Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

Aekse, man nuosirdziai atrodo kad isvaziave i De savo buities labai nepalengvinsit- jus kazin ar iseisit dirbti, nes kiek suprantu, nemokat vokiskai ir bus 2 vaikai, kuriuos reikes vesti i mokykla/darzeli ir parsivesti.... galbut ir parsivesti is darzelio 2 valandu 'pietums'. Be to, is vyro atlyginimo mokesit ne tik paskola uz savo nama, bet ir tikrai nemaza pradini inasa uz nuomuojama buta, kasmenesine nuoma uz buta (De ne anglija, po kelias seimas vienam bute nelabai gyvenama), mokescius uz patarnavimus, darzeli, sveikatos draudima ir galbut dar automobilio draudima. reiketu labai nemazai uzdirbt unsure.gif
Man atrodo, jums verta permastyti, gal ka galetumet padaryti kad gyvenant cia ir dabar finansiskai butu lengviau. Galbut galite isnuomuoti kam kambari? Priziureti kaimynu vaikus? talkininkauti kamnors ravint darzus/ nuimant derliu? Galu gale gyvenat kaime, gal galetumete auginti, tarkim, prieskonines zoles pardavimui? Galbut galetumet uzauginti ir parduoti miestieciams vistu/zasu/anciu/kalakutu?
Pasikalbekit su kuonors, galbut pasiguoskite miestelio kunigui?- jie paprastai gerai jaucia miestelio pulsa,-gal jis zinotu, tarkim, senuku, kuriems uz atlygi galetumete padeti nusiraveti darzus/paruosti valgi, etc? unsure.gif
toks jausmas kad jus visiskoj desperacijoj ir pasiruosusi pulti nuo vilko ant meskos.
Jei vistik manote, kad jums butina isvaziuoti,- isleiskite pirmiausia vyra viena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 07 28, 13:27)
Aekse, man nuosirdziai atrodo kad isvaziave i De savo buities labai nepalengvinsit- jus kazin ar iseisit dirbti, nes kiek suprantu, nemokat vokiskai ir bus 2 vaikai, kuriuos reikes vesti i mokykla/darzeli ir parsivesti.... galbut ir parsivesti is darzelio 2 valandu 'pietums'. Be to, is vyro atlyginimo mokesit ne tik paskola uz savo nama, bet ir tikrai nemaza pradini inasa uz nuomuojama buta, kasmenesine nuoma uz buta (De ne anglija, po kelias seimas vienam bute nelabai gyvenama), mokescius uz patarnavimus, darzeli, sveikatos draudima ir galbut dar automobilio draudima. reiketu labai nemazai uzdirbt unsure.gif
Man atrodo, jums verta permastyti, gal ka galetumet padaryti kad gyvenant cia ir dabar finansiskai butu lengviau. Galbut galite isnuomuoti kam kambari? Priziureti kaimynu vaikus? talkininkauti kamnors ravint darzus/ nuimant derliu? Galu gale gyvenat kaime, gal galetumete auginti, tarkim, prieskonines zoles pardavimui? Galbut galetumet uzauginti ir parduoti miestieciams vistu/zasu/anciu/kalakutu?
Pasikalbekit su kuonors, galbut pasiguoskite miestelio kunigui?- jie paprastai gerai jaucia miestelio pulsa,-gal jis zinotu, tarkim, senuku, kuriems uz atlygi galetumete padeti nusiraveti darzus/paruosti valgi, etc? unsure.gif
toks jausmas kad jus visiskoj desperacijoj ir pasiruosusi pulti nuo vilko ant meskos.
Jei vistik manote, kad jums butina isvaziuoti,- isleiskite pirmiausia vyra viena 4u.gif

Jūsų aprašymas kaime tikrai atrodo įmanomas ir gražus, jei tikrai tai būtų įmanoma nesidairyčiau svetur. Norint užsiauginti pauksčius pardavimui reikia turėti savo grūdų, jei juos pirkt tai nuostolingas auginimas. Ir antra visi žmonės žiūri kuo pigiau, o namie auginti pauksčiai yra nepigus ir nelabai yra daug norinčiu sad.gif
Aš neesu sėslus žmogus, esu labai aktyvi, bet jau daug kur domėjausi ir kalbėjau bet nerandu geresnės išeities, už tai galvojam apie išvykimą.
Suprantam mes kad pradžia nebus lengva, bet jei turi tyžto ir noro manau viskas įmanoma. Mūsų busto paskola palyginus nėra didelė 100 eurų, bet sudėjus visus mokesčius gaunas didesnė suma.
O iš pradžiu mes ir galvojam kad vyras vienas važiuotų bandytų įsitvirtinti ir po to mes su vaikais atvažiuotume, kol mes būtume lt su vaikučiais, mokinčiausi kalbos.
Atsakyti
Tegul pirmiausia isvaziuoja vyras. Ieskokit pazistamu, giminiu gyvenanciu DE, gal pades susirast darba, pradzioj priims pagyvent ir pan.
Turbut 90% agenturu yra saraskino kontoros, kurios tik dar giliau iklimpins i skolas. Musu vienas Lt kaimynas buvo isvazeves per agentura dirbti kurjeru. Tai du menesius buvo neva mokinys, algos nei cento nemokejo, visas pragyvenimas buvo is savo kisenes. Kas veliau ivyko nezinau, bet grizo dar po menesio namo i Lietuva. Internetas pilnas atsiliepimu apie kiekviena agentura, tad bandykit dometis, pries kazkur vaziuodami.

Musu istorija isvis paini. Daug visokiu ivykiu ivyko, musu imones baisus nuosmukis, teismai, advokatai, kol galiausiai i skolas taip iklimpom, kad ir kvepuot buvo sunku. Vyras isvaziavo i nezine. Pradzioj dirbo uz grasius. Kadangi lietuviai darbstus, valdzia pastebejo, pasirase darbo kontrakta, algos gauna daugiau nei pakankamai. Jei ne skolos LT, galetume gyventi labai labai padoriai. Vyras Vokietijoje du metai. Baigia ten sutvarkyti namo popierius ir dvieju savaiciu begyje isvaziuoju as pas ji su musu 4 vaikais. Lietuvoje savo nama (beje jis paskolinis) isnuomojam ir po metu perleidziam tiems zmonems isperkamaja nuoma. Kaip ir nebeplanuojam cia grizti. Vyras grieztai pasake, kad i LT jis niekada negris, na o man teks prisitaikyti.

Tai va, mano patarimas tas, kad tegul isvaziuoja pradzioj vienas, jus likit namie. Prades dirbti, isitvirtins, ras gyvenama plota, sutvarkys vaiku pinigus ir ramiai isvaziuosit jus su vaikais. Nelekit visi kartu. Cia turit dar ir tevus, kurie pagelbes, jei labai labai bus striuka, o ten vieniems reikes suktis.
Atsakyti
Aekse, jum reik pirma galvot apie, kaip vyras isvaziuos i Vokietija ir ten isitvirtins. Kalba jis rusiskai ? Ka jis moka ? Tai gali uztrukt, bet betkokiu atveju uzdirbs ne 500 E.
O visa kita susidelios savaime. Darzelyje vietos laukia kiti, o as ja iskrt gavau, gal, kad buvau viena...nes darbo tada tik ieskojau. Jus gal ir gausite.
Vaikai lengvai pripranta tiek mokykloje tiek darzelyje ir kalba geriau nei savo gimtaja kalba, bent mano vaikas vokiskai, nes bureliai, popamokine prieziura mokykloje, kita veikla...as ji matau tik savaitgaliais ir po darbo
mes cia 3,5 metai.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 07 28, 18:45)
Aekse, jum reik pirma galvot apie, kaip vyras isvaziuos i Vokietija ir ten isitvirtins. Kalba jis rusiskai ? Ka jis moka ? Tai gali uztrukt, bet betkokiu atveju uzdirbs ne 500 E.
O visa kita susidelios savaime. Darzelyje vietos laukia kiti, o as ja iskrt gavau, gal, kad buvau viena...nes darbo tada tik ieskojau. Jus gal ir gausite.
Vaikai lengvai pripranta tiek mokykloje tiek darzelyje ir kalba geriau nei savo gimtaja kalba, bent mano vaikas vokiskai, nes bureliai, popamokine prieziura mokykloje, kita veikla...as ji matau tik savaitgaliais ir po darbo
mes cia 3,5 metai.

Dabar ir ieškom vyrui darbo, kad jis galėtų išvažiuot ir įsitvirtinti. Susikalba jis ir vokiškai ir rusiškai. Ką turim pažystamų visų teiraujamies įntensyviai internete ieškom informacijos ko reikiant įsikuriant nuo ko geriausia pradėt. Nes vyrui išvažiuot reikia pajamų, reikia ir mums su vaikais nors kelis eurus pasilikt, o nėra iš ko tai žiūrim visokius būdus kaip geriau būtų.
Atsakyti
siulyciau pasiskolint pradziai is kazko, vyra paleist, tegul iesko darbo vienas, jei kalba moka tai jau labai gerai. Siunciant savo CV praktiskai be sansu jei nurodot Lietuvos kontaktus - adresa, tel nr. Geriausia vietoj ieskot. Gal yra pazistami kur galetu prisiglaust pradziai. Kai tik gaus darba tegul iesko buto ir po truputi isivaziuosit. Aisku cia gal uztruks, bet manau po truputi viskas susitvarkys, Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2015 07 28, 21:58)
siulyciau pasiskolint pradziai is kazko, vyra paleist, tegul iesko darbo vienas, jei kalba moka tai jau labai gerai. Siunciant savo CV praktiskai be sansu jei nurodot Lietuvos kontaktus - adresa, tel nr. Geriausia vietoj ieskot. Gal yra pazistami kur galetu prisiglaust pradziai. Kai tik gaus darba tegul iesko buto ir po truputi isivaziuosit. Aisku cia gal uztruks, bet manau po truputi viskas susitvarkys,  Sekmes  smile.gif

Ačiū jums už palaikymą. Tikrai rankų nenuleisim ir rasim kažkokia išeitį. Tik tiek kai sunku, norėtųsi greičiau abiem stvertis darbų ir įveikti visus sunkumus ☺
Atsakyti
Aekse, paskaiciau jusu pasakojima ir siulyciau pirmiausia spresti viena problema, bet ne visa kruva is karto. Ieskokite darbo vyrui, o apie kalbos mokymasi ir vaiku mokyklas ar darzelius pagalvosite tada, kai jau galesite vaziuoti. Nepanikuokit ir nesvaistykit saves, nes tai neduos jokiu teigiamu rezultatu.

Patarciau tik vyrui neuzkibti ant autobusiuko isveziojimo darbu, kai mokami grasiai, o reikalaujama neimanomo.

Ka reiskia vyras susikalba vokiskai? Kalba silpnai, primityviai, su klaidom, laisvai, gali diskutuoti bet kuria tema? Cia klausimai tik jusu pasvarstymui, atsakyti i juos nereikia
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 07 29, 16:52)
Aekse, paskaiciau jusu pasakojima ir siulyciau pirmiausia spresti viena problema, bet ne visa kruva is karto. Ieskokite darbo vyrui, o apie kalbos mokymasi ir vaiku mokyklas ar darzelius pagalvosite tada, kai jau galesite vaziuoti. Nepanikuokit ir nesvaistykit saves, nes tai neduos jokiu teigiamu rezultatu.

