Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

Na, komunikacijos priemoniu grupes kita specifika, rinka, kainu kritimai, atsiperkamumai ir pan.Cia is uz men nauja daikta gali paimt uz 50-60 proc(parduodanciam aisku jis bus neatsipirkes, nes nu nepatiko, per didelis t.t).
Rekuperatoriu tokiu budu nenusipirksi. Jei jau pasiemei, sumontavai, tai suksis, kol susksis, arba bus isjungtas ir tiek.
Met gale, as ir S5 rades uz 1000 pasiemiau, 1 men senumo, su priedais (zmogus uzsimane obuolio). smile.gif
Vedinimo eksperimentui paemiau ispaniskus kanalinius ventikus, salyginai pigus, galios uztenka. Jiem atidirbus, galima bus keist "kokiais brendiniais" smile.gif))

QUOTE(cibulis @ 2015 02 03, 17:41)

Čia kaip pažiūrėsim. Prieš kelis metus nauja Nokia 800 Lumia nupirkau už 360 Lt, nors prieš kelis mėnesius atgal prieš pirkimą jo kaina buvo apie 2000 Lt. Ar neapsimokėjo, aišku, kad apsimokėjo. Garantinis prieš metus aparačiuką sutaisė, ekranas naujas, viskas veikia. Prieš kelias savaites daikčiukas nukrito ant asfalto, viskas veikia tik skambučio metu pajuoduoja ekranas. Manau, kad daiktas man tikrai atsipirko ir visai negaila, kad sudužo 360 Lt kainavęs telefonas, kuris atitarnavo du metus.

Dabar galvoju gal Sony Xpreria Z2 paimti už 1100 Lt, nors dar nesenai daikčiukas kainavo 2000 Lt. Kaina didoka, bet pagal parametrus ir kainą labiau apsimoka nei Samsung S5 už 1600 Lt.

Atsakyti
Gal kas nors, kas turite Amalvos rotacinį, galėtumėte kas dieną, pvz., vakare, paskelbti tokius duomenis: temperatūra name, lauko temperatūra ir pučiama į namą temperatūra. Būtų įdomu palyginti su Paul, kitais rekuperatoriais. Mantesas galėtų Renoventą skelbti. Gal ir Korida ryšis padaryti vienas dienos eksperimentą ir atjunks ŽŠ kaip žadėjo. Lyg ir ateina šaltesnė savaitė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 vasario 2015 - 22:43
Susirašinėju su vienu amerikiečiu, kuris gyvena Kolorado valstijoje. Jis man vakar atsiuntė kelias Air Pohoda pučiamo oro nuotraukas.

Štai čia pirma. Skaičiai būtų tokie: 18,28-8,56/21,5-8,56 = 9,72/12,94 = 75,12 proc. NVK.

Antra nuotauka. Skaičiai tokie: 20.39-15,83/21,67-15,83 = 4,56/5,84 = 78,08 proc. NVK.

O juk čia šilta JAV valstija, kurioje pagal vieną nuotrauką +9 lauke, pagal kitą - +16. Bet NVK tik 75-78 proc.

Gal aš blogai farenheitus į celsijus paverčiau? O gal formulę blogai pritaikiau?
Atsakyti
Anksčiau Vilienė teigė, kad jei namo projektinis vėdinimo tūris apie 180 kubų, tai tiek pakanka tik rudenį/žiemą/pavasarį. Vasarą, jei nori atsivėsinti reikia daug didesnių tūrių. Tarkime namo tūris 400 kubų. Ar su 500 kubų aparatu keičiant visą namo vidaus orą (400) pavyktų atsivėsinti vasarą? Ar čia tik brangus ir bergždžias darbas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 03, 23:13)
Susirašinėju su vienu amerikiečiu, kuris gyvena Kolorado valstijoje. Jis man vakar atsiuntė kelias Air Pohoda pučiamo oro nuotraukas.

Štai čia pirma. Skaičiai būtų tokie: 18,28-8,56/21,5-8,56 = 9,72/12,94 =  75,12 proc. NVK.

Antra nuotauka. Skaičiai tokie: 20.39-15,83/21,67-15,83 = 4,56/5,84 = 78,08 proc. NVK.

O juk čia šilta JAV valstija, kurioje pagal vieną nuotrauką +9 lauke, pagal kitą - +16. Bet NVK tik 75-78 proc.

