agurku manjakems:
atrodo paprastos, bet labai gerai pakeitimui, kai nusibode grietines ir pan, mano vyrui labai patinka...
kiniskos svieziu agurku salotos:
4-5 trumpi agurkai
3 saukstai balto vyno acto
saukstas medaus arba rudojo cukraus (galima ir paprasto).
soju padazo pagal skoni, as dedu 1-2 saukstus
alyvuogiu aliejaus 4 saukstai
imbiero milteliu arba 1/4 saukstelio tarkuoto sviezio
baltuju pipiru ziupsnelis
cesnako 4-5 skilteles.
susipjaustom agurkus stambokais kubeliais (as pjaunu isilgai ir gautas dvi puseles mazdau po 1cm storio gabaliukais).
i dubeni susimaisom padaza: soju padazas, vyno actas, prieskoniai, smulkiai pjaustytas cesnakas, medus ar cukrus, viska gerai sumaisom, pilam ant pjaustytu agurku, dar karteli gerai ismaisom. Jei truksta skystimuko, dar uzpilu slakeli acto ir soju padazo, paliekam saldytuve bent valanda,jei atsiminsit, pamaisykit per ta valanda, pries patekiant ismaisom su aliejum.
galima ir nelaikyti valandos, uztenka ir 10min, jei norisi valgyt
super skanios , mano visiems sveciams patinka, net likusi skystimeli su actu isgere:)
ICEBERG salotos, patobulintos pagal mane, socios, todel gerai tinka ziema:
iceberg salotos 4-5 lapai (priklausomai nuo galvutes dydzio), jei maza, tai gali buti visa.
pomidoras didelis, arba 2 mazi)
agurkas (arba du mazi
melynasis svogunas
salotu prieskoniu ir pipiru
galima paprikos, bet as jos nededu
parmezano surio nedidelis gabaliukas
batono ar sumusitiniams kvadritines bulkos 3 riekes
majonezas (nesvarbu koks, kuri naudojat paprastai, man asmeniskai labai skanus daumantu karaliskas arba premium) ir alyvuogiu aliejaus
Paruosimas:
salota supjaustom stambiais gabalais ar suplesom smulkiau
sujaustom smulkiai svoguna, agurka, pomidorus ir paprika kaip normaliom salotom - kubeliais
sutarkuojam suri smulkiai per surio tarka (kiek jo deti priklauso nuo jusu skonio, bet kas nemegsta sio surio del jo kvapo, tai zinokit, salotose sis kvapas visiskai dingsta - nes mano vyras jo net ant stalo negali matyt, o salotas oho kaip sveicia), viska sumaisom su prieskoniais ir su alyvuogiu aliejumi bei pora saukstu majonezo (daugiau dedu aliejaus nei majonezo, kad nebutu per riebu, nes suris riebokas)
atskirai keptuvej pakepam supjauste kubeliais bulka, kol graziai apskrus ir uzberiam ant salotu virsaus.
jei valgysit is karto - sumaisykit kepta bulka, jei veliau - nemaisykit, nes ji prisigers majonezo ir istis
kartais darau atskiras porcijas - tada nieko nemaisau, dedu salotas, agurkus pomidorus agurkais bet kaip i lekste, ant virsaus skudinta bulka, uzbarstau surio ir uzpilu atskiram dubenyje isplaka padaza - majoneza, alieju ir prieskonius - labai ispudingai atrodo atskiros porcijos
iceberg salotos 4-5 lapai (priklausomai nuo galvutes dydzio), jei maza, tai gali buti visa.
pomidoras didelis, arba 2 mazi)
agurkas (arba du mazi
melynasis svogunas
salotu prieskoniu ir pipiru
galima paprikos, bet as jos nededu
parmezano surio nedidelis gabaliukas
batono ar sumusitiniams kvadritines bulkos 3 riekes
majonezas (nesvarbu koks, kuri naudojat paprastai, man asmeniskai labai skanus daumantu karaliskas arba premium) ir alyvuogiu aliejaus
Paruosimas:
salota supjaustom stambiais gabalais ar suplesom smulkiau
sujaustom smulkiai svoguna, agurka, pomidorus ir paprika kaip normaliom salotom - kubeliais
sutarkuojam suri smulkiai per surio tarka (kiek jo deti priklauso nuo jusu skonio, bet kas nemegsta sio surio del jo kvapo, tai zinokit, salotose sis kvapas visiskai dingsta - nes mano vyras jo net ant stalo negali matyt, o salotas oho kaip sveicia), viska sumaisom su prieskoniais ir su alyvuogiu aliejumi bei pora saukstu majonezo (daugiau dedu aliejaus nei majonezo, kad nebutu per riebu, nes suris riebokas)
atskirai keptuvej pakepam supjauste kubeliais bulka, kol graziai apskrus ir uzberiam ant salotu virsaus.
