Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage stilius

QUOTE(Bitė* @ 2016 06 23, 22:50)
Labas smile.gif atejau ir as patarimo pas jus smile.gif

siulyciau pirmiausia issirinkti tema kas patinka, tarkim: drugeliai, pauksciukai, geles ar pan.
Ir tada jau tos tematikos paveiksleliu ieskot.
Labiausiai tarpusavyje dera ir nerezia akies akvarele piesti, juos lengva derint tarpusavyje.
Atsakyti
Man išvis atrodo, kad paveikslai - tai labai asmeniškas reikalas, nėra tokio dalyko, kaip skandinaviški ar neskandinaviški paveikslai.

Paveikslas yra meno kūrinys, jis yra dailininko dūšios išraiška, ir kuris jau tavo dūšiai "groja", tas ir tavo. Čia tas pats, kas klausti, kokius šampūnus vonioj statyt ar kokius lūpdažius ant kosmetinio staliuko dėt. Ateini į namus - ir iškart matai, ką žmogelis vertina - ar šiuolaikinę tapybą, ar senovinę, ar giminės paveldą, ar chaltūrines aguonas arba tipo ajurvedinius ne visai anatomiškai teisingus dramblius, kuriuos Palangoj pardavinėja ant Basanavičiaus/Vytauto kampo, nupaišytus ne kad kažką išreikšt, o kad pirktų ("gražus paveikslas, gal turit tokį, tik mažesnį?" biggrin.gif) , ar aplamai pušeles saulėlydyje, kačiukus, tigrus, baublius iš gintaro ir gulbes plūkančias biggrin.gif

Išvis geri paveikslai labai brangūs, ir man regis, kad verta tokiam pataupyti, o ne pirkti beleką tipo Ikėjoj, kaip kad kokį viešbutį įrenginėjant.

O jei norisi KAŽKĄ kabinti, o gero paveikslo neįperkat ir neketinat tam skirti keturženklio skaičiaus eurų - na, ar bent jau jam artimo triženklio - ir neturit draugo dailininko, kad padovanotų - tada aš paveikslo ir nepirkčiau.
Vietoje to rėminčiau ką nors kitą ir kabinčiau. Pvz. kokį seną žemėlapį, kokius senos knygos lapus, giminės nuotraukas, šiaip nuotraukas, vaiko piešinius, karpinius, herbariumo kolekciją... Veidrodžius, galų gale.

Skandinaviškam stiliui imčiau paprastus rėmus su baltu pasportavimu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 24 birželio 2016 - 22:11
Man siule svetaineje palikti betonines lubas bet tada likciau be sviesos: tureciau apsikabineti sienas sviestuvais arba tada su matomu laidu. Zodziu as paziurejau foto ir nusprendziau, kad aj, apseisiu, nelabai man patinka blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2016 06 22, 20:34)
O epoksidinės lygu lietas betonas? nes aš lyg ir norėjau, bet architektas tokius betonininkus atsiuntė, kad aš kainą išgirdus žagsėt pradėjau. Už 11 kvadratų - ar tai 700 eu, ir tai tik betono plokštės, kurias dar kažkas suklijuot turės, tai ir cieli 800 išeis biggrin.gif Žo, nutariau, kad man tikrai per brangu, maždaug dvigubai biggrin.gif
Jie pasakė, kad pas juos labai puikus betonas, pats tikrasis. Aš pasakiau, kad ant pačio tikrojo mes dabar stovim (užbetonuotos šildomos grindys, kas galėtų paneigti biggrin.gif). Jie pasakė, kad pas juos betonas architektūrinis. Ar pasakiau, kad nors medicininis, nors košerinis, nors ajurvedinis - vis tiek man per brangu, ir susidėjau betono pavidalo plyteles iš Senių po 19 eu/kvadratas su akcija biggrin.gif

jezus is kur jie traukia tokias kainas doh.gif ir kas jas gali moketi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 06 25, 19:22)
jezus is kur jie traukia tokias kainas  doh.gif ir kas jas gali moketi  biggrin.gif

