Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(mintas @ 2015 02 18, 00:03)
Kai ortakyno pasipriešinimas didėja oro prapučiama mažiau, kai pasipriešinimas mažėja, oro prapučiama daugiau, pas tave skaičiukai atvirkščiai surašyti, tad ir sakau, įsivėlė klaida. Jei ne pas tave, tai pas tą kuris tau sakė.

Aš tuos skaičius supratau kitaip - kai rekuperatoriaus ventiliatoriai sukelia didesnį slėgį, prapompuojamas didesnis oro kiekis.
Atsakyti
puslapis
Cia galit paziureti daugmaz koks rekuperatorius kiek spaude, bandymo metu.
Atsakyti
biggrin.gif

Nesikeikiant kokios problemos, turi litu jami ta paula ir dziaugies. Kiek galima verkslent.. Taip besirenkant gali ir isvis neisikelt i nama..

QUOTE(korida @ 2015 02 18, 00:49)
Cibulis konkreciai fanatizmu susirges  4u.gif ,linkiu atsipeiketi  4u.gif

Aisku koks butu ziaurus ablomas kad tas brangus daigciukas, su papildomais brangiais daigciukais visvien nusals ziemai atejus (turiu om rimta ziema).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 vasario 2015 - 08:48
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 09:47)
biggrin.gif

Nesikeikiant kokios problemos, turi litu jami ta paula ir dziaugies. Kiek galima verkslent.. Taip besirenkant gali ir isvis neisikelt i nama..
Aisku koks butu ziaurus ablomas kad tas brangus daigciukas, su papildomais brangiais daigciukais visvien nusals ziemai atejus (turiu om rimta ziema).

Ziaurios pasirinkimo kancios. Belieka pirkti brangiausia, vistiek jis bus praktiskai geriausias.
Atsakyti
Geriausias kam? Man pvz is principo nepriimtinas oro pasildymas elektra, atitirpinimas, dregme silumokaityje, kondensatas, kondensato nuvedimas i kanalizoko skyle. Visiskas loxatronas. Manasis rotorius siokiu oru pucia i vidu 15c ir man to pilnai pakanka.

Nepriimtinas irenginys kuris nesugebetu pakeisti visiskai viso oro name per valanda esant tokiam poreikiui. Savo poreikius atrasi tik gerai pagyvenes tai kai kalba eina apie nemazus pinigus as esu linkes pasikliauti daugumos nuomone o ne isradineti dvirati.

Geriausi matai ploksteliniai o vartotoju kurie tokius turetu be ZS nera, kame kampas?

QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 09:01)
Ziaurios pasirinkimo kancios. Belieka pirkti brangiausia, vistiek jis bus praktiskai geriausias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 vasario 2015 - 09:11
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 10:09)
Geriausias kam? Man pvz is principo nepriimtinas oro pasildymas elektra, atitirpinimas, dregme silumokaityje, kondensatas, kondensato nuvedimas i kanalizoko skyle. Visiskas loxatronas. Manasis rotorius siokiu oru pucia i vidu 15c ir man to pilnai pakanka.

Nepriimtinas irenginys kuris nesugebetu pakeisti visiskai viso oro name per valanda esant tokiam poreikiui. Savo poreikius atrasi tik gerai pagyvenes tai kai kalba eina apie nemazus pinigus as esu linkes pasikliauti daugumos nuomone o ne isradineti dvirati.

Geriausi matai ploksteliniai o vartotoju kurie tokius turetu be ZS nera, kame kampas?

Zmogui juk patinka plokstelinis, nusipirks, pasijungs oro pasildyma, nebeuzsalines, o kondensata nuves i kanalizacija, nieko baisaus:)
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 17, 17:28)
jei lygini Rego 400, tai siulyciau lyginti bent su systemair VR 400 modeliu.

Gamyklos atsakymas: VR serijos rekuperatorių nebegaminame, vietoje ju yra naujieji SAVE VTR ir SAVE VSR.
Papildyta:
1. Nesamonė, kad stogo palėpės užvertimas ekovata neduotų dar geresnio rezultato, nei kad sandarumo didinimas. Netikiu. Čia viena visa atitvara, galima sakyti eliminuojama iš nuostolių, tikrai turėtų leisti sutaupyti net daugiau nei  1,5 kWh/m2 šilumos.

