Rekomentuoju pasidaryti tokias lengvas salotas vasarai:
Salotos (arba pekino kopustas)
feta suris
kukuruzai
pomidoras
agurkas (nuluptas)
mazas svogunas
aliejus
salotu prieskoniai
viska supjaustyti ir sumaisyti su aliejumi Skanaus!
P.S. labai skanu su skrudintu batonu
Tai čia graikiškos salotos, tik kukurūzų nereiktų dėti
Nesugalvojau kur paklausti, tai klausiu čia, nes avokadas salotoms naudojamas . Kaip atskirti išnokusį avokadą? Vakar neišnokusį sudėjau į salotas, tai neįmanoma valgyti. Visiškai kietas, net nesusikramto, o skonis
Laukiu patarimų
Laukiu patarimų
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 05 17, 08:44)
Nesugalvojau kur paklausti, tai klausiu čia, nes avokadas salotoms naudojamas . Kaip atskirti išnokusį avokadą? Vakar neišnokusį sudėjau į salotas, tai neįmanoma valgyti. Visiškai kietas, net nesusikramto, o skonis
Laukiu patarimų
Laukiu patarimų
As visada pries pirkdama pasiziuriu ar jo galas minkstas ir siaip paspaudziu pasiziuriu, kad butu minkstokas
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 05 17, 08:44)
Nesugalvojau kur paklausti, tai klausiu čia, nes avokadas salotoms naudojamas . Kaip atskirti išnokusį avokadą? Vakar neišnokusį sudėjau į salotas, tai neįmanoma valgyti. Visiškai kietas, net nesusikramto, o skonis
Laukiu patarimų
Laukiu patarimų
naudojamas. tik reikia nepamirsti citrinos sulciu, nes kitaip juoduoja oksiduodamasis su oru. ilgai laikomas salotose irgi tamseja, taip, kad ilgamvartojimui netinkamas. perkant, avokada reikia truputi paspausti, jis turi buti minkstas. taciau neturi buti juodu demiu, nes tai rodo, kad avokadas pernokes. na nebent is tokio pernokusio avodado darysi koki padaza, o i salotas, tai jau nelabai tinka, nes kaip sakant estetinis vaizdelis jau ni ni ni
Siandien ziurejau vokiska kulinarijos laida, kurioje gamino tokias salotas:
reikia:
Fermentinio surio
Desros (daktariskos ar kazkas panasaus)
Sraigtiniu makaronu
Saldytu zineliu
Konservuotu mandarinu
Majonezo
Narutalaus jogurto
Siek ties skyscio nuo marinuotu agurku
Druskus, pipiru.
Fermenti suri ir desra supjaustyti kubeliais, sudeti mandarinus ir viska uzpilti majonezo, jogurto ir agurko skyscio uzpilu, isvirti makaronus, nukosti ir uzpilti ant ju saldytus zirnelius, palaukti kol makaronai atves ir viska sumaisyti, ideti druskos ir pipiru pagal skoni ir SKANAUS!
Nezinau kaip skonis, bet atrode graziai
reikia:
Fermentinio surio
Desros (daktariskos ar kazkas panasaus)
Sraigtiniu makaronu
Saldytu zineliu
Konservuotu mandarinu
Majonezo
Narutalaus jogurto
Siek ties skyscio nuo marinuotu agurku
Druskus, pipiru.
Fermenti suri ir desra supjaustyti kubeliais, sudeti mandarinus ir viska uzpilti majonezo, jogurto ir agurko skyscio uzpilu, isvirti makaronus, nukosti ir uzpilti ant ju saldytus zirnelius, palaukti kol makaronai atves ir viska sumaisyti, ideti druskos ir pipiru pagal skoni ir SKANAUS!
Nezinau kaip skonis, bet atrode graziai
Na,merginos,ar niekas neragavot pietietiškų salotų iš Maximos?Kaip jas pagaminti?
