QUOTE(cibulis @ 2015 02 17, 23:31)
1. Tai
Paul Novus 300 būtent tokiu NK ir gali dirbti.
Mano supratimu, bet kuris rekuperatorius, kurio darbui reikalingas tenas norimų rezultatų pasiekimui, iš tikrųjų tokių rezultatų nepasiekia. Taip kad aš įsitikinęs, kad tokio rekuperatoriaus rinkoje nėra. Jei kalbi apie sertifikavimą, tai jo, ten kur pinigai mokami, sertifikuojami rekuperatoriai ir kiti mazgai užkišant akis pinigais, bet jei stataisi dėl savęs, tai juk nebūtina į sertifikatus žiūrėti. Man tas Paulas tai absoliučiai neimponuoja. Komfoventas ženkliai patraukliau atrodo, net susigundęs buvau jį nusipirkti, bet čia priėjo Raituzas ir tarė...
.
2. Jei sertifikuočiau namą, tai tikrina skaičiavimus. O skaičiavimuose su prastesniu nei 92 proc. rekūpu 15 kWh nepasiekčiau. Per polinius pamatus pagal skaičiuotoją prarandu apie 1,5 kWh/m2 šilumos. Panašiai tiek sutaupau, jei dedu ne 86, o 92 proc. rekūpą. Vienintelis protingas dalykas, kuris gali pagerinti situaciją tai sandarumo nuo 0,4 pagerinimas iki 0,2. Sunku, bet įmanoma pasiekti. Tokiu atveju pakaktų ir 86 proc. NK rekūpo. Bet namo sandarumo didinimas gali kainuoti panašiai kaip naudingesnis rekūpas. Todėl manyčiau, kad reikia abiejų.
Nesamonė, kad stogo palėpės užvertimas ekovata neduotų dar geresnio rezultato, nei kad sandarumo didinimas. Netikiu. Čia viena visa atitvara, galima sakyti eliminuojama iš nuostolių, tikrai turėtų leisti sutaupyti net daugiau nei 1,5 kWh/m2 šilumos.
Beje ar galima rotacinio NK vertinti kaip didesnį nei tarkime 82 proc. jei įtraukiame ir entalpiją? Įdomu, kiek tokiu atveju būtų NK. Kita vertus PHI mano supratimu rekuperatoriaus NK ima be entalpijos. Bent jau aš taip radau. Tokiu atveju Paul Novus F 300 kaip ir netenka prasmės, nes jo pagal PHI ištestuotas NK siekia tik 84 proc., nors gamintojas sako, kad dėl entalpijos turėtų būti 116 proc.
Kiek pamenu, čia vienu metu buvo tok DEF, tai jis buvo užklausęs, dėl vertinimo ir jam buvo atsakyta, kad vertinimas vykstą tiktai pagal gamintojo deklaruotą temperatūrinį NVK. Tik jis ne dėl pasyvaus namo, o dėl A++ namo sertifikavimo teiravosi. Ptoblemą jis buvo iškėlęs tokią, kad reikalaujamo A++ namui rekuperatoriaus rinkoje iš vis nėra.
Čia man taip sakė Kaune Systemair rekūpus stumdantis žmogus.
Kai ortakyno pasipriešinimas didėja oro prapučiama mažiau, kai pasipriešinimas mažėja, oro prapučiama daugiau, pas tave skaičiukai atvirkščiai surašyti, tad ir sakau, įsivėlė klaida. Jei ne pas tave, tai pas tą kuris tau sakė.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 17, 23:47)
Mažiausiai tai taip - 0,3 karto, bet ten automatu nustatyta
0,4 karto.
Bet tai kad tie parametrai, kurie įtakoja 0.4 kartus yra mėlyni, o tai reiškia juos galima keisti ir kai pakeiti pasikeičia ir 0.4 į kitą reikšmę. Be to, taip ir parašyta, kad 0.4 yra defaultinė reikšmė, kurią pagal poreikį gali keisti, bet nerekomenduojama sumažinti labiau nei iki 0.3 karto per valandą.
Kažkokio grybo pripjovė tavo skaičiuotojas.