QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 23:00)
Ėhėhė. Kuo temperatūrų skirtumas didesnis, ir kuo daugiau šilumos reikia, tuo daugiau rotorius padeda jos išsaugoti. Panašu, kad man reikės šiame pačeme forume parašyti tokios pat apimties žinutę paneigiančią mano teiginius apie prastą komfovento NVK .
Aš tai kaip tik supratau, kad su rotoriais beveik nėra šansų pasiekti maksimalių gamintojo deklaruojamų verčių. Nes norint jas pasiekti, reikia kad būtų kuo didesnis temperatūrų skirtumas tarp paduodamo ir išmetamo oro. O tokias dienas ar valandas galima suskaičiuoti ant rankų piršto. Todėl tikėtina, kad rotacinių metinis efektyvumas bus gerokai mažesnis nei skelbia gamintojai:
It turns out that on each of the parameters affects the efficiency of the heat recovery process,
which demonstrate that the heat exchanger for the better part of the year will be working with much less efficiency than the nominal.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 16, 23:20)
Įtariu jog su rotorium be šansų turėti realius 90% mūsų klimato zonoje, nebent kokiame sibire
Sibiras gal ir per daug kraštutinis palyginimas, bet tokia žiema, kokia yra ši, tai tikrai rotoriui ne į naudą. Jo efektyvumas įtariu siekia tik kokius 85 proc. gamintojo deklaruotų verčių. Praeitų metų sausis rotaciniam būtų buvęs palankesnis, kai lauke kelias savaites buvo -15 ir -20.