Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(korida @ 2015 02 18, 12:37)
Niekur nevarau ,kad nesilaikai projekto ,parodyk kur tai pasakiau ,nes i teisma paduosiu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif
O ka tau realiai duos keli procentai  nuo nuostoliu vedinimui popieriuje,turint SS ???Ar susimastei ? Ar vis gis galvoje ,,plazda'' lentele  ant  namo sienos ,kad galetum pasipuikuoti ?

Is tiesu cibulis svarsto keliu € per menesi sutaupymo klausima. Jei isigys kazkoki prabangu rekuperatoriu uz 3200€, tai skirtumas tarp irgi gero, bet saikingos kainos rekupertoriaus, kuri galim nusipirkt uz tarkim 1700€, atsipirkines 10 metu, kuomet po penkiu metu tas prabangus rekuperatotius jau bus akmens amzius..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 12:58)
Bet gi pats sakei, kad jei darai geoterminį, tai tik GŽŠ. Aš tikrai darysiu geoterminį, vadinasi kaip ir būtų kvaila neišnaudoti visų jų privalumų ir nepasidaryti GŽŠ. Jei taip, tai tada lieka tik plokštelinis, nes su GŽŠ maitinti rotacinį mano galva kvaila mintis. Jei jau plokštelinis, tai tada matau tik du variantus: Systemair Save VTC 200 arba Paul Novus 300/F 300. Pirmojo NK - 90 proc. antrojo 93-94 proc. arba 84-116 proc. Pirmą gaučiau už 5500-6500 Lt. Antras brangesnis: 10 500 - 12 000 Lt. Systemair gana patrauklus dalykas: ne brangesnis už rotacinį, bet apie 10 proc. efektyvesnis. Todėl ir vėdinimo sistema realiai nepabrangs, nes ar taip ar taip žadu daryti 120 m gręžinį. Už kurį aparatą balsuojate: Systemair, Paul ar rotacinį (Systemair, Amalvos)?

P.S. Beje Raitūzas man taip ir nepasakė, ką jis siūlo iš savo asortimento pagal savo pateiktus skaičius: 200-400 kubų.
Papildyta:

Kodėl linkote link plokštelinio?

Del tos pacios priezasties kaip ir jus, del graziu NK procentu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 11:26)
Kiek esu matęs visokių skaičių ir duomenų, tai rotacinių NK sukasi apie 80. Man beje vakar tą patį telefonu patvirtino ir vienas iš Amalvos pardavėjų.

Nežinau su kuo iš "Amalvos" Jus bendraujate, kad taip pasakė, kad negali rotacinis VĮ viršyti 80% efektyvumą.
Čia parinkimo ataskaita rotacinio vėdinimo įrenginio su padidintu efektyvumo rotoriumi "XL" dydžio:
Kompakt-REGO-500
ir iš ataskaitos matyti, kad rotoriaus temperatūrinis efektyvumas bus 86,1%. Tikėti šiais duomenimis ar netikėti, čia jau Jūsų reikalas...

p.s. Entalpinius arba higroskopinius rotacinius rekuperatorius "Amalva" gamina, tačiau tik didesniems vėdinimo įrenginiams. Efektyvumas ten padidėja keliais procentais.

Entalpinis plokštelinis "Paul" rekuperatorius su 116% efektyvumu, vat čia tai skaičius! Keista, kad jo dar nenusipirkote, nes turint tokį stebuklą namui matyt nereikės šildymo sistemos smile.gif
Realiai tokius efektyvumus galime pasiekti, jei imsime rekuperatorių su integruotu šilumos siurbliu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 13:53)
Jei atvirai, tai pradzioje ir as svarsciau isigyti plokstelini, bet gavau toki kainos pasiulyma...
Zodziu kaip ir visur, pasidelioji pliusus/minusus ir priimi sprendima. Man apsispresti labai padejo kaina.

