sveikos , gal kas zinot astriu avokadu salotu recepta kai buna maximoj sveriamos salotos , perku kartais man jos labai patinka bet noretusi pasigamionti ir namie?
QUOTE(jorė @ 2007 05 18, 21:43)
Actą, aliejų, druską, cukrų užviriname ir gautą mišinį užpilame ant kopūstų su burokėliais. Išmaišome, prispaudžiame sunkiu daiktu ir paliekame pastovėti 6-8 val. Po to dedame į šaldytuvą ir valgome kaip garnyrą ar vienas. Labai gaivios ir vitaminingos salotos.
Šios salotos šaldytuve gali stovėti gan ilgai
P.S. kartais dar pridedu 0,5 kg morkų, irgi skanu
O jei burokeliu nedet, tai gal gautusi tipo tokios parduotuvines kopustu salotos? Labai jau jos man patinka, nu bet niekaip nedaeina kaip pasidaryt kad tie kopustai tokie minksti butu. Taigi gal juos pamarinuot va taip reikia? Kaip manot?
QUOTE(aitta @ 2007 05 23, 17:48)
O jei burokeliu nedet, tai gal gautusi tipo tokios parduotuvines kopustu salotos? Labai jau jos man patinka, nu bet niekaip nedaeina kaip pasidaryt kad tie kopustai tokie minksti butu. Taigi gal juos pamarinuot va taip reikia? Kaip manot?
aš manau, kad būtų skanu ir vien kopūstus pamarinavus, bet pabandyk su burokėliais, pamatysi kaip skanu. Valgydama žalius burokėlius, niekada nepasakysi, kad tai nevirti burokėliai. Gali dar pridėti ir 0,5 kg tarkuotų morkų.
Net tie, kas nemėgsta burokėlių, šias salotas valgo su malonumu.
Avokado salotos
Ingridientai:
Salotu lapu
2 vidutinio dydzio avokadai
300gr mocarelos ar picarelos surio
2 pomidorai
majonezo
Paruošimo būdas:
Salotu lapus susmulkiname,avokada, suri ir pomidorus supjaustome kubeliais(nereikia pjaustyti smulkiai) ir viska sumaisome su majonezu.Skanaus.
Ingridientai:
Salotu lapu
2 vidutinio dydzio avokadai
300gr mocarelos ar picarelos surio
2 pomidorai
majonezo
Paruošimo būdas:
Salotu lapus susmulkiname,avokada, suri ir pomidorus supjaustome kubeliais(nereikia pjaustyti smulkiai) ir viska sumaisome su majonezu.Skanaus.
QUOTE(Skorpionu karaliene @ 2007 03 02, 23:58)
mano GRAIKISKOS SALOTOS
suplesyti salotu lapai ant lekstes dugno, po to smulkinti i 6-8 dalis pomidorai, agurkas, raudonas (nors nebutinai) svogunas griezineliais, po to juodos alyvuoges, graikiski riesutai, ant virsaus dedu feta suri, gabaliukais supjaustyta (perku maximoj "Fetaki" tai ilgam 500 g. pakuotes uztenka).
Padazui: susmulkint 1 skiltele cesnako, aliejaus, citrinu sulciu (jei-citrinos rugsties), medaus sauksteli ir soju padazo pora saukstu. Ir apslakstyt salotas, ypatingai apipilti pomidoru gabaliukus.
Nu ypatingas skonis, kai buna darzoviu sezonas , daznai gaminuosi
suplesyti salotu lapai ant lekstes dugno, po to smulkinti i 6-8 dalis pomidorai, agurkas, raudonas (nors nebutinai) svogunas griezineliais, po to juodos alyvuoges, graikiski riesutai, ant virsaus dedu feta suri, gabaliukais supjaustyta (perku maximoj "Fetaki" tai ilgam 500 g. pakuotes uztenka).
Padazui: susmulkint 1 skiltele cesnako, aliejaus, citrinu sulciu (jei-citrinos rugsties), medaus sauksteli ir soju padazo pora saukstu. Ir apslakstyt salotas, ypatingai apipilti pomidoru gabaliukus.
