QUOTE(*** @ 2015 02 18, 08:47)
Nesikeikiant kokios problemos, turi litu jami ta paula ir dziaugies. Kiek galima verkslent.. Taip besirenkant gali ir isvis neisikelt i nama..
Aisku koks butu ziaurus ablomas kad tas brangus daigciukas, su papildomais brangiais daigciukais visvien nusals ziemai atejus (turiu om rimta ziema).
Pirmą sakai, kad ima, o tada sakai, kad keikiesi. Pats sau prieštarauji. Aš jį tikrai pirkčiau, bet yra keli niuansai. Vienas jų
šitas: toks kreivas monitoringas suvarė galbūt tikrai gerą produktą ir pasėjo abejones. Kitas dalykas yra užšalimas. Aš tikrai suprantu, kad plokšteliniai užšalinėja ir jiems reikia GŽŠ ar pan. dalykų. Vis dar bandau išsiaiškinti, kuris iš plokštelinio variantas būtų geresnis: paprastas Paul Novus 300 ir GŽŠ ar Paul Novus F 300. Pirmo NK būtų 93-94 proc., bet jis neatsatato drėgmės. Antro NK yra 84 proc., bet gamintojas sako, kad įvertinus ir entalpiją realus naudingumas siekia net 116 proc. Be to jis dar ir drėgmę atstato.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 02 18, 09:09)
1. Manasis rotorius siokiu oru pucia i vidu 15c ir man to pilnai pakanka.
2. i kai kalba eina apie nemazus pinigus as esu linkes pasikliauti daugumos nuomone o ne isradineti dvirati.
3. Geriausi matai ploksteliniai o vartotoju kurie tokius turetu be ZS nera, kame kampas?
1. Man +15 atrodo prastas rezultatas, todėl ir ieškau geresnio, jei toks yra.
2. Rekūpui išleisti 6000 Lt daugiau - nesąmonė, o fasadą sukalti klinkeriu - jau sąmonė. Kiekvienam savaip.
3. O tai ŽŠ blogis ar plokštelinis? Visiems gi aišku, kad paprasti plokšteliniai be ŽŠ neveikia. Aš tik domiuosi ar geriau plokštelinis ir GŽŠ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2015 02 18, 11:05)
kur idejau puslapio nuoroda pries tai, save vtr 300 save vsr 300 spaudzia geriausiu atveju 84%, bet bus apie 80% normaliom salygom, ju plokstelinis spaudzia 88%
Nerandu nuorodoje, kur yra rekūpų efektyvumas.
Kiek esu matęs visokių skaičių ir duomenų, tai rotacinių NK sukasi apie 80. Man beje vakar tą patį telefonu patvirtino ir vienas iš Amalvos pardavėjų. Be to kažkieno nuorodą apie rotacinius sako tą patį: metinis jų NK toli gražu neprilygs gamyklos deklaruojamam dydžiui.
Panašu, kad su plokšteliniais tikrai galima pasiekti didesnį NK - apie 90 proc., o su išskirtiniais modeliais ir virš 90 proc. Jiems tik reikia geros apsaugos nuo užšalimo. Man dėl plokštelinių liko tik vienas klausimas: ar paprastas plokštelinis su GŠŽ ar plokštelinis su entalpiniu šilumokaičiu?
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 18, 10:16)
Zmogui juk patinka plokstelinis, nusipirks, pasijungs oro pasildyma, nebeuzsalines, o kondensata nuves i kanalizacija, nieko baisaus:)
*** tai puikiai supranta, bet vis tiek neigia. Aš rotacinius prilyginčiau dyzeliniams varikliams, o plokštelinius - hibridams.