QUOTE(Shanti @ 2006 12 30, 17:44)
Dėkui, jie tiesiog puikūs - visiems patiko, ką per šventes pavaišinom.
as tai panasu recepta zinau
paimi daug pomidoru supjaustai , prie ju dedi svogunus pjaustytus griezineliais, truputi pipiriuku, druskos ir pora sauksteliu cukraus, sumaisai ir paslakstai trupuciu acto, uzdengi lekste, ir palaikai, kuo ilgiau tuo geriau (zinoma proto ribose)
QUOTE(Bajm @ 2006 12 30, 22:34)
šiandien bandžiau gaminti tuno salotas, pirmą kartą
salotų lapai, 1 pomidoras, 1 paprika, svogūnų laiškai, konserv.tunas savo sultyse, biškį druskos ir majonezas
nu skonis gal ir neblogas, bet kažko trūko
bent jau man
mamytei tai labai patiko
kaip manot, ką dar reikėtų įdėti?
man tai cia labiausiai tiktu daug balto padazo, kuri duoda restorane milano, viva romoj ar pas paola... kazkur maciau jo recepta, kuri paskelbe viena darbuotoja, siaip jis laikomas paslapty...
o dabar megstamiausios siuo metu mano salotos
1/2 pekino kopusto
puse ilgo agurliuko
2-3 pomidorai
alyvuoges
kumpio
pekina supjaustau griezinais, na postambiai, idedu supjaustytus pomidorus ir agurka, alyvuoges dazniausiai dedu zalias, kartais ir zalias ir juodas, perpjautas pusiau, ir daug. pipiriuku, supjaustau kumpi ar siaip desra ne smulkiais gabaliukais.... dabar du variantai :
1, aliejaus ir sojos padazo (bet tada druskos visai nereikia i salotas deti)
2.truputis aliejaus (na kokie 2 saukstai) o pateikt su saukstu majonezu ar balto padazo...
skanaus
Papildyta:
QUOTE(murcielago @ 2006 12 29, 14:14)
gal kuri zinote kaip padaryti meksikietiskas salotas? (zinau ieina raudonosios konc pupeles, alyvuoges, kumpis...) bet visu ingredientu nelabai zinau, kaip jas padaryt kad butu tikrai astrios?
taip, bandau atsimin ... siaip labai senai dariau galiu kazka sumaisyt..
pasiemi balta keturkampa pjaustyta batona ir susipjaustai mazais kvadraciukais, tuos kvadraciukus i orkaite, kol suketes ir apskrus.
i inda sudedi pupele (na as tai visada perku gatavas -koncervuotas, paprika , lyg dar agurkas, surio mazarela, ar kox tau patinka, zodziu sukraunoi viska, pries pat pateikiant suberi dziuveselius, ant stalo turi but sojos padazo ir aliejaus padazas (as tai darau taip 2 dalys sojos padazo 1 aliejaus, mano drauge daro atvirksciai, cia jau pagal skoni) ir majonezas
skanaus