Pekino kopustas (suplesytas nedideliais gabaliukais) man taip skaniau
ananasu gabaliukai
svogunas
alyvuoges supjaustytos ziedukais
batono dziuveseliai (apskrudintas batonas supjastytas kubeliais ir padziovintas orkaitei)
pievagrybiai zali
hamker majonezas su zalumynais
Sudėtis:
virti ryžiai;
kalmarai;
švieži pomidorai;
švieži agurkai;
poras;
druska, pipirai;
majonezas.
virti ryžiai;
kalmarai;
švieži pomidorai;
švieži agurkai;
poras;
druska, pipirai;
majonezas.
Nezinau jau gal ir rasiau, bet man labai patinka rukyta zuvis Darau tokias salotas
virta morka (vidutine)
Marinuoti agurkeliai (2 jeigu mazi)
Poras (deti pagal skoni)
Konservuoti zirneliai
Kietai virtas kiausinis
Karsto rukymo bet kokia zuvis
Majonezas
Viska supjaustome, zuvi susmulkiname, ismaisome su majonezu ir prasom lapnoti
Skanaus
virta morka (vidutine)
Marinuoti agurkeliai (2 jeigu mazi)
Poras (deti pagal skoni)
Konservuoti zirneliai
Kietai virtas kiausinis
Karsto rukymo bet kokia zuvis
Majonezas
Viska supjaustome, zuvi susmulkiname, ismaisome su majonezu ir prasom lapnoti
Skanaus
Labai paprasta
Vištiena ( gali būti rūkyta, virta), supjaustyti kubeliais, marinuoti agurkai, pievagrybiai marinuoti, galima nepjaustyti. Majonezas.Žalumynai.
Vištiena ( gali būti rūkyta, virta), supjaustyti kubeliais, marinuoti agurkai, pievagrybiai marinuoti, galima nepjaustyti. Majonezas.Žalumynai.
Prisiminiau pora paprastu receptuku, kuriuos dazniausiai darau:
Isverdi pupeles susytam vandeny, paskui pakepini kubeliais pjaustyta duona (galima balta arba juoda, man skaniau juoda, o diedas sako, kad skaniau balta). Kai iskepa duona, ja suverti i bliuda ir ant jos, dar karstos isspaudi keleta skilteliu cesnako ir ismaisai. Kai duona atvesta, sumakaluoji ja su pupelemis ir ismaisai su majonezu. Kapoja visi, net ausys linksta. O man tai prie ju labai alus tinka
Sita tai irgi labai skani, sluoksniuojam:
1. sprotu aliejuje indelis.
2. du virti kiausiniai, sukapoti.
3. viena kapota svoguno galvute.
4. pora svieziu, pjaustytu pomidoru.
5. visa pavirsiu uzpilame neriebiu majonezu.
6. jei turite, kapotu svieziu krapu pabarstot.
Sprotu salotas ypac megsta mazoji, puse bliudo iskart sukapoja
SKANAUS
Isverdi pupeles susytam vandeny, paskui pakepini kubeliais pjaustyta duona (galima balta arba juoda, man skaniau juoda, o diedas sako, kad skaniau balta). Kai iskepa duona, ja suverti i bliuda ir ant jos, dar karstos isspaudi keleta skilteliu cesnako ir ismaisai. Kai duona atvesta, sumakaluoji ja su pupelemis ir ismaisai su majonezu. Kapoja visi, net ausys linksta. O man tai prie ju labai alus tinka
Sita tai irgi labai skani, sluoksniuojam:
1. sprotu aliejuje indelis.
2. du virti kiausiniai, sukapoti.
3. viena kapota svoguno galvute.
4. pora svieziu, pjaustytu pomidoru.
5. visa pavirsiu uzpilame neriebiu majonezu.
6. jei turite, kapotu svieziu krapu pabarstot.
