Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(Raituzas @ 2015 02 13, 16:47)
Mintai, įdomu būtų išgirsti, kokių valdymo galimybių tau trūksta C4plus adroido softe ?

Pasirodo klydau, yra softe galimybė įjungti "savaitinį režimą" tik dėl dokumentacijos trūkumo, kol supratau, kaip jį įjungti praėjo nemažai laiko. Taigi vienas didelis trūkumas pasirodo tokiu buvo, dėl mano nežinojimo, bet atsirado kitas niuansas.

Buvau eksperimentuodamas su rekuperatoriaus nustatymais, androidinėje programoje didžiausiame režime nustatęs disbalansą 20%- 100%. Kokias penkias minutes bandžiau nustatyti 40%- 40%, taigi nustatau ir bandau dar kartą pažiūrėti, kokius nustatymus išsaugojo,o ten kaip 20%- 100%, taip 20%- 100%. Kol programėlės neuždariau ir nepaleidau iš naujo,tol nieko padaryti nepavyko. Paleidus iš naujo viskas kaip ir susitvarkė. Gal tai ir ne problema, programinių klaidų pasitaiko.

Taigi, jei dar būtų galimybė įjungti arba išjungti teną (vasaros-žiemos režimai), bei būtų galimybė prieiti prie savaitinio režimo programavimo, būtų išvis puiku, nes per telefoną jungtis prie webinio interfeiso nelabai patogu.

Dar dėl temperatūros, pasirodo apsas rodo termometro nuimamą realią, o palaikus nuspaudus ant termometro matai fiksacijos temperatūrą. Taip kad su temperatūromis kaip ir viskas tvarkoje.

Kada komfoventas į savo softą helpus įkels?
Papildyta:
Vat nesamonė, vėl žiūru didžiausio galingumo nustatymus vėl meta disbalansą.

Ar tik nebus čia dėl to, kad prie įrenginio esu pasijungęs ir su programėle ir su webiniu interfeisu vienu metu, tai vienas kitam trukdo dirbti? Nors nervina, užgliučino šitas režimas konkrečiai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 vasario 2015 - 01:01
QUOTE(mintas @ 2015 02 14, 23:48)
Užkliuvo "***" teiginys, kad jo rekuperatoriuje didinant srautą didėja rekuperatoriaus šilumokaičio NVK.
Turėjau laiko, tad paeksperimentavau ir aš su savo įrenginiu.

...skip...

Ar rotoriaus sukimosi greitis tuo metu pastovus (t.y. ar keičiant paduodamo oro kiekį nėra kokio algoritmo, pareguliuojančio ir rotoriaus sukimosi greitį)? Ar filtrai švarūs? Gal juos išėmus rezultatas bus kitoks?
Atsakyti
Ar pas tave visame name visuose kambariuose +22 +23 ? Kokia rodo istraukiamo oro temp rekuperatorius?

Pagal sita skaiciuotuva
http://www.engineeri...ency-d_201.html

ir cia pateiktus skaicius

http://www.komfovent...EGO-400V_LT.pdf

83% maziausio naudingumo atveju turetu pust +18C

Užkliuvo "***" teiginys, kad jo rekuperatoriuje didinant srautą didėja rekuperatoriaus šilumokaičio NVK.

Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C. Rekuperatoriuje išjugiau teną ir leidau apie porą valandų pradirbti, kad eksperimentuose nebūtų teno įtakos. Variklių dibalanso nedariau, abu varikliai dirbo tuo pačiu galingumu.

Taigi, leidžiu srautą 20% abiejų variklių galingumu paduodamo į patalpas oro temperatūra rodo mano rekuperatoriaus termometras (per "ping" modulį webiniame interfeise) - 16.4C

Padidinu iki 35% abiejų variklių galingumą, paduodamo į patalpas oro temperatūra nepraėjus nei minutei pakilo iki - 16.6C

Sumažinu iki 20%, labai greitai, gal 20 sekundžių bėgyje temperatūra krenta iki to paties 16.4C dydžio.

statau ant 25%, temperatūra -16.6C.

Surašysiu visas užfiksuotas temperatūras:

20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C

Dar kartą atsiverčiu techninę mano rekuperatoriaus dokumentaciją, žiūrių į kreivę.
[attachmentid=233934]

Mano bandymo duomenys, absoliučiai sutampa su "***" patirtimi ir absoliučiai nesutampa su oficialia rekuperatoriaus temperatūrinio naudingumo kreive.

Iki didesnių srautų didinti nenorėjau, nes mano ortakynas pakolkas ribojasi 125mm diametro ortakiais, tad prie didesnių apsukų oro srautas vis tiek nelabai didės dėl didesnio ortakyno pasipriešinimo.

Iškart prieš akis stojasi rego 450 sertifikuoto rekuperatoriaus kreive. Mane nustebino, tokia neįpatingo našumo kreivė, todėl į tą įrenginį net nenorėjau žiūrėti. Pasirodo, kad ji reali, ir labai panašu, kad ir mano įrenginio kreivė turėtų būti labai panaši į ją.

Ką gi, galiu pripažinti, kad "Komfovento" techniniai jų gaminių aprašymai yra neiteisingi, apgaudinėja vartotojus. Būtent aš šį rekuperatorių pirkau, dėl labai aukšto - apie 90% temperatūrinio NVK prie mažiausio rekuperatoriaus našumo, taigi aš likau apgautas.

Labai standartiškas Lietuviško produkto marketingas. Nebūčiau panašiai apgautas "Rehau" firmos su langais, manyčiau kad čia kažkas naujo, bet dabar tai jau laikau standartu. Nepagaunu, kaip su tuo pačiu marketingu, rekuperatorius pardavinėja ir užsienyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 vasario 2015 - 10:49
QUOTE(mintas @ 2015 02 15, 00:48)

Padidinu iki 35% abiejų variklių galingumą, paduodamo į patalpas oro temperatūra nepraėjus nei minutei pakilo iki - 16.6C

Sumažinu iki 20%, labai greitai, gal 20 sekundžių bėgyje temperatūra krenta iki to paties 16.4C dydžio.

Jau seniai rasiau, kad ir mano kompakt rego700 elgiasi taip pat- didinant nasuma NK gereja. Gerausias NK rekupui dirbant 100%. Kiek esu vizualiai stebejes, rotoriaus greitis nuo ventiliatoriu apsuku nepriklauso. Jis visada pastovus.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 02 15, 12:38)
Jau seniai rasiau, kad ir mano kompakt rego700 elgiasi taip pat- didinant nasuma NK gereja. Gerausias NK rekupui dirbant 100%. Kiek esu vizualiai stebejes, rotoriaus greitis nuo ventiliatoriu apsuku nepriklauso. Jis visada pastovus.

Nebukit naivus, kiekvieno rekuperatoriaus didziausia imanoma nasuma gamintojai nurodo tik rinkodaros tikslais. Nei vienas irenginys niekada, normaliomis naudojimo salygomis nedirbs nasiausiu rezimu. Cia tas pats, kaip su vidutinemis automobilio kuro sanaudomis. Nors vaziuojant idealiomis salygomis, vasara, 90km/h greiciu automobilis teoriskai turi naudoti 6L kuro 100km, taciau bendros vidutines sanaudos tampa 9L/100km, nes automobilis didziaja laiko dali vaziuoja mieste. Niekas nemeluoja, bet rezultatas yra ne tas, ka vartotojas perka ir ka nori gauti, vartodamas produkta. Niekada, buitinemis normaliomis salygomis, rekuperatorius nedirbs 96% nasumu. Geriausiu atveju turesite 75-85% naudingumo koeficienta, kuo labai dziaugsites, nes toks NK yra normalus ir geras.
Atsakyti
Oi, oi bruoniau, kazkam labai ziauriai nepatiks ka tu cia suraitei blink.gif
Atsakyti
Bet vaziuodamas 90 pasieki ta ka zadejo, vat tau ir klausimas kaip pasiekt rotorium 90% naudinguma?

