Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

Savanna, arba taxa kviestis ir vaziuot,jei auto tikrai nereikalinga, nes auto ir draudimas ir metinis mokestis kfz 4u.gif

gripai db siaucia, mano mazoji 6 paras su 40 pragulejo, jau buvau susikrovus daiktus i ligonine vaziuot..pora kart pas vaiku gyd. buvo trizne isvadino biggrin.gif nu o ka as zinau man pvz,nenormalu tiek ilgai tempa,o ir kosejo,gal plauciu uzdegimas pvz. bet aciu die nebuvo,tik tas gripas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 03 03, 13:10)
man i galva neateitu kai vaikui 40C greitaja kviesti.... nu nebent koki epiglotita/meningita itarciau....

kas gali itart tas tegu itaria, o kas nera sirges niekad gyvenime ir ligoniu net aplink nemates tam ta 40 tempa katastrofa.
kiekviena mama daro tai, ka sako jos sirdis, kai ziniu apie medicina 0.

as pirma k persalau kai man buvo 22 metai, vaikas budama nesirgau niekad. iki siol esu turejis temperatura max 37,5. mano sunus, deja, ne i mane, o gal laikai kiti. jis kazkiek paserga. yra net du k antibus geres per 8 metus smile.gif serga max i metus 2-3 k po 1-3 dienas. tempa pakyla ir ryt daziausiai jos nebuna, o cia pirma k gyvenime 40. nepatinka man tos temperaturos biggrin.gif
kai gyveni pagal pasaulio desnius ligu nereik. nukrypau kazkiek nuo ju, matyt, kad kazkiek sergam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(KolJe @ 2015 03 03, 15:05)
Savanna, arba taxa kviestis ir vaziuot,jei auto tikrai nereikalinga, nes auto ir draudimas ir metinis mokestis kfz  4u.gif

gripai db siaucia, mano mazoji 6 paras su 40 pragulejo, jau buvau susikrovus daiktus i ligonine vaziuot..pora kart pas vaiku gyd. buvo trizne isvadino biggrin.gif nu o ka as zinau man pvz,nenormalu tiek ilgai tempa,o ir kosejo,gal plauciu uzdegimas pvz. bet aciu die nebuvo,tik tas gripas 4u.gif

aciu Kolje 4u.gif jo, gripas slykstus, as nuleipus net vaikstau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 03 03, 13:33)
kas gali itart tas tegu itaria, o kas nera sirges niekad gyvenime ir ligoniu net aplink nemates tam ta 40 tempa katastrofa.
kiekviena mama daro tai, ka sako jos sirdis, kai ziniu apie medicina 0.

tai as ir patariu,- geriau imti taksa ir vaziuot i priimamaji, nes greitoji gali brangiai kainuot 4u.gif
Nors, aisku, kai jau zmogui katastrofa, tie keli simtai euru turbut dideles reiksmes nevaidina. Man, pvz, buvo baisiau judinti dejuojanti vaika po tokios traumos ir tysti ji kazkur koridoriais/laiptais/rangyti i masina nei kad susimoketi 300 eur ir buti nuramintai kad viskas daugmaz normalu.

del pasaulio desniu nesigincysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 03 kovo 2015 - 15:35
uups, man ir mano ramybe, svarbesne, nei 300 e 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2015 03 02, 23:03)

gripo skiepas mokamas - bet buna kad kai kurios darbovietes ji finansuoja.

g.gif nu niekada nesu nieko uz gripo skiepa mokejusi... cia nuo kada jis mokamas yra?
Atsakyti
Keistai man cia atrodo unsure.gif jei vaikui 40 tempa ir neguldo i ligonine tyrimu kokiu pasidaryti, ar persviest, nes juk dazni tie plauciu uzdegimai buna!!! ir pan.,tai kaip tevams nusiraminti g.gif ka, kita diena su leisgyviu vaiku i poliklina kulniuot g.gif juk tokia salis...,stipriausia ir rimciausia medicina, nesuprantu g.gif
LT iskart paguldytu ax.gif
Kazkaip, isivaizdavau kitaip biggrin.gif reiskia nepanikuot ir uztenka poliklinikoje pasirodyti ax.gif
Maniskis snd.toki ivyki pasakojo, prie jo namu DE yra plynas laukas,ziuri pro langa sraigtasparnis nusileido, pasirodo 50 m. vyriskiui kazkas su sirdimi nutiko, sake jau negyvas buvo, bet atgaivino thumbup.gif tai toks atvejis parodo, kad labai ten stipru su medicina, pas mus kol atvaziuotu, tai kazin, kaip pasibaigtu...,gal cia nuo situacijos ir pavojingumo viskas priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 03 kovo 2015 - 21:33
QUOTE(Blümchen @ 2015 03 03, 20:17)
g.gif nu niekada nesu nieko uz gripo skiepa mokejusi... cia nuo kada jis mokamas yra?
nu gal dabar jau beveik visur nemokamas, mano info reiskia sena. Seniau tai tikrai ne visur ir ne visiem buvo nemokamas smile.gif .
Krankenkassen.de hat die gesetzlichen Krankenkassen gefragt, ob sie die Kosten von Grippeschutzimpfungen für ihre Versicherten übernehmen. Ergebnis: Rund die Hälfte der Krankenkassen zahlen in jedem Fall, die anderen Kassen knüpfen die Kostenübernahme an Bedingungen. Nur für Menschen ab 60 Jahren werden die Kosten von allen Krankenkassen gezahlt.
Nach Einschätzung von Krankenkassen.de wird Kostenübernahme für die Grippeschutzimpfung in den letzten Jahren von den Krankenkassen großzügiger gehandhabt als früher. Mehrere Kassen teilten mit, sich bei Nachfragen von Versicherten kulant zu zeigen. Das gelte auch dann, wenn kein Rechtsanspruch auf die Grippeschutzimpfung in der Satzung der Krankenkasse verankert sei.
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 03 03, 20:32)
Keistai man cia atrodo unsure.gif jei vaikui 40 tempa ir neguldo i ligonine tyrimu kokiu pasidaryti, ar persviest, nes juk dazni tie plauciu uzdegimai buna!!! ir pan.,tai kaip tevams nusiraminti g.gif ka, kita diena su leisgyviu vaiku i poliklina kulniuot g.gif juk tokia salis...,stipriausia ir rimciausia medicina, nesuprantu g.gif