Sprotu salotas ypac megsta mazoji, puse bliudo iskart sukapoja
SKANAUS
QUOTE (Eurika @ 2004 11 18, 10:58) |
Prisiminiau pora paprastu receptuku, kuriuos dazniausiai darau: Isverdi pupeles susytam vandeny, paskui pakepini kubeliais pjaustyta duona (galima balta arba juoda, man skaniau juoda, o diedas sako, kad skaniau balta). Kai iskepa duona, ja suverti i bliuda ir ant jos, dar karstos isspaudi keleta skilteliu cesnako ir ismaisai. Kai duona atvesta, sumakaluoji ja su pupelemis ir ismaisai su majonezu. Kapoja visi, net ausys linksta. O man tai prie ju labai alus tinka Sita tai irgi labai skani, sluoksniuojam: 1. sprotu aliejuje indelis. 2. du virti kiausiniai, sukapoti. 3. viena kapota svoguno galvute. 4. pora svieziu, pjaustytu pomidoru. 5. visa pavirsiu uzpilame neriebiu majonezu. 6. jei turite, kapotu svieziu krapu pabarstot. Sprotu salotas ypac megsta mazoji, puse bliudo iskart sukapoja SKANAUS |
As i pupeliu misraine dar obuoli ipjaustau irgi liks gaunasi o alutis cia super tinka
O su sprotais as darau kiek paprasciau:
Sutarkuoju kietai virtus kiausinius (1 dezutei sprotu 2-3 kiausiniai), tada susmulkinu sprotus, idedu pora saukstu majonezo ir ismaisius uztebu ant batono.
Liuksiski sumustiniai gaunasi...O jeigu dar batona paskrudinu keptuveje su aliejumi tai is viso....ai nu zodziu skanu Buna taip kaip rusai sako:
кушать поданноб садитесь жрать пожалуйсто....
QUOTE(ritka @ 2003 11 20, 22:54)
salotos vadinasi "SKVALAS"
sudetis(viska deti sluoksniais,o poto kiekvienas valgytojas issimaiso):
dziuveseliu kubeliai(jei neturit,tai batona supjaustykit kubeliais ir keptuveje be aliejaus truputi paskrudinkit)
zaliu pievagrybiu supjaustytu riekelem
fermentinio surio,supjaustyto kubeliais
pomidoru supjaustytu kubeliais
svoguno supjaustyto griezineliais
karsto rukymo kumpio supjaustyto griezineliais
kinisku salotu gan smulkiai supjaustytu
ant virsaus uzdeti sauksta majonezo su krapais i kuri gali imaisyti raudonosios paprikos milteliu
kiekvienam visko po nedaug deti i atskira lekstute
man tai superines salotos ir kas valge tai vis is naujo prase
sudetis(viska deti sluoksniais,o poto kiekvienas valgytojas issimaiso):
dziuveseliu kubeliai(jei neturit,tai batona supjaustykit kubeliais ir keptuveje be aliejaus truputi paskrudinkit)
zaliu pievagrybiu supjaustytu riekelem
fermentinio surio,supjaustyto kubeliais
pomidoru supjaustytu kubeliais
svoguno supjaustyto griezineliais
karsto rukymo kumpio supjaustyto griezineliais
kinisku salotu gan smulkiai supjaustytu
ant virsaus uzdeti sauksta majonezo su krapais i kuri gali imaisyti raudonosios paprikos milteliu
kiekvienam visko po nedaug deti i atskira lekstute
man tai superines salotos ir kas valge tai vis is naujo prase
zashybisj salotos!!!!!!!!
tokias pat darau per visas shventes, tk mano padazha sudaro lygiomis dalimis majonezas, kechupas ir grietine, kai turiu, ipilu tao tao saldzhiarugshchio padazhiuko biskuti
[COLOR=blue][B]
"VIENKARTINES SRIUBOS"MISRAINE
TAU REIKES VIENAI PORCIJAI:
1 PAKELIO "VINKARTINES SRIUBOS: ;3 KIETAI VIRTU KIAUSINIU;MAJONEZO,SKILTELE CESNAKO.
PARUOSIMAS:
I DUBENI,IS PAKELIO ISPILK MAKARONUS,SUPILK PRIESKONIUS,ALIEJU,JIE BUS TAME PACEME PAKELYJE.TADA IDEK,KOKIUS 3-4 SAUKSTUS MAJONEZO IR CESNAKA.VISKA ISMAISYK.TUOMET PALAUK KADA MAKARONAI ISBRINKS.NULUPK KIAUSINIUS,SUPJAUSTYK.SUDEK TAIPAT I DUBENI.DAR KARTA IDEK MAJONEZO IR VEL ISMAISYK.PAPRASTA IR SKANU!
