QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 20:37)
Arba štai čia: gamintojas
12 psl. sako, kad įrenginys pučia 83 proc. naudingumu, kai sertifikatas
nurodo 78 proc. Visai galai nesueina.
Kažkas minėjo, kad sertifikuotasis Domekt rego 450VE yra iš esmės standartinis Domekt Rego 400VE su menkom modifikacijom, tame tarpe truputį galingesneis varikliais ir atitinkamai šiek tiek didesniu našumu. Kaip supratau, šilumokaitis išliko tas pats, taigi ir reikėtų orientuotis į sertifikuoto 450VE NVK rodmenis.
Man didesnio našumo kaip ir nereikia, tad savo mažesnio galingumo pasirinkimu esu pilnai patenkintas. Taigi, jei orientuosimės į "arčiau realybės" pateiktais Komfovento duomenimis, tai ir 400VE bendras NVK turėtų būti ~78%, o maksimalus NVK neturėtų viršyti 84%.
Vis tik, man užkliuvo čia kažko išsakyta mintis, jog mažėjant temperatūrų skirtumui prie 0, rekuperatoriaus NVK turi artėti prie 100%. Vis tik man atrodo, kad šis teiginys klaidingas su išimtimi, kai temperatūrų skirtumas lygiai 0C. Taip manau todėl, kad kuo temperatūrų skirtumas didesnis tuo greičiau nugalimos visokios temperatūrų perėjimo iš vienos medžiagos į kitą inercijos ar kaip kitaip techniškai šis procesas vadinasi, ne esmė, svarbiausia kad tie nuostoliai išliks tie patys, bet augant temperatūrų skirtumui, procentaliai jie sumažės, tad kuo temperatūrų skirtumas didesnis, tuo mano suvokimu, šilumokaičio NVK turi augti.
Prie to pačio, užkliuvo ir Komfovento pateiktos kreivės
<{POST_SNAPBACK}> temperatūros, kur teigiama, kad ši kreivė prie lauko -23C ir vidaus +21C, taigi prie temperatūrų skirtumo 44C laipsnių. Mes dabar matavimus atliekam prie temperatūrų skirtumo ~20C-25C, taigi gerokai mažesnio. Ar nebus taip, kad galima dar tikėtis NVK pagerėjimo esant didesniam temperatūrų skirtumui, ką manot?