QUOTE(Pupcis @ 2015 02 16, 13:17)
AirPohoda. Įdomu kiek gali "tempti" mechaniškai nuolat su 300s intervalu besitrinančios sklendės? Nemanau, kad labai ilgai.
Man irgi įtartinai atrodo šitos detalės/mazgo mechaninis patvarumas, bet gal visgi jau normaliai suskaičiavo. O šiaip tai Air Pohoda principas gana patraukliai žiūrisi, įdomu ar lygiai taip pat patraukliai atrodys ir realybėje. Beje gal antros kartos modelis bus daug patikimesnis, jis pasirodys liepą.
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2015 02 16, 14:07)
ir vėl viskas sukasi ratu, kuri buvo praitoje temoje - Amalvos Rego nieko gero, bet kas geriau tose pačiose kainos ribose, taip niekas ir negali pasakyt.
Kažkaip nematau kažko geresnio už 400ve 1600eu kainos ribose.
Kažkaip nematau kažko geresnio už 400ve 1600eu kainos ribose.
O aš noriu plokštelinio. Įdomu, kuris variantas geresnis:
1. Paprastas Paul Novus 300 + GŠŽ. NVK - 94 proc., negrąžina drėgmės. Kaina: 8991 + 3500 Lt, iš viso - 12 491 Lt.
2. Paul Novus 300 su integruotu pašildytuvu. Gal vien GŠŽ nepatemps ir nuo -20 ar -23 reikės ir teno. Kaina: 10 077 + 3500 Lt iš viso - 13 577 Lt.
2. Paul Novus F 300 su integruotu pašildytuvu. NVK - 84 proc., grąžina drėgmę. Kaina - 11 917 Lt. Gamintojas teigia, kad dėl entalpijos šito rekuperatoriaus naudingumas siekia 116 proc. (pačioje apačioje kairėje pusėje).
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 02 16, 14:48)
Kaip ir kiti šios kąstos atstovai, mūsų klimato sąlygomis sau statytų rotorinius.
O tie, kurie prekiauja plokšteliniais, sako, kad plokšteliniai geriau. Gal čia dėl to, kad kiekvienas giria savo produktą. Amalva turi ir plokštelinių, bet jie prastesnių parametrų, todėl ir nereklamuoja jų garsiai. Man labiau keista, kad lietuviai, švedai ar suomiai, žodžiu, šalys, kur tikrai šalta, nieko novatoriško nesumąsto apie plokštelinius. Mano supratimu yra tik du dalykai: oro pašildytuvas (ŽŠ ar GŽŠ) arba entalpinis šilumokaitis.