Vištienos salotos
1 keptas viščiukas,
1 raudona saldžioji paprika,
1 žalia saldžioji paprika,
1 skardinė konservuotų kukurūzų,
2 šaukštai acto,
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
šlakelis vorčesterio padažo,
druskos ir juodųjų pipirų,
žiupsnelis cukraus,
100 g pievagrybių,
4 šoninės griežinėliai.
Viščiuko kaulus išpjauti, nulupti odelę, mėsą supjaustyti mažais gabaliukais.
Paprikas perpjauti į 4 dalis, išskobti sėklas, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir sumaišyti su kukurūzais bei vištiena. Salotas apšlakstyti užpilu iš acto, aliejaus ir vorčesterio padažo. Gerai išmaišyti, pagardinti druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Grybus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su salotomis ir palikti. Šoninę pačirškinti keptuvėje ir supjaustyti kvadratėliais. Prieš patiekiant šoninę sumaišyti su salotomis.
Kiaušinių salotos
5 virti kiaušiniai
150 g konservuotų pievagrybių
10-12 ridikėlių
4-5 salotų lapai
svogūnų laiškai
Padažui:
3 šaukštai jogurto (be priedų)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas garstyčių
baltieji pipirai
druska
Pievagrybius, ridikėlius ir kiaušinius supjaustykite griežinėliais. Kiaušinių griežinėlius perpjaukite per pusę.
Į salotinę įklokite salotų lapus ir ant jų sluoksniais sudėkite visas sudėtines dalis.
Salotas užpilkite padažu ir papuoškite ridikėliais bei svogūnų laiškais.
Sitos trejos man skaniausios
5 virti kiaušiniai
150 g konservuotų pievagrybių
10-12 ridikėlių
4-5 salotų lapai
svogūnų laiškai
Padažui:
3 šaukštai jogurto (be priedų)
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas garstyčių
baltieji pipirai
druska
Pievagrybius, ridikėlius ir kiaušinius supjaustykite griežinėliais. Kiaušinių griežinėlius perpjaukite per pusę.
Į salotinę įklokite salotų lapus ir ant jų sluoksniais sudėkite visas sudėtines dalis.
Salotas užpilkite padažu ir papuoškite ridikėliais bei svogūnų laiškais.
Sitos trejos man skaniausios
Vištienos salotos su persikais
Jums reikės: kelių konservuotų persikų, 200 g minkšto sūrio, 200 g virtos vištienos filė, 120 g majonezo, svogūnų laiškų, salotų, žalumynų. Smulkiai supjaustykite vištieną, sūrį, svogūnų laiškus ir persikus. Įdėkite majonezo ir išmaišykite. Sudėkite į lėkštę ir papuoškite žalumynais.
Galima panaudoti ir kaip užtepėlę sumuštiniams.
Jums reikės: kelių konservuotų persikų, 200 g minkšto sūrio, 200 g virtos vištienos filė, 120 g majonezo, svogūnų laiškų, salotų, žalumynų. Smulkiai supjaustykite vištieną, sūrį, svogūnų laiškus ir persikus. Įdėkite majonezo ir išmaišykite. Sudėkite į lėkštę ir papuoškite žalumynais.
Galima panaudoti ir kaip užtepėlę sumuštiniams.
Norėčiau pasiūlyti gal nelabai vasariškas salotas. Aš ir pati jas labiau gaminu šaltesniu metų laiku, nes per katščius jos truputi per sočios ir "sunkios"
Morkos su sūriu
Morkos (nevirtos)
Fermentinis sūris
Česnakas
Majonezas
Morkas sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, įšspausti česnako (skonio reikalas, bet aš mėgstu daaaaug česnako), įdėti majonezo, sumaišyti. Druskos (jos kiekis dažniausiai priklauso nuo majonezo rūšies) ir pipirų pagal skonį.
Morkos su sūriu
Morkos (nevirtos)
Fermentinis sūris
Česnakas
Majonezas
Morkas sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, įšspausti česnako (skonio reikalas, bet aš mėgstu daaaaug česnako), įdėti majonezo, sumaišyti. Druskos (jos kiekis dažniausiai priklauso nuo majonezo rūšies) ir pipirų pagal skonį.
parduotuvėj kažkada mačiau tokias salotas, tai "nusišperinau":
virti burokėliai
rauginti agurkai
saujelė sausai paskrudintų saulėgražų
šlakelis alyvuogių aliejaus
labai skanios ir sveikos!
virti burokėliai
rauginti agurkai
saujelė sausai paskrudintų saulėgražų
šlakelis alyvuogių aliejaus
labai skanios ir sveikos!
QUOTE(olé @ 2005 07 28, 20:19)
parduotuvėj kažkada mačiau tokias salotas, tai "nusišperinau":
virti burokėliai
rauginti agurkai
saujelė sausai paskrudintų saulėgražų
šlakelis alyvuogių aliejaus
labai skanios ir sveikos!
virti burokėliai
rauginti agurkai
saujelė sausai paskrudintų saulėgražų
šlakelis alyvuogių aliejaus
labai skanios ir sveikos!
o man su burokėliais labiausiai patinka taip:
virti burokėliai, supjaustau smulkiais kubeliais
vienas nedidelis svogūnas, smulkiai sukapoju
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai, smulkiais kubeliais
majonezas
malti juodi pipirai
viską sumaišom. druskos nereikia, nes dedam majonezą. bent jau aš niekada prie majonezo papildomai nesūdau. skanaus
QUOTE(Deimantee @ 2005 07 27, 12:38)
Vaisių salotos
keli kivi vaisiai,
kriaušė,
apelsinas,
bananas,
1/8 l balto vyno,
2 kiaušinio tryniai.