2. Kiek pamenu, čia vienu metu buvo tok DEF, tai jis buvo užklausęs, dėl vertinimo ir jam buvo atsakyta, kad vertinimas vykstą tiktai pagal gamintojo deklaruotą temperatūrinį NVK. Tik jis ne dėl pasyvaus namo, o dėl A++ namo sertifikavimo teiravosi. Ptoblemą jis buvo iškėlęs tokią, kad reikalaujamo A++ namui rekuperatoriaus rinkoje iš vis nėra.

3. Bet tai kad tie parametrai, kurie įtakoja 0.4 kartus yra mėlyni, o tai reiškia juos galima keisti ir kai pakeiti pasikeičia ir 0.4 į kitą reikšmę. Be to, taip ir parašyta, kad 0.4 yra defaultinė reikšmė, kurią pagal poreikį gali keisti, bet nerekomenduojama sumažinti labiau nei iki 0.3 karto per valandą.

Kažkokio grybo pripjovė tavo skaičiuotojas.

1. Nebūtina taip kategoriškai reikšti savo nuomonės, nes tokie pasakymai iššaukiame atitinkamą reakciją. O po to aš visuomet lieku kaltas.

O atsakant į palėpės užvertimą: tai nevykusi mintis, nes užversti reikia 1,6 m. Tai labai daug ir konvekcija garantuota. O ir šiaip tuščias pinigų švaistymas.

2. Ne DEF, o DEU. Jei tik pagal gamintojo deklaruojamą, tai tada pilna rinkoje aparatų su 95-98 proc. efektyvumu. O Paul modelių su F raide NK deklaruoja net 116 proc. Kur bėda?

3. Tai aš ir nesakiau, kad negalima keisti. Tu gi sakei, kad nemažiau nei 0,3. Aš pataisiau, kad 0,4 defaultu ir pridėjau įrodymą. O tu vėl vartai.
Papildyta:
Man tas Paulas tai absoliučiai neimponuoja. Komfoventas ženkliai patraukliau atrodo, net susigundęs buvau jį nusipirkti, bet čia priėjo Raituzas ir tarė... smile.gif.

Kodėl?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 02 18, 00:49)
Tai lyg pats  Konfovent  ir isigijes  g.gif
Cibulis konkreciai fanatizmu susirges  4u.gif ,linkiu atsipeiketi  4u.gif

Parodymų keitimą teismas gali įvardyti kaip melagystę. Gi pats ir dar kai kurie vis varo, kad nesilaikau projekto. Bet kai sakau, kad laikausi projekto ir vienas iš reikalavimų yra ne prastesnis nei 92 proc. NK rekūpas, tai tada fanatizmas. Rinkoje pilna popierinių aparatų, kurie pučia virš 95 proc. ir dar nebrangių, bet kažkodėl gyvenime tokių rezultatų pasiekti nepavyksta. O PHI yra sertifikavusi įrenginį ir pagal tuos sertifikatus tik keli aparatai pasaulyje viršija 90 proc. NK. Jei tai būtų netiesa, tai PHI jau senai būtų paduotas į teismą už fiktyvų popieriukų dalinimą.
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 02 18, 10:57]
Gamyklos atsakymas: VR serijos rekuperatorių nebegaminame, vietoje ju yra naujieji SAVE VTR ir SAVE VSR.

kur idejau puslapio nuoroda pries tai, save vtr 300 save vsr 300 spaudzia geriausiu atveju 84%, bet bus apie 80% normaliom salygom, ju plokstelinis spaudzia 88%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 18 vasario 2015 - 11:06
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 08:47)

Pirmą sakai, kad ima, o tada sakai, kad keikiesi. Pats sau prieštarauji. Aš jį tikrai pirkčiau, bet yra keli niuansai. Vienas jų šitas: toks kreivas monitoringas suvarė galbūt tikrai gerą produktą ir pasėjo abejones. Kitas dalykas yra užšalimas. Aš tikrai suprantu, kad plokšteliniai užšalinėja ir jiems reikia GŽŠ ar pan. dalykų. Vis dar bandau išsiaiškinti, kuris iš plokštelinio variantas būtų geresnis: paprastas Paul Novus 300 ir GŽŠ ar Paul Novus F 300. Pirmo NK būtų 93-94 proc., bet jis neatsatato drėgmės. Antro NK yra 84 proc., bet gamintojas sako, kad įvertinus ir entalpiją realus naudingumas siekia net 116 proc. Be to jis dar ir drėgmę atstato.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 09:09)
1. Manasis rotorius siokiu oru pucia i vidu 15c ir man to pilnai pakanka.

