Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 19:01)
O kurių filtrai brangesni: rotacinių ar plokštelinių? Ar čia priklauso nuo filtro modelio? Kokios kainos?

Nežinau, nežiūrėjau aš tų kainų kol kas. Spėčiau ne nuo rotacinio/plokštelinio tipo, o kaip konkretus gamintojas kainodarą nustatė
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 20:46)
Jau kokios 5 val, kaip mano rekuperatoriuje nustatyta tiekiamo oro temperatūra ant maksimalaus 30C laipsnių dydžio, tenas išjungtas, anksčiau pūtė orą ~16C, dabar jau pučia 14.4C ir rekupas vis dar veikia, neišsijungia dėl per didelio nustatytos ir realios temperatūrų skirtumo.

Tai tik dar kartą parodo, kad Amalvos produkcija yra mistinė. Kaip nori taip veikia, valdikliai vieniems tinka, kitiems netinka, giriasi aukštesniu NVK nei yra iš tiesų ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 02 16, 20:42)
Ivertinus tai, renkantis rekuperatoriu reiktu ziureti i gamintojo patikimuma ir patogu filtru isigijimo  servisa.

O kurie gamintojai patikimi? Pasirodo, kad Systemair turi gamykla Ukmergėje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 21:57)
Tai tik dar kartą parodo, kad Amalvos produkcija yra mistinė. Kaip nori taip veikia, valdikliai vieniems tinka, kitiems netinka, giriasi aukštesniu NVK nei yra iš tiesų ir t.t.
Papildyta:

O kurie gamintojai patikimi? Pasirodo, kad Systemair turi gamykla Ukmergėje.

na taip, o audi, VW ir BMW metalines detales stampuoja Vilniuje. Sveikas atvykes i 2015 metu Lietuva.
Dziaukis, kad gamina Lietuvoje, dabar gali buti tikras, kad gamina kokybiska produkta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 vasario 2015 - 21:06
QUOTE(bruonius @ 2015 02 16, 21:05)
na taip, o audi, VW ir BMW metalines detales stampuoja Vilniuje. Sveikas atvykes i 2015 metu Lietuva.
Dziaukis, kad gamina Lietuvoje, dabar gali buti tikras, kad gamina kokybiska produkta.

Aš klausiau, kokie tie patiki rekūpų gamintojai?

O Medeina atostogauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 vasario 2015 - 21:09
QUOTE(madwifi @ 2015 02 16, 17:53)
atrodo nedaug, bet 25wh=90kJ, kas 100m3 oro temperatura pakels beveik laipsniu. visai nemaza itaka.

Pabandysiu ir aš paskaičiuoti. Remiuosi vieno iš statybų reglamentų priedu.

CODE
Oras

1m3=1.23kg
Šiluminė talpa = 1008J/kgK

Taigi 100m3 svers 123kg
100m3 šiluminė talpa bus 123x1008= 123984J pakeliant temperatūrą vienu laipsniu K.

1Wh = 3600J

Galios skirtumas tarp mano įrenginio variklių dirbančių 20% ir 50% galingumu - 25W

kadangi tai dviejų variklių galingumas, srautui į vieną pusę tenka 12.5W

Kadangi oro srauto preliminarus skirtumas ~100m3 matuojamas valandai tai ir elektros per valandą gausis 12.5Wh.

12.5Wh = 45000J

taigi 12.5Wh galingumas 100m3 oro temperatūrą užkels:

45000/123984 = 0.362950058 laipsnio, Suapvalinus 0.4 laipsnio.

Kadangi mano dviejų režimų temperatūrų skirtumas 0.4C (20% - 15.2C; 50% - 15.6C) tai gaunasi kad šilumokaičio NVK absoliučiai nekinta keičiant rekuperatoriaus srautų greitį.

Įdomiai čia gavosi, bet ką matom, vis tiek gaunasi kad rekuperatoriaus gamintojas paišydamas kreivę meluoja, nes realiai šilumokaičio NVK nekinta nepriklausomai nuo srauto greičio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 vasario 2015 - 21:20
QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 22:09)
Aš klausiau, kokie tie patiki rekūpų gamintojai?

O Medeina atostogauja.

sunku ka ir pasakyti, as ziureciau skandinavu gamintojus, nes musu saliu klimatas daugiau/maziau toks pat. kadangi pats naudoju systemair, tai kito gamintojo tikrai nesirinkciau, bet ne vienas systemair, yra ir kiti skandinavu gamintojai.
beje, kas del ploksteliniu, idomu kaip sprendzia zmones kondensato nuvedimo problemas, jei rekuperatorius stovi nesildomoje palepeje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 vasario 2015 - 21:23
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 21:15)

Kokia dregme pas paty rodo name?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 16, 21:22)
1. sunku ka ir pasakyti, as ziureciau skandinavu gamintojus, nes musu saliu klimatas daugiau/maziau toks pat. kadangi pats naudoju systemair, tai kito gamintojo tikrai nesirinkciau, bet ne vienas systemair, yra ir kiti skandinavu gamintojai.