Gal aš blogai farenheitus į celsijus paverčiau? O gal formulę blogai pritaikiau?

pas ji ten silumokiatis "nesuluzes" jau, o tai rodo ekrane klaida "exchanger fault"
Pagal recair matytas deklaracijas nemanau jog imanomas didesnis nei 90 proc. naudingumas su Air Phohodom ir kitais rekupais kurie ateityje naudos RE tipo silumokaicius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 04, 01:07)
Anksčiau Vilienė teigė, kad jei namo projektinis vėdinimo tūris apie 180 kubų, tai tiek pakanka tik rudenį/žiemą/pavasarį. Vasarą, jei nori atsivėsinti reikia daug didesnių tūrių. Tarkime namo tūris 400 kubų. Ar su 500 kubų aparatu keičiant visą namo vidaus orą (400) pavyktų atsivėsinti vasarą? Ar čia tik brangus ir bergždžias darbas.

Mano vėdinamas plotas 250m2. Tūris 630m3. Rekupas "ant max" (100%) pučia 700m3/h. Vasarą naudos iš vėsinimo f-jos praktiškai = 0. Atvesina gal 1 laipsniu. Be to, sistemai dirbant maks. režimu, per difuzorius jau girdisi triukšmas. Nestipriai girdisi, bet naktį erzina. Na mano namas ne A, o B klasės. Vasarą per karščius temp. užkyla iki 26C. Geriausias vėsinimo efektas pasiekiamas vakare atsidarius langus (prieš miegą), vėsaus oro "gurkšnis" gaunamas "čia ir dabar". Rekupas dažniausiai dirba 45% (320m3/h) našumu, pakeičia 0,5 namo tūrio. Jeigu rekupo NK būtų didesnis norėtųsi sureguliuoti ant kokių 400m3/h. Įdomu, kokia pas kitus situacija- ryte atsikėlus išėjus iš miegamojo ir vėl sugrįžus ar jaučiasi skirtumas nuo kitų patalpų? Ta prasme ar nesijaučia, kad miegamajame lengvai "pripersta"? Turiu dabar namuose oro srauto matuoklį "Testo", ruošiuosi daryti tyrimą kiek m3/h reikia paduoti į 15m2 miegamajį, kad ryte oro "gaivumas" būtų toks pat, kaip vakare (miegant vienam žmogui).
Atsakyti
prie 45% kokias rodo temperaturas istraukima, padavima?

taip stipriai vedinant ar nesijaucia patalpu atsalimas?

QUOTE(Pupcis @ 2015 02 04, 09:16)
Mano vėdinamas plotas 250m2. Tūris 630m3. Rekupas "ant max" (100%) pučia 700m3/h. Vasarą naudos iš vėsinimo f-jos praktiškai = 0. Atvesina gal 1 laipsniu. Be to, sistemai dirbant maks. režimu, per difuzorius jau girdisi triukšmas. Nestipriai girdisi, bet naktį erzina. Na mano namas ne A, o B klasės. Vasarą per karščius temp. užkyla iki 26C. Geriausias vėsinimo efektas pasiekiamas vakare atsidarius langus (prieš miegą), vėsaus oro "gurkšnis" gaunamas "čia ir dabar". Rekupas dažniausiai dirba 45% (320m3/h) našumu, pakeičia 0,5 namo tūrio. Jeigu rekupo NK būtų didesnis norėtųsi sureguliuoti ant kokių 400m3/h. Įdomu, kokia pas kitus situacija- ryte atsikėlus išėjus iš miegamojo ir vėl sugrįžus ar jaučiasi skirtumas nuo kitų patalpų? Ta prasme ar nesijaučia, kad miegamajame lengvai "pripersta"? Turiu dabar namuose oro srauto matuoklį "Testo", ruošiuosi daryti tyrimą kiek m3/h reikia paduoti į 15m2 miegamajį, kad ryte oro "gaivumas" būtų toks pat, kaip vakare (miegant vienam žmogui).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 04 vasario 2015 - 09:31
Šiaip tai galėtų ir daugiau žmonių savo rekuperatorių pučiamas oro temperatūras ir lauko temperatūras paskelbti. Šiek tiek šalčio padavė, būtų įdomu palyginti našumus.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 04, 07:42)
pas ji ten silumokiatis "nesuluzes" jau, o tai rodo ekrane klaida "exchanger fault"
Pagal recair matytas deklaracijas nemanau jog imanomas didesnis nei 90 proc. naudingumas su Air Phohodom ir kitais rekupais kurie ateityje naudos RE tipo silumokaicius.

Teisingai, kažkaip iš karto nepastebėjau. Bet klaidą meta tik pirmoje nuotraukoje, kur naudingumas - 75 proc. Antroje nuotraukoje, kur naudingumas 78 proc., klaidos nemeta. Bet vis tiek naudingumas toli iki gamintojų deklaruotų 90-95 proc. Šitas aparatas gal irgi brokuotas, bet galvojau, kad su Air Pohoda būna problemų tik prie žemų temperatūrų, bet pasirodo, kad jis nevykęs ir prie teigiamų temperatūrų. Bent jau pirmos kartos modelis yra eilinis rotacinis aparatas tik mažiau kvapus pamaišo. Galbūt tai broko klaida ir antros kartos aparatas jos neturės. Bet antros kartos modelio reikia laukti iki liepos.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 04, 09:16)
Mano vėdinamas plotas 250m2. Tūris 630m3. Rekupas "ant max" (100%) pučia 700m3/h. Vasarą naudos iš vėsinimo f-jos praktiškai = 0.

