Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

KRABŲ MIŠRAINĖ SU ANANASAIS IR OBUOLIAIS
- 1 ind. konservuotų kukurūzų,supjaustytų kubeliais
- 1 mažesnis ind. konservuotų ananasų,
- 200 g krabų lazdelių, supjaustytų nedideliais griežinėliais,
- 1 st. arba viena pokelis 125 g virtų ryžių,
- 4 virti kiaušiniai,
- 2 žali obuoliai, supj. kubeliais (būtų geriau rūgštesni),
- majonezas,
- druskos pagal skonį,
- pipirų pagal skonį.
SKANAUS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 24, 14:45)
Viską dedu sušalusius ir man pradžioje dar net sausoka būna, tačiau po to persisunkia. Kad ten nėra kam pavandenyti, nes šaldyti žali žirneliai sausi, šampinjonai žali irgi labai sausi, krabų lazdelės nevandenija... pabandyk, tikrai labai labai skanu  essen.gif

Aš truputį kitokį variantą darau:
žalius pievagrybius pjaustau riekelėmis, užpilu citrinos sultimis irpalaikau pora val., tada maišau su plonomis obuolio skiltelėmis, konservuotais žirneliais, dedu druskos, cukraus pagal skonį ir sumaišau su neriebiu majonezu. Viršų apibarstau graikiškais riešutais. Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Skani misraine

400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai

Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 30 lapkričio 2005 - 16:39
Salotos

150g svieziu kopustu
10g razinu
50g svieziu morku
30g virtu burokeliu
3g obuoliu
druska
majoneas
zaluma

Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 30, 17:38)
Skani misraine

400g.virtu makaronu
3 rauginti agurkeliai
100g lyd.surio
puse poro
3 pomidorai
100 g rukyto kumpio ar desros
100g virtos desros (slapdesres)
1 valgomas saukstas aliejaus
1 valgomas saukstas acto
prieskoniai

Skanaus


Ką daryti su tuo lydytu sūreliu? Kubeliais supjaustyti? Bet juk jis sulipins visus ingridientus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 01 gruodžio 2005 - 19:12
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 01, 20:11)
Ką daryti su tuo lydytu sūreliu? Kubeliais supjaustyti? Bet juk jis sulipins visus ingridientus g.gif


Nesulipins.Gal tiksliau reikejo rasyti "fermentinio surio" Sorry,cia vis is ipratimo taip vadinu smile.gif
Atsakyti
labas mielosios, tikiuosi pavyks parasyt, nes esu naujoke. maniskes salotos nerealiai skanios(ypac toms, kurios megsta porus). tai stai, fermentinis suris(plonais kubeliais)+konservuoti zirneliai+poras(griezineliais)+majonezas, maisytas su grietine. thumbup.gif skanaus smile.gif
Atsakyti
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais
- apie 15 nevirtų pievagrybių
- pokelis (400gr) šaldytų žalių žirnelių
- pokelis krabų lazdelių
- 2 mėlynieji svogūnai
- druska
- pipirai
- majonezas
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans). Belieka palaukti kol viskas atšils ir skanaus.
Kas paragavo visi teiravosi recepto, pabandykit ir jus, nenusivilsite tikrai

Pasidariau ir aš šias salotas, nu labai gražiai atrodo, bet maniškiui nelabai patiko...toks keistas skonis, sakė viskas žalią (pievagrybiai, žirneliai). Jis pripratęs, kad pievagrybiai būtų pakelti, o žirneliai konservuoti (salotoms). O man visai nieko, tik svogūno per daug, nors ir tai nevisą normą dėjau.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 03, 13:56)
Pasidariau ir aš šias salotas, nu labai gražiai atrodo, bet maniškiui nelabai patiko...toks keistas skonis, sakė viskas žalią (pievagrybiai, žirneliai). Jis pripratęs, kad pievagrybiai būtų pakelti, o žirneliai konservuoti (salotoms).  O man visai nieko, tik svogūno per daug, nors ir tai nevisą normą dėjau.


Bet juk tai skonio dalykas. ax.gif Nesakau, kad tai pačios skaniausios salotos, tačiau visiems mums labai patinka, eisu ko gero ir paruošiu jų šiam vakarui, nes mano dukra ir vyras jas labai mėgsta . thumbup.gif Ir forumietėme ne vienai patiko. Ypač fainios būna jos kartą dieną, kol dar visai neatšyla ax.gif
Dėl gaminimo... Esmė ir yra tame, kad dedi visus produktus termiškai neapdorotus. Pakepus pievagrybius bei įdėjus konservuotus žirnelius gaunasi visai kitos salotos, beje, panašiai tokias mes irgi gaminamės. smile.gif
Atsakyti
LAbutis, 4u.gif
as gaminu tokias salotytes (mano vyras jas dievina):
kulsele keptos vistos
avokadas
salotu lapai
pomidoras
citrinos sultys
alyvu aliejus
karis
druskytes
viska supjaustau sumaisau ir sudedu prieskonius isspaudziu citrinos ir niam niam thumbup.gif
Atsakyti
MORKŲ, SALIERŲ IR KALIAROPIŲ SALOTOS SU ČESNAKU
(nedidelė variacija tradicinių morkų su česnaku salotų tema)
burokine tarka sutarkuojam (o jei yra laiko, plonučiais šiaudeliais supjaustom) morkas, kaliaropes ir saliero šaknį, pašlakstom citrinų sultim (kad salieras nepatamsėtų ir be to, taip sveikiau), įspaudžiam česnako skiltelę. kad padažas būtų lengvesnis, natūralų jogurtą maišau pusiau su neriebiu majonezu (man skaniausias Daumantų salotinis user posted image)
skanu ir vien su morkom ir salierais, bet kaliaropė šioms salotoms suteikia gaivumo
skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 11 gruodžio 2005 - 18:59
Vakar buvau pas bendradarbę svečiuose, tai parsinešiau tokį receptą:

Meksikietiškos salotos:
- Pomidorai
- Salota
- Švieži agurkai
- 2 violetiniai svogūnai
- Paprika
- Kepta vištiena
- Meksikietiškas padažas Bonduelle (su pupelėmis ir kukurūzais)
- Meksikietiški troškinių prieskoniai (Saldva)
- Meksikietiški kukurūziniai čipsai (tortilla chips)

Viską sumaišyti, nepagailėti troškinių prieskonių.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 18 gruodžio 2005 - 17:13