jei valgysit is karto - sumaisykit kepta bulka, jei veliau - nemaisykit, nes ji prisigers majonezo ir istis
kartais darau atskiras porcijas - tada nieko nemaisau, dedu salotas, agurkus pomidorus agurkais bet kaip i lekste, ant virsaus skudinta bulka, uzbarstau surio ir uzpilu atskiram dubenyje isplaka padaza - majoneza, alieju ir prieskonius - labai ispudingai atrodo atskiros porcijos
rukytos zuvytes sluoksniuotos salotos:
1 karstai rukytas karsis arba nemaza skumbre
didelis svogunas
3 virti kiausiniai
2 trumpavaisiai agurkai
didelis pomidoras
majonezo, juoduju pipiru
Zuvi: simtikaulus ir suplesyti mazais gabaliukais. deti i placios lekstes dugan 1-2cm sluoksniu
viska supjaustyti griezineliais ir sudeti ant zuvies tokia tvarka: svogunai, agurkai, kiasiiai, pabarstyti ipirais, pomidorai
viska aptepti is virsaus nestoru sluoksniu majonezo
labai skanu
Papildyta:
gaiviosios mano mamos salotytes:
sviezias kustas, sviezi agurkai sviezi krapai, obuoliu actas, aliejus, pipirai, druskyte
kopusta supjaustai kad gautusi kvadratukai, sumusi su grustuve, dedi kubeliais pjaustytus agurkus, krapus, druskytes, cukraus, pipiru, obuoliu acto ir aliejaus ir sumaisai. Acto nepadauginkit, nes bus per rugstu, salotos turi buti salsvai su rugstele
1 karstai rukytas karsis arba nemaza skumbre
didelis svogunas
3 virti kiausiniai
2 trumpavaisiai agurkai
didelis pomidoras
majonezo, juoduju pipiru
Zuvi: simtikaulus ir suplesyti mazais gabaliukais. deti i placios lekstes dugan 1-2cm sluoksniu
viska supjaustyti griezineliais ir sudeti ant zuvies tokia tvarka: svogunai, agurkai, kiasiiai, pabarstyti ipirais, pomidorai
viska aptepti is virsaus nestoru sluoksniu majonezo
labai skanu
Papildyta:
gaiviosios mano mamos salotytes:
sviezias kustas, sviezi agurkai sviezi krapai, obuoliu actas, aliejus, pipirai, druskyte
kopusta supjaustai kad gautusi kvadratukai, sumusi su grustuve, dedi kubeliais pjaustytus agurkus, krapus, druskytes, cukraus, pipiru, obuoliu acto ir aliejaus ir sumaisai. Acto nepadauginkit, nes bus per rugstu, salotos turi buti salsvai su rugstele
Gal jau tokios ir buvo...
SUPER LENGVOS! SUPER GAIVIOS!
Morkos (zalios)
Apelsinai
Ziedinis kopustas (zalias)
Saulegrazu branduoliai
Apelsinu sultys
Morkas sutarkuoti siaudeliais. Apelsinus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Saulegrazas pakepinti su trupuciu aliejaus iki gelsvumo. Zied. kopusta pasmulkinti tuos pacius ziedelius, koteliu nereikia. Viska sumaisyti, uzpilti apelsinu sultimis ir laikyti saldytuve. JOKIOS DRUSKOS, CUKRAUS!
SUPER LENGVOS! SUPER GAIVIOS!
Morkos (zalios)
Apelsinai
Ziedinis kopustas (zalias)
Saulegrazu branduoliai
Apelsinu sultys
Morkas sutarkuoti siaudeliais. Apelsinus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Saulegrazas pakepinti su trupuciu aliejaus iki gelsvumo. Zied. kopusta pasmulkinti tuos pacius ziedelius, koteliu nereikia. Viska sumaisyti, uzpilti apelsinu sultimis ir laikyti saldytuve. JOKIOS DRUSKOS, CUKRAUS!
