Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(Lietaus mama @ 2015 02 21, 16:00)
baisoka man issirinkti gyvenamaja vieta, o po to darza. gali gi tekti ilgai laukti...  unsure.gif

Paskaiciau jusu rupesciu ir merginu atsakymus. Visiems tik pritariu. O del gyvenamosios vietos... Ar planuojate keltis i Vokietija del vaiko, ar del darbu? Jei del vaiko, tada reiketu ziureti didesnius miestus ir kalbos galimybes, bei kokia pagalba bus suteikta vaikui. Jeigu del darbo, tada labai paprasta: keliates ten, kur darbas, ir iekote vaikui tinkamos istaigos tame regione.
DeiveX rase, kad jos rajone pasiula vaikams, kuriems reikalinga pagalba, kazkaip ribota. Pas mus aplink (mes gyvenam kaime prie Schweinfurt) yra bent trys specializuoti darzeliai vaikams su specialiais poreikiais (zinau tik tris, bet galbut yra ir daugiau).
Labai grubiai snekant: man atrodo, kad vaikui bus suteikta puikesne specializuota pagalba Vokietijoje nei Lietuvoje. Jau vien tai, kad visa tai nekainuos.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 02 21, 18:28)
as tik su paprastuciu buitiniu klausimeliu  blush2.gif
sakykit, ar miltai Weitenmehl Type 405 tinkami paprastam pyragui iskept ar kitu ieskot? Jei taip,tai kokiu? Ar Backpulver tai kepimo milteliai? Kepsiu pyraga i darba, tai nenoriu gedos prisidaryt......
Aciu.

Tinka abu 4u.gif
Papildyta:
Turiu klausimą. kas turite paaugliukus, kiek žinau yra privalomas mokslas iki 16, o vėliau kaip su tais paaugliais? Nes mano pana planuoja po 10 klasių mokintis manikiūristės kosmetologės amato, bet ar galėčiau tarkim atsivešti ją į DE suėjus 16-ai, tiesiog pagyvent kurį laiką ir tarkim vėliau ji parvažiuotų Į LT pradėt savo mokslų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 23 vasario 2015 - 14:38
QUOTE(bjaurybe @ 2015 02 23, 14:37)

Turiu klausimą. kas turite paaugliukus, kiek žinau yra privalomas mokslas iki 16, o vėliau kaip su tais paaugliais? Nes mano pana planuoja po 10 klasių mokintis manikiūristės kosmetologės amato, bet ar galėčiau tarkim atsivešti ją į DE suėjus 16-ai, tiesiog pagyvent kurį laiką ir tarkim vėliau ji parvažiuotų Į LT pradėt savo mokslų?

cia kazko labai neaiskus klausimas... ko ta vaika pirmyn atgal tampyti g.gif nieko nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2015 02 23, 21:00)
cia kazko labai neaiskus klausimas... ko ta vaika pirmyn atgal tampyti  g.gif nieko nesuprantu...

be abejo ne dėl malonumo, o dėl susidariusių aplinkybių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2015 02 23, 14:37)
Tinka abu  4u.gif
Papildyta:

Rūpybą vaiko teisių apsaugos skyriuje turėtumėte realiai kam nors įforminti, dukra liktų mokytis, o jus važiuotumėte kur tik norite... kiek žinau, DE iki 18 privaloma mokytis (Berufsschulpflicht bis zum Ende des Schulhalbjahres, in dem der Schüler das 18. Lebensjahr vollendet hat (§ 42 SchulG M-V)
Atsakyti
oh tiek rasiau ir uzluzo sm..

zodziu trumpai, In hell, cia tavo ideta istrauka yra is vienos zemes istatymo. O kiekviena zeme reguliuojasi individualiai.
Bendrai yra taip vadinama Vollzeitschulpflicht, kuri visur mazdaug plius minus 10 metu mokyklos lankymo.
O po to gali buti ir Berufsschulpflicht (specialybes igyjimas).
Daugiau info cia, http://de.wikipedia....t_(Deutschland) skyrelis "aktuelle Rechtslage", yra net lentele su visom zemem.

