Vienos is mano megiamiausiu salotu:
Virtos morkos
Sviezus agurkai
Fermentinis suris
Druska
Majonezas
Morkas, agurkus ir suri supjaustyti kubeliais, iberti druskos pagal skoni ir sudeti majoneza. Labai gaivios ir skanios
O man labai patinka tokios salotos:
kopūstas
obuoliai
1 šaukštas aliejaus
truputėlis citrinos
druskos
kopūstas
obuoliai
1 šaukštas aliejaus
truputėlis citrinos
druskos
VIŠTIENOS SALOTOS
1 rūkytos vištos šlaunelė
1 marinuotų kukurūzų indelis
1 mažas svogūnas
4 - 5 šaukštai majonezo
truputis kvepiančiųjų pipirų.
Vištieną, atsyrus nuo kaulo, supjaustyti kubeliais, supilti kukurūzus
(nusunkus marinatą), supjaustyti svogūną, pabarstyti pipirais, išmaišyti
viską su majonezu.
1 rūkytos vištos šlaunelė
1 marinuotų kukurūzų indelis
1 mažas svogūnas
4 - 5 šaukštai majonezo
truputis kvepiančiųjų pipirų.
Vištieną, atsyrus nuo kaulo, supjaustyti kubeliais, supilti kukurūzus
(nusunkus marinatą), supjaustyti svogūną, pabarstyti pipirais, išmaišyti
viską su majonezu.
Seniau man labai patikdavo tokios salotos:
pekino kopūstas
morkytė
keli anachraidžių riešutai
truputis vegetos
1 šaukštas aliejaus
pekino kopūstas
morkytė
keli anachraidžių riešutai
truputis vegetos
1 šaukštas aliejaus
1 raudona paprika
1 zalia paprika
1 geltona paprika
2-3 pomidorai
50-100 gr fermentinio surio
druskos
baziliko
1-2 saukstai alyvuogiu aliejaus.
Man dabar pacios skaniausios salotas,valgau kasdien .Produktu kieki galit keistipacios,na kaip kas megsta.
250 g makaronų, ridikėlių, 1-2 agurkų, 150 g olandiško sūrio, 150 g šalto rūkymo kumpio, kelių šaukštų alyvų aliejaus, svogūno arba svogūno laiškų, petražolių, muskato riešuto, citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, druskos.
makaronus išvirkite, perpilkite šaltu vandeniu, sumaišykite su šaukštu alyvų aliejaus. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite. Jei agurko žievelė kieta nulupkite, supjaustykite smulkiais kvadratėliais, sūrį šiek tiek didesniais, kumpį nedideliais plonais gabalėliais. Druską, pipirus, muskato riešutą sumaišykite su citrinos sultimis arba actu, plakdamos įpilkite 3 šaukštus alyvų aliejaus, suberkite kapotas petražoles ir svogūnėlius. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdamos leiskite pastovėti 15 minučių.
makaronus išvirkite, perpilkite šaltu vandeniu, sumaišykite su šaukštu alyvų aliejaus. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite. Jei agurko žievelė kieta nulupkite, supjaustykite smulkiais kvadratėliais, sūrį šiek tiek didesniais, kumpį nedideliais plonais gabalėliais. Druską, pipirus, muskato riešutą sumaišykite su citrinos sultimis arba actu, plakdamos įpilkite 3 šaukštus alyvų aliejaus, suberkite kapotas petražoles ir svogūnėlius. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdamos leiskite pastovėti 15 minučių.
Gaminu lygiai taip pat, tik vietoje aliejaus imu jogurto indeli (150), paskaninta su saukstu majonezo
QUOTE(Amalia @ 2005 03 18, 10:56)
Gaminu lygiai taip pat, tik vietoje aliejaus imu jogurto indeli (150), paskaninta su saukstu majonezo
Na taip, su jogurtu netgi sveikiau ir "dietiskiau"
vakar per televizoriu maciau idomias salotas dare, labai skaniai atrode ...... avokadas nuluptas ir supjaustytas, krabu mesa suplesyta rankomis, pipirai ir majonezas....... atrode labai skaniai..... tik sake kad avokadas turi buti prinokes..... o perkant is kur zinoti ar jis gerai prinokes?