nu LT irgi paklausytu plaucius ir paleistu namo, jei nera plauciu uzdegimo. Jei jau nerimas kankina, ir tikrai blogai, vaziuokit patys, kas gali masina, kas gali taxi. Ivairiais atvejais 'Krankenkasse' apmoka Taxi.
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 03 03, 22:32)
...,gal cia nuo situacijos ir pavojingumo viskas priklauso smile.gif

man tai jau nieka nekeista cia kas liecia medicina.
Lt kad vaikas ir nesirgdavo daktare kaip pristojo "padarom krauja", o as vis galvoju, na kam ji badyt, sveikas gi, o cia jau pati mastau, kad gal ir reiktu ta krauja padaryt, bet nei k nedare per 3,5 metus, net nesiule. net kai 40 tempa buvo tada nukrito po 2 d, tada buvo 2 d tik zema o tada vel iki 40 staiga sukilo. antibu is akies israse, nes pati prasiau, sakau daktarei, kad skaiciau nete, kad jei tepma nukrenta ir vel sukyla tai reiskia nesusitvarko organizmas su zaraza. ji dar pasijuoke, kad vaikas gan zvalus, nors nebuvo jis jau zvalus. nei tyre, nei sviete. nu, ok suveike,pataike su antibais, bet sudinas tas poziuris... po antibu gerimo pasirodem pas ja tai net nepaklause. keisiu daktare.
priklauso nuo to, kaip kam pasiseks, matyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2015 03 03, 23:32)
nu LT irgi paklausytu plaucius ir paleistu namo, jei nera plauciu uzdegimo. Jei jau nerimas kankina, ir tikrai blogai, vaziuokit patys, kas gali masina, kas gali taxi. Ivairiais atvejais 'Krankenkasse' apmoka Taxi.

Kad is kart nieko nesigirdi plauciuose, del to paguldo, pastebi, kaip toliau viskas, ar progresuoja, ar gereja mirksiukas.gif
Pati esu pneumonija turejusi, nieko gero tos aukstos tempos ir jei nelabai krinta, jau reiskias, kad kazkas negerai...
Atsakyti

Maniskis snd.toki ivyki pasakojo, prie jo namu DE yra plynas laukas,ziuri pro langa sraigtasparnis nusileido, pasirodo 50 m. vyriskiui kazkas su sirdimi nutiko, sake jau negyvas buvo, bet atgaivino thumbup.gif tai toks atvejis parodo, kad labai ten stipru su medicina, pas mus kol atvaziuotu, tai kazin, kaip pasibaigtu...,gal cia nuo situacijos ir pavojingumo viskas priklauso smile.gif
[/quote]

joo, pas mus irgi malunsparnis buvo atskrides (pirmadieni) ir "isveze" zmogu verysad.gif . matyt siomis dienomis kazkas negerai g.gif
Atsakyti
nu as nemanau kad labai stipri. pries gerus metus mano mazoji panele susirgo labai viduriavo ir veme auksta temperatura 39 40C bet jau zeuriai nakty isvezem y ligonine jie pasake kad nieko baisau dave vaistu nuo vemino ir viduriavio. Tuos vaistus aisku davem kaip priklauso per visa diena bet niekas nesikeite temperatura numasam iki 38C ir vel pakyla virs 39C nuvezam y ligonine prasau kad guldytu jie neguldo nes cia nieko baisaus dave vaistu atstatyti skyscius 200ml per diena 1metu vaikui kuris nieko nevalgo ir negere reikejo sugirdyti. tai buvo neimanoma. ir mes vel ten nuvaziuoja bet jau mano dukryte jau leisgyve as ju maldavau kad guldytu tai jie pagulde bet tik todel kad mes nemokam vaistu uzsieniesiai suduot. mano mazytei ieskojo venos subade galvyte rankytes ir kojytes ji y nieka neregavo ir nesipriesino man sirdis plyso is skausmo kai apime krauja galop tai pasake kad didelis kraujo nusekimas. to ir tikejomes. po 2dienu pasake kad jai salmonelioze atstate skyscius ir 4d paleido namo. ji dar viduriavo. gydymo jokio nedave. tai gryzom namo skambinom y lietuva savo daktarei ir prasem pagalbos israse vaistus ir gimines atsiunte y cia. namie pasveikom.
lietuvoj butu pirma diena pagulde y renimacija. buvau ir esu pakraupus cia daktarais. taip cia ju tecnologios geresnes bet daktara gera labai sunku rasti tiek vaikui ir suaugusiam.
Atsakyti