Gal kuri pasidalintų patirtimi kaip gaminti salotas su menkių kepenėlėmis ?
Turiu vieną receptuką, bet man tose salotose kažko trūksta . O darau jas taip: virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kepenėlės. Na dar galima pagal skonį poro ar svogūno.
O kaip darote jūs?
QUOTE(adrytės mama @ 2007 02 18, 11:47)
Gal kuri pasidalintų patirtimi kaip gaminti salotas su menkių kepenėlėmis ?
Turiu vieną receptuką, bet man tose salotose kažko trūksta . O darau jas taip: virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kepenėlės. Na dar galima pagal skonį poro ar svogūno.
O kaip darote jūs?
Turiu vieną receptuką, bet man tose salotose kažko trūksta . O darau jas taip: virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kepenėlės. Na dar galima pagal skonį poro ar svogūno.
O kaip darote jūs?
Mes darom taip:
Menkių kepenėlės, konservuoti žirneliai, smulkiai pjaustytas svogūnas ir prieskoniai (pipirai, druskytė ar dar kas). Proporcijos pagal kiekvieno poreikius. Išmaišom ir ragaujam
QUOTE(adrytės mama @ 2007 02 18, 11:47)
Gal kuri pasidalintų patirtimi kaip gaminti salotas su menkių kepenėlėmis ?
Turiu vieną receptuką, bet man tose salotose kažko trūksta . O darau jas taip: virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kepenėlės. Na dar galima pagal skonį poro ar svogūno.
O kaip darote jūs?
Turiu vieną receptuką, bet man tose salotose kažko trūksta . O darau jas taip: virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kepenėlės. Na dar galima pagal skonį poro ar svogūno.
O kaip darote jūs?
As tai ryziu dar dedu
pasidalinsiu ir as vienu salotu receptuku,kuris man labai patinka (beje ir visiems kas valgo )
Tai vat Rutuks firmines salotos:
Reikes:
pekino salotu kokiu 6-8 lapu (arba puse salotos pagal norima kieki zodziu)
2 marinuotu agurku
mesytes (kumpiuko,virtos kokios mesos (geriausia) ir pan.) pagal norima mesos kieki salotose
puse poro
2 morku
cesnako pora skilteliu
Aliejaus, acto, soju padazo, druskos
Ruosimas:
pekino salotas, mesyte, agurkus supjaustome isilgai,t.y. ilgomis plonomis juostelemis. Supjaustome griezineliais pora.ir viska sudedame i dubeni.
Morkas nuskutame,sutarkuojame ir pakepiname aliejuje, atsaldome ir sudedame i dubenis su salotom ir tt. I maza dubeneli ypilame aliejaus pora valgomu 3-4 valg saukstus(priklauso kiek aliejaus isipyle nuo morku), acto sauksteli (galima ir maziau, kad nepadauginti labai,geriau dadeti paskui), soju padazo, smulkiai pjaustytus cesnakus, druskyte, sumaisoma viska. Toliau si padaza pilame ant salotu,ismaisome.Leidziame truputi pastoveti kad isigertu viskas. Rekomenduoju valgyti su juoda duona.
Skanaus
Tai vat Rutuks firmines salotos:
Reikes:
pekino salotu kokiu 6-8 lapu (arba puse salotos pagal norima kieki zodziu)
2 marinuotu agurku
mesytes (kumpiuko,virtos kokios mesos (geriausia) ir pan.) pagal norima mesos kieki salotose
puse poro
2 morku
cesnako pora skilteliu
Aliejaus, acto, soju padazo, druskos
Ruosimas:
pekino salotas, mesyte, agurkus supjaustome isilgai,t.y. ilgomis plonomis juostelemis. Supjaustome griezineliais pora.ir viska sudedame i dubeni.
Morkas nuskutame,sutarkuojame ir pakepiname aliejuje, atsaldome ir sudedame i dubenis su salotom ir tt. I maza dubeneli ypilame aliejaus pora valgomu 3-4 valg saukstus(priklauso kiek aliejaus isipyle nuo morku), acto sauksteli (galima ir maziau, kad nepadauginti labai,geriau dadeti paskui), soju padazo, smulkiai pjaustytus cesnakus, druskyte, sumaisoma viska. Toliau si padaza pilame ant salotu,ismaisome.Leidziame truputi pastoveti kad isigertu viskas. Rekomenduoju valgyti su juoda duona.
Skanaus
QUOTE(Rasvyte @ 2007 02 17, 15:34)
Labai norėčiau sužinoti nors vieną receptuką kaip pagamint salotas su špinatais. Prašau pasidalinkite patirtimi.
Aš darau tokias, kur ir maximoj būna, bet namie, žinoma, gaunasi daug skaniau
Žali špinatai
Laukinių ir paprastų ryžių (būna jau kartu sumaišyti pirkti)
Daug įvairios žalumos pagal skonį (petražolės, krapų...)
