Nežinau ar buvo receptas Balkano salotų, dabar pasidariau tai
Poras
Agurkas žalias
Pomidorai
Krabų lazdelės
Virtos morkos
Majonezas ( lietuviški nelabai tinka)
QUOTE(Eimante @ 2006 03 31, 19:07)
1 avokados,
3 vidut. dydžio pomidorų,
1 skiltelės česnako,
500 g nuvalytų krevečių,
3 valg. šaukšt. majonezo,
2 valg. šaukšt. pomidorų padažo,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Su šaukšteliu atsargiai, nepažeidžiant odelės, išskobkite minkštimą. Minkštimą smulkiai supjaustykite.
Jeigu krevetės žalios ir nenuvalytos, išvirkite jas ir nulupkite, išdarinėkite. Paruoštas sudėkite
Pomidorus nuplikykite, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į atskirą dubenėlį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys . Į pomidorus sudėkite išspaustą česnaką, krevetes ir avokadą. Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą su pomidorų padažu ir supilkite į salotas ir gerai išmaišykite. Paruoštas salotas sukrėskite į avokadų odelių kaušelius ir papuoškite žalumynais.
Gal tiks
3 vidut. dydžio pomidorų,
1 skiltelės česnako,
500 g nuvalytų krevečių,
3 valg. šaukšt. majonezo,
2 valg. šaukšt. pomidorų padažo,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Su šaukšteliu atsargiai, nepažeidžiant odelės, išskobkite minkštimą. Minkštimą smulkiai supjaustykite.
Jeigu krevetės žalios ir nenuvalytos, išvirkite jas ir nulupkite, išdarinėkite. Paruoštas sudėkite
Pomidorus nuplikykite, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į atskirą dubenėlį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys . Į pomidorus sudėkite išspaustą česnaką, krevetes ir avokadą. Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą su pomidorų padažu ir supilkite į salotas ir gerai išmaišykite. Paruoštas salotas sukrėskite į avokadų odelių kaušelius ir papuoškite žalumynais.
Gal tiks
Skamba skaniai, bet klausimelis. Ar nupilti issiskyrusias is pomidoru sultis ir tada deti likusius produktus?? Ar viska deti i pomidorus su sultimis?
Aciu.....
Šiandien gaminau štai tokias salotas
Šiltos kopūstų salotos
4 v. š. aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 st. geltonųjų razinų
2 a. š. kario miltelių
700 g pekino kopūsto
1 didelė morka
1/3 st. obuolių ar ryžių acto
1,5 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
juodieji pipirai
petražolės
Kopūstą plonai supjaustyti, morką sutarkuoti ar supjaustyti plonais šiaudeliais, svogūną susmulkinti.
Didelėje keptuvėje aliejuje ant vidutinės agnies apkepinti svogūną (3 min.) Suberti razinas ir karį, kepinti 2 min.
Dėti kopūstus, morką, actą, cukrų, druską ir pipirus. Nuolat maišant kepinti 3 - 5 min.
Nukelti nuo viryklės ir uždengus palaikyti 5 - 10 min. Įmaišyti petražoles.
P. S. stiklinė - 240 ml. Razinų neturėjau, tai įdėjau smulkintų džiovintų abrikosų. Cukraus įdėjau 2 a. š. Vietoj petražolių užbėriau smulkintų krapų. Man labai patiko
Šiltos kopūstų salotos
4 v. š. aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1/2 st. geltonųjų razinų
2 a. š. kario miltelių
700 g pekino kopūsto
1 didelė morka
1/3 st. obuolių ar ryžių acto
1,5 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
juodieji pipirai
petražolės
Kopūstą plonai supjaustyti, morką sutarkuoti ar supjaustyti plonais šiaudeliais, svogūną susmulkinti.
Didelėje keptuvėje aliejuje ant vidutinės agnies apkepinti svogūną (3 min.) Suberti razinas ir karį, kepinti 2 min.
Dėti kopūstus, morką, actą, cukrų, druską ir pipirus. Nuolat maišant kepinti 3 - 5 min.
Nukelti nuo viryklės ir uždengus palaikyti 5 - 10 min. Įmaišyti petražoles.
P. S. stiklinė - 240 ml. Razinų neturėjau, tai įdėjau smulkintų džiovintų abrikosų. Cukraus įdėjau 2 a. š. Vietoj petražolių užbėriau smulkintų krapų. Man labai patiko
virti ryžiai
sutarkuotos žalios morkos
supjaustytas žalias agurkas
rūkyto kumpio gabaliukai (galima dešros)
žali krapai.
Viską sumaišyti.
Skanu, o svarbiausia pigu
sutarkuotos žalios morkos
supjaustytas žalias agurkas
rūkyto kumpio gabaliukai (galima dešros)
žali krapai.
Viską sumaišyti.
Skanu, o svarbiausia pigu
Čia dar vienos salotos iš nieko. Reikia dviejų kiaušinių,virtų kietai,poros stiklinių virtų ryžių,geriausia imti plikytus,geroko kuokšto lapinių salotų,trijų skiltelių česnako,šviežiai maltų baltų pipirų,druskos,aliejaus,mažos dežutės konsevuotų kukurūzų.Salotų lapus smulkiai suplėšom,sumaišom su smulkiai sutrintu česnaku,druska ,pipirais ir aliejum.Stipriai suspaudžiam ir palaikom apie dešimt minučių,kad pradetų skirtis sultys ir prisigertų česnako.Virtus ,atvėsusius ryžius,stambokai sukapotą kiaušinį,kukurūzus be skysčio ,suminkštėjusius salotų lapus sumaišom su trupučiu majonezo.Aš naudoju neriebiausią.Dedu ant paskrudintos baltos arba juodos duonos riekelių.Man patinka,draugėms irgi,paragaukit ir jūs.
QUOTE(murka22 @ 2006 05 03, 20:38)
vakar kavinej trakuose valgiau, labai patiko:
vistiena virta
obuoliai
salieru kotai
graikiski riesutai
viskas sumaisyta s naturaliu jogurtu
super , ryt leksiu i parda produktu ir darysiuos
vistiena virta
obuoliai
salieru kotai
graikiski riesutai
viskas sumaisyta s naturaliu jogurtu
super , ryt leksiu i parda produktu ir darysiuos
Gal būtų galima sužinoti kurioj kavinėj?
Skamba visai neblogai
O man šiandien Maximinės visai patiko su kumpiu:
kumpis
ferm.sūris
pekino kopūstas
pomidoras
majonezas
pipirai
Sumaišom supjaustytus produktus ir tiek
Salotos su duonos kubeliais
3 pomidorai,
0,5 agurko;
4 riekės juodos duonos;
poro;
pekino kopūsto pagal skonį;
citrinpipirių arba juodųjų pipirų,
druska;
fermentinio sūrio( nu ką aš žinau kiek , man kuo daugiau tuo skaniau );
majonezas NATURA( Maximoj nebematau, už tai Norfoj yra)
duoną pjaustom kubeliais ir pakepam, agurką riekėlėm plonom ir dar per pus(pusmėnuliu), pomidorą griežinėliais, porą žiedeliais, sūrį kubeliais, pekiną kaip norit ir išmakaluojam su viskuo
sonatina,karstos kopustu salotos labai patikoAciu
Salotos
Salierai ( sutarkuot plonai), pašlakstyt citrinos sultim, kad nepajuoduotų.
Saulėgrąžų išlukštentos sėklos, ne per daugiausia.( tinka ir moliūgų sėklos)
Majonezas salotoms Daumantų arba koks kitas švelnus neriebus.
na jei reik kam tai druskos ir pipirų maltų čiut
Skanaus
Pastaba: galima dėt plonai tarkuotų obuolių.
Salierai ( sutarkuot plonai), pašlakstyt citrinos sultim, kad nepajuoduotų.
Saulėgrąžų išlukštentos sėklos, ne per daugiausia.( tinka ir moliūgų sėklos)
Majonezas salotoms Daumantų arba koks kitas švelnus neriebus.
na jei reik kam tai druskos ir pipirų maltų čiut
Skanaus
Pastaba: galima dėt plonai tarkuotų obuolių.
niu ir priraset mamytes...
skaiciau skaiciau ir vis gi neradau savo dietiskuju salotu... cia kai nutariu laikytis dietos tai sitas vis skanauju... man labai liuks ir paprastos labai...
Kalafijoras zalias smulkiau su lauzytas
virtos morkos kubeliais supjaustytos
kmynai ir slakelis aliejaus, dar galima ideti pomidoro bet jei ruosi didesni kieki ir liks pastoveti tai pomidoru geriau nereikia pavandeniuos...
Skanaus...
skaiciau skaiciau ir vis gi neradau savo dietiskuju salotu... cia kai nutariu laikytis dietos tai sitas vis skanauju... man labai liuks ir paprastos labai...
Kalafijoras zalias smulkiau su lauzytas
virtos morkos kubeliais supjaustytos
kmynai ir slakelis aliejaus, dar galima ideti pomidoro bet jei ruosi didesni kieki ir liks pastoveti tai pomidoru geriau nereikia pavandeniuos...
Skanaus...
Štai keli receptai iš interneto platybių...
AVOKADO SALOTOS SU GRANATAIS
- 300 g virto kumpio (virtos paukštienos ar kitokios mėgstamos mėsos)
- 2 avokadai
- 1 granatas
- 200 g žalių salotų lapelių
- 50 g riešutų (geriausiai tinka migdolai)
Padažas
- 50 ml aliejaus
- 2 v. š. citrinų sulčių
- 1 a. š. medaus
- 1 a. šį. garstyčių
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
Susmulkinti riešutus ir pakepinti sausoje keptuvėje
Nulupti granatą
Išplakti visus padažo ingredientus
Supjaustyti avokadą
Lėkštėje išdėlioti avokadą, salotų lapelius, mėsą, užpilti padažu, pabarstyti granato sėklomis ir riešutais.
AVOKADO SALOTOS SU PELĖSINIU SŪRIU
- 1 didelis avokadas
- 100 g salotų lapelių
- 1 morka
- 4 ridikėliai
- 3- 4 stiebeliai svogūno
- 1/ 2 obuolio
- 70 g pelėsinio sūrio
PADAŽAS
- 150 iebaus natūralaus jogurto
- 1 nedidelė svogūno galvutė
- 30 g pelėsinio sūrio
- 2 v. š. apelsinų sulčių arba 1 v. š. citrinų sulčių + 1/ 2 ч a. š. medaus
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
- Susmulkinti šakute sūrį
- Sumaišyti sūrį su jogurtu, sultimis ir labai smulkiai supjaustytu svogūnu
- berti druskos, pipirų ir išplakti
- Supjaustyti avokadą ir lengvai pašlakstyti apelsinų sultimis
- Supjaustyti daržoves, sūrį... Išdėlioti lėkštėje, užpilti padažu (arba padažą patiekti atskirai).
SALOTOS SU VIŠTIENA, AVOKADU, OBUOLIAIS IR KUKURŪZAIS
. 1 didelis avokadas
. 1 nedidelis indelis konservuotų kukurūzų
. 1 obuolys
. 1/ 2 saldaus svogūno
. 1 virta, kepta ar rūkyta vištos krūtinėlė
Padažas
. 100 g neriebios grietinės (jogurto)
. 3 v. š. majonezo Light
. 1 a. š. citrinų sulčių
. 1 a. š. saldaus čili padažo
. druska, pipirai
AVOKADO SALOTOS SU GRANATAIS
- 300 g virto kumpio (virtos paukštienos ar kitokios mėgstamos mėsos)
- 2 avokadai
- 1 granatas
- 200 g žalių salotų lapelių
- 50 g riešutų (geriausiai tinka migdolai)
Padažas
- 50 ml aliejaus
- 2 v. š. citrinų sulčių
- 1 a. š. medaus
- 1 a. šį. garstyčių
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
Susmulkinti riešutus ir pakepinti sausoje keptuvėje
Nulupti granatą
Išplakti visus padažo ingredientus
Supjaustyti avokadą
Lėkštėje išdėlioti avokadą, salotų lapelius, mėsą, užpilti padažu, pabarstyti granato sėklomis ir riešutais.
AVOKADO SALOTOS SU PELĖSINIU SŪRIU
- 1 didelis avokadas
- 100 g salotų lapelių
- 1 morka
- 4 ridikėliai
- 3- 4 stiebeliai svogūno
- 1/ 2 obuolio
- 70 g pelėsinio sūrio
PADAŽAS
- 150 iebaus natūralaus jogurto
- 1 nedidelė svogūno galvutė
- 30 g pelėsinio sūrio
- 2 v. š. apelsinų sulčių arba 1 v. š. citrinų sulčių + 1/ 2 ч a. š. medaus
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgiami prieskoniai
- Susmulkinti šakute sūrį
- Sumaišyti sūrį su jogurtu, sultimis ir labai smulkiai supjaustytu svogūnu
- berti druskos, pipirų ir išplakti
- Supjaustyti avokadą ir lengvai pašlakstyti apelsinų sultimis
- Supjaustyti daržoves, sūrį... Išdėlioti lėkštėje, užpilti padažu (arba padažą patiekti atskirai).
SALOTOS SU VIŠTIENA, AVOKADU, OBUOLIAIS IR KUKURŪZAIS
. 1 didelis avokadas
. 1 nedidelis indelis konservuotų kukurūzų
. 1 obuolys
. 1/ 2 saldaus svogūno
. 1 virta, kepta ar rūkyta vištos krūtinėlė
Padažas
. 100 g neriebios grietinės (jogurto)
. 3 v. š. majonezo Light
. 1 a. š. citrinų sulčių
. 1 a. š. saldaus čili padažo
. druska, pipirai