Nu ypatingas skonis, kai buna darzoviu sezonas , daznai gaminuosi
tikrai labai skanu, ačiū
QUOTE(kedute @ 2007 05 21, 10:33)
sveikos , gal kas zinot astriu avokadu salotu recepta kai buna maximoj sveriamos salotos , perku kartais man jos labai patinka bet noretusi pasigamionti ir namie?
aš darau taip:
avokadai
pomidorai
mėlyni svogūnai
aliejus
čili pilirai
šiek tiek druskos
truputi acto (nebūtina)
QUOTE(starbee @ 2007 06 04, 15:12)
aš darau taip:
avokadai
pomidorai
mėlyni svogūnai
aliejus
čili pilirai
šiek tiek druskos
truputi acto (nebūtina)
avokadai
pomidorai
mėlyni svogūnai
aliejus
čili pilirai
šiek tiek druskos
truputi acto (nebūtina)
Aciu reiks pamegint
Tuoj prasides braskiu sezonas, tai siulau salotas su braskem:
200 g salotu lapu (pagal skoni, pvz. ruccola, iceberg ar kitos)
500 g braskiu
Uzpilas:
5 valg.s. riebios grietineles
3 arb.s. balto balzamiko acto
1 arb.s.cukraus
druskos ir pipiru
- nuplaukite salotas ir leiskite nusivarveti
- nuskalaukite braskes, nuskabykite zalius lapelius (po plovimo, nes tada braskes neprisigeria tiek daug vandens ir buna stipresnis braskiu skonis) ir perpjaukite per puse
- sumaisykite visus ingridientus padazui ir isplakite mikseriu arba kokteiliu plakiklyje
- pries pat serviravima uzpilkite padaza ant braskiu, o tada viska sudekite ant salotu lapu
Cia toks truputi gurmaniskas variantas, bet man labai skanu!!!
200 g salotu lapu (pagal skoni, pvz. ruccola, iceberg ar kitos)
500 g braskiu
Uzpilas:
5 valg.s. riebios grietineles
3 arb.s. balto balzamiko acto
1 arb.s.cukraus
druskos ir pipiru
- nuplaukite salotas ir leiskite nusivarveti
- nuskalaukite braskes, nuskabykite zalius lapelius (po plovimo, nes tada braskes neprisigeria tiek daug vandens ir buna stipresnis braskiu skonis) ir perpjaukite per puse
- sumaisykite visus ingridientus padazui ir isplakite mikseriu arba kokteiliu plakiklyje
- pries pat serviravima uzpilkite padaza ant braskiu, o tada viska sudekite ant salotu lapu
Cia toks truputi gurmaniskas variantas, bet man labai skanu!!!
Virtas kumpis (bet aš naudoju ir šlapianką ir dešreles), pusė stiklinės konservuotų kukurūzų, pora pomidorų, du virti kiaušiniai, arbatinis šaukštelis garstyčių, trys šaukštai jogurto be priedų, krapų, druskos, pipirų.
Kumpį, pomidorus, kiaušinio baltymus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio trynius susmulkiname, sumaišome su jogurtu, garstyčiomis bei krapais. Paskaniname druska, pipirais ir išmaitome.
Šiuo padažu paskaniname į salotinę sudėtus kumpį, kukurūzus, pomidorus, kiaušinio baltymus
Kumpį, pomidorus, kiaušinio baltymus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio trynius susmulkiname, sumaišome su jogurtu, garstyčiomis bei krapais. Paskaniname druska, pipirais ir išmaitome.
Šiuo padažu paskaniname į salotinę sudėtus kumpį, kukurūzus, pomidorus, kiaušinio baltymus
Vakar dariau tokias salotas: virtas liezuvis, rauona paprika, marinuoti grybai, marinuotas agurkas, visiEm labai patiko
Oho, kokios mandros visu salotos As darau va tokias:
Ankstines pupos, fetos suris(galbut tiktu ir varskes suris), juodos alyvuoges (nebutinai), cesnakas, malti juodieju pipirai, citrinos sultys, aliejus.
Ankstines pupos, fetos suris(galbut tiktu ir varskes suris), juodos alyvuoges (nebutinai), cesnakas, malti juodieju pipirai, citrinos sultys, aliejus.
Špinatų - braškių salotos.
2 kuokštai špinatų lapų (kuo mažesnių jaunų)
4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių
1/2 puodelio daržovių aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
1/2 puodelio cukraus
1/4 šaukštelio paprikos
2 šaukštai sezamo sėklų
šaukštas aguonų
Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo sėklas ir aguonas. Padaža supilti ant špinatų su braškėmis ir gerai išmaišyti.
2 kuokštai špinatų lapų (kuo mažesnių jaunų)
4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių
1/2 puodelio daržovių aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
1/2 puodelio cukraus
1/4 šaukštelio paprikos
2 šaukštai sezamo sėklų
šaukštas aguonų
Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo sėklas ir aguonas. Padaža supilti ant špinatų su braškėmis ir gerai išmaišyti.