QUOTE(uups @ 2015 07 28, 13:27)
Aekse, man nuosirdziai atrodo kad isvaziave i De savo buities labai nepalengvinsit- jus kazin ar iseisit dirbti, nes kiek suprantu, nemokat vokiskai ir bus 2 vaikai, kuriuos reikes vesti i mokykla/darzeli ir parsivesti.... galbut ir parsivesti is darzelio 2 valandu 'pietums'. Be to, is vyro atlyginimo mokesit ne tik paskola uz savo nama, bet ir tikrai nemaza pradini inasa uz nuomuojama buta, kasmenesine nuoma uz buta (De ne anglija, po kelias seimas vienam bute nelabai gyvenama), mokescius uz patarnavimus, darzeli, sveikatos draudima ir galbut dar automobilio draudima. reiketu labai nemazai uzdirbt
Man atrodo, jums verta permastyti, gal ka galetumet padaryti kad gyvenant cia ir dabar finansiskai butu lengviau. Galbut galite isnuomuoti kam kambari? Priziureti kaimynu vaikus? talkininkauti kamnors ravint darzus/ nuimant derliu? Galu gale gyvenat kaime, gal galetumete auginti, tarkim, prieskonines zoles pardavimui? Galbut galetumet uzauginti ir parduoti miestieciams vistu/zasu/anciu/kalakutu?
Pasikalbekit su kuonors, galbut pasiguoskite miestelio kunigui?- jie paprastai gerai jaucia miestelio pulsa,-gal jis zinotu, tarkim, senuku, kuriems uz atlygi galetumete padeti nusiraveti darzus/paruosti valgi, etc?
toks jausmas kad jus visiskoj desperacijoj ir pasiruosusi pulti nuo vilko ant meskos.
Jei vistik manote, kad jums butina isvaziuoti,- isleiskite pirmiausia vyra viena
Jūsų aprašymas kaime tikrai atrodo įmanomas ir gražus, jei tikrai tai būtų įmanoma nesidairyčiau svetur. Norint užsiauginti pauksčius pardavimui reikia turėti savo grūdų, jei juos pirkt tai nuostolingas auginimas. Ir antra visi žmonės žiūri kuo pigiau, o namie auginti pauksčiai yra nepigus ir nelabai yra daug norinčiu

Aš neesu sėslus žmogus, esu labai aktyvi, bet jau daug kur domėjausi ir kalbėjau bet nerandu geresnės išeities, už tai galvojam apie išvykimą.
Suprantam mes kad pradžia nebus lengva, bet jei turi tyžto ir noro manau viskas įmanoma. Mūsų busto paskola palyginus nėra didelė 100 eurų, bet sudėjus visus mokesčius gaunas didesnė suma.
O iš pradžiu mes ir galvojam kad vyras vienas važiuotų bandytų įsitvirtinti ir po to mes su vaikais atvažiuotume, kol mes būtume lt su vaikučiais, mokinčiausi kalbos.