Bjaurybes dukrai neturetu kilt del to problemu. Tik as to irgi nelabai suprantu, bet juk nezinom visu aplinkybiu. Tegu dukra kol cia bus ir mokslu lauks, praktikos pasiiesko, cia populiaru..ar ji visai nekalba vokiskai?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 24, 20:45)
Rūpybą vaiko teisių apsaugos skyriuje turėtumėte realiai kam nors  įforminti, dukra liktų mokytis, o jus važiuotumėte kur tik norite... kiek žinau, DE iki 18 privaloma mokytis (Berufsschulpflicht bis zum Ende des Schulhalbjahres, in dem der Schüler das 18. Lebensjahr vollendet hat (§ 42 SchulG M-V)

Kaimynu vaikas 16 metu niekur nebesimokina ir nieko neveikia ,manau kad privaloma tik iki 16 m .. cool.gif
Atsakyti
Kaip galvojate, ar galiu taip daryti? Susirgau, buvau pas Familienartz, tas nustatė diagnozę (sako, kad plaučių uždegimas, nors nei rentgeno, nei kraujo tyrimo nedarė), išrašė antibiotikus. Praėjo 4 dienos, tik pablogėjo viskas. Pagal dabartinę būklę pakartotinai iki jo nenuvažiuosiu, bet mūsų kaime yra ligoninė, ar galiu ten kreiptis pas inneremedizine gyd ir paprašyt kad pažiūrėti. Ar jie lieps tiesiog į Familienartz kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 26, 09:48)
Kaip galvojate, ar galiu taip daryti? Susirgau, buvau pas Familienartz, tas nustatė diagnozę (sako, kad plaučių uždegimas,  nors nei rentgeno, nei kraujo tyrimo nedarė), išrašė antibiotikus.  Praėjo 4 dienos,  tik pablogėjo viskas. Pagal dabartinę būklę pakartotinai iki jo nenuvažiuosiu, bet mūsų kaime yra ligoninė, ar galiu ten kreiptis pas inneremedizine gyd ir paprašyt  kad pažiūrėti. Ar jie lieps tiesiog į Familienartz kreiptis?

siaip paskambink savo Hausarzt, sakyk blogai, iki jusu nebegaliu atvaziuot, ka daryt? po darbo valandu gali drasiai i ligonine kreiptis. Arba su Greituke jau visur.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2015 02 26, 11:05)
siaip paskambink savo Hausarzt, sakyk blogai, iki jusu nebegaliu atvaziuot, ka daryt? po darbo valandu gali drasiai i ligonine kreiptis. Arba su Greituke jau visur.

Ačiū 4u.gif
tas mano gyd dirba tik 3 d per savaitę, uždarytas šiandien praxis, ir be to, jis kitame mieste, traukiniu iki jo nenuvažiuosiu, nes iki tuliko vos nueinu unsure.gif bet už greitukę, jeigu iškvieti ir tau ne gyvybės mirties klausimas, girdėjau baudą reik mokėt, ar čia pievos?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2015 02 26, 10:13)
Ačiū 4u.gif
tas mano gyd dirba tik 3 d per savaitę, uždarytas šiandien praxis, ir be to, jis kitame mieste, traukiniu iki jo nenuvažiuosiu,  nes iki tuliko vos nueinu  unsure.gif bet už greitukę, jeigu iškvieti ir tau ne gyvybės mirties klausimas, girdėjau baudą reik mokėt, ar čia pievos?

ne bauda, o uz ju darba ir benzina, gali tekt susimoket. Palauk vakaro, jei nebloges. Nu jei blogeja, tai jau skambink.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 02 24, 22:34)

Bjaurybes dukrai neturetu kilt del to problemu. Tik as to irgi nelabai suprantu, bet juk nezinom visu aplinkybiu. Tegu dukra kol cia bus ir mokslu lauks, praktikos pasiiesko, cia populiaru..ar ji visai nekalba vokiskai?

nei kiek nemoka, aišku ten pasimokintų, tektų ten metus pusantrų pabūti, po to vėl važiuotume namo. Aišku, jei kas kojos nepakiš ax.gif
Atsakyti