Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(*** @ 2015 02 13, 11:00)
Obuoliukam isvis jokio softo nera.. Seip abydna kad vos metu senumo modeliai yra nurasomi, kad ir pasakymas jog C5 ant pusmecio senumo aparato neimanomas..

O tai perkant Jums nepasakė ,kad netiks ?Man tai prieš gerus metus buvo sakę,palauk ... bet ir nesigailiu smile.gif ...
Atsakyti
Jūs čia vien apie rekupus, bet gal galėsit pagelbėt ir daug paprastesniu klausimu? Rekuperacijos nėra ir nebus. Reiktų ištraukimo ventiliatoriaus į vonią, kad drėgmę išimtų po dušo. Ar reikia į kažką labai atsižvelgt perkant jį ar čia per daug elementaru ir imt pirmą pasitaikiusį su mažiausiu dB skaičiuku?
Atsakyti
Man rekomendavo ispaniskus, dvieju greiciu. Seniai prekiauja. apie 28 eur. Kanaliniai.
Pabandziau net ant ŽŠ. Puikiai traukia.

QUOTE(gediminas_ @ 2015 02 13, 11:49)
Jūs čia vien apie rekupus, bet gal galėsit pagelbėt ir daug paprastesniu klausimu? Rekuperacijos nėra ir nebus. Reiktų ištraukimo ventiliatoriaus į vonią, kad drėgmę išimtų po dušo. Ar reikia į kažką labai atsižvelgt perkant jį ar čia per daug elementaru ir imt pirmą pasitaikiusį su mažiausiu dB skaičiuku?

Atsakyti
Dėkui, gal apie šitus kalba eina? http://www.e-senukai...ist_tab=actions tik jie triukšmingi (40dB). Ar šituos: http://www.e-senukai...ist_tab=actions ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 13 vasario 2015 - 13:24
http://www.e-senukai...ist_tab=actions

bendras dviem WC ant ortakio atsakos

QUOTE(gediminas_ @ 2015 02 13, 12:23)
Dėkui, gal apie šitus kalba eina? http://www.e-senukai...ist_tab=actions tik jie triukšmingi (40dB). Ar šituos: http://www.e-senukai...ist_tab=actions ?

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 02 13, 14:49)
Reiktų ištraukimo ventiliatoriaus į vonią, kad drėgmę išimtų po dušo. Ar reikia į kažką labai atsižvelgt perkant jį ar čia per daug elementaru ir imt pirmą pasitaikiusį su mažiausiu dB skaičiuku?

Rinkoje vieni tyliasiu Silent http://www.ventiliat...iui-silent.888/ pasirinksit pagal reikiama istraukima ...
Turiu ,tikrai tyliai diba .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 13, 02:23)
Turiu pripažinti, kad "Komfovento" andoidinis softas skirtas domekt serijos rekuperatoriams mane labai stipriai nuvylė. Na ir "Ping" moduliu per tinklą galima valdyti ne įpatingai daug, bet androidinis softas, trijų padėčių rekuperatoriaus valdymo tumblerio lygio tai iš vis niekur neįsipaišo.

Na padarė, gali uždėti paukščiuką, kad toks softas yra ir jis veikia, bet ar kas nors juo naudosis?

Kompakt serijai skirtas appsas atrodo šiek tiek rimčiau, bet išbandyt neteko, tai jo atžvilgiu savo nuomonės pasakyti negaliu.

Mintai, įdomu būtų išgirsti, kokių valdymo galimybių tau trūksta C4plus adroido softe ? g.gif
Aš pats labai dažnai naudoju šį apssą savo telefone ir daug maž man ji tinka.
Žinoma galėtų būti ir savaitinio tvarkaraščio tvarkymo galimybė, bet jei reikia programuoti tvarkaraštį, tai pasidarau per web serverį.
Dėl trijų greičių tumblerio tu klysti, ten yra trys greičio mygtukai, bet jei ilgiau palaikai atsiranda papildomas išplėstinis langas, kuriame gali keisti ventiliatorių intensyvumus.