Grežinėliais supjaustyti kelis kivius, kriaušę, apelsiną ir bananą.
1/8 l balto vyno, 2 trynius bei 1 kiaušinį išplakti iki putų. Šitaip paruoštą padažą užpilti ant vaisių. Paskrudinti migdolus ir jais apiberti desertą.
keli kivi vaisiai,
kriaušė,
apelsinas,
bananas,
1/8 l balto vyno,
2 kiaušinio tryniai.
Grežinėliais supjaustyti kelis kivius, kriaušę, apelsiną ir bananą.
1/8 l balto vyno, 2 trynius bei 1 kiaušinį išplakti iki putų. Šitaip paruoštą padažą užpilti ant vaisių. Paskrudinti migdolus ir jais apiberti desertą.
pačios pačios pačiausios vaisių salotos MAN (man man man, jums gal ne) yra šios (kažkur jau rašiau):
kriaušės gabalėliais
melionas kubeliais
konservuoti persikai gabalėliais
užpilam tuo skysčiu, kuriame buvo konservuoti persikai. ir daugiau niekut niekutėlio nereikia. ot
QUOTE(bea @ 2005 07 28, 21:41)
o man su burokėliais labiausiai patinka taip:
virti burokėliai, supjaustau smulkiais kubeliais
vienas nedidelis svogūnas, smulkiai sukapoju
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai, smulkiais kubeliais
majonezas
malti juodi pipirai
viską sumaišom. druskos nereikia, nes dedam majonezą. bent jau aš niekada prie majonezo papildomai nesūdau. skanaus
virti burokėliai, supjaustau smulkiais kubeliais
vienas nedidelis svogūnas, smulkiai sukapoju
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai, smulkiais kubeliais
majonezas
malti juodi pipirai
viską sumaišom. druskos nereikia, nes dedam majonezą. bent jau aš niekada prie majonezo papildomai nesūdau. skanaus
Aš irgi tokius mėgstu, tik dar vieną pertrintą skiltelę česnako įdedu
KRABŲ UŽKANDĖLĖ SU DARŽOVĖMIS
Krabų lazdelės;
marinuoti agurkai;
konservuoti ananasai;
konservuoti kukurūzai;
majonezas;
Visų produktų dėti tiek, kiek yra po ranka. Krabų lazdeles(geriau nešaldytus), ananasus bei agurkus supjaustyti, sudėti kukurūzus. Viską gerai išmaišyti su majonezu.Galima pridėti Vegetos prieskonių bei krapų.
Užkandėlė labai tinka tepti ant duonos, dėti i pyragaičius ar šiaip pateikti vietoj salotų
Krabų lazdelės;
marinuoti agurkai;
konservuoti ananasai;
konservuoti kukurūzai;
majonezas;
Visų produktų dėti tiek, kiek yra po ranka. Krabų lazdeles(geriau nešaldytus), ananasus bei agurkus supjaustyti, sudėti kukurūzus. Viską gerai išmaišyti su majonezu.Galima pridėti Vegetos prieskonių bei krapų.
Užkandėlė labai tinka tepti ant duonos, dėti i pyragaičius ar šiaip pateikti vietoj salotų
QUOTE(bea @ 2005 07 28, 21:41)
o man su burokėliais labiausiai patinka taip:
virti burokėliai, supjaustau smulkiais kubeliais
vienas nedidelis svogūnas, smulkiai sukapoju
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai, smulkiais kubeliais
majonezas
malti juodi pipirai
viską sumaišom. druskos nereikia, nes dedam majonezą. bent jau aš niekada prie majonezo papildomai nesūdau. skanaus
virti burokėliai, supjaustau smulkiais kubeliais
vienas nedidelis svogūnas, smulkiai sukapoju
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai, smulkiais kubeliais
majonezas
malti juodi pipirai
viską sumaišom. druskos nereikia, nes dedam majonezą. bent jau aš niekada prie majonezo papildomai nesūdau. skanaus
Aš į šitas salotas dar dedu obuolį.
QUOTE(Hedera @ 2005 07 28, 12:47)
Norėčiau pasiūlyti gal nelabai vasariškas salotas. Aš ir pati jas labiau gaminu šaltesniu metų laiku, nes per katščius jos truputi per sočios ir "sunkios"
Morkos su sūriu
Morkos (nevirtos)
Fermentinis sūris
Česnakas
Majonezas
Morkas sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, įšspausti česnako (skonio reikalas, bet aš mėgstu daaaaug česnako), įdėti majonezo, sumaišyti. Druskos (jos kiekis dažniausiai priklauso nuo majonezo rūšies) ir pipirų pagal skonį.
Morkos su sūriu
Morkos (nevirtos)
Fermentinis sūris
Česnakas
Majonezas
Morkas sutarkuoti, sūrį sutarkuoti, įšspausti česnako (skonio reikalas, bet aš mėgstu daaaaug česnako), įdėti majonezo, sumaišyti. Druskos (jos kiekis dažniausiai priklauso nuo majonezo rūšies) ir pipirų pagal skonį.
Labai skanu ant keptos duonos