Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(brutele @ 2016 01 19, 23:19)
Kaip idomiai jums cia,

Na, mes su dukryte čia nuo rudens, kaip minėjau, vyras čia įsikūręs anksčiau - prieš metus, gal tai ir turi reikšmės, gal dar kad vedę, nes ar mes vedę, pildant dokumentus, ji mažiausiai 3 kartus perklausinėjo...

Nežinau kur tiksliai gyvenate, bet yra tokia organizacija AWO, noriai teikia paslaugas naujai atvykusiems gyventojams - pirmiausiai pasiūlo kursus, jei reikia, padeda paruošti popierius ieškant darbo, Nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2016 01 20, 16:32)
Na, mes su dukryte čia nuo rudens, kaip minėjau, vyras čia įsikūręs anksčiau - prieš metus, gal tai ir turi reikšmės, gal dar kad vedę, nes ar mes vedę, pildant dokumentus, ji mažiausiai 3 kartus perklausinėjo...

Nežinau kur tiksliai gyvenate, bet yra tokia organizacija AWO, noriai teikia paslaugas naujai atvykusiems gyventojams - pirmiausiai pasiūlo kursus, jei reikia, padeda paruošti popierius ieškant darbo, Nemokamai.

Pas mus igri tokia situocija, vyras dirbo jau kalba mokejo, kai atvaziavau su vaiku, ir susituoke, bet niekas nieko nesiule, o jei ir ka suzinoje bandydavom tvarkytis tai sakydovo istaigose kad mums nepriklauso jokie pinigeliai, tik vaiko.
Atsakyti
QUOTE(brutele @ 2016 01 20, 17:59)
Pas mus igri tokia situocija, vyras dirbo jau kalba mokejo, kai atvaziavau su vaiku, ir susituoke, bet niekas nieko nesiule, o jei ir ka suzinoje bandydavom tvarkytis tai sakydovo istaigose kad mums nepriklauso jokie pinigeliai, tik vaiko.

tai gal jie jums ir nepriklasuso, nes pajamos pakankamos

Papildyta:
QUOTE(eling @ 2016 01 19, 13:49)
Sveiki !  smile.gif

Kadangi vyras dirbantis savarankiškai, įbruko man (jam) užpildyti grandiozinę EKS formą. Gal kas susidūrėte su tokia?

Ir dar klausimukas - ar apskritai teisingai padariau, kad kreipiausi į tą Jobcenter?

4u.gif  4u.gif  4u.gif

jei jums siulo reiskia mato jusu rodomas pajamas, kurios yra nepakankamos.
Siaip pirma karta girdziu, kad jie patys siulutu, as, kai netekau darbo pries 4 metus isvis nezinojau, kad egzistuoja kazkokios ismokos, jei nesi isdirbes 12 menesiu. Tada bendradarbe patare kreiptis i Job center, tai jie mane vaike po istaigas tai del Wohgeld tai dar kazkur.
Niekur ju mokamos ismokos neatsiliepia.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2016 01 20, 20:33)
Niekur ju mokamos ismokos neatsiliepia.

Ačiū! 4u.gif

Atsakyti
Gal ir mane galetu kuri truputuka pakonsultuoti? Gal kuri issigryninate nuo korteles pinigus per POSTBANK? As su vokieciu kalba dar neypac susidraugavus, daugiau buitine moku, o cia reikes gan specifines.... Noresiu atlygi is bankomato pasiimt, o nezinau ko ten klaus ir ka spaust. Na, is pradziu greiciausiai paklaus kokia kalba pasirinkt, renkuosi vokieciu (koks skirtumas, anglu nei bum bum). Paskui greiciausiai PIN, tai tas 3 raidukes suprasiu. O paskui? Kaip gali buti klausimas kokios operacijos nori ir kaip "issimti pinigus" ar kazkas tokio?
Ir dar. O jei ka blogai padarysiu, bankomatas praris mano kortele ir neatiduos ar ten taip nedaro? Ir jei ka blogai paspausiu, ka spaust, kad atiduotu kortele?
Buciau dekinga ax.gif
Atsakyti
cia kito banko automatas, bet esme ta pati, visur vienoda:
https://www.deutsche...geldautomat.jpg
turetu buti meniu "Auszahlung" (arba Bargeld Auszahlung, Bargeldabhebung), ji ir pasirenki.
Tada pasirenki norima suma is siulomu, arba jei nei viena netenkina, pasirenki "anderer Betrag" (ar kazkas panasaus) ir suvedi suma.
Kai kuriuose automatuose dar klausia, kokiomis kupiuromis nori pasirinkti.
Jei kazka nori koreguoti, spaudi geltona mygtuka. Raudonas - kad nutraukti operacija, kurioje esi.
Na tie automatai visam pasauly tokie patys biggrin.gif tikrai susigaudysi intuityviai.
Aj. Tik man rodos LT yra atvirksciai - pirma pasiimi pinigus, tada kortele. O cia dazniausiai neduoda pinigu, kol neistrauki korteles smile.gif
Beje kiek zinau, jei turi Postbank kortele, tai grynuosius gali issimti ir pasto filialuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 22 sausio 2016 - 00:31
Aciu. O kodel net du "stalciai" pinigams issiimt?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 22, 09:52)
Aciu. O kodel net du "stalciai" pinigams issiimt?

Tai gal vienas ideti?
Atsakyti
Teroriste, eik prie paprasciausio bankomato, kuris pinigus tik ismoka, tas kuris ir priima, jis priima ir metalinius pinigus...ten daugiau funkciju. Ten gali susibalamutinti.
Atsakyti
Rytoj eisiu laimes ismegint. Tikiuosi, korteles bankomatas nesuvalgys.
Atsakyti
Pavyko pavyko sokiai.gif nesitikejau, kad viskas taip paprasta ten bus bigsmile.gif Tik kazkodel bankomatas nenorejo man ismoket 1000 euru, o tik 500 dave. Gal toks limitas pas mene nustatytas. Bet svarbiausia, kad jau nebijosiu kitakar issiimt. Kokia protinga jauciuosi lotuliukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti