QUOTE(smike @ 2005 05 09, 21:35)
O saliero šaknis ar kotai?
ką labiau mėgsti. Su kotais bus gaiviau, šaknys patiks labiau mėgstantiems kramtyti. Mes dažniausiai darome su šaknim
Mano receptas, tai butu labai paprastas:
pora virtu morku
konservuotu sampinjonu
konservuotu pupeliu
majonezo
Visko lygiomis dalimis, viska sumaisyti ir greita ir skanu.
pora virtu morku
konservuotu sampinjonu
konservuotu pupeliu
majonezo
Visko lygiomis dalimis, viska sumaisyti ir greita ir skanu.
Dar vienas toks butu, cia tokios jei duonos apdziuvusios namuose yra:
pora virtu morku
kubeliais apkepta duona
cesnako pora skilteliu smulkiai supjaustytu
pupeliu
majonezo
majoneza dedu pries pat valgant, kad duona neistyshtu.
pora virtu morku
kubeliais apkepta duona
cesnako pora skilteliu smulkiai supjaustytu
pupeliu
majonezo
majoneza dedu pries pat valgant, kad duona neistyshtu.
Tokias paprastas, skanias ir gret paruošiamas neseniai paragavau. Visos temos neperskaičiau, atleiskit, jei pasikartosiu.
Pekino kopūstas
Saldūs kukurūrai,
Saldus majonezas, pvz., Kėdainių extra ar Helmans.
Skanaus
Pekino kopūstas
Saldūs kukurūrai,
Saldus majonezas, pvz., Kėdainių extra ar Helmans.
Skanaus
Ir man patinka salotos . Jas darau taip :
nedidelis indelis Tuno savo sultyse
šviežios žalios salotos (gali būti įvairios)
šviežias raudonas pomidoras (jo mėgstu daug)
šviežias agurkas
poras arba ropinio svogūno nedidelė galvutė
virtas kiaušinis (gali jo ir nebūt jei nėra išvirto)
raudona, geltona paprika
krapai, petražolės
bazilikas, druska, pipiriukai juodi
spaustos citrinos sultys
alyvuogės (arba su kauliuku arba be )
alyvų aliejus
Tai va, viską ką reik nuplaunu. Salotų lapus suplėšau, agurkus supjaustau griežinėliais, pomidorus ir svogūnus ar porus taip pat, kiaušinį ir griežinėliais, papriką galima pusžiedžiais supjaustyt, krapus ir petražoles susmulkinu, barstau baziliko, pipirų druskytės, laistau citrinos sultimis, dedu alyvuoges, tuną, pilu alyvuogių aliejų, švelniai išmaišau ir skanaus
nedidelis indelis Tuno savo sultyse
šviežios žalios salotos (gali būti įvairios)
šviežias raudonas pomidoras (jo mėgstu daug)
šviežias agurkas
poras arba ropinio svogūno nedidelė galvutė
virtas kiaušinis (gali jo ir nebūt jei nėra išvirto)
raudona, geltona paprika
krapai, petražolės
bazilikas, druska, pipiriukai juodi
spaustos citrinos sultys
alyvuogės (arba su kauliuku arba be )
alyvų aliejus
Tai va, viską ką reik nuplaunu. Salotų lapus suplėšau, agurkus supjaustau griežinėliais, pomidorus ir svogūnus ar porus taip pat, kiaušinį ir griežinėliais, papriką galima pusžiedžiais supjaustyt, krapus ir petražoles susmulkinu, barstau baziliko, pipirų druskytės, laistau citrinos sultimis, dedu alyvuoges, tuną, pilu alyvuogių aliejų, švelniai išmaišau ir skanaus
na aš vakar dariausi saločikes ant duonytės kad į gamtą pasiimt:
su tunu
tunas
virtas kiaušinis
fermentinis sūris
svogūnėlis
majonezas
prieskoniai
su šprotais
šprotai
virti ryžiai
konservuoti žirneliai
ridikėliai
majonezas
prieskoniai
su tunu
tunas
virtas kiaušinis
fermentinis sūris
svogūnėlis
majonezas
prieskoniai
su šprotais
šprotai
virti ryžiai
konservuoti žirneliai
ridikėliai
majonezas
prieskoniai
Man labai patinka ir ypac gerai po Velyku, kai daug kiausiniu virtu yra ir nieks nebenori ju valgyti
Dedam sluoksniais:
1. karsto rukymo skumbre (as sutrinu sakute)
2. sluoksnis majonezo
3. smulkiai supjaustytas svogunas
4. Sluoksnis majonezo
5. kiausinio baltymai (as sutrinu sakute)
6. sloksnis majonezo
7. virtos tarkuotos morkos
8. sluoksnis majonezo
9. kiausinio tryniai (as sutrinu sakute)
10. pabarstyti susmulkintom petrazolem
Dedam sluoksniais:
1. karsto rukymo skumbre (as sutrinu sakute)
2. sluoksnis majonezo
3. smulkiai supjaustytas svogunas
4. Sluoksnis majonezo
5. kiausinio baltymai (as sutrinu sakute)
6. sloksnis majonezo
7. virtos tarkuotos morkos
8. sluoksnis majonezo
9. kiausinio tryniai (as sutrinu sakute)
10. pabarstyti susmulkintom petrazolem
rūkyta žuvis+kiaušiniai+poras+krapai+majonezas