Česnako (tiek, kiek norisi)
Ryžius išvirti, špinatus suplėšyti gabaliukais, žalumą ir česnaką susmulkinti. Viską sumaišyti, pridėti mėgstamų prieskonių, užpilti acto-aliejaus-citrinų sulčių padažu Man labai skanu
mano GRAIKISKOS SALOTOS
suplesyti salotu lapai ant lekstes dugno, po to smulkinti i 6-8 dalis pomidorai, agurkas, raudonas (nors nebutinai) svogunas griezineliais, po to juodos alyvuoges, graikiski riesutai, ant virsaus dedu feta suri, gabaliukais supjaustyta (perku maximoj "Fetaki" tai ilgam 500 g. pakuotes uztenka).
Padazui: susmulkint 1 skiltele cesnako, aliejaus, citrinu sulciu (jei-citrinos rugsties), medaus sauksteli ir soju padazo pora saukstu. Ir apslakstyt salotas, ypatingai apipilti pomidoru gabaliukus.
Nu ypatingas skonis, kai buna darzoviu sezonas , daznai gaminuosi
suplesyti salotu lapai ant lekstes dugno, po to smulkinti i 6-8 dalis pomidorai, agurkas, raudonas (nors nebutinai) svogunas griezineliais, po to juodos alyvuoges, graikiski riesutai, ant virsaus dedu feta suri, gabaliukais supjaustyta (perku maximoj "Fetaki" tai ilgam 500 g. pakuotes uztenka).
Padazui: susmulkint 1 skiltele cesnako, aliejaus, citrinu sulciu (jei-citrinos rugsties), medaus sauksteli ir soju padazo pora saukstu. Ir apslakstyt salotas, ypatingai apipilti pomidoru gabaliukus.
Nu ypatingas skonis, kai buna darzoviu sezonas , daznai gaminuosi
Šiandien kepiau žuvies, tai prisiminiau labai liuks žuvies salotų receptą.
Žuvies salotos su ananasais
Reikia:
Apie pusė kg jūros lydekos
Baltų pupelių (kai tingiu virti pati, perku pusės litro bankę parduotuvėj)
100-200 g koncervuotų ananasų kubeliais (gali būti ir ne kubeliais, tik tada reikės supjaustyt pačiai)
250 g majonezo (indelis, geriausia kad nebūtų aštraus skonio)
kario prieskonių (geriausiai tinka grynas karis, bet ne kurkuma ar kitas koks mišinys)
Gamyba:
Žuvį iškepti ant aliejaus ir ataušus nuimti nuo kaulų bei supjaustyti gabaliukais (paprastai jei ji gerai iškepus tai ji pati paįra, tai nei pjaustyt nereikia). Į dubenį sudėti žuvį, ananasus, pupeles ir sumaišyti su majonezu, tada įdėti druskos ir kario pagal skonį (aš dedu maždaug 2 arbatinius šaukštelius kario, bet kitiem gali būti per aštru). Skanaus!
Žuvies salotos su ananasais
Reikia:
Apie pusė kg jūros lydekos
Baltų pupelių (kai tingiu virti pati, perku pusės litro bankę parduotuvėj)
100-200 g koncervuotų ananasų kubeliais (gali būti ir ne kubeliais, tik tada reikės supjaustyt pačiai)
250 g majonezo (indelis, geriausia kad nebūtų aštraus skonio)
kario prieskonių (geriausiai tinka grynas karis, bet ne kurkuma ar kitas koks mišinys)
Gamyba:
Žuvį iškepti ant aliejaus ir ataušus nuimti nuo kaulų bei supjaustyti gabaliukais (paprastai jei ji gerai iškepus tai ji pati paįra, tai nei pjaustyt nereikia). Į dubenį sudėti žuvį, ananasus, pupeles ir sumaišyti su majonezu, tada įdėti druskos ir kario pagal skonį (aš dedu maždaug 2 arbatinius šaukštelius kario, bet kitiem gali būti per aštru). Skanaus!
QUOTE(Rojuke @ 2007 02 22, 14:05)
Labas visiems!
Gal kas zino kokiu receptuku su Aisbergo salotomis?? Matau jas parduotuveje ir galvoju, kad reiketu isbandyti .
Aciu !
Gal kas zino kokiu receptuku su Aisbergo salotomis?? Matau jas parduotuveje ir galvoju, kad reiketu isbandyti .
Aciu !
