KRABŲ MIŠRAINĖ SU ANANASAIS IR OBUOLIAIS
- 1 ind. konservuotų kukurūzų,supjaustytų kubeliais
- 1 mažesnis ind. konservuotų ananasų,
- 200 g krabų lazdelių, supjaustytų nedideliais griežinėliais,
- 1 st. arba viena pokelis 125 g virtų ryžių,
- 4 virti kiaušiniai,
- 2 žali obuoliai, supj. kubeliais (būtų geriau rūgštesni),
- majonezas,
- druskos pagal skonį,
- pipirų pagal skonį.
SKANAUS
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 24, 14:45)
Viską dedu sušalusius ir man pradžioje dar net sausoka būna, tačiau po to persisunkia. Kad ten nėra kam pavandenyti, nes šaldyti žali žirneliai sausi, šampinjonai žali irgi labai sausi, krabų lazdelės nevandenija... pabandyk, tikrai labai labai skanu
Aš truputį kitokį variantą darau:
žalius pievagrybius pjaustau riekelėmis, užpilu citrinos sultimis irpalaikau pora val., tada maišau su plonomis obuolio skiltelėmis, konservuotais žirneliais, dedu druskos, cukraus pagal skonį ir sumaišau su neriebiu majonezu. Viršų apibarstau graikiškais riešutais. Skanaus
Skani misraine
400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai
Skanaus
400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai
Skanaus
Salotos
150g svieziu kopustu
10g razinu
50g svieziu morku
30g virtu burokeliu
3g obuoliu
druska
majoneas
zaluma
Skanaus
150g svieziu kopustu
10g razinu
50g svieziu morku
30g virtu burokeliu
3g obuoliu
druska
majoneas
zaluma
Skanaus
QUOTE(Dacor @ 2005 11 30, 17:38)
Skani misraine
400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai
Skanaus
400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai
Skanaus
Ką daryti su tuo lydytu sūreliu? Kubeliais supjaustyti? Bet juk jis sulipins visus ingridientus
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 01, 20:11)
Ką daryti su tuo lydytu sūreliu? Kubeliais supjaustyti? Bet juk jis sulipins visus ingridientus
Nesulipins.Gal tiksliau reikejo rasyti "fermentinio surio" Sorry,cia vis is ipratimo taip vadinu
labas mielosios, tikiuosi pavyks parasyt, nes esu naujoke. maniskes salotos nerealiai skanios(ypac toms, kurios megsta porus). tai stai, fermentinis suris(plonais kubeliais)+konservuoti zirneliai+poras(griezineliais)+majonezas, maisytas su grietine. skanaus
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais
- apie 15 nevirtų pievagrybių
- pokelis (400gr) šaldytų žalių žirnelių
- pokelis krabų lazdelių
- 2 mėlynieji svogūnai
- druska
- pipirai
- majonezas
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans). Belieka palaukti kol viskas atšils ir skanaus.
Kas paragavo visi teiravosi recepto, pabandykit ir jus, nenusivilsite tikrai
Pasidariau ir aš šias salotas, nu labai gražiai atrodo, bet maniškiui nelabai patiko...toks keistas skonis, sakė viskas žalią (pievagrybiai, žirneliai). Jis pripratęs, kad pievagrybiai būtų pakelti, o žirneliai konservuoti (salotoms). O man visai nieko, tik svogūno per daug, nors ir tai nevisą normą dėjau.
- apie 15 nevirtų pievagrybių
- pokelis (400gr) šaldytų žalių žirnelių
- pokelis krabų lazdelių
- 2 mėlynieji svogūnai
- druska
- pipirai
- majonezas
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans). Belieka palaukti kol viskas atšils ir skanaus.
Kas paragavo visi teiravosi recepto, pabandykit ir jus, nenusivilsite tikrai
Pasidariau ir aš šias salotas, nu labai gražiai atrodo, bet maniškiui nelabai patiko...toks keistas skonis, sakė viskas žalią (pievagrybiai, žirneliai). Jis pripratęs, kad pievagrybiai būtų pakelti, o žirneliai konservuoti (salotoms). O man visai nieko, tik svogūno per daug, nors ir tai nevisą normą dėjau.
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 03, 13:56)
Pasidariau ir aš šias salotas, nu labai gražiai atrodo, bet maniškiui nelabai patiko...toks keistas skonis, sakė viskas žalią (pievagrybiai, žirneliai). Jis pripratęs, kad pievagrybiai būtų pakelti, o žirneliai konservuoti (salotoms). O man visai nieko, tik svogūno per daug, nors ir tai nevisą normą dėjau.
Bet juk tai skonio dalykas. Nesakau, kad tai pačios skaniausios salotos, tačiau visiems mums labai patinka, eisu ko gero ir paruošiu jų šiam vakarui, nes mano dukra ir vyras jas labai mėgsta . Ir forumietėme ne vienai patiko. Ypač fainios būna jos kartą dieną, kol dar visai neatšyla
Dėl gaminimo... Esmė ir yra tame, kad dedi visus produktus termiškai neapdorotus. Pakepus pievagrybius bei įdėjus konservuotus žirnelius gaunasi visai kitos salotos, beje, panašiai tokias mes irgi gaminamės.
MORKŲ, SALIERŲ IR KALIAROPIŲ SALOTOS SU ČESNAKU
(nedidelė variacija tradicinių morkų su česnaku salotų tema)
burokine tarka sutarkuojam (o jei yra laiko, plonučiais šiaudeliais supjaustom) morkas, kaliaropes ir saliero šaknį, pašlakstom citrinų sultim (kad salieras nepatamsėtų ir be to, taip sveikiau), įspaudžiam česnako skiltelę. kad padažas būtų lengvesnis, natūralų jogurtą maišau pusiau su neriebiu majonezu (man skaniausias Daumantų salotinis )
skanu ir vien su morkom ir salierais, bet kaliaropė šioms salotoms suteikia gaivumo
skanaus!
(nedidelė variacija tradicinių morkų su česnaku salotų tema)
burokine tarka sutarkuojam (o jei yra laiko, plonučiais šiaudeliais supjaustom) morkas, kaliaropes ir saliero šaknį, pašlakstom citrinų sultim (kad salieras nepatamsėtų ir be to, taip sveikiau), įspaudžiam česnako skiltelę. kad padažas būtų lengvesnis, natūralų jogurtą maišau pusiau su neriebiu majonezu (man skaniausias Daumantų salotinis )
skanu ir vien su morkom ir salierais, bet kaliaropė šioms salotoms suteikia gaivumo
skanaus!
Vakar buvau pas bendradarbę svečiuose, tai parsinešiau tokį receptą:
Meksikietiškos salotos:
- Pomidorai
- Salota
- Švieži agurkai
- 2 violetiniai svogūnai
- Paprika
- Kepta vištiena
- Meksikietiškas padažas Bonduelle (su pupelėmis ir kukurūzais)
- Meksikietiški troškinių prieskoniai (Saldva)
- Meksikietiški kukurūziniai čipsai (tortilla chips)
Viską sumaišyti, nepagailėti troškinių prieskonių.
Skanaus
Meksikietiškos salotos:
- Pomidorai
- Salota
- Švieži agurkai
- 2 violetiniai svogūnai
- Paprika
- Kepta vištiena
- Meksikietiškas padažas Bonduelle (su pupelėmis ir kukurūzais)
- Meksikietiški troškinių prieskoniai (Saldva)
- Meksikietiški kukurūziniai čipsai (tortilla chips)
Viską sumaišyti, nepagailėti troškinių prieskonių.
Skanaus