QUOTE(mazyte @ 2015 08 14, 17:23)
Labas mamytes, as tik ruosiuosi atvykti i DE, gavau pasiulyma del darbo(gal yra ir gyvenanciu Manheime, butu labai smagu )
Kaip del manes tai man ramu, darbas, kalba viskas o.k. , bet va, nenoriu palikt mergaites, atvykciau su dukra, gal ne is karto, nes mergaite pradeda 4 klase cia Lietuvoje tai net nezinau kaip issispres viskas. Sakykit gal kokiu minciu, ka patyrete jus su mokyklinuku atvykus ? Zinau, vaikai imlus, nebeda, padesiu, ismoksim kalba, bet ta pradziu pradzia....
Galiu pasakyt tiek, kad dukra auginu viena, ka reiktu zinot ir ko klaust, na ko nepasiulys gal man atvykus? Ir kas labiausiai sirdi drasko , tai kaip ji pritaps mokykloje ? Nes kiti metai jau reiktu keisti mokykla, 5 klase jau nebus Grundschule ar ne ? Va toliau kaip su mokyklom ten dar neisiaiskinau....Kaip sekesi jums ?
O gal yra kieno vaikuciai mokosi vasario 16 gimnazijoje? Mums ji butu ne taip ir toli pasirodo.
Pasidalinkit prasau kas turit panasia patirti. Aciu.
Jei, jau apsiprendet, tai kuo greiciau abi atvaziuokit. Nes cia su tom mokyklom gan sudetinga. Jei tik butu imanoma, geriau dukra leisciau cia i 3 klase kartoti, nes kai 4 klasej rasys rekomendacijas i sekancias mokyklas is 3 klases antro pusmecio ir 4 klases 1 pusmecio pazymiu. Plius i sekancia mokykla reikia veliausiai 4 klasej vasario pradzioj priduoti dokumentus su rekomendacijom. Geresnese/populeresnese mokyklose jau net preis metus(3 klases vasario men, arba per info vakarus, o jie jau rudeni prasideda. Zodziu, reik buti labai paciam aktyviam, daug dometis, kad rasti padoria sekancia mokykla) buna pokalbiai ir registracija.
Gal painiai cia surasiau, bet kad tikrai daug problemu su ta sistema cia. Bet is mano patirties, nesvarbu kaip ji mokosi, kartociau klase. Nes is to tik vaikas islostu. Maciau daug cia pvz, kai paskui po pradines mokyklos Lt vaikus nuvertina ir jie pakliuna tik i Hauptschule. O su jos baigimo diplomu De ne kazikokios perspektyvos. Tiksliau labai prastos perspektyvos. Vienetai kurie paskui gauna ausbildungus ir darbus.
QUOTE(Savannaa @ 2015 08 14, 21:56)
dekui, pas man 80 euru reiktu moket kasmet ir maistas kas men apie 50 E, apie veterinaru paslaugas net neklausinejau, skeipai privalomi ir tt draudimas dar. Tai geriau vaikas antras
Veterinaru kainos padek D. Pas juos ten ir pinigu darymas. Kartais reik salta ir blaivia galva islaikyti, kad paskutiniu pinigu neatiduotum, bet ko tik nepadarai del savo augintiniu

. Maniskis butu suzinojes, tai nezinau kuom butu baigesi

. Tad po tokiu potyriu(dar ir emociniu) labai kratausi naminio gyvuno

. Nors maniskes labai nori. Bet as argumentuoju, kad jei reik kur isvaziuoti, tai ir prasideda problemos. Nesinori niekam uzkrauti tos nastos. O jei gyvynu viesbucius uzsisakineti

. Tai kiek jie kainuoja

. Plius reik jau pries metus laiko zinoti savo planus ir uzsisakineti. Spontaniskumui nebelieka vietos

.
Tikrai jau geriau dar vienas vaikas
Papildyta:
QUOTE(dindriux @ 2015 08 14, 21:07)
Mazyte,aš atvažiavau su 7 metų sūnum, nors ir nekalbėjo vokiškai, kaip ir LT priėmė į antrą klasę. Nors dar daug ko nesupranta, mokykloje jam sekasi labai gerai, šiemet su klasiokais perkėlė į trečią klasę. Tikrai nebijokit, vaikai lengvai prisitaiko. Didelio streso kaip ir nebuvo, sakė jam čia labiau mokykla patinka nei LT.
Va tipiskai vokiskai. Viskas nuostabu. Kaip gali sektis mokykloj gerai, jei jis dar daug ko nesupranta
Visas "geris" isaiskes, kai prades rasyti pazymius ir rekomendacijas sekanciai mokyklai.
Bet vistiek tikiuosi, kad viskas bus gerai ir jums pasiseks
Amarete, o kaip sekasi tavo dukrai mokykloj? Tikiuosi viskas gerai