QUOTE(bruonius @ 2015 02 15, 12:44)
Nebukit naivus, kiekvieno rekuperatoriaus didziausia imanoma nasuma gamintojai nurodo tik rinkodaros tikslais. Nei vienas irenginys niekada, normaliomis naudojimo salygomis nedirbs nasiausiu rezimu. Cia tas pats, kaip su vidutinemis automobilio kuro sanaudomis. Nors vaziuojant idealiomis salygomis, vasara, 90km/h greiciu automobilis teoriskai turi naudoti 6L kuro 100km, taciau bendros vidutines sanaudos tampa 9L/100km, nes automobilis didziaja laiko dali vaziuoja mieste. Niekas nemeluoja, bet rezultatas yra ne tas, ka vartotojas perka ir ka nori gauti, vartodamas produkta. Niekada, buitinemis normaliomis salygomis, rekuperatorius nedirbs 96% nasumu. Geriausiu atveju turesite 75-85% naudingumo koeficienta, kuo labai dziaugsites, nes toks NK yra normalus ir geras.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 15, 14:58)
Bet vaziuodamas 90 pasieki ta ka zadejo, vat tau ir klausimas kaip pasiekt rotorium 90% naudinguma?

Jokiu problemu, pasieksite ta 90% naudingumo koeficienta. Trumpu laikotarpiu ir idealiomis salygomis, kai lauko temperatura bus nuo 0 iki + 15 laipsniu celsijaus. Jei tik toki tiksla turite, tai toki naudingumo koeficienta visuomet pasieksite, o gal net ir didesni. O kai bus zemesne nei 0 lauko temperatura, galesite rekuperatoriu isjungti ir pasieskite 100% naudingumo koeficienta, busit ramus ir nereiks pinigu leisti valerijono tinkturai:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 15 vasario 2015 - 14:28
+4 siandien bet naudingumo tokio ner..

QUOTE(bruonius @ 2015 02 15, 14:14)
Jokiu problemu, pasieksite ta 90% naudingumo koeficienta. Trumpu laikotarpiu ir idealiomis salygomis, kai lauko temperatura bus nuo 0 iki + 15 laipsniu celsijaus. Jei tik toki tiksla turite, tai toki naudingumo koeficienta visuomet pasieksite, o gal net ir didesni. O kai bus zemesne nei 0 lauko temperatura, galesite rekuperatoriu isjungti ir pasieskite 100% naudingumo koeficienta, busit ramus ir nereiks pinigu leisti valerijono tinkturai:)

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 15, 15:38)
+4 siandien bet naudingumo tokio ner..

Kaip ten yra sakoma:
1) pasitikrinkite filtrus, jei uzsinese - pakeiskite
2) pasitikrinkite vamzdzius, jei sudejote per plonus - pakeiskite
3) pasitikrinkite difuzorius, jei uzsukti - atsukite, o jei atsukti - uzsukite
4) jei nepadejo - atsidarykite alaus buteli, arba, jei jums labiau patinka, - isgerkite valerijono ir atsipalaiduokite, siandien juk sekmadienis, o rytoj dar vienas sekmadienis, taigi, nera pagrindo nervintis - dziaukites gyvenimu, jusu trokstama 90% NK neisvengiamai pasieksite, kai oro temperatura pakils iki +10!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 15 vasario 2015 - 14:56

Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C. Rekuperatoriuje išjugiau teną ir leidau apie porą valandų pradirbti, kad eksperimentuose nebūtų teno įtakos. Variklių dibalanso nedariau, abu varikliai dirbo tuo pačiu galingumu.

Taigi, leidžiu srautą 20% abiejų variklių galingumu paduodamo į patalpas oro temperatūra rodo mano rekuperatoriaus termometras (per "ping" modulį webiniame interfeise) - 16.4C

20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C

kiek skiriasi rekupo sunaudojama el.energija prie 20% ir 50% srauto? tai gali but viena is temperaturinio nasumo didejimo priezasciu.
Atsakyti

Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C.

20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C

Ką gi, galiu pripažinti, kad "Komfovento" techniniai jų gaminių aprašymai yra neiteisingi, apgaudinėja vartotojus. Būtent aš šį rekuperatorių pirka1 labai aukšto - apie 90% temperatūrinio NVK prie mažiausio rekuperatoriaus našumo.

Pabandžiau paskaičiuoti: (16,8 +2)/(22+2)=18,8/24=0,7833 arba 78,33 proc. Mažiausias deklaruojamas 84 proc.
Atsakyti