Labas vakaras,
Esu šioje temoje naujokė... Ieškau informacijos, gal galės kuri mergina patarti... Esame Vokietijoje 4 metai, turim sūnų 6 metų,bet jis yra Lietuvoje, prižiūri jį močiutė.Šiais metais jau turėtų pradėti eiti į mokyklą...Mes nusprendėm tvirtintis Vokietijoje, planuojame pasiimti savo sūnų čia. Tai vat, nežinau kur reikia kreiptis dėl mokyklos...Ar į pačią mokyklą??? Gal žinot,kada prasideda mažiukams mokslo metai???
Ačiū
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 23, 16:16)
Pavyko pavyko nesitikejau, kad viskas taip paprasta ten bus Tik kazkodel bankomatas nenorejo man ismoket 1000 euru, o tik 500 dave. Gal toks limitas pas mene nustatytas. Bet svarbiausia, kad jau nebijosiu kitakar issiimt. Kokia protinga jauciuosi
pas visus toks limitas is bankomato per diena
QUOTE(Blümchen @ 2016 01 24, 21:54)
Man atrodo kad 1000 per diena, mano BB bankas
QUOTE(Blümchen @ 2016 01 24, 21:54)
man atrodo, kad mano banko dokumentuose irasyta, kad 1000 euru per savaite, o dienos limitas nenurodytas Bet svarbiausia, kad duoda
QUOTE(ddeirita962 @ 2016 01 24, 21:10)
Labas vakaras,
Sveika ,
nežinau kaip kiti tvarkėsi, bet mes tiesiog nuėjome į mokyklą arčiausiai namų ir parašėme prašymą. Viskas.
Mokslo metai prasideda skirtingai, žiūrint kokioje Vokietijos žemėje gyvensite. lentelėje mėlynai Einschulung pasižiūrėkite http://www.schulferi...nschulung/2016/
Beje, registracija pirmokų kaip ir prasideda, pas mus jau po poros savaičių atvira diena būsimiems pirmokams.
Papildyta:
Aš dar nuo savęs klausimuką turiu - ar būtina išsiregistruoti iš Lietuvos, atvykus gyventi čia?
QUOTE(eling @ 2016 01 25, 13:47)
Sveika ,
nežinau kaip kiti tvarkėsi, bet mes tiesiog nuėjome į mokyklą arčiausiai namų ir parašėme prašymą. Viskas.
Mokslo metai prasideda skirtingai, žiūrint kokioje Vokietijos žemėje gyvensite. lentelėje mėlynai Einschulung pasižiūrėkite http://www.schulferi...nschulung/2016/
Beje, registracija pirmokų kaip ir prasideda, pas mus jau po poros savaičių atvira diena būsimiems pirmokams.
Papildyta:
Aš dar nuo savęs klausimuką turiu - ar būtina išsiregistruoti iš Lietuvos, atvykus gyventi čia?
Papildyta:
Mano pussesere PL jau gal 15 metu gyvena. Is LT neissiregistravus, tik mokesciu inspekcijai pranesta, kad emigravus. Problemu jokiu.
QUOTE(eling @ 2016 01 25, 14:47)
Sveika ,
nezinau ar isideklaruoti ir issiregistuoti yr tas pats, bet man reikejo issideklaruoti, kitaip nebutu isdave paso Lietuvos ambasadoje Berlyne. Bet jei vaziuociau to pat paso keist i Lietuva to nereiktu daryt. Kitur neikad nieks net klauses nera...
eling, pasiskaityk cia: https://de.mfa.lt/de...os-deklaravimas
Pagal istatyma, reikia issideklaruoti is LT, jei negyveni joje ilgiau kaip 6men.
Is esmes, niekas pagal ji negaudo ir nebaudzia, bet to prireikia jei, kaip Savanna, nori pasikeisti pasa ambasadoje.
Arba pvz jei nori, kad tau i Vokietijos adresa persiustu balsavimo lapelius
Pagal istatyma, reikia issideklaruoti is LT, jei negyveni joje ilgiau kaip 6men.
Is esmes, niekas pagal ji negaudo ir nebaudzia, bet to prireikia jei, kaip Savanna, nori pasikeisti pasa ambasadoje.
Arba pvz jei nori, kad tau i Vokietijos adresa persiustu balsavimo lapelius
Ačiū, mergaitės Supratau, kad neišdeklaruota gyvenamoji vieta LT - nėra nusikaltimas.
QUOTE(eling @ 2016 01 27, 20:27)
Ačiū, mergaitės Supratau, kad neišdeklaruota gyvenamoji vieta LT - nėra nusikaltimas.
bet o koks tikslas neissideklaruot? Negyveni - issideklaruoji, negi taip sunku? Be to ir ka su PSD darysit?