Vadinasi Viliaus idėja vėsinti namą vien su rekuperatoriumi nevykusi. Todėl apartą reikia pasirinkti tik vertinant vėdinimo parametrus, o ne vėsinimo. Jei yra noras vėsintis, tai reikia arba geotermos su pasyvia vėsinimo funkcija ir paduoda žemas temperatūras į grindis arba GŠŽ prieš rekūpą. Svaigti, kad su rekūpų padidinus debetus, pavyks vėsintis neverta.

Beje, jūs gi turite kažkokį pašildytuvą prieš rekūpą? Ar klystu? Ar bandėtės su juo vėsintis? Kokie rezultatai?

Ką jūsų rotacinis pučia? Gal galite kelis šios savaitės vakarus iš eilės paskelbti duomenis? Arba susirašykite, ką fiksuojate ir paskelbkite po savaitės ar kitos.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 02 04, 09:30)

O ką tavo aparatas rodo? Dar tik antrą aukštą vedini ar jau visą namą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 vasario 2015 - 10:19
Rodo 3laipsniu skirtuma tarp imamos ir paduodamos temperaturos. Nezinau ar galima lygint duomenis kai Paul namo salione virina 23C o pas mane vidurkis 18C. As siais metais vedinu visa nama, niekad nevedinau tik 2a.

Laikas parodys, bet buciau linkes abejot del 89% naudingumo kaip parodyta cia
http://www.komfovent...REGO_500_lt.pdf
su XL rotorium.

Pagal pateikta lentele raso kad is patalpu ima 20C ir duoda 16.9C prie 0 tokius skaicius suvedus i skaiciuotuva kazin ar 85% gautum.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 04, 10:20)
O ką tavo aparatas rodo? Dar tik antrą aukštą vedini ar jau visą namą?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 04, 10:20)
Svaigti, kad su rekūpų padidinus debetus, pavyks vėsintis neverta.

Pas Vilių yra ŽŠ, todėl jam veikia. Be ŽŠ tikrai nebus nieko gero, reiks atsidaryti langus ar jungti kondicionierių.
Grindų vėsinti per daug irgi negalima, bus diskomfortas. Vėsinti geriausia lubas arba sienas + vėsesnis tiekiamas oras.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 04, 10:58)
Rodo 3laipsniu skirtuma tarp imamos ir paduodamos temperaturos. Nezinau ar galima lygint duomenis kai Paul namo salione virina 23C o pas mane vidurkis 18C. As siais metais vedinu visa nama, niekad nevedinau tik 2a.

O koks lauke oras? Būtų faina pateikinėti skaičius su reikšmėmis po kableliais ir išvedinėti NVK. Jei netingi rašyk, aš suskaičiuosiu ir paskelbsiu. Šiaip tai būtų faina daugiau visokių įrenginių duomenų: vidaus T, lauko T, pučiama į namą T. Paskaičiuojam NVK ir visiems paskelbiam. Dar nurodom modelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 vasario 2015 - 11:30
QUOTE(*** @ 2015 02 04, 10:30)

Rekupo (rego700ec_hw_xl) NVK gaunasi apie 80-85% (prie 45% našumo). Kažkur jau esu rašęs temperatūrų skaičiukus. Šį sezoną susitvarkiau šildytuvo reikalus (papildomai oras pašildomas su vandeniu kaloriferiu). Rekupo paduodamos į patalpas temp. daviklis sumontuotas už kaloriferio. Kaloriferis "kūrenamas" dujomis. Prie 320m3/h nustatyta palaikoma temp. +20C (tiek paduoda į patalpas). Pvz. jeigu ištraukiama iš patalpų 20C, paduodama 17C (po rekupo) ir kaloriferis pasildo iki 20C, jo atiduodama galia 0,35kW. Jei paduodama 14C ir kaloriferis pašildo iki 20C, jo galia 0.7kW.

P.S. dėl to C5 reikėtų paspausti Amalvą. Nesamonė, kad nėra galimybės pakeisti iš C3 į C5. Reikia gauti kontaktus kokio nors Amalvos automatikos inžinieriaus, nes vadybinko klausti apie tokius dalykus beprasmiška. Juk yra serviso skyrius, kuris užsiima komponetų (atsarginių dalių) pardavimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 04 vasario 2015 - 12:56