QUOTE(jepse @ 2006 07 04, 11:47)
agurku manjakems:
atrodo paprastos, bet labai gerai pakeitimui, kai nusibode grietines ir pan, mano vyrui labai patinka...
kiniskos svieziu agurku salotos:
4-5 trumpi agurkai
3 saukstai balto vyno acto
saukstas medaus arba rudojo cukraus (galima ir paprasto).
soju padazo pagal skoni, as dedu 1-2 saukstus
alyvuogiu aliejaus 4 saukstai
imbiero milteliu arba 1/4 saukstelio tarkuoto sviezio
baltuju pipiru ziupsnelis
cesnako 4-5 skilteles.
susipjaustom agurkus stambokais kubeliais (as pjaunu isilgai ir gautas dvi puseles mazdau po 1cm storio gabaliukais).
i dubeni susimaisom padaza: soju padazas, vyno actas, prieskoniai, smulkiai pjaustytas cesnakas, medus ar cukrus, viska gerai sumaisom, pilam ant pjaustytu agurku, dar karteli gerai ismaisom. Jei truksta skystimuko, dar uzpilu slakeli acto ir soju padazo, paliekam saldytuve bent valanda,jei atsiminsit, pamaisykit per ta valanda, pries patekiant ismaisom su aliejum.
galima ir nelaikyti valandos, uztenka ir 10min, jei norisi valgyt
super skanios , mano visiems sveciams patinka, net likusi skystimeli su actu isgere:)
atrodo paprastos, bet labai gerai pakeitimui, kai nusibode grietines ir pan, mano vyrui labai patinka...
kiniskos svieziu agurku salotos:
4-5 trumpi agurkai
3 saukstai balto vyno acto
saukstas medaus arba rudojo cukraus (galima ir paprasto).
soju padazo pagal skoni, as dedu 1-2 saukstus
alyvuogiu aliejaus 4 saukstai
imbiero milteliu arba 1/4 saukstelio tarkuoto sviezio
baltuju pipiru ziupsnelis
cesnako 4-5 skilteles.
susipjaustom agurkus stambokais kubeliais (as pjaunu isilgai ir gautas dvi puseles mazdau po 1cm storio gabaliukais).
i dubeni susimaisom padaza: soju padazas, vyno actas, prieskoniai, smulkiai pjaustytas cesnakas, medus ar cukrus, viska gerai sumaisom, pilam ant pjaustytu agurku, dar karteli gerai ismaisom. Jei truksta skystimuko, dar uzpilu slakeli acto ir soju padazo, paliekam saldytuve bent valanda,jei atsiminsit, pamaisykit per ta valanda, pries patekiant ismaisom su aliejum.
galima ir nelaikyti valandos, uztenka ir 10min, jei norisi valgyt
super skanios , mano visiems sveciams patinka, net likusi skystimeli su actu isgere:)
man dar paskaicius atrodo cia sezamo seklyciu truktu
QUOTE(Elena @ 2006 06 23, 09:59)
Šiandien gaminau pietums:
vištiena supjausčiau gabaliukais (rūkyta, bet manau tiks ir virta ir kepta)
Tada pjastau obuolį, sūrį, ir virtą kiaušinį.Krapai, petražolės.Majonezas.
Tikrai labai skanios salotos
vištiena supjausčiau gabaliukais (rūkyta, bet manau tiks ir virta ir kepta)
Tada pjastau obuolį, sūrį, ir virtą kiaušinį.Krapai, petražolės.Majonezas.