Apie pačios C4 valdymo automatikos galimybės nešneku.., būtų galimybė, kai pirkau sau vėdinimo įrenginį tikrai bučiau ėmęs vėdinimo įrenginį su C5 valdikliu.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 13, 16:09)
Rinkoje vieni tyliasiu Silent  http://www.ventiliat...iui-silent.888/ pasirinksit pagal reikiama istraukima ...
Turiu ,tikrai tyliai diba  .

Aha, šituos senukuose apžiūrėjęs buvau. Tik galvoju ar verta mokėt daugiau nei du kartus daugiau už versiją su drėmgės matuokliu?
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 13, 17:47)
Mintai, įdomu būtų išgirsti, kokių valdymo galimybių tau trūksta C4plus adroido softe ? g.gif
Žinoma galėtų būti ir savaitinio tvarkaraščio tvarkymo galimybė, bet jei reikia programuoti tvarkaraštį, tai pasidarau per web serverį.
Dėl trijų greičių tumblerio tu klysti, ten yra trys greičio mygtukai, bet jei ilgiau palaikai atsiranda papildomas išplėstinis langas, kuriame gali keisti ventiliatorių intensyvumus.

Apie pačios C4 valdymo automatikos galimybės nešneku.., būtų galimybė, kai pirkau sau vėdinimo įrenginį tikrai bučiau ėmęs vėdinimo įrenginį su C5 valdikliu.

kad ir tas C5 nera jau toks koks reklamose piesiamas
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 13, 16:47)

Pirmiausiai man trūksta 4-to mygtuko, "nustatyta rekuperatoriaus darbo programa". Yra tik trys ir jei pasirinkai nors vieną iš jų, atgal ant programos reikia užvesti jau su kompiuteriu.

Antras dalykas, nematau galimybės įjungti arba išjungti šildymą nustatant vasaros arba žiemos režimus.

Trečias dalykas, nėra galimybės prieiti prie programos.

Ketvirtas dalykas, nėra realaus laiko rekuperatoriaus darbo indikacijos, kokią matai prisijungęs prie "pingo". Ta prasme, temperatūra rodo, bet tik tą kurią nustatai, o realios nematai. Nematai, kokiu galingumu dirba tenas ir pan.

Nors aišku svarbiausias trūkumas, kad prie suprogramuoto darbo režimo negali sugrįžti. Čia tai iš vis absurdas.

Ir dar, kur programos dokumentaciją rasti? Nes pavyzdžiui viršuje matau tris ikonėles, bet nė velnio nesuprantu, ką jos reiškia.

Dėl galimybės keisti variklių galingumą, tai jo, radau, bet vis tiek tai išlieka tik trys darbo režimo mygtukai, o kur galimybė sugrįžti prie programos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 vasario 2015 - 01:09
Užkliuvo "***" teiginys, kad jo rekuperatoriuje didinant srautą didėja rekuperatoriaus šilumokaičio NVK.
Turėjau laiko, tad paeksperimentavau ir aš su savo įrenginiu.

Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C. Rekuperatoriuje išjugiau teną ir leidau apie porą valandų pradirbti, kad eksperimentuose nebūtų teno įtakos. Variklių dibalanso nedariau, abu varikliai dirbo tuo pačiu galingumu.

Taigi, leidžiu srautą 20% abiejų variklių galingumu paduodamo į patalpas oro temperatūra rodo mano rekuperatoriaus termometras (per "ping" modulį webiniame interfeise) - 16.4C

Padidinu iki 35% abiejų variklių galingumą, paduodamo į patalpas oro temperatūra nepraėjus nei minutei pakilo iki - 16.6C

Sumažinu iki 20%, labai greitai, gal 20 sekundžių bėgyje temperatūra krenta iki to paties 16.4C dydžio.

statau ant 25%, temperatūra -16.6C.

Surašysiu visas užfiksuotas temperatūras:

20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C

Dar kartą atsiverčiu techninę mano rekuperatoriaus dokumentaciją, žiūrių į kreivę.
[attachmentid=233934]

Mano bandymo duomenys, absoliučiai sutampa su "***" patirtimi ir absoliučiai nesutampa su oficialia rekuperatoriaus temperatūrinio naudingumo kreive.

Iki didesnių srautų didinti nenorėjau, nes mano ortakynas pakolkas ribojasi 125mm diametro ortakiais, tad prie didesnių apsukų oro srautas vis tiek nelabai didės dėl didesnio ortakyno pasipriešinimo.

Iškart prieš akis stojasi rego 450 sertifikuoto rekuperatoriaus kreive. Mane nustebino, tokia neįpatingo našumo kreivė, todėl į tą įrenginį net nenorėjau žiūrėti. Pasirodo, kad ji reali, ir labai panašu, kad ir mano įrenginio kreivė turėtų būti labai panaši į ją.

Ką gi, galiu pripažinti, kad "Komfovento" techniniai jų gaminių aprašymai yra neiteisingi, apgaudinėja vartotojus. Būtent aš šį rekuperatorių pirkau, dėl labai aukšto - apie 90% temperatūrinio NVK prie mažiausio rekuperatoriaus našumo, taigi aš likau apgautas.

Labai standartiškas Lietuviško produkto marketingas. Nebūčiau panašiai apgautas "Rehau" firmos su langais, manyčiau kad čia kažkas naujo, bet dabar tai jau laikau standartu. Nepagaunu, kaip su tuo pačiu marketingu, rekuperatorius pardavinėja ir užsienyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 vasario 2015 - 23:56
QUOTE(mintas @ 2015 02 14, 23:48)
Užkliuvo "***" teiginys, kad jo rekuperatoriuje didinant srautą didėja rekuperatoriaus šilumokaičio NVK.
Turėjau laiko, tad paeksperimentavau ir aš su savo įrenginiu.

Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C. Rekuperatoriuje išjugiau teną ir leidau apie porą valandų pradirbti, kad eksperimentuose nebūtų teno įtakos. Variklių dibalanso nedariau, abu varikliai dirbo tuo pačiu galingumu.

Taigi, leidžiu srautą 20% abiejų variklių galingumu paduodamo į patalpas oro temperatūra rodo mano rekuperatoriaus termometras (per "ping" modulį webiniame interfeise) - 16.4C

Padidinu iki 35% abiejų variklių galingumą, paduodamo į patalpas oro temperatūra nepraėjus nei minutei pakilo iki - 16.6C

Sumažinu iki 20%, labai greitai, gal 20 sekundžių bėgyje temperatūra krenta iki to paties 16.4C dydžio.

statau ant 25%, temperatūra -16.6C.

Surašysiu visas užfiksuotas temperatūras:

20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C

Dar kartą atsiverčiu techninę mano rekuperatoriaus dokumentaciją, žiūrių į kreivę.
[attachmentid=233934]

Mano bandymo duomenys, absoliučiai sutampa su "***" patirtimi ir absoliučiai nesutampa su oficialia rekuperatoriaus temperatūrinio naudingumo kreive.

Ką gi, galiu pripažinti, kad "Komfovento" techniniai jų gaminių aprašymai yra neiteisingi, apgaudinėja vartotojus. Būtent aš šį rekuperatorių pirkau, dėl labai aukšto - apie 90% temperatūrinio NVK prie mažiausio rekuperatoriaus našumo, taigi aš likau apgautas.

Labai standartiškas Lietuviško produkto marketingas. Nebūčiau panašiai apgautas "Rehau" firmos su langais, manyčiau kad čia kažkas naujo, bet dabar tai jau laikau standartu. Nepagaunu, kaip su tuo pačiu marketingu, rekuperatorius pardavinėja ir užsienyje.

I teisma. Uz proto knisma. Amalvos aparatai lievi. Man vienas kaimynas is amalvo sake, kad geriausia is WC istraukima daryti atskirai. Daugiau nedetalizavo. Vadinasi, kad kvapus maiso, apsarmoja, NVK prastas. Visikas šūdas. Todėl ir aiškinosi ar Paulas man tokio pačio šūdo neikis. Visokie dar levi projektuotojai knisa smegenis, nesupranta savo darbo, o tu juos gyni. Panašiai būtų ir su oriniu šildymu, jei ilgiau pasinauditum. O dabar varai ant manęs.
Atsakyti