Patarciau tik vyrui neuzkibti ant autobusiuko isveziojimo darbu, kai mokami grasiai, o  reikalaujama neimanomo.

Ka reiskia vyras susikalba vokiskai? Kalba silpnai, primityviai, su klaidom, laisvai, gali diskutuoti bet kuria tema? Cia klausimai tik jusu pasvarstymui, atsakyti i juos nereikia

Aš nepuolu spręsti visų problemų iškart. Klausiu tik dėl vaikų mokyklos ir darželio, kad žinočiau kaip planuot ką ir nuo ko pradėt. nes jei vaikams sunku adaptuosis mokykloj ir sunku į jas patekti tai tada nėr prasmės lysti į svetimą šalį. Man svarbiausia kad vaikams būtų gerai.
O mes su vyru esam optimistiškai nusiteike ir tikim kad pavyks lengviau gyventi nei čia Lietuvoj egzistuoti.
Tai gal jus turit ką pasiūlyt, kur kreiptis? Nėra lengva būnant Lietuvos ieškot darbo svetur, bet mes užsispyrę kaip ožiai bandysim kol pvyks smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Aekse @ 2015 07 29, 18:07)
Aš nepuolu spręsti visų problemų iškart. Klausiu tik dėl vaikų mokyklos ir darželio, kad žinočiau kaip planuot ką ir nuo ko pradėt. nes jei vaikams sunku adaptuosis mokykloj ir sunku į jas patekti tai tada nėr prasmės lysti į svetimą šalį. Man svarbiausia kad vaikams būtų gerai.
O mes su vyru esam optimistiškai nusiteike ir tikim kad pavyks lengviau gyventi nei čia Lietuvoj egzistuoti.
Tai gal jus turit ką pasiūlyt, kur kreiptis? Nėra lengva būnant Lietuvos ieškot darbo svetur, bet mes užsispyrę kaip ožiai bandysim kol pvyks smile.gif

adaptuojasi kazkaip ir suauge ir vaikai, tik nereikia stresuot, ne viskas is karto. Gautumet ir darzeli pamazu ir mokykla butu pagal gyvenamaja vieta. Turi jie tu uzsienieciu, jus juk ne vieninteliai butumet, De tai ne naujiena. Tik maziau vaikus gasdinkit, nereikia ju gruzint suaugusiuju problemomis, jie ismoks.
Bet aisku pirmiausia pradekit nuo darbo vyrui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-aura: 29 liepos 2015 - 17:57
QUOTE(l-aura @ 2015 07 29, 17:55)
adaptuojasi kazkaip ir suauge ir vaikai, tik nereikia stresuot, ne viskas is karto. Gautumet ir darzeli pamazu ir mokykla butu pagal gyvenamaja vieta. Turi jie tu uzsienieciu, jus juk ne vieninteliai butumet, De tai juk ne naujiena. Tik mziau aisku vaikus gasdinkit, nereikia jus gruzint suaugusiuju problemomis, jie ismoks.
Bet aisku pirmiausia pradekit nuo darbo vyrui.

Su vaikais, nekalbam mes šia tema dar, nes nežinom kaip viskas susiklostys. Nestresuojam vaikų anksčiau laiko.
Visi patariat pradėt nuo darbo vyrui, bet juk nėra taip lengva esant Lt ieškoti De. Bet tikiu kad pavyks.
Atsakyti
Aekse, paziurekit cia darbu vyrui, jei skaito rusiskai http://foren.germany.ru/jobs.html?Cat=

zinau viena seima, kuri per cia "uzsikabino" ir jau 2 metai gyvena DE...

nes norint isidarbint reikalinga registracija t.y. gyvenamoji vieta DE.
kuri is tu firmu ar asmenu yra patikima, kuri ne nezinau, bet bandykit, bet kaikurie siulo apgyvendint, idarbint...
Sekmes 4u.gif
Atsakyti