Ir aš mąstau. Gal kokie sektantai. Gal jiems tikėjimas liepia, ir jau čia sukis nesisukęs, kaip altorių namie įsirengt biggrin.gif
Atsakyti
Beje. kiek aš pastebėjau, tai matomi laidai - pagrindinis skandinaviško stiliaus požymis biggrin.gif Nežinai tiksliai, koks stilius - žiūrėk, ar laidai matosi. Jei matosi, tai skandinaviškas bus biggrin.gif Skandinavai nejautrūs. jiems pofig biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 25 birželio 2016 - 21:58
QUOTE(Noa @ 2016 06 25, 22:57)
Beje. kiek aš pastebėjau, tai matomi laidai - pagrindinis skandinaviško stiliaus požymis biggrin.gif Nežinai tiksliai, koks stilius - žiūrėk, ar laidai matosi. Jei matosi, tai skandinaviškas bus biggrin.gif Skandinavai nejautrūs. jiems pofig biggrin.gif

Noa, zinotumet kiek jie kainuoja doh.gif
1 m. pavirsines instaliacijos kabelio ±25lt kainavo dar senais pinigais, o dar montavimas.
Jungiklis, rozete porcelianine pavirsinio montavimo ±80lt, medinis padekliujas po ja dar tik pat

zodziu labai labai brangu norint tokia instaliacija pasidaryt

user posted image

Atsakyti
Baikit su tokio dydžio paveikslais! Staigiai visi šitoj temoj rašykit, kad į kitą psl pereit biggrin.gif

O tai čia kažkokia gudri ta instaliacija. O paprasti laidai negerai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 27, 17:10)
Baikit su tokio dydžio paveikslais! Staigiai visi šitoj temoj rašykit, kad į kitą psl pereit biggrin.gif

O tai čia kažkokia gudri ta instaliacija. O paprasti laidai negerai? biggrin.gif

nepykit, tik toki tradau...

jei jau instaliacija atvira, tai ir laidai atitinkami - sukti
user posted image

galima aisku ir paprastais, kaip pas bobute kaime, bet tada jau vaizdo nebus..
Papildyta:
kad jau kraut vaizdu tai iki galo...

galima ir vamzdeliuose instaliacija vedziot, bet tada jau kosmosas kaina
user posted image
user posted image

Papildyta:
o va sitaip laidai tvirtinami
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 27 birželio 2016 - 17:31
Tai aš ir sakau, kad lietuviai ieško kaip gudriau. O mano švogeris, dirbęs Norgėj statybininku, sakė, kad patiems skandinavams pofigu, jie deda paprasčiausius tuos laidus ir nesuka galvos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 28, 10:31)
Tai aš ir sakau, kad lietuviai ieško kaip gudriau. O mano švogeris, dirbęs Norgėj statybininku,  sakė, kad patiems skandinavams pofigu, jie deda paprasčiausius tuos laidus ir nesuka galvos biggrin.gif

pas mus tuomet garaže skandinaviška instaliacija lauko kabeliais ir rozečių dėžutėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2016 06 28, 12:11)
pas mus tuomet garaže skandinaviška instaliacija lauko kabeliais ir rozečių dėžutėm biggrin.gif
Skandinaviško stiliaus garažas, argi ne puiku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 06 27, 17:32)
nepykit, tik toki tradau...

jei jau instaliacija atvira, tai ir laidai atitinkami - sukti

Tai tikrai nebūtina, kiek teko keliauti ar gyventi skandinavijos šalyse, niekur nemačiau tokių dalykų namuose. Jie nusitiesia paprasčiausią laidą, prikabina paprasčiausiais kabliukais, kažkiek apšpakliuoja arba nebūtinai ir viską nutepa baltais dažais. Ir atrodo gerai, man asmeniškai gražiau, jaukiau nei tie brangieji ax.gif
Atsakyti