Man ir ziauriai padejo kaina apsispresti ,kai gauni nusipirkti uz maziau nei 1,2kEur rekupa ,nei kaip ne kas uzsiciklines uz daugiau nei 3kEur ,del keliu procentu popieriuje http://www.supermama...?...&p=68510727 o ne realybeje .Ir viskas del fanatiskumo, grubiai del desetkos Eur /m ... arba del pasipuikavimo ... blush2.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 14:06)
Is tiesu cibulis svarsto keliu € per menesi sutaupymo klausima.
atsipirkines n metu, kuomet po penkiu metu tas prabangus rekuperatotius jau bus akmens amzius..
Papildyta:

Del tos pacios priezasties kaip ir jus, del graziu NK procentu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 vasario 2015 - 12:58
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 18, 12:21)
1. Nežinau su kuo iš "Amalvos" Jus bendraujate, kad taip pasakė, kad negali rotacinis VĮ viršyti 80% efektyvumą.

2. Čia parinkimo ataskaita rotacinio vėdinimo įrenginio su padidintu efektyvumo rotoriumi "XL" dydžio:
Kompakt-REGO-500
ir iš ataskaitos matyti, kad rotoriaus temperatūrinis efektyvumas bus 86,1%. Tikėti šiais duomenimis ar netikėti, čia jau Jūsų reikalas...

3. p.s. Entalpinius arba higroskopinius rotacinius rekuperatorius "Amalva" gamina, tačiau tik didesniems vėdinimo įrenginiams. Efektyvumas ten padidėja keliais procentais.

4. Entalpinis plokštelinis "Paul" rekuperatorius su 116% efektyvumu, vat čia tai skaičius! Keista, kad jo dar nenusipirkote, nes turint tokį stebuklą namui matyt nereikės šildymo sistemos  smile.gif
Realiai tokius efektyvumus galime pasiekti, jei imsime rekuperatorių su integruotu šilumos siurbliu.

1. Vardo neklausiau, skambinau bendru numeriu (pagrindinė būstinė)..

2. Tai kiek suprantu jūs sakote, kad man tiktų šitas XL variantas. Tik 300 kubų oro kaitą tikrai nedaryčiau. Nebent 200 kubų oro kaitą. Koks jūsų rekūpas prie 200 kubų oro kaitos per valandą turi patį didžiausią NK?

3. Matę būtent padidėjimas ir domina. Kiek realiai su entalpiniu šilumokaičiu gali padidėti rekuperatoriaus NK? Kiek yra tie keli procentai? Gal galima tiksliau.

4. Ne pats sugalvojau.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 18, 13:54)
Man ir ziauriai padejo kaina apsispresti ,kai gauni nusipirkti  uz maziau nei  1,2kEur rekupa ,nei kaip ne kas uzsiciklines uz daugiau nei 3kEur  ,del keliu procentu popieriuje http://www.supermama...?...&p=68510727  o ne realybeje .Ir viskas del fanatiskumo, grubiai del desetkos  Eur /m ... arba del  pasipuikavimo ...   blush2.gif

Nu jo, as irgi ciupau uz 4000Lt ilgai nesvarstes😃
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 18 vasario 2015 - 13:00
QUOTE(korida @ 2015 02 18, 12:54)
Man ir ziauriai padejo kaina apsispresti ,kai gauni nusipirkti  uz maziau nei  1,2kEur rekupa ,nei kaip ne kas uzsiciklines uz daugiau nei 3kEur  ,del keliu procentu popieriuje http://www.supermama...?...&p=68510727  o ne realybeje .Ir viskas del fanatiskumo, grubiai del desetkos  Eur /m ... arba del  pasipuikavimo ...   blush2.gif

Kaip jūs, gerbiamasis, nesuprantate. Aš gi jo neperku dabar. Aš tik ieškau ir bandau surasti pateisinimus, paaiškinimus, kad Paul Novus 300 tikrai vertas tų 3000 eurų. Kai ateis laikas pirkti dar nežinau, kuo viskas baigsis. Aš tik domiuosi ir ieškau privalumų, trūkumų, atsiliepimų, realių eksploatacijos išlaidų ir t.t.