Tikrai labai skanios salotos
isbandyta , ir dar valgydami nusprendem, kad ten labai riesutai tiktu, kita karta bandysiu su jais
Papildyta:
tiesa, savo vienu salotu cia kaip ir neradau
ryziai,
vistiena
avokadas supjaustytas ir apslakstytas citrinos sultim
virta morka
graikiski riesutai
agurkas
siek tiek druskos, pipiru ir majonezas
sveikos aš taip pat pasiūlysiu vienas salotas, dabar kai tokie karščiai, tai neapsieinu be jų jas gamino mano anyta dabar aš taip pat ant jų pasinešiau
taigi reikės:
1. 3-jų įvairių spalvų paprikų (ne butinai bet man patinka )
2. kinišką kopustą (nedideli)
3. 1-ną didelį kukuruzų indelį (arba du mažus po 260 gr)
4. 500gr fermentinio sūrio (aš nauduoju olandiška)
5. puse kepalo duonos
*******************
papriką, sūrį, kinišką kopūstą supjaustyt ir sudėt į didelį indą
ten pat įberti kukuruzus
duona pakepinti tokiais pat gabaliukais, įbert druskos, išspaust česnako ir palaukt kol atauš
ataušusia duoną įbert į jau supjaustytus produktus ir sumaišyt
*** jokiu padažu neužpilu kartais tik išspaudžiu riekėlė citrinos
skaniausia atšaldytos, o vyrui ypač patinka jas valgyt kai jos nusistovi kokias 3-4 val sako kad duona pasidaro minkštesne del to jos skanesnes
SIŪLAU PARAGAUTI SKANAUS
taigi reikės:
1. 3-jų įvairių spalvų paprikų (ne butinai bet man patinka )
2. kinišką kopustą (nedideli)
3. 1-ną didelį kukuruzų indelį (arba du mažus po 260 gr)
4. 500gr fermentinio sūrio (aš nauduoju olandiška)
5. puse kepalo duonos
*******************
papriką, sūrį, kinišką kopūstą supjaustyt ir sudėt į didelį indą
ten pat įberti kukuruzus
duona pakepinti tokiais pat gabaliukais, įbert druskos, išspaust česnako ir palaukt kol atauš
ataušusia duoną įbert į jau supjaustytus produktus ir sumaišyt
*** jokiu padažu neužpilu kartais tik išspaudžiu riekėlė citrinos
skaniausia atšaldytos, o vyrui ypač patinka jas valgyt kai jos nusistovi kokias 3-4 val sako kad duona pasidaro minkštesne del to jos skanesnes
SIŪLAU PARAGAUTI SKANAUS
QUOTE(bazuka @ 2006 07 13, 23:27)
Sveikutės , gal kuri galit parašyt GRAIKIŠKŲ SALOTŲ receptuką , o tai nebežinau ar tai vynuogės , ar tai alyvuogės dedamos , o gal nei tas , nei tas ir kokį FETOS sūrį geriausia pirkt .
Dedamos alyvuoges, geriau imti Fetos suri, jis turi surumo ir specifini skoni. Jei turit brinzos, galit deti jos. Vienu zodziu turi buti sudytas suris.
QUOTE(bazuka @ 2006 07 13, 22:27)
Sveikutės , gal kuri galit parašyt GRAIKIŠKŲ SALOTŲ receptuką , o tai nebežinau ar tai vynuogės , ar tai alyvuogės dedamos , o gal nei tas , nei tas ir kokį FETOS sūrį geriausia pirkt .
Agurkai, pomidorai, paprika, alyvuoges, feta (galima pirkti riebu 40% ir maziau riebesni 9-12% suryme), alyvuogiu aliejus, zoleliu prieskoniai, raudonas svogunas
QUOTE(ziza @ 2006 07 01, 13:14)
Sveikutės! Aš čia gal ne į temą..., bet gal kartais žinote koki majonezą naudoja "iki" parduotuvės ruošdamos salotas? Arba parašykit kokį jūs naudojat salotoms, gal aš ne toki naudoju , kad man pirktinės net skanesnės pasirodo, negu aš pati pasidarau
uj, brangiosios neizivaizduoju, kaip jums tos pirktines salotos patinka (tiesa, as ju irgi kartais perkus, kai po darbo labai labai noris valgyti, o dar reikia su zirzianciu vyru apsipirkt, tai kad butu greiciau, nusiperkam kokiu kopustu ar ko...siaip dar lesiu salotos man nieko visai..bet siaip jau mano v iena pazistama dirbo maximoj su salotom, tai ka as jum galiu pasakyti -nieko dziuginancio pasirodo, ten ne tik kad i majoneza prikraunama tona specialiu milteliu, kad ne taip greitai salotos rugtu (belieka spelioti, kas per chemija o be to, kas lieka po dienos- vakare NUPLAUNAMAS TAS MAJONEZU IR MILTELIU MISINYS, O RYTE UZDEDAMAS NAUJAS!!!!!!!!!!!!!TIPO SVIEZIOS SALOTOS Tiesiog nerealu....nu nezinau, tai kaip jums jos skanesnes negu tos, kurias padarot is to, ka turit savo rankutem........
