Užkliuvo "***" teiginys, kad jo rekuperatoriuje didinant srautą didėja rekuperatoriaus šilumokaičio NVK.
Turėjau laiko, tad paeksperimentavau ir aš su savo įrenginiu.
Lauke apie -2C, patalpų viduje apie +22C, +23C. Rekuperatoriuje išjugiau teną ir leidau apie porą valandų pradirbti, kad eksperimentuose nebūtų teno įtakos. Variklių dibalanso nedariau, abu varikliai dirbo tuo pačiu galingumu.
Taigi, leidžiu srautą 20% abiejų variklių galingumu paduodamo į patalpas oro temperatūra rodo mano rekuperatoriaus termometras (per "ping" modulį webiniame interfeise) - 16.4C
Padidinu iki 35% abiejų variklių galingumą, paduodamo į patalpas oro temperatūra nepraėjus nei minutei pakilo iki - 16.6C
Sumažinu iki 20%, labai greitai, gal 20 sekundžių bėgyje temperatūra krenta iki to paties 16.4C dydžio.
statau ant 25%, temperatūra -16.6C.
Surašysiu visas užfiksuotas temperatūras:
20% - 16.4C
25% - 16.6C
35% - 16.6C
40% - 16.8C
50% - 16.8C
Dar kartą atsiverčiu techninę mano rekuperatoriaus dokumentaciją, žiūrių į kreivę.
[attachmentid=233934]
Mano bandymo duomenys, absoliučiai sutampa su "***" patirtimi ir absoliučiai nesutampa su oficialia rekuperatoriaus temperatūrinio naudingumo kreive.
Ką gi, galiu pripažinti, kad "Komfovento" techniniai jų gaminių aprašymai yra neiteisingi, apgaudinėja vartotojus. Būtent aš šį rekuperatorių pirkau, dėl labai aukšto - apie 90% temperatūrinio NVK prie mažiausio rekuperatoriaus našumo, taigi aš likau apgautas.
Labai standartiškas Lietuviško produkto marketingas. Nebūčiau panašiai apgautas "Rehau" firmos su langais, manyčiau kad čia kažkas naujo, bet dabar tai jau laikau standartu. Nepagaunu, kaip su tuo pačiu marketingu