Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(Hedera @ 2005 07 28, 12:47)
Norėčiau pasiūlyti gal nelabai vasariškas salotas. Aš ir pati jas labiau gaminu šaltesniu metų laiku, nes per katščius jos truputi per sočios ir "sunkios"
Morkos su sūriu
Morkos (nevirtos)
Fermentinis sūris
Česnakas
Majonezas
Morkas sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, įšspausti česnako (skonio reikalas, bet aš mėgstu daaaaug česnako), įdėti majonezo, sumaišyti. Druskos (jos kiekis dažniausiai priklauso nuo majonezo rūšies) ir pipirų pagal skonį.


Kitas variantas (tiems, kas mėgsta švelnesnį skonį):
virtas morkas sutarkuoti burokine tarka,
įtarkuoti fermentinio sūrio,
įdėti majonezo ir išmaišyti.
Tepti ant pakepintos juodos duonos. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2005 08 18, 18:57)
Kitas variantas (tiems, kas mėgsta švelnesnį skonį):
virtas morkas sutarkuoti burokine tarka,
įtarkuoti fermentinio sūrio,
įdėti majonezo ir išmaišyti.
Tepti ant pakepintos juodos duonos. Skanaus.


Man vistiek cesnako truktu blush2.gif
Atsakyti
Tikrai labai neblogos salotos mėgstančioms burokėlius smile.gif Virti burokėliai, fermentinis sūris, majonezas. Burokėlius ir sūrį supjaustyti kūbeliais ir sumaišyti su majonezu.
Atsakyti
noreciau suzinoti paprastu salotu receptuku. mano tetis yra sugalvojes (?) keleta receptu :

1. pomidorai, pievagrybiai, svogunai
pomidorai supjaustomi kubeliais, svogunai susmulkinami, o nevirti (!) pievagrybiai nuplaunami labai gerai ir supjaustomi plonyciais griezineliais.visas sitas pagardinamas druskyte, pipiriukais ir geru alyvuogiu aliejumi.

2. indelis (mazas) smulkinto tuno, 2 pomidoras, 1/2 pekino kopusto, 2 virti kiausai, 1/2 apelsino, 1/4 citrinos sulciu
viskas susmulkinama, ipilama citrinos sulciu, druskos, pipiriuku, alyvuogiu aliejaus.

abejos salotos is pirmo zvilgsnio atrodo keistai ir neskaniai, bet paragavus yra nuostabus skonis!!!!

sios salotos yra valgomos nuo mazdaug sausio menesio, tai igrysusios iki gyvo kaulo. gal kas zinote daugiau tokiu paprastu, bet neiprastu salotu???
Atsakyti
QUOTE(vaipra @ 2005 08 19, 10:52)
Tikrai labai neblogos salotos mėgstančioms burokėlius smile.gif Virti burokėliai, fermentinis sūris, majonezas. Burokėlius ir sūrį supjaustyti kūbeliais ir sumaišyti su majonezu.

Aš tokias salotas daru irgi, tik burokus tarkuoju per burokinę tarką, ant virašaus sūrį, bet ne per burokinę, o kur yra dar truputį smulkesnė, ir ant viršaus dedu majonezą ir nemaišau o valagau viską kartu mirksiukas.gif
Atsakyti
Parašysiu salotų receptą, kurias dabar kaip tik valgau tongue.gif paprasta kaip du kart du :
pomidotai, smulkiai pjaustytas svogūnas, biri varškė, raugintas(arba žalias)agurkiukas, grietinė, truputis druskos ir pipiriukų.
daržoves susmulkini, idedi grietinės, varškės, prieskonius viską išmakaluoji ir skanauji su duona arba batonu smile.gif
Atsakyti
va kokias šįvakar suimprovizavau:

SVEIKOS, GAIVIOS, LENGVOS SALOTOS

Pekino salota,
poras,
paprika,
pomidorai,
agurkai,
ratukais supjaustytos žaliosios alyvuogės
be riebalų skrudintos saulėgrąžos
petražolės

padažiukas - citrinos sultys, alyvuogių aliejus, druska, pipirai

essen.gif
Atsakyti
TUNO SALOTOS

reikalingiausias tunas kurio galit tureti kiek norit,as dedu agurku,pomidoru,salotos lapu(nedaug),svoguno laisku,druskos.
visas salotas smulkiai supjaustome ir iberiam i bliuda.ant ju uzdedam tuna ir uzpilam druskos.viska ismaisom ir valgom!
SKANAUS!



galima salotas pasirinkti pagal skoni.... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 09 22, 21:15)
Išsamiau, prašom, išsamiau  biggrin.gif  Ko ir po kiek?  g.gif  rolleyes.gif

3Kg kopūstų
1,5galvutės česnakų(galima ir mažiau, čia pagal skonį)
morkų
1stikl.aliejaus
Marinatas1,5litro vandens
1 stil. cukraus
3 valg šaukštai druskos
1 stikl. acto( pilti kai uzverda)
Atšaldytą marinatą supilti ant kopūstų.
nu išties skanu.Skanaus smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
tikiuosi siu salotu dar neskelbe:

(ap)virti brokoliai,
(ap)virti žiediniai kopūstai,
(ap)virti briuselio kopūstai,
porai
fetos sūris
alyvuogių aliejus (sveikiausias pirmo spaudimo, nerafinuotas)
citrinos sulčių

truputi pašlakstyti citrinos sultimis ir sumaišyti

skanu ir labai sveika


Atsakyti
Vakar eksperimento būdu gavosi labai skanios salotos:
dešra (daktariška arba panaši)
agurkas
žirneliai
porai
šiek tiek česnako
majonezas

Dešrą, agurką, porą supjaustome kubeliais, susmulkiname česnaką, dedame žirnelius, majonezą ir viską sumaišome smile.gif skanaus smile.gif
Atsakyti
Pievagrybių salotos su žaliais žirneliais
- apie 15 nevirtų pievagrybių
- pokelis (400gr) šaldytų žalių žirnelių
- pokelis krabų lazdelių
- 2 mėlynieji svogūnai
- druska
- pipirai
- majonezas
Nieko neatšildau, visus ingridientus dedu sušalusius, suberiu žirnelius (pvz Hortex), smulkiai susmulkinu svogūnus, stambiai supjaustau pievagrybius (geriausiai jei nusipirksite mažesnius, tada griežinėliais per visą ir pjaustau), gana stambiai supjaustau krabų lazdeles, įdedu druskytę, pipirų pagal skonį, ir sumaišau su majonezu (aš labiausiai mėgstu Helmans). Belieka palaukti kol viskas atšils ir skanaus. thumbup.gif
Kas paragavo visi teiravosi recepto, pabandykit ir jus, nenusivilsite tikrai ax.gif
Atsakyti