Labai skanios ir traskios tos Aisbergo salotos Mes visokiu salotu su jomis prigalvojam
1. Aisbergo salota, pomidorai, agurkas, poras, paprika, prieskoniai ir koks nors salotu uzpilas (man skaniausias alyvuogiu aliejus su baziliku )
2. Aisbergo salota, kiausinis, pomidoras, agurkas, poras, konservuotas tunas, prieskoniai, Suslaviciaus salotu uzpilas.
Skanaus
Mano mėgstamiausios salotos yra šios:
Pekino kopūstas
Pomidorai
Alyvuogės (aš perku žalias įdarytas paprikomis)
Ferementinis sūris
KOpūstą, pomidorus smulkiai supjaustau, alyvuoges perpjaunu į 4 dalis, sūrį sutarkuoju, pabarstau druską ir viską sumaišau su majonezu.
Skanaus
Pekino kopūstas
Pomidorai
Alyvuogės (aš perku žalias įdarytas paprikomis)
Ferementinis sūris
KOpūstą, pomidorus smulkiai supjaustau, alyvuoges perpjaunu į 4 dalis, sūrį sutarkuoju, pabarstau druską ir viską sumaišau su majonezu.
Skanaus
Pikantiškos salotos su vištiena
400g keptos ar virtos vištienos be kaulų
100g majoneo
2 šaukšai citrinų sulčių
3 saliero stiebai
75g graikinių riešutų
50g razinų
2obuoliai
Maggi prieskonių Skonio Magija
lapinių salotų
Majonezą sudedame į didelį dubenį. Supilame citrinų sultis ir išmaišome. Tada sudedame supjaustytą vištieną, riešutus, plonais griežinėliais susmulkintus salierų kotus ir razinas. Obuolius nulupame ir susmulkiname, greitai, kad nepatamsėtų, įmaišome į salotas. Pagardiname Maggi prieskoniais Skonkio Magija. Jei reikia, dar galima apšlakstyti trupučiu citrinų sulčių. Į lėkštę išdėliojame salotų lapus ir ant jų išdedame salotas.
Skanaus.
400g keptos ar virtos vištienos be kaulų
100g majoneo
2 šaukšai citrinų sulčių
3 saliero stiebai
75g graikinių riešutų
50g razinų
2obuoliai
Maggi prieskonių Skonio Magija
lapinių salotų
Majonezą sudedame į didelį dubenį. Supilame citrinų sultis ir išmaišome. Tada sudedame supjaustytą vištieną, riešutus, plonais griežinėliais susmulkintus salierų kotus ir razinas. Obuolius nulupame ir susmulkiname, greitai, kad nepatamsėtų, įmaišome į salotas. Pagardiname Maggi prieskoniais Skonkio Magija. Jei reikia, dar galima apšlakstyti trupučiu citrinų sulčių. Į lėkštę išdėliojame salotų lapus ir ant jų išdedame salotas.
Skanaus.
Labai megstu cezario salotas. Taigi pabandziau ir namie pasidaryti :
Salotu guze (geriausia iceberg'o)
2-3 pomidorai
Rukyta arba kepta vistiena
4-5 riekeles sumustiniu duonos
Krapai
Parmezano suris (as perku jau tarkuota - Dziogo)
Padazui:
garstyciu (su granulemis)
alyvuogiu aliejus
citrina
vorcesterio padazas
Salotas suplesau, supjaustau pomidora, krapus, vistiena. Viska sumaisau.
Supjaustau kubeliais sumustiniu duona, paskrudinu keptuveje mazame kiekyje alyvuogiu aliejaus.
Dedu i lekste salotas, uzbarsau savadarbiais skrebuciais, pabarstau suriu (jo nepagailekit )
Didziaja dali padazo sudaro sudaro aliejus, pagal skoni idedu visu kitu ingredientu (padaza sugalvojau pati, nes niekaip nerandu nusipirkti).
Tada uzpilu salotas padazu.
Skanaus!
P.S. Skrebucius deti pries valgant, kad jie nesuslaptu nuo padazo, nes tada ne taip skanu.
Salotu guze (geriausia iceberg'o)
2-3 pomidorai
Rukyta arba kepta vistiena
4-5 riekeles sumustiniu duonos
Krapai
Parmezano suris (as perku jau tarkuota - Dziogo)
Padazui:
garstyciu (su granulemis)
alyvuogiu aliejus
citrina
vorcesterio padazas
Salotas suplesau, supjaustau pomidora, krapus, vistiena. Viska sumaisau.
Supjaustau kubeliais sumustiniu duona, paskrudinu keptuveje mazame kiekyje alyvuogiu aliejaus.
Dedu i lekste salotas, uzbarsau savadarbiais skrebuciais, pabarstau suriu (jo nepagailekit )
Didziaja dali padazo sudaro sudaro aliejus, pagal skoni idedu visu kitu ingredientu (padaza sugalvojau pati, nes niekaip nerandu nusipirkti).
Tada uzpilu salotas padazu.
Skanaus!
P.S. Skrebucius deti pries valgant, kad jie nesuslaptu nuo padazo, nes tada ne taip skanu.