Pamokysiu pasigaminti tokių salotų, kurias be galo mėgstu pati. Reikės:
Aisberg salotų (rašau kaip tariasi, tai tokios gūžinės salotos, panašios į kopūsto galvą, yra pirkti Maxima ir Iki mačiau);
pomidorų
agurkų
paprikų (jeigu mėgstat, jeigu ne nebūtina, aš jų nededu kai sau darau, vyrui - dedu)
konservuotas nesmulkintas tunas augaliniame aliejuje (vietoj to galima naudoti ką tik nori, pagal skonį, esu bandžiusi su vištiena, kumpiu, krabų lazdelėmis, daktariška dešra)
majonezas (skaičiuojančiom kalorijas neriebus, mažiausiai riebalų turi neriebus daumantų, turiu omeny mažiausiai riebalų turintis SKANUS majonezas t.y. 24g riebalų, kas ne taip skaičuoja hellmann's light bet čia jau net 45g riebalų, nu daugiau bet žinant kag hellmann's paprastas turi net 75g tai normalu, na man skaniausias tai hellmann's light )
Gaminimo procesas:
Daromos atskiros porcijos žmogui. Didelės valgomosios lėkštės dugną pirplėšome salotų, patartina plėšyti rankomis nenaudojant peilio. Kitas sluoksnis pomidorų, agurkų (ir paprikų), visko dedam tiek, kiek suvalgysim. Ant galo dedasi tunas arba kažkas iš mano paminėtų dalykų. Ant visko viršaus biškuti salotų priekonių, jokios drukos ir tada majonezas. Nemaišom, valgome pakabinant visko po biškuti...Skanaus...
Aisberg salotų (rašau kaip tariasi, tai tokios gūžinės salotos, panašios į kopūsto galvą, yra pirkti Maxima ir Iki mačiau);
pomidorų
agurkų
paprikų (jeigu mėgstat, jeigu ne nebūtina, aš jų nededu kai sau darau, vyrui - dedu)
konservuotas nesmulkintas tunas augaliniame aliejuje (vietoj to galima naudoti ką tik nori, pagal skonį, esu bandžiusi su vištiena, kumpiu, krabų lazdelėmis, daktariška dešra)
majonezas (skaičiuojančiom kalorijas neriebus, mažiausiai riebalų turi neriebus daumantų, turiu omeny mažiausiai riebalų turintis SKANUS majonezas t.y. 24g riebalų, kas ne taip skaičuoja hellmann's light bet čia jau net 45g riebalų, nu daugiau bet žinant kag hellmann's paprastas turi net 75g tai normalu, na man skaniausias tai hellmann's light )
Gaminimo procesas:
Daromos atskiros porcijos žmogui. Didelės valgomosios lėkštės dugną pirplėšome salotų, patartina plėšyti rankomis nenaudojant peilio. Kitas sluoksnis pomidorų, agurkų (ir paprikų), visko dedam tiek, kiek suvalgysim. Ant galo dedasi tunas arba kažkas iš mano paminėtų dalykų. Ant visko viršaus biškuti salotų priekonių, jokios drukos ir tada majonezas. Nemaišom, valgome pakabinant visko po biškuti...Skanaus...
QUOTE(NOKIA @ 2006 05 21, 21:52)
Na,merginos,ar niekas neragavot pietietiškų salotų iš Maximos?Kaip jas pagaminti?
man jos super, bandžiau daryti, gavosi kažkas panašaus: supjaustyta virta jautiena, marinuoti svogūnai, marinuoti agurkėliai, smulkiai pjaustytas čili pipiriukas + majonezas + šaukštas ketčupo (aš dėjau Salsa ir tuomet nereikai čili pipiriukų)
QUOTE(xenzy @ 2006 05 25, 11:14)
man jos super, bandžiau daryti, gavosi kažkas panašaus: supjaustyta virta jautiena, marinuoti svogūnai, marinuoti agurkėliai, smulkiai pjaustytas čili pipiriukas + majonezas + šaukštas ketčupo (aš dėjau Salsa ir tuomet nereikai čili pipiriukų)
o svogūnus pati marinavai?ar jau pirkai marinuotus?
Mano mėgstamos salotos:
Reikės:
Krabų lazdelių
Porų
Konservuotų ananasų
Konservuotų kukuruzų
Majonezo
Pipiriuko, vegetos, ar kitų mėgstamų prieskonių
Porus smulkiai supjaustyti pusžiedžiais, visa kita kubeliais. Sudėti majonezą ir prieskonius pagal skoni. Skanaus
Reikės:
Krabų lazdelių
Porų
Konservuotų ananasų
Konservuotų kukuruzų
Majonezo
Pipiriuko, vegetos, ar kitų mėgstamų prieskonių
Porus smulkiai supjaustyti pusžiedžiais, visa kita kubeliais. Sudėti majonezą ir prieskonius pagal skoni. Skanaus