Papildyta:
QUOTE(mazu-le @ 2006 05 25, 00:02)
Pamokysiu pasigaminti tokių salotų, kurias be galo mėgstu pati. Reikės:
Aisberg salotų (rašau kaip tariasi, tai tokios gūžinės salotos, panašios į kopūsto galvą, yra pirkti Maxima ir Iki mačiau);
pomidorų
agurkų
paprikų (jeigu mėgstat, jeigu ne nebūtina, aš jų nededu kai sau darau, vyrui - dedu)
konservuotas nesmulkintas tunas augaliniame aliejuje (vietoj to galima naudoti ką tik nori, pagal skonį, esu bandžiusi su vištiena, kumpiu, krabų lazdelėmis, daktariška dešra)
majonezas (skaičiuojančiom kalorijas neriebus, mažiausiai riebalų turi neriebus daumantų, turiu omeny mažiausiai riebalų turintis SKANUS majonezas t.y. 24g riebalų, kas ne taip skaičuoja hellmann's light bet čia jau net 45g riebalų, nu daugiau bet žinant kag hellmann's paprastas turi net 75g tai normalu, na man skaniausias tai hellmann's light )
Gaminimo procesas:
Daromos atskiros porcijos žmogui. Didelės valgomosios lėkštės dugną pirplėšome salotų, patartina plėšyti rankomis nenaudojant peilio. Kitas sluoksnis pomidorų, agurkų (ir paprikų), visko dedam tiek, kiek suvalgysim. Ant galo dedasi tunas arba kažkas iš mano paminėtų dalykų. Ant visko viršaus biškuti salotų priekonių, jokios drukos ir tada majonezas. Nemaišom, valgome pakabinant visko po biškuti...Skanaus...
Aisberg salotų (rašau kaip tariasi, tai tokios gūžinės salotos, panašios į kopūsto galvą, yra pirkti Maxima ir Iki mačiau);
pomidorų
agurkų
paprikų (jeigu mėgstat, jeigu ne nebūtina, aš jų nededu kai sau darau, vyrui - dedu)
konservuotas nesmulkintas tunas augaliniame aliejuje (vietoj to galima naudoti ką tik nori, pagal skonį, esu bandžiusi su vištiena, kumpiu, krabų lazdelėmis, daktariška dešra)
majonezas (skaičiuojančiom kalorijas neriebus, mažiausiai riebalų turi neriebus daumantų, turiu omeny mažiausiai riebalų turintis SKANUS majonezas t.y. 24g riebalų, kas ne taip skaičuoja hellmann's light bet čia jau net 45g riebalų, nu daugiau bet žinant kag hellmann's paprastas turi net 75g tai normalu, na man skaniausias tai hellmann's light )
Gaminimo procesas:
Daromos atskiros porcijos žmogui. Didelės valgomosios lėkštės dugną pirplėšome salotų, patartina plėšyti rankomis nenaudojant peilio. Kitas sluoksnis pomidorų, agurkų (ir paprikų), visko dedam tiek, kiek suvalgysim. Ant galo dedasi tunas arba kažkas iš mano paminėtų dalykų. Ant visko viršaus biškuti salotų priekonių, jokios drukos ir tada majonezas. Nemaišom, valgome pakabinant visko po biškuti...Skanaus...
tokias salotas ir mes labai daznai valgom, tik as nededu paprikos, nes mano organizmas i jas sunkiai reaguoja, nors ir skanu manjos , dar kartais idedu virto kiausinio ir/ar skrudintos baltos (formines ta prasme) duonos arba batono
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 08, 17:45)
Oho kokios mandros salotos, nes nesu nei rucolla salotų ragavus, nei balzamo acto nežinau
iš aceto balsamico (tas juodasis acto balzamas), alyvu aliejaus ir citrinos sulciu su prieskoniukais gaunasi nerealiai skanus uzpilas gaivioms salotoms