais pjaustytais svogūnais ir kapotomis petražolėmis, sudėkite į dubenį. Įpilkite padažą ir leiskite salotoms 5 min. pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
Dešrą supjaustykite griežinėliais ir 2-3 min. pakepkite ant vidutinės ugnies, kad dešra sušiltų ir lengvai apskrustų. Sudėkite į likusias salotas. Nedelsdami patiekite.
Šios salotos skaniausios kambario temperatūros arba truputį šiltos.
Foto cia: http://www.skaniai.lt/?p=41

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Atsakyti
mano vyro labai megiamos , ir kaip tik dabar pats sezonas
CUKINIJOS salotos
cukinija
feta suris
alyvu aliejus
cesnakas

cukinija supjaustyti riekelemis, minkstima ispjauti ir ja sausai apkepti ( mes kai bunam sode sukepam ja ant grilio, o namie orkaitej ant groteliu), zieves nelupam jei cukinija sviezia.
deti i dubeni sudziovinta cukinija, fetos suri , pagal skoni spausto cesnako ir uzpilti alyvu aliejum.
mums labai skanu ir karstos ir saltos.dar ta padaziuka su ciabata pasidazyti :niam niam

gal su tuo kepimu laiko uzima, bet mano vyriskis visada daugiau prigamina, tai paskui gali kiek nori paimti ir pasidaryti salotas.

Atsakyti
As darau tokias salotas. Dvi porcijas padaryti uztrunka 5min. ir ziauriai skanu!
Receptas:
suplesau salotos lapus, pjaustau pomidora, agurka, raudonaji svoguna, konservuoti kukuruzai, tunas aliejuje. Viska sluoksniuoju leksteje, apslakstau citrinu sultimis, pabarstau svieziais krapais ir pipirais. Stai ir viskas. Skanu valgyti su "patosteriuota" juoda duona itrinta cesnaku. Skanaus! smile.gif
Atsakyti