"VIENKARTINES SRIUBOS"MISRAINE
TAU REIKES VIENAI PORCIJAI:
1 PAKELIO "VINKARTINES SRIUBOS: ;3 KIETAI VIRTU KIAUSINIU;MAJONEZO,SKILTELE CESNAKO.
PARUOSIMAS:
I DUBENI,IS PAKELIO ISPILK MAKARONUS,SUPILK PRIESKONIUS,ALIEJU,JIE BUS TAME PACEME PAKELYJE.TADA IDEK,KOKIUS 3-4 SAUKSTUS MAJONEZO IR CESNAKA.VISKA ISMAISYK.TUOMET PALAUK KADA MAKARONAI ISBRINKS.NULUPK KIAUSINIUS,SUPJAUSTYK.SUDEK TAIPAT I DUBENI.DAR KARTA IDEK MAJONEZO IR VEL ISMAISYK.PAPRASTA IR SKANU!
Pacios naujausios kurias gaminu:
mango, vynuoges, migdolai smulkinti, vistiena (kepta ar virta) viska sumaisyti su majonezu. Labai skanios ir gaivios.
Ir dar vienos kurios jau man atsibode, bet sveciai dar jas labai valgo:
Porai, pomidorai, kiausinis, krabu lazdeles, prieskoniai ir majonezas.
Skanaus!
mango, vynuoges, migdolai smulkinti, vistiena (kepta ar virta) viska sumaisyti su majonezu. Labai skanios ir gaivios.
Ir dar vienos kurios jau man atsibode, bet sveciai dar jas labai valgo:
Porai, pomidorai, kiausinis, krabu lazdeles, prieskoniai ir majonezas.
Skanaus!
Lyg ir neradau cia aprasytu savo megstamiausiu pomidoru/mozzarellos salotu:
Pomidoru ir mozzarellos apskritimus isdelioju lektseje taip, kad vienas dengtu kita.
Jei turiu - apibarstau zaliais baziliku lapeliais; jei ne - dziovinta bazilika ir raudoneli dedu i padaza (aliejus, citrina arba balzaminis actas, cukrus, druska); viska apipilu padazu ir dedu ant stalo; kiekvienas dedasi i savo lekste suporuotus pomidorus ir suri, pasilaisto padazu is didziosios lekstes. Skaniausia su cebattos duona.
Pomidoru ir mozzarellos apskritimus isdelioju lektseje taip, kad vienas dengtu kita.
Jei turiu - apibarstau zaliais baziliku lapeliais; jei ne - dziovinta bazilika ir raudoneli dedu i padaza (aliejus, citrina arba balzaminis actas, cukrus, druska); viska apipilu padazu ir dedu ant stalo; kiekvienas dedasi i savo lekste suporuotus pomidorus ir suri, pasilaisto padazu is didziosios lekstes. Skaniausia su cebattos duona.
Gal jau ir buvo mineta, bet man dabar pacios paciausios yra graikiskos salotos:
salotu lapai
pomidorai
agurkai
paprika
alyvuoges
fetos suris
graikiski riesutai
alyvu aliejus
citrinos sultys
salotu lapai
pomidorai
agurkai
paprika
alyvuoges
fetos suris
graikiski riesutai
alyvu aliejus
citrinos sultys
Gal jau rasiau nepamenu, tai jeigu ka: pomidorai, krabai, fermentinis suris, prieskoniai ir majonezas Nu liuks