Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

Kai noriu sotesniu salotu darau tokias pupeles+obuoliai (2:1)+ majonezas. Man nerealiai skanu! thumbup.gif
Atsakyti
teko valgyt tokias paprastas salotas kažkada - pekino salota + žali agurkai + poras + grietinė. tai žiemą, kadangi turėjom daug raugintų agurkų, gamindavau truputį kitaip jas:

pekino salota
rauginti agurkai
poras
natūralus jogurtas (galima pusiau su majonezu)

jei turit, dar galima dėt paprikos, žaliųjų alyvuogių ar kaparėlių.
jei norisi sočiau, galima įmest truputį fermentinio sūrio arba krabų lazdelių
su druska tai atsargiai, nes nuo agurkai ne žali, jei dar majonezą dėsit ar sūrį, tai druskos tikrai nebereiks.

aš tai šitų žiemą atsivalgiau, tai dabar nebesinori, bet gal kam patiks smile.gif
Atsakyti
Oi, kolegės, kokias vakar salotas išbandžiau thumbup.gif Bet čia ne kiekvieno skoniui greičiausiai.
Taigi:

Salierų salotos su ananasais

Vieną saliero galvą supjaustyti mažais šiaudeliais (aš tarkavau per koriejietišku morku tarką) ir apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus. Atvėsinti. Sutarkuoti 120 g fermentinio sūrio. Nusunkti sirupą nuo vienos mažos dėžutės konservuotų ananasų ir juos supjaustyti gabalėliais. Viską sumaišyti, įdėti pora šaukštų sūdytų žemės riešutų. Sumaišyti su majonezu, pasūdyti.

Nu negalėjau atsivalgyti thumbup.gif
Beje, čia ne pati sugalvojau, o radau receptą kažkokiame žurnale, jei ką. ax.gif
Atsakyti
Vakar valgiau salotas, man visai patiko, tokios gaivios ir lengvos, gal ir buvo čia
Reikia dėti sluoksniais:
Konservuoti ananasai kubeliais,
Saldus kukurūzai,
Agurkai švieži supjaustyti juostelėm,
Sūris sutarkuotas su burokinę tarką,
Virtas kiaušinis ir sutarkuotas su burokinę tarką.
Viską sudedam ir paliekam pastovėti.Tada dedam į lėkštę ir uždedam šaukštą majonezo.Maišome lėkštėje.Šiaip galima dėti vištienos arba kumpio.Bet man ir taip labai skanu buvo.
Atsakyti
o aš darau tokias salotas:
ant salotų lapų dedu viską sluoksniais
kumpį supjaustau riekelėm o visą kitą kubeliais tai vat
kumpis ant kumpio dedu agurkus,kiaušinis virtas,pomidorai,fermentinis sūris ant viršaus majonezą(Helmans) uždedu ir krapais apibarstau na žinokit thumbup.gif thumbup.gif per balius labai greitai išnyksta nuo stalo biggrin.gif
Atsakyti
GAIVIOS MORKŲ SALOTOS SU APELSINAIS
reikės:
0,5 kg morkų, 1 apelsino, saujelės razinų, trupučio graikiškų riešutų, šaukšto medaus, pusės citrinos, cinamono, kardamono.

morkas sutarkuoju plonai (šiek tiek smulkesne nei burokinė tarka), apelsiną nulupu, padalinu skiltelėmis ir supjaustau nedideliais gabalėliais, beriu razinas ir riešutus (juos reiktų truputį pasmulkint). užpilui išspaudžiu pusės citrinos sultis, dedu šaukštą medaus, po žiupsnelį cinamono ir kardamono, maišau, kol medus ištirpsta.

šitos salotos labai sveikos ir gaivios. jos man atėjo į galvą kažkada seniai paragavus morkų salotų su medum - buvo skanu, bet šiek per saldu ir norėjosi gaivumo. tai pabandžiau kartą įdėti mandarinų, kitąkart - apelsinų ir šitas variantas labai patiko.
jas labai pagardina truputis supjaustytų džiovintų figų.
tikiuosi, kad ir jums patiks. pas mus jos gana greit nuo stalo prapuola ax.gif

beje ir "Mano guru" (mano mėgstamam salotų bare) meniu vakar mačiau morkų salotas su apelsinais smile.gif matyt dar kažkam šovė į galvą, kad šitas derinys labai gaivus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 28 gegužės 2005 - 21:03
GAIVIOS EGIPTIETIŠKOS AGURKŲ SALOTOS egypt.gif
neteko man būti Egipte, bet pasakojo, kad ten labai skanių salotų esama essen.gif dabar kai karšta, šitos labai liuks thumbup.gif
agurką reikia sutarkuot burokine tarka arba labai smulkiais šiaudeliais supjaustyti, sumaišyt su natūraliu jogurtu, žiupsneliu druskos ir trupučiu kaparėlių.
vietoj kaparėlių esu dėjus krapų, laiškinių česnakų - irgi labai skanu.
kam nepatinka 0% natūralus jogurtas, pabandykit riebesnį, nes tas gaivumas yra būtent dėl agurkų ir jogurto derinio.
Atsakyti
QUOTE(kalija @ 2005 05 15, 06:50)
nežinau ar čia buvo toks receptukas, bet man skaniausios salotos:

kumpis
salotu lapai/pekino kopūstas
konservuoti kukurūzai
pomidoras
kvadratėliais pakepintas batonas
fermentinis sūris

special padažiukas - majonezas, kečupas, česnakas, prieskoniai

thumbup.gif  essen.gif  thumbup.gif

išbandžiau.. iškart milziniškas bliūdas buvo sukapotas biggrin.gif
Atsakyti
Na o mes vakarienei dažnai pasigaminam tokių salotų:
pekino kopūstas, konservuoti ananasai susmulkinti kubeliais, saliero stiebas, poras, kepta vištytė( dedu ką turiu: tai krūtinėlę, tai šlaunelę) truputį druskytės, pipiriukų ir majonezo. Nu labai jau liux užkandis gaunasi. essen.gif
Atsakyti
As tai dabar darau toki pakoreguota graikisku salotu varianta:
Salotos
Pomidorai
Agurkai
Feta suris
Kalakuto (galima ir kitokio) kumpio
Padazas - alyvuogiu aliejus su citrina

Na, man labai essen.gif
Dar manau nepamaisytu ir alyvuoges, na, ir paprika - as jos nededu, nes pati nemegstu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo turtle: 09 birželio 2005 - 15:12
o gal kas turi receptuku salotu su juros gerybemis...kaip pavzd.krevetemis? 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loretaltl @ 2005 06 09, 23:13)
o gal kas turi receptuku salotu su juros gerybemis...kaip pavzd.krevetemis? 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Su krtevetėm tai darau tokias salotas:
virtos lukštentos krevetės, juodos alyvuogės, šviežias agurkas, pomidoras, raudonas svogūnas, pekino kopūstas ir kietai virtas kiaušinis. Padažui sumaišau aliejų su trupučiu acto, pipirais ir druska. Dažniausiai tai visų šių komponentų nemaišau, bet iš karto ruošiu kiekvienam į atskirą lėkštę ir visus produktus sukraunu ir apipilu padažu.
Atsakyti