Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(moocho @ 2015 02 13, 23:39)
ne. Studijuoti galima ir baigus Ausbildung (ir neturint Abitur). Aisku kiekvienoje zemeje/univere skirtingos salygos. Bet tik norejau pasakyti, kad pasirinkus Haupt/Realschule ir po to Ausbildung, studijuoti bus imanoma (zinoma ne viska ir ne visur) 4u.gif

pas mus yra viena Hochschule(su statybom susije specialybes) kur gali be abitur studijuot, bet Universitete gali tik su abitur studijuot. Daktaru ar teisininku norint tapt reiks abitur smile.gif
Atsakyti
ne, ne visada.
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2015 02 13, 23:11)
pirmiausiai sveikatos draudimas vokietijoje yra privalomas, tai nebus taip, kad galesi pas gydytoja grynais susimoketi.

del mokyklu tai cia suklaidinta biskeli.
Hauptschule yra pati prasciausia mokykla, cia jau tik i paprastus darbininkus

teisi tu, sumaisiau Hauptschule su Realshule. maisos jos man, nes kai as mokaius buvo vidurine ir tada studijuot eini, o dabar mokyklu kruvos.
Papildyta:
QUOTE(moocho @ 2015 02 14, 11:22)
ne, ne visada.

man lektore aiskino butent taip, Niedersachsen.
jei ne, ne visada tada labai jau cia viskas komplikuota man blush2.gif
Atsakyti
Nu idomu su tom mokyklom ,nes nieko pati ir nesuprantu ,dukra lanko 8 klase ,ir visi pazymiai rasomi 3 kategorijom ,haupt.real.gimnazium .pvz matematikos testas haupt-irasso bruksni .prie real iraso 1 ,prie gimnaz iraso 2+ ,Ir mums sake net i gimnazia gales ,o kada ir nezinau gal kita met lotuliukas.gif abitura vistiek reiks daryt cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 14 vasario 2015 - 11:11
Savannaa, tai lektores zinios senos arba nepakankamos. Gali pasistudijuoti cia kas yra Niedersachsen: http://www.studieren...ohne-abitur.htm .
1.1: su siomis kvalifikacijomis zmogus (pvz. Gepr. Betriebswirt arba bet koks Meister) gali studijuoti _bet ka_. Su 1.2. kvalifikacija galima studijuoti tik tam tikra studiju sriti, pvz. Hebamme gali studijuoti medicina, o Bankkauffrau gali studijuoti teise. Zinoma ir vel priminsiu, kad buna papildomu salygu ir priklauso nuo universiteto.
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2015 02 14, 11:00)
Nu idomu su tom mokyklom ,nes nieko pati ir nesuprantu ,dukra lanko 8 klase ,ir visi pazymiai rasomi 3 kategorijom ,haupt.real.gimnazium .pvz matematikos testas haupt-irasso bruksni .prie real iraso 1 ,prie gimnaz iraso 2+ ,Ir mums sake net i gimnazia gales ,o kada ir nezinau gal kita met lotuliukas.gif abitura vistiek reiks daryt  cool.gif

tai jin eina i kokia tai Gesamtschule g.gif pas mus tokiu ner
Del tu studiju, tai man cia tamsus miskas, augu kartu su mergom, kai ateis laikas, bus aiskiau gal... g.gif bet kaip ir su tom mokyklom, visur skirtingai, vieno recepto nebuvo ir nebus.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 02 14, 12:08)
Savannaa, tai lektores zinios senos arba nepakankamos. Gali pasistudijuoti cia kas yra Niedersachsen: http://www.studieren...ohne-abitur.htm .
1.1: su siomis kvalifikacijomis zmogus (pvz. Gepr. Betriebswirt arba bet koks Meister) gali studijuoti _bet ka_. Su 1.2. kvalifikacija galima studijuoti tik tam tikra studiju sriti, pvz. Hebamme gali studijuoti medicina, o Bankkauffrau gali studijuoti teise. Zinoma ir vel priminsiu, kad buna papildomu salygu ir priklauso nuo universiteto.

aciu, mocho 4u.gif
kaip Blumchen sako, as ir augu su savo antroku...
Atsakyti
blink.gif labai jau cia viskas painu su tom mokyklom.
O sakykit, kurios pervaziavot i DE is LT, ar leidot vok. kalbos vaikus mokintis? Nes pagal ES pilieciu teises, vaikams priklauso nemokomai mokintis kalbos, kad lengviau integruotusi i nauja aplinka. Labai idomu ar buvo tokiu, kur konkreciai kreiptis ir ar yra naudinga vaikams, ar tiesiog patys savaime ismoksta ir is to nera naudos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rrr?: 15 vasario 2015 - 17:52
QUOTE(rrr? @ 2015 02 15, 17:51)
O sakykit, kurios pervaziavot i DE is LT, ar leidot vok. kalbos vaikus mokintis? Nes pagal ES pilieciu teises, vaikams priklauso nemokomai mokintis kalbos, kad lengviau integruotusi i nauja aplinka. Labai idomu ar buvo tokiu, kur konkreciai kreiptis ir ar yra naudinga vaikams, ar tiesiog patys savaime ismoksta ir is to nera naudos?

Maniškis mokėsi kalbos papildomai po mokyklos pirmais metais. To pakako, vaikai kaip kempinė, viską greit įsigeria smile.gif šiuo metu kalba ir rašo vokiškai geriau, nei kai kurie vietiniai klasiokai. Pagal pažangumą antras klasėje.
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2015 02 15, 18:51)

ziurint keliu metu vaikas cia atvaziuos. mano atvaziavo cia 5 metu budamas, darzelyje kalba ismoko. kaip vaikas kalba gimtaja kalba taip jis kalbes ir vokiskai. jei ji turtinga tai ir svetima kalba bus turtinga. dabar jis 2 okas. jei man reik kokio mandresnio zodzio ar issireiskimo klausiu pas savo "verteja".
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Prisireike man susitvarkyti savo diploma, bet jis turi buti isverstas pripazintos vertejos, gal kokia galite rekomenduoti kokia? Net nezinau kur jos ieskoti, per ambasada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2015 02 17, 13:33)
Sveikos 4u.gif  Prisireike man susitvarkyti savo diploma, bet jis turi buti isverstas pripazintos vertejos, gal kokia galite rekomenduoti kokia? Net nezinau kur jos ieskoti, per ambasada? g.gif

Jau radau biggrin.gif Dabar tik issirinkti reikia smile.gif
Atsakyti