Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 13:06)
Teisingai sakai - nėra idealių, bet kaip išsirinkti geriausią?  Pagal ką rinktis, kaip apsispręsti?

Pasidaryk sarašiuką iš įvairių gamintojų įvairių modelių rekuperatorių, kokį pusšimtį, užsimerk ir durk pirštu, neapsiriksi biggrin.gif . Bent jau išsirinksi ne ką blogesnį, nei rinksiesi dabar per daug gilindamasis į niuansus. Rezultate vis tiek tokį pat sh... nusipirksi.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 13:12)
Ar daug elektros žiemos režimu prisuka?

Pas Pupcį oro srautai dideli, tikrai ris keleriopai daugiau nei pav. pas mane.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 13:56)
Mes nagrinėjam tik vienos firmos rekupą, nes daugiausiai žmonių jį turi. Jei pas visus būtų Paulas, manai po musų realių testavimų norėtum jį akyse matyti  ?

Kad ir tas naujos technologijos plokštelinis, kuris srautus kaitalioja, nepamenu dabar pavadinimo. Žiūrėkit, Cibulio kaimynas nusipirko, tai net mėnesiui nepraėjus užlinko.

Viena išvada, nėra rinkoje idealių rekuperatorių.

AirPohoda. Įdomu kiek gali "tempti" mechaniškai nuolat su 300s intervalu besitrinančios sklendės? Nemanau, kad labai ilgai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 14:15)
Pas Pupcį oro srautai dideli, tikrai ris keleriopai daugiau nei pav. pas mane.

Kol kas srautas žiemą 45% (320m3/h). Orą dašildo kaloriferis, kurio "primary side" cirkuliuoja glikolio tirpalas (-33 C užšalimas), kurį per kitą šilumokaitį (sec. glikolis/pr. vanduo) šildo dujinis katilas. Sprendimas klasikinis, tik, kad taikomas daugiausia pramonėje. Bet aš jį įgyvendinau namuose. Todėl, mano atveju, rekupas vartoja elektrą tik ventiliatoriams. Oras papildomai pašildomas dujų sąskaita. Į namus paduodama temperatūra 20 C. Kai baigsiu apšiltinti rekupą, dar truputį nebaigtas katilinės aprišimas, pasididinsiu srautus iki 80% (560m3/h = oro kaita mano name 1h-1).
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 16, 14:08)
Taip, čia "vasaros režime", rekupas išsijungs. "Žiemos režime", pleškins tenas elektrą ir temperatūra bus komforto ribose. Nesvarbu, koks režimas, vartotojas pats turi spręsti kokia minimali paduodama temperatūrą, o ne gamintojas. Juk tai nėra "gyvybiškai" svarbus parametras aparatui t.y. garantiniu laikotarpiu jo nesugadins.

Nu jo, vasaros rezime rekuperatorius tampa ventiliatoriumi, bet jus teisus, akivaizdu, kad gamintojas padare klaida nesuteikdamas vartotojui galimybes rinktis.
Atsakyti
ir vėl viskas sukasi ratu, kuri buvo praitoje temoje - Amalvos Rego nieko gero, bet kas geriau tose pačiose kainos ribose, taip niekas ir negali pasakyt.

Kažkaip nematau kažko geresnio už 400ve 1600eu kainos ribose.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 16, 12:20)
Gamyklinis nustatymas, kurio vartotojas negali keisti, paduodamo oro temperatūrai sumažėjus 5 C nuo nustatytos temperatūros rekupas atjungiamas (dar yra 30min aliarmo užlaikymas).

Kažkada, kažką apie tai buvau skaitęs, bet iki nepriminiai, buvau visai pamiršęs. Kadangi apie tai buvau skaitęs Raituzo bloge, nulėkiau pasiskaitinėti, atminties "atgaivinimui" , kas ten buvo rašoma.

Ir ką, pagal Raituzą, tas temperatūrų skirtumas yra ne 5C, bet 10C. (skaityti komentaruose)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 vasario 2015 - 14:23
QUOTE(cibulis @ 2015 02 16, 13:06)
Teisingai sakai - nėra idealių, bet kaip išsirinkti geriausią?  Pagal ką rinktis, kaip apsispręsti?

Šnekėjau prieš kelias savaites su vienos vėdintojų/kondicionierininkų įmonės sąvininku. Individualiais namais jie jau neužsiima (išaugo), bet paklaustas apie rekupus ir iš savo patirties (nes jiem tenka paskui lakstyt, taisyt ir dirbt) sakė žiūrėtų tik į skandinaviškus gamintojus. Iš lietuviškų geriausi, pagal juos, tie patys komfovent'ai, paskui galbūt salda, o likę tai jau 'garažiniai' gamintojai. Kaip ir kiti šios kąstos atstovai, mūsų klimato sąlygomis sau statytų rotorinius.

Iš tų pačių skandinavų tai 'best of da best' pagal jį buvo Swegon (deja, Lietuvoje jie namams skirtų rekupų nepardavinėja, bent jau šiuo metu). Paskui Systemair, Flexit, Dantherm. Pastarasis lygtais turi kažkokį 'PH sertified' priešpriešinių srautų modelį, gal patiks pagal kainą ir PH pamatuotus parametrus kaip alternatyva Paul'ui be entalpinio šilumokaičio?
Atsakyti
Nieko stebuklingo nezada smile.gif greiciausiai kas kuo prekiauja ta ir siulo..

QUOTE(Verteris @ 2015 02 16, 14:48)
Iš tų pačių skandinavų tai 'best of da best' pagal jį buvo Swegon (deja, Lietuvoje jie namams skirtų rekupų nepardavinėja, bent jau šiuo metu). Paskui Systemair, Flexit, Dantherm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 vasario 2015 - 15:15
QUOTE(Verteris @ 2015 02 16, 15:48)
Šnekėjau prieš kelias savaites su vienos vėdintojų/kondicionierininkų įmonės sąvininku. Individualiais namais jie jau neužsiima (išaugo), bet paklaustas apie rekupus ir iš savo patirties (nes jiem tenka paskui lakstyt, taisyt ir dirbt) sakė žiūrėtų tik į skandinaviškus gamintojus. Iš lietuviškų geriausi, pagal juos, tie patys komfovent'ai, paskui galbūt salda, o likę tai jau 'garažiniai' gamintojai. Kaip ir kiti šios kąstos atstovai, mūsų klimato sąlygomis sau statytų rotorinius.

Iš tų pačių skandinavų tai 'best of da best' pagal jį buvo Swegon (deja, Lietuvoje jie namams skirtų rekupų nepardavinėja, bent jau šiuo metu). Paskui Systemair, Flexit, Dantherm. Pastarasis lygtais turi kažkokį 'PH sertified' priešpriešinių srautų modelį, gal patiks pagal kainą ir PH pamatuotus parametrus kaip alternatyva Paul'ui be entalpinio šilumokaičio?

Turiu systemair vilavent kazkuri tai 700. Negaliu skustis. Zinoma, dabartiniai systemairai jau trim kartom tobulesni, taupesni i t.t. bet maniskis puikiai dirba jokiu trikdziu, tik reikia filtrus laiku keisti, nes pritraukia slamsto nerealiai. Ir is kur jo tiek..
Atsakyti
Kadangi tiek blogo prisakyta apie komfovent įrenginį, teisybės dėliai reikėtų paminėti ir kelis pliusus.

1. pas mane šiuo metu ištraukimas yra tik bendroje WC/vonios zonoje, padavimas tik į gyvenamuosius kambarius. Nėkarto nebuvo, kad gyvenamuosiuose kambariuose būčiau pajutęs blogą kvapą iš WC.

2. O čia pats įdomiausias dalykas. Nors teigiama, kad oro filtrai rekuperatoriuje nesulaiko dūmų kvapo ir dėl to buvau labai susirūpinęs, nes pas mane oro paėmimas, kaip tik į kaimyno kaminą atsuktas, bet eksploatuojant įrenginį visiškai dėl to apsiraminau. Namuose nė karto nepajutau dūmų kvapo, nors tik išėjus pro duris į lauką, ne kartą dūmų smarvė buvo labai stipriai jaučiama.

Nežinau, kaip tai paaiškinti, bet yra taip, kaip yra. Mano rekuperatoriuje naudojami F7 filtrai. Vakar sugalvojau juos prapūsti su kompresoriumi, tai iš patalpų pusės filtras buvo beveik kaip naujas, dulkių nusipūtė labai nedidelis kiekis, įrenginį vis tik eksploatuoju vos keli mėnesiai ir pagrinde mažiausiu galimu galingumu. Lauko pusės filtras buvo patamsėjęs. Maniau kad nupūsiu daugiau dulkių, bet iš lauko pusės dulkių išsipūtė dar mažiau nei iš vidinės pusės, o filtras taip ir liko patamsėjęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 vasario 2015 - 16:09
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 13:15)
Pasidaryk sarašiuką iš įvairių gamintojų įvairių modelių rekuperatorių, kokį pusšimtį, užsimerk ir durk pirštu, neapsiriksi  biggrin.gif . Bent jau išsirinksi ne ką blogesnį, nei rinksiesi dabar per daug gilindamasis į niuansus. Rezultate vis tiek tokį pat sh... nusipirksi

Su tokiu pasirinkimu toli nenukeliausi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 16, 15:22)
Kažkada, kažką apie tai buvau skaitęs, bet iki nepriminiai, buvau visai pamiršęs. Kadangi apie tai buvau skaitęs Raituzo bloge, nulėkiau pasiskaitinėti, atminties "atgaivinimui" , kas ten buvo rašoma.

Ir ką, pagal Raituzą, tas temperatūrų skirtumas yra ne 5C,  bet 10C. (skaityti komentaruose)

Taip, pripažįstu, kad suklydau. Ištiesų 10 C. Bet vis tiek tas parametras vartotojui reikalingas. Pvz. rekupas dirba vasaros režimu. Jeigu nusistatai paduodamą 20 C ir retsykiais kūreni židinį (aš mėgstu vakarais pasėdėti prie ugnies). Židinys sukelia svetainėje temperatūrą ir norisi, kad rekupas ją paskleistų kiek įmanoma po kitas patalpas. Tačiau prie 20 C nustatymo jis išjungs rotorių, viršijus paduodamą temp. , todėl tikslinga nustatyti paduodamą 25C. Tuomet viskas OK, kūrenat židinį rekupas rotoriaus neišjungs. Tačiau išvykstant atostogų ir palikus tą patį nustatymą realu, kad grįžęs rasi rekupą išsijungusį su pranešimu "per žema tiekiamo oro temp.".

Realiai nėra blogi tie rotoriniai Komfoventai. Ypač papiginta Domekt serija turi gerą kainos/kokybės santykį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 16 vasario 2015 - 16:27