asmeniskai skaiciuoju su siuo kalkuliatoriumi:
http://www.engineeri...ency-d_201.html
esamu momentu viskas sutampa ka rodo Medeinoje.
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 03, 11:14)
asmeniskai skaiciuoju su siuo kalkuliatoriumi:
Gal nemoku naudotis. Man tai taip išeina.
QUOTE(madwifi @ 2015 02 02, 22:01)
baik mesltis feistui ir pradek savo galva galvot - va tau feisto "pamastymai" kodel jis buten tokia formule pasirinko
Nieks čia neklūpoja prieš tą feistą. Visi pamąstymai iš savos varpinės. Sutinku, kad geriausia būtų matuoti 4 drėgmės, 4 temperatūras ir 4 mass flow, tada būtų galima garantuotai paskaičiuoti realų energinį-šiluminį nvk, bet tam jau reikėtų mini laboratorijos. Jeigu yra galimybė pamatuoti tik temperatūras ir maždaug suvienodinti srautus, tai realesnę padėtį atspindės nvk formulė su išmetamo oro temp vertinimu nei su tiekiamo oro temp. vertinimu.
QUOTE(cibulis @ 2015 02 03, 11:28)
puslapyje auksciau yra paveiksliukas ir parodyta kas yra 1, 2, 3 punktai.
1- paduodamas lauko oras
2 -paduodamas oras po rekuperacijos
3 - name esancio oro temperatura, tiksliau paduodamas oras i rekupa
Principe jai tarp istraukiamos ir grazinamos temp ~2C skirtumas tai naudingumas ~90%
QUOTE(cibulis @ 2015 02 03, 11:43)
Čia tik šiaip, kad gražiau būtų.
O mano skaičiavimuose iš karto buvo abu atvejai. Bet ne - vis tiek norėjai įgelti. Juk taip gyventi lengviau.
O mano skaičiavimuose iš karto buvo abu atvejai. Bet ne - vis tiek norėjai įgelti. Juk taip gyventi lengviau.
ups - mea culpa, mea maxima culpa
QUOTE(BangaS @ 2015 02 03, 12:17)
Jeigu yra galimybė pamatuoti tik temperatūras ir maždaug suvienodinti srautus, tai realesnę padėtį atspindės nvk formulė su išmetamo oro temp vertinimu nei su tiekiamo oro temp. vertinimu.
Šitie matuotojai visai pjauna grybą.
Jie vakar: Matuojame istraukiama is patalpu ora.
Aš šiandieną: Kurią formulę naudojate: pagal tiekiamą ar pagal šalinamą orą?
Jie: Pagal tiekiama ora.
Aš: Bet vakar lygtai sakėt, kad matuojat pagal šalinamą?
Jie: Nesakiau.
Nusiunčiau vakar dienos teiginius, kad matuoja pagal ištraukiamą orą.
Atsakymas: Neturiu laiko kvailai diskutuoti.
Ir ką apie tokį monitoringą galvoti? Patys nežino kaip matuoja arba jau pasiklydo meluodami.
Gal gamintojo pastabos padės ištaisyti problemą: pridedu visą laišką. Ypač atkreipkite dėmesį į paskutinį sakinį, kurio atsakymą sąlygojo šita nuotrauka.
I had a discussion with my colleague from the service department regarding your problem with the efficiency of the heat recovery. He suppose, the reason of this phenomenon is condensate water inside the heat exchanger.
So we have the following suggestion: please make a new time-program via tft-touch-display, in which you have minimum two periods per day, when the device is out of work (2x 15 minutes). So the collected water in the heat exchanger will better flow out.
Probably if there is no condensation, there are no phenomenon“s with the efficiency.
To the problem with the demand of electrical energy for the defroster unit let me say, that we don“t have any algorithm or formula about this demands.
Furthermore I can“t imagine that a focus 200 runs by -16°C without freezing!? May be.
QUOTE(*** @ 2015 02 03, 10:21)
Visas puslapis rasliavos su nosies pakrapstymu ir nevieno normalaus pvz kaip teisingai skaiciuot a proto guzai ?
ne nu ***, visokie marginalai su feistu ir bangaS priesaky siulo skaiciuot taip:
1) (Tvidaus -Tismetamas)/(Tvidaus-Tlauko)
Mediena skaiciuoja ir as tam pritariu:
2) (Tpaduodamas -Tlauko)/(Tvidaus-Tlauko)
kelis kart medeinos nvk tikrinau pagal 2-a) formule - visada sutampa.
1-a formule visada duoda gerokai mazesni nvk.(na gal nevisada, pagal mane, tik esant pakankamai zemai lauko T)
viskas surasyta medenos metodikos puslapy.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 03, 16:13)
Šitie matuotojai visai pjauna grybą.
Ir ką apie tokį monitoringą galvoti? Patys nežino kaip matuoja arba jau pasiklydo meluodami.
Gal gamintojo pastabos padės ištaisyti problemą: pridedu visą laišką. Ypač atkreipkite dėmesį į paskutinį sakinį, kurio atsakymą sąlygojo šita nuotrauka.
I had a discussion with my colleague from the service department regarding your problem with the efficiency of the heat recovery. He suppose, the reason of this phenomenon is condensate water inside the heat exchanger.
So we have the following suggestion: please make a new time-program via tft-touch-display, in which you have minimum two periods per day, when the device is out of work (2x 15 minutes). So the collected water in the heat exchanger will better flow out.
Probably if there is no condensation, there are no phenomenon“s with the efficiency.
To the problem with the demand of electrical energy for the defroster unit let me say, that we don“t have any algorithm or formula about this demands.
Furthermore I can“t imagine that a focus 200 runs by -16°C without freezing!? May be.[SIZE=7]
Furthermore I can“t imagine that a focus 200 runs by -16°C without freezing!? May be.[SIZE=7]
cibuli, negi taip sunku suskaiciuot abiem vairantais ir palygint su ju pateikiamu nvk ? tada iskart pasidarytu akivaizdu kad jie skaciuoja pagal PADUODAMA srauta.
tai ka **** apie kondensacija sakiau aaa? patys dideiji daktarai pripazino pagaliau, kad kondensacija kazkaip itakoja rezultatus. tik jie mano kad kaltas kondensatas, o as manau kad pats kondensacijos procesas.
Man peršasi tokia nuomone, kad cibulis po ilgo svaiksciojimo ir disutavimo issiaiskins ir taip visiems zinoma rezultata, kad musu salygomis is visu blogybiu geriausias rotacinis rekupas
QUOTE(pasiutes @ 2015 02 03, 15:41)
Man peršasi tokia nuomone, kad cibulis po ilgo svaiksciojimo ir disutavimo issiaiskins ir taip visiems zinoma rezultata, kad musu salygomis is visu blogybiu geriausias rotacinis rekupas
Pritariu Nes kaip pasiziuri, kaip jisai skaiciuoj atsiperkamuma 10-20-30 metu, tai kraupu darosi. Savo buityje paziurekite, kiek kasdieniniu buitiniu prietaisiu tiek atitarnauja, arba uzlusta - cia greiciausiai taip buna arba moraliskai pasensta.
Ir nevien del rekupu, bet ir kitu devaisu, kurie tipo turi atsipirkti (pries tai nesugede, nepasene (moraliskai), ar patiems nekils noras po 5-10m juos keist naujais
jau dabar, pilna is skandinavu gabenami kazkiek dirbe SS, ir kita gelezis, kuri kazkodel jiems nebereikalinga
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 03, 16:31)
Pritariu Nes kaip pasiziuri, kaip jisai skaiciuoj atsiperkamuma 10-20-30 metu, tai kraupu darosi. Savo buityje paziurekite, kiek kasdieniniu buitiniu prietaisiu tiek atitarnauja, arba uzlusta - cia greiciausiai taip buna arba moraliskai pasensta.
QUOTE(pasiutes @ 2015 02 03, 16:41)
O kodėl sakote, kad svaičiojimai? Ar svaičiojimai yra tai, kad bandau įsitikinti pačio efektyviausio pasaulyje naudingumu Lietuvoje. Kur įrodymas, kad iš visų blogybių geriausias rotacinis? Rotacinio neatmetu, bet jis tikrai nėra geriausias. Jo tik kaina gera.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 03, 17:31)
Gal galite priminti, kur aš čia taip kraupiai atsiperkamumą 10-20-30 metų skaičiavau. Gal pats nematau ir iš šono matosi geriau?
O su buities prietaisiais visko būna ir visoks požiūris geras. Praeita savaitę užlinko skalbenkė: parėjo variklio guolis. Meistriukas - naujas motoriukas apie 400 Lt, o dar pakeitimas, naudotas apie 300 Lt ir jau dėjosi variklį vežti tvarkyti. Sakau, palikite pats išsiaiškinsiu. Skalbenkė jau veikia ir viskas kainavo 38 eurus, t.y. 131 Lt. Mašinai 9 metai, jei gerai pamenu. Be variklio dar buvo keli remontai, viso apie 400 Lt remontas kainavo. Esminės gendančios dalys perrinktos. Būgnas - metalinis, meistras sako, kad dabar dažniausiai dedami plastikiniai. Panaši nauja skalbyklė A+ klasės kainuotū apie 800-900 Lt. Daugiau kišti į remontą nežadu, bet tiek kiek sukišta, manau kad tikrai proto ribose. Ir dar skalbenkė puikiai tarnaus buto nuomininkams.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 02 03, 18:23)
Ir nevien del rekupu, bet ir kitu devaisu, kurie tipo turi atsipirkti (pries tai nesugede, nepasene (moraliskai), ar patiems nekils noras po 5-10m juos keist naujais
Čia kaip pažiūrėsim. Prieš kelis metus nauja Nokia 800 Lumia nupirkau už 360 Lt, nors prieš kelis mėnesius atgal prieš pirkimą jo kaina buvo apie 2000 Lt. Ar neapsimokėjo, aišku, kad apsimokėjo. Garantinis prieš metus aparačiuką sutaisė, ekranas naujas, viskas veikia. Prieš kelias savaites daikčiukas nukrito ant asfalto, viskas veikia tik skambučio metu pajuoduoja ekranas. Manau, kad daiktas man tikrai atsipirko ir visai negaila, kad sudužo 360 Lt kainavęs telefonas, kuris atitarnavo du metus.
Dabar galvoju gal Sony Xpreria Z2 paimti už 1100 Lt, nors dar nesenai daikčiukas kainavo 2000 Lt. Kaina didoka, bet pagal parametrus ir kainą labiau apsimoka nei Samsung S5 už 1600 Lt.