QUOTE(korida @ 2015 02 18, 22:53)
prie 150m3/h pamatavau ismetama ir paduodamas temperaturas( matavau su termometrus i ismetimu ir padavimu prie rekupo atjunges ir ikises termometrus )
Cia matavau kai medein31 rode 3lC ieinantcia temperatura ,tokia buvo ir pas mane :
nvk=(19,5-3)/(21,8-3)=0,89 ismetama temperatura 7,4lC
O cia praskiedziau su ZS oru iki 5,2lC:
NVK = (20,7-5,2)/(22,3-5,2)=0,91 ismetama t. 9,5lC .
Čia jau su tuo super tiksliu termometru matavai? Man keista, kodėl prie to patie oro srauto (150m3/h) atjungus ŽŠ, iš patalpų ištraukia 21.8 C, o prijungus ŽŠ 22.3C ? Kodėl skirtumas 0.5K?
"matavau su termometrus i ismetimu ir padavimu prie rekupo atjunges ir ikises termometrus"
Gal dėl matavimo paklaidų NK kitimo tendensija gaunasi priešinga, nei turėtų būti?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 02 19, 00:40)
Įdomus teiginys, o įdomus todėl, kad jis prieštarauja VGTU mokslinio tyrimo metu nustatytai tendencijai:
http://leidykla.vgtu..._Grzebielec.pdf
Kažkada, kai mokiausi VGTU magistrantūroje, buvo leidžiamas leidinys (neprisimenu kaip vadinosi) į kurį buvo dedami studentų "moksliniai darbai" (tyrimai, analizės ir pan.). Mano pora darbų, taip ten yra. Leidinys (knygos forma) buvo leidžiamas per metus vieną kartą ir ten budavo sudėti praėjusių metų atrinkti geriausi studentų darbai. Kurie darbai verti patekti į tą leidinį spręsdavo suinteresuoti tuo reikalu dėstytojai. Nuo dėstytojo turimo laisvo laiko, norų, kompetencijos priklausydavo kurie "geriausi" darbai patenka į tą leidinį. Kaip dabar prisimenu dėstytojas "pasigauna" mane ir sako:
- "Klausyk, yra toks ir toks reikalas. Reikia, kad parašytum "mokslinį darbą" ta ir ta tema".