2. beje, kas del ploksteliniu, idomu kaip sprendzia zmones kondensato nuvedimo problemas, jei rekuperatorius stovi nesildomoje palepeje?

1. Koks konkrečiai jūsų Sistemair modelis? Ką jis pučia dabar? Ar galite pažiūrėti prie skirtingų minusų, nes panašu, kad turime paskutinę šaltą šių metų naktį. O gal turite ilgesnio laikotarpio monitoringą, duomenis.

2. Man atrodo, kad iš viso kvaila dėti rekūpus į palėpes. Mano rekūpas stovės katilinėje, turiu specialią drenažinę angą kondensato nuvedimui. Iš karto pagalvojau, jei netyčia būtų plokštelinis aparatas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 21:15)
Pabandysiu ir aš paskaičiuoti. Remiuosi vieno iš statybų reglamentų priedu.

CODE
Oras

1m3=1.23kg
Šiluminė talpa = 1008J/kgK

...

taigi 12.5Wh galingumas 100m3 oro temperatūrą užkels:

45000/123984 = 0.362950058 laipsnio, Suapvalinus 0.4 laipsnio.

Kadangi mano dviejų režimų temperatūrų skirtumas 0.4C (20% - 15.2C; 50% - 15.6C) tai gaunasi kad šilumokaičio NVK absoliučiai nekinta keičiant rekuperatoriaus srautų greitį.

Įdomiai čia gavosi, bet ką matom, vis tiek gaunasi kad rekuperatoriaus gamintojas paišydamas kreivę meluoja, nes realiai šilumokaičio NVK nekinta nepriklausomai nuo srauto greičio.

na dar reiketu isdiskutuoti tavo prielaida jog grizta tik vieno ventiliatoriaus, o ne visa rekupo sunaudota el. energija. anksciau aptartose PHI formulese (kur naudojama ismetamo oro T), imama visa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 16 vasario 2015 - 21:35
QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 22:32)
1. Koks konkrečiai jūsų Sistemair modelis? Ką jis pučia dabar? Ar galite pažiūrėti prie skirtingų minusų, nes panašu, kad turime paskutinę šaltą šių metų naktį. O gal turite ilgesnio laikotarpio monitoringą, duomenis.

2. Man atrodo, kad iš viso kvaila dėti rekūpus į palėpes. Mano rekūpas stovės katilinėje, turiu specialią drenažinę angą kondensato nuvedimui. Iš karto pagalvojau, jei netyčia būtų plokštelinis aparatas.

1) Modelis is senesniu systemair vilavent 700. nevedu monitoringo, monitoringas idomu tik pirmais, na, gal dar antrais metais gyvenant name, po to vedi tik viena monitoringa, kokia bendra mokesciu suma reikia sumoketi kiekviena menesi. Beje, kas yra labai idomu, tai ryskeja tendencija vis maziau ir maziau taupyti. siuo metu isleidziam minimum 12 kubu vandens. pries metus buvo tik 7-10m3. lygai taip pat su rekuperatorium, ijungiau uzpernai vidutiniais rezimais ir nebejungineju, tik laikinai atjungiu, kai filtrus keiciu. na, dar pakeiciu i vasaros rezima ir atvirksciai.

2) tada turiu kita klausima, kaip spresi amzino triuksmo problema katilineje? jei katiline turi duris (nors ir netiesiogines) i bendra erdve, tai patikek, rekuperatoriaus keliamas triuksmas uzknis juodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 vasario 2015 - 21:48
QUOTE(bruonius @ 2015 02 16, 21:45)
1) Modelis is senesniu systemair vilavent 700. nevedu monitoringo, monitoringas idomu tik pirmais, na, gal dar antrais metais.

2) tada turiu kita klausima, kaip spresi amzino triuksmo problema katilineje? jei katiline turi duris i bendra erdve, tai patikek, rekuperatoriaus keliamas triuksmas uzknis juodai.

1. Bet dėl tautos intereso pasakykite, ką būtent dabar pučia: kiek į namą, kokia temperatūra name ir kokia lauke.

2. Mano katilinės durys išeina į tambūrą, tada dar tambūro durys. Manyčiau, kad turėtų nesigirdėti garso. Antrame aukšte virš katilinės yra vonios kambarys. Visi kambariai toliau išdėstyti.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 02 16, 21:45)

2) tada turiu kita klausima, kaip spresi amzino triuksmo problema katilineje? jei katiline turi duris (nors ir netiesiogines) i bendra erdve, tai patikek, rekuperatoriaus keliamas triuksmas uzknis juodai.

Tai triukšmas ir nuo pačio rekuperatoriaus modelio priklauso. Pvz., pas pazystama mitsubishi firmos stovi, tai praktiškai net prie rekupo stovėdamas kartais nesuprasi ar jis įjungtas.
Atsakyti