2. i kai kalba eina apie nemazus pinigus as esu linkes pasikliauti daugumos nuomone o ne isradineti dvirati.

3. Geriausi matai ploksteliniai o vartotoju kurie tokius turetu be ZS nera, kame kampas?

1. Man +15 atrodo prastas rezultatas, todėl ir ieškau geresnio, jei toks yra.

2. Rekūpui išleisti 6000 Lt daugiau - nesąmonė, o fasadą sukalti klinkeriu - jau sąmonė. Kiekvienam savaip.

3. O tai ŽŠ blogis ar plokštelinis? Visiems gi aišku, kad paprasti plokšteliniai be ŽŠ neveikia. Aš tik domiuosi ar geriau plokštelinis ir GŽŠ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2015 02 18, 11:05)
kur idejau puslapio nuoroda pries tai, save vtr 300 save vsr 300 spaudzia geriausiu atveju 84%, bet bus apie 80% normaliom salygom, ju plokstelinis spaudzia 88%

Nerandu nuorodoje, kur yra rekūpų efektyvumas.

Kiek esu matęs visokių skaičių ir duomenų, tai rotacinių NK sukasi apie 80. Man beje vakar tą patį telefonu patvirtino ir vienas iš Amalvos pardavėjų. Be to kažkieno nuorodą apie rotacinius sako tą patį: metinis jų NK toli gražu neprilygs gamyklos deklaruojamam dydžiui.

Panašu, kad su plokšteliniais tikrai galima pasiekti didesnį NK - apie 90 proc., o su išskirtiniais modeliais ir virš 90 proc. Jiems tik reikia geros apsaugos nuo užšalimo. Man dėl plokštelinių liko tik vienas klausimas: ar paprastas plokštelinis su GŠŽ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu?
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 10:16)
Zmogui juk patinka plokstelinis, nusipirks, pasijungs oro pasildyma, nebeuzsalines, o kondensata nuves i kanalizacija, nieko baisaus:)

*** tai puikiai supranta, bet vis tiek neigia. Aš rotacinius prilyginčiau dyzeliniams varikliams, o plokštelinius - hibridams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 13:02)

Parodymų keitimą teismas gali įvardyti kaip melagystę. Gi pats ir dar kai kurie vis varo, kad nesilaikau projekto. Bet kai sakau, kad laikausi projekto ir vienas iš reikalavimų yra ne prastesnis nei 92 proc. NK rekūpas, tai tada fanatizmas. Rinkoje pilna popierinių aparatų, kurie pučia virš 95 proc. ir dar nebrangių, bet kažkodėl gyvenime tokių rezultatų pasiekti nepavyksta. O PHI yra sertifikavusi įrenginį ir pagal tuos sertifikatus tik keli aparatai pasaulyje viršija 90 proc. NK. Jei tai būtų netiesa, tai PHI jau senai būtų paduotas į teismą už fiktyvų popieriukų dalinimą.

Niekur nevarau ,kad nesilaikai projekto ,parodyk kur tai pasakiau ,nes i teisma paduosiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
O ka tau realiai duos keli procentai nuo nuostoliu vedinimui popieriuje,turint SS ???Ar susimastei ? Ar vis gis galvoje ,,plazda'' lentele ant namo sienos ,kad galetum pasipuikuoti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 vasario 2015 - 11:38
QUOTE(cibulis @ 2015 02 18, 12:26)
Pirmą sakai, kad ima, o tada sakai, kad keikiesi. Pats sau prieštarauji. Aš jį tikrai pirkčiau, bet yra keli niuansai. Vienas jų šitas: toks kreivas monitoringas suvarė galbūt tikrai gerą produktą ir pasėjo abejones. Kitas dalykas yra užšalimas. Aš tikrai suprantu, kad plokšteliniai užšalinėja ir jiems reikia GŽŠ ar pan. dalykų. Vis dar bandau išsiaiškinti, kuris iš plokštelinio variantas būtų geresnis: paprastas Paul Novus 300 ir GŽŠ ar Paul Novus F 300. Pirmo NK būtų 93-94 proc., bet jis neatsatato drėgmės. Antro NK yra 84 proc., bet gamintojas sako, kad įvertinus ir entalpiją realus naudingumas siekia net 116 proc. Be to jis dar ir drėgmę atstato.
Papildyta:

1. Man +15 atrodo prastas rezultatas, todėl ir ieškau geresnio, jei toks yra.

2. Rekūpui išleisti 6000 Lt daugiau - nesąmonė, o fasadą sukalti klinkeriu - jau sąmonė. Kiekvienam savaip.

3. O tai ŽŠ blogis ar plokštelinis? Visiems gi aišku, kad paprasti plokšteliniai be ŽŠ neveikia. Aš tik domiuosi ar geriau plokštelinis ir GŽŠ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu.
Papildyta:

Nerandu nuorodoje, kur yra rekūpų efektyvumas.

Kiek esu matęs visokių skaičių ir duomenų, tai rotacinių NK sukasi apie 80. Man beje vakar tą patį telefonu patvirtino ir vienas iš Amalvos pardavėjų. Be to kažkieno nuorodą apie rotacinius sako tą patį: metinis jų NK toli gražu neprilygs gamyklos deklaruojamam dydžiui.

Panašu, kad su plokšteliniais tikrai galima pasiekti didesnį NK - apie 90 proc., o su išskirtiniais modeliais ir virš 90 proc. Jiems tik reikia geros apsaugos nuo užšalimo. Man dėl plokštelinių liko tik vienas klausimas: ar paprastas plokštelinis su GŠŽ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu?
Papildyta:

*** tai puikiai supranta, bet vis tiek neigia. Aš rotacinius prilyginčiau dyzeliniams varikliams, o plokštelinius - hibridams.

Jei atvirai, tai pradzioje ir as svarsciau isigyti plokstelini, bet gavau toki kainos pasiulyma systemair rotaciniam, kad klausimu nebeliko. Nesiskundziu, stovi nesildomoje palepeje, nera jokiu problemu su kondensatu, jei buciau pirkes plokstelini, palepes variantas butu netikes. Zodziu kaip ir visur, pasidelioji pliusus/minusus ir priimi sprendima. Man apsispresti labai padejo kaina.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 18, 11:37)
O ka tau realiai duos keli procentai  nuo nuostoliu vedinimui popieriuje,turint SS ???Ar susimastei ? Ar vis gis galvoje ,,plazda'' lentele  ant  namo sienos ,kad galetum pasipuikuoti ?

Bet gi pats sakei, kad jei darai geoterminį, tai tik GŽŠ. Aš tikrai darysiu geoterminį, vadinasi kaip ir būtų kvaila neišnaudoti visų jų privalumų ir nepasidaryti GŽŠ. Jei taip, tai tada lieka tik plokštelinis, nes su GŽŠ maitinti rotacinį mano galva kvaila mintis. Jei jau plokštelinis, tai tada matau tik du variantus: Systemair Save VTC 200 arba Paul Novus 300/F 300. Pirmojo NK - 90 proc. antrojo 93-94 proc. arba 84-116 proc. Pirmą gaučiau už 5500-6500 Lt. Antras brangesnis: 10 500 - 12 000 Lt. Systemair gana patrauklus dalykas: ne brangesnis už rotacinį, bet apie 10 proc. efektyvesnis. Todėl ir vėdinimo sistema realiai nepabrangs, nes ar taip ar taip žadu daryti 120 m gręžinį. Už kurį aparatą balsuojate: Systemair, Paul ar rotacinį (Systemair, Amalvos)?

P.S. Beje Raitūzas man taip ir nepasakė, ką jis siūlo iš savo asortimento pagal savo pateiktus skaičius: 200-400 kubų.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 11:53)
Jei atvirai, tai pradzioje ir as svarsciau isigyti plokstelini, bet gavau toki kainos pasiulyma systemair rotaciniam, kad klausimu nebeliko. Nesiskundziu, stovi nesildomoje palepeje, nera jokiu problemu su kondensatu, jei buciau pirkes plokstelini, palepes variantas butu netikes. Zodziu kaip ir visur, pasidelioji pliusus/minusus ir priimi sprendima. Man apsispresti labai padejo kaina.

Kodėl linkote link plokštelinio?
Atsakyti