Gali būti, kad visgi pasirinksiu rotacinį. Aš niekada nesakiau, kad dėsiu tik plokštelinį, nors mano supratimu jie tikrai turi privalumų, kurių neturi rotacinis ir atvirkščiai. Aš tik domiuosi, kurie rekūpai geresni, kurių NK didesnis, kurie mažiau maišo kvapus, kurie suteikia daugiau komforto: plokšteliniai ar rotaciniai. Gegužę darysiu vėdinimo sistemą, bet patį rekupą tikriausiai pirksiu vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje. Planuoju prieš naują šildymo sezoną keltis gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 vasario 2015 - 13:02
Amalva matydama kad konkurentai zaidzia nesazyingai ty pasildo paduodama ora nusprende C5 atimti vartotojui galimybe isjungti elektrini sildytuva (tik vienas rezimas yra be el pasildymo). Va cia skaiciai ir pagrazeja..

QUOTE(Raituzas @ 2015 02 18, 12:21)
Nežinau su kuo iš "Amalvos" Jus bendraujate, kad taip pasakė, kad negali rotacinis VĮ viršyti 80% efektyvumą.
Čia parinkimo ataskaita rotacinio vėdinimo įrenginio su padidintu efektyvumo rotoriumi "XL" dydžio:
Kompakt-REGO-500

p.s. Entalpinius arba higroskopinius rotacinius rekuperatorius "Amalva" gamina, tačiau tik didesniems vėdinimo įrenginiams. Efektyvumas ten padidėja keliais procentais.

Entalpinis plokštelinis "Paul" rekuperatorius su 116% efektyvumu, vat čia tai skaičius! Keista, kad jo dar nenusipirkote, nes turint tokį stebuklą namui matyt nereikės šildymo sistemos  smile.gif

Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 12:59)

Na bet Jus kolegos ir shykshtuoliai, taupot ant komforto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 13:03)
Amalva matydama kad konkurentai zaidzia nesazyingai ty pasildo paduodama ora nusprende C5 atimti vartotojui galimybe isjungti elektrini sildytuva (tik vienas rezimas yra be el pasildymo). Va cia skaiciai ir pagrazeja..

Kurie čia konkurentai? Kiek iš viso yra režimų? Gal to vieno vasarai be el. teno ir pakanka? Ar reikia daugiau režimų be el. teno?

Pagal tavo pasakymus supratau, kad C5 tik gražus daikčiukas. Ar visgi pirksi jį?
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 12:59)

O kokios buvo plokštelinių kainos tuo metu? Apie kokį modelį galvojote? Kiek pavyko sutaupyti?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 14:03)
Papildyta:

Koks cia taupymas, kolega, cia tiesiog pasiseke paciupt pigu, bet gera daikta!
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 15:03)

Kažin kas šykštesnis biggrin.gif , ar ne patsai, jei nepašildai oro iki konfortiškos temperatūros ,bonius tai pašildo iki 20 ar daugiau.
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 11:09)
Manasis rotorius siokiu oru pucia i vidu 15c ir man to pilnai pakanka.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 vasario 2015 - 13:14
Tai jai zmones renkas irenginius pagal
http://www.passiv.de...leine_lueftung/
tai konkurentai yra visi.

Video filmuke matos kiek ju ten
http://www.komfovent...go-irenginiuose

As jau turiu su C3 ir anksciau rasiau kad upgreidas i C5 yra neimanomas pasak amalvos specu.
Manau C5 yra puikus pultas (nors gyvai jo ciupinet neteko) bet del to apribojimu softo tai keista.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 13:06)
Kurie čia konkurentai? Kiek iš viso yra režimų? Gal to vieno vasarai be el. teno ir pakanka? Ar reikia daugiau režimų be el. teno?

Pagal tavo pasakymus supratau, kad C5 tik gražus daikčiukas. Ar visgi pirksi jį?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 14:06)
Kurie ....daikčiukas. Ar visgi pirksi jį?
Papildyta:

O kokios buvo plokštelinių kainos tuo metu? Apie kokį modelį galvojote? Kiek pavyko sutaupyti?

Ploksteliniai buvo pigesni, bet tuo metu ziurejau plokstelinius ne systemair. Systemair sitie kainavo apie 7000Lt, jei gerai pamenu. Ir is vis, tuo metu systemair buvo brangus, jei ne ta nuolaida, buciau systemair nepirkes vien del dideles kainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 18 vasario 2015 - 13:19