Gal kas žino, kaip pagaminti austriškas/vokiškas bilvių salotas? O tiksliau, jų padažą? Labai skanus, bet taip ir nesupratau, iš ko jis gaminamas...
QUOTE(Frosted @ 2005 12 18, 18:12)
Vakar buvau pas bendradarbę svečiuose, tai parsinešiau tokį receptą:
Meksikietiškos salotos:
- Pomidorai
- Salota
- Švieži agurkai
- 2 violetiniai svogūnai
- Paprika
- Kepta vištiena
- Meksikietiškas padažas Bonduelle (su pupelėmis ir kukurūzais)
- Meksikietiški troškinių prieskoniai (Saldva)
- Meksikietiški kukurūziniai čipsai (tortilla chips)
Viską sumaišyti, nepagailėti troškinių prieskonių.
Skanaus
Meksikietiškos salotos:
- Pomidorai
- Salota
- Švieži agurkai
- 2 violetiniai svogūnai
- Paprika
- Kepta vištiena
- Meksikietiškas padažas Bonduelle (su pupelėmis ir kukurūzais)
- Meksikietiški troškinių prieskoniai (Saldva)
- Meksikietiški kukurūziniai čipsai (tortilla chips)
Viską sumaišyti, nepagailėti troškinių prieskonių.
Skanaus
Sudomino mane šios salotos.....
turiu kelis klausimus:
- kuo galima pakeisti meksikietiska padaza (su pupelemis ir kukuruzais), nes siuo metu gyvenu ne LT tai nezinau analogo..... ten koks nors tomatinis padazas su pupelemis ir kukuruzais konservuotais?
-tortila cipsus deti irgi susmulkintus? O is ju kose nesigauna kai sumaisai su padazu?
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 18, 18:59)
Sudomino mane šios salotos.....
turiu kelis klausimus:
- kuo galima pakeisti meksikietiska padaza (su pupelemis ir kukuruzais), nes siuo metu gyvenu ne LT tai nezinau analogo..... ten koks nors tomatinis padazas su pupelemis ir kukuruzais konservuotais?
-tortila cipsus deti irgi susmulkintus? O is ju kose nesigauna kai sumaisai su padazu?
turiu kelis klausimus:
Del padažo: o tu paieškok parduotuvėse kokio padažo (kaip konservai atrodo), su pupelėmis ir kukurūzais, meksikietiško, jų gi būna daug, aš tik pasakiau, kad bendradarbė Bonduelle naudoja
Čipsai laužomi rankomis, bet kad nebūtų labai maži gabaliukai. Nuo padažo (tiesa, padažo neturi būti daug, vienos mažos bonkutės užtenka porai didelių lėkščių/dubenėlių pagaminti) čipsai išbrinksta, tai kad čipsus reikia dėti paskutinius, išmaišyti - ir iškart ant stalo ir valgyti
Olandiškos salotos
200g lašišos arba rūkytos silkės
150g virtų bulvių
200g Briuselio kopūstų
2 obuoliai
1 virtas salieras
100g marinuotu agurkų
2 šaukštai acto,pipirų,druskos,cukraus,3 šaukštai majonezo
kopūstai apvirinami ir atšaldomi.Bulvessupjaustyti griežinėliais,o salieras,agurkas,obuoliai ir zuvis-siauromis juostelemis.Viskas sumaisoma,uzpilama marinatu,palaikoma 2 val.I salotine ir viska uzpilti majonezu
Labai skanios salotos
200g lašišos arba rūkytos silkės
150g virtų bulvių
200g Briuselio kopūstų
2 obuoliai
1 virtas salieras
100g marinuotu agurkų
2 šaukštai acto,pipirų,druskos,cukraus,3 šaukštai majonezo
kopūstai apvirinami ir atšaldomi.Bulvessupjaustyti griežinėliais,o salieras,agurkas,obuoliai ir zuvis-siauromis juostelemis.Viskas sumaisoma,uzpilama marinatu,palaikoma 2 val.I salotine ir viska uzpilti majonezu
Labai skanios salotos
Na ir prisiskaiciau receptu galybe ir galiu pasiulyti savo, kuris vadinasi ,,Mimoza". Yra ivairiu, bet mano toks:
Virti kiausiniai, Rokiskio suris, rukyta juros lydeka, virtos morkos, majonezas, zalumynai, svoguniukai.
Viska dedame sluoksniais pabarstydamos zalumynais, o kas antra sluoksni dedame majoneza. Proporciju nerasau. Pasirinkusios inda ziurekite, kad pasidengtu 2-3 cm pagrindiniu ingredientu sluoksniai.
mano viena drauge vietoj rukytos juros lydekos deda obuoliuku. taip pat skanu.
Virti kiausiniai, Rokiskio suris, rukyta juros lydeka, virtos morkos, majonezas, zalumynai, svoguniukai.
Viska dedame sluoksniais pabarstydamos zalumynais, o kas antra sluoksni dedame majoneza. Proporciju nerasau. Pasirinkusios inda ziurekite, kad pasidengtu 2-3 cm pagrindiniu ingredientu sluoksniai.
mano viena drauge vietoj rukytos juros lydekos deda obuoliuku. taip pat skanu.
QUOTE(Valeri @ 2005 11 21, 14:49)
Mane sužavėjo šios salotos: makaronai ryžių formos (visai kaip ryžiai atrodo), šviežus agurkas, kietas pomidoras (kad pjaustant neištižtų), pakepintos kepenėlės (aš naudoju kiaulienos,bet labai gardu ir su vištienos), kurias reikia supjaustyti gabalėliais ir prieš kepant apvolioti džiuvėsiuose, poras, keptos duonos kubeliai. Viską užpilti majonezo padažu, pašlakstyti citrinos sultimis, nepagailėti šviežios žalumos, druskytės, pipiriukų ir... SKANAUS
superinės salotos tik aš vietoje kepenėlių įdėjau keptus faršo kukuliukus na tokius mažiukus padariau nu bet skonis mmmmmmmmm valgėm ir negalėjom atsivalgyti
Šiandien vakarienei pavyko ekspromtu sukurti labai skanias salotas, taigi paviešinsiu receptūrą.
SOJŲ PUPELIŲ DAIGŲ SALOTOS
Viskas labai paprasta, reikės pagal instrukciją paruoštų sojų pupelių daigų (t.y. minutę apvirtų), truputėlio poro, Pekino salotos ir konservuotų kukurūzų. Visą tą gėrį užpilti kario padažu (man skaniausias Heinz), beje jį galima sumaišyti su majonezu, kas nenori, kad karis labai justųsi. Buvo taip skanu, kad net nepajutau kaip didelį bliūdą su "Rugeliu" sulapnojau. bet, kadangi salotos nekaloringos, tai galima eit ir pakartot...
SOJŲ PUPELIŲ DAIGŲ SALOTOS
Viskas labai paprasta, reikės pagal instrukciją paruoštų sojų pupelių daigų (t.y. minutę apvirtų), truputėlio poro, Pekino salotos ir konservuotų kukurūzų. Visą tą gėrį užpilti kario padažu (man skaniausias Heinz), beje jį galima sumaišyti su majonezu, kas nenori, kad karis labai justųsi. Buvo taip skanu, kad net nepajutau kaip didelį bliūdą su "Rugeliu" sulapnojau. bet, kadangi salotos nekaloringos, tai galima eit ir pakartot...
Sveiki.
Gal kas jau minėjo, bet parašysiu man o vienas iš mėgstamiausių salotų. Taigi:
LĘŠIŲ SALOTOS
Reikia:
Lęšių, rūkyta arba virta vištienos mėsa, poras, majonezas
Viskas labai paprasta pamirkyti reikia lęšius, nuplauti. Tuomet išvirti. Supjaustyti vištieną kubeliais sudėti į lęšius, papjaustyti porą pridėti majonezo. Ir vualia. Patiekalas baiktas. Skanaus
LĘŠIŲ SALOTOS
Reikia:
Viskas labai paprasta pamirkyti reikia lęšius, nuplauti. Tuomet išvirti. Supjaustyti vištieną kubeliais sudėti į lęšius, papjaustyti porą pridėti majonezo. Ir vualia. Patiekalas baiktas. Skanaus
QUOTE(aistuzele @ 2006 01 05, 23:10)
Sveiki.
LĘŠIŲ SALOTOS
Reikia:
LĘŠIŲ SALOTOS
Reikia:
Dar su lesiais man labai skanios salotos daromos maximoj Ten kazkaip su salto rukymo kumpiu, virtais kiausiniais ir majonezu
Aš per naujaką dariau tokią mišrainytę:
Snieginiai krabai, salotos, alyvuogės, pomidorai, pakepinau batono kelias riekeles supjaustytas kubeliais+majonezo- kečupo padažas. Kepintą batoną berti paruošus salotas
Snieginiai krabai, salotos, alyvuogės, pomidorai, pakepinau batono kelias riekeles supjaustytas kubeliais+majonezo- kečupo padažas. Kepintą batoną berti paruošus salotas
Man labai patinka tokios salotos:
Rukyta vištos šlaunelė, pomidorai (tik gaila, kad dabar jie beskoniai), agurkas šviežias, fermentinis sūris. Viską supjaustau gabaliukais ir su majonezu. Druskos nedėkit, nes sūrumo užtenka nuo sūrio. Skanaus
Rukyta vištos šlaunelė, pomidorai (tik gaila, kad dabar jie beskoniai), agurkas šviežias, fermentinis sūris. Viską supjaustau gabaliukais ir su majonezu. Druskos nedėkit, nes sūrumo užtenka nuo sūrio. Skanaus
lyg tokiu ir nebuvo:
rukyti vistu kumpeliai, karaliskos pupeles, konservuotu ananasu ir poro.viska supjaustom ir uzdedzm majonezo.
rukyti vistu kumpeliai, karaliskos pupeles, konservuotu ananasu ir poro.viska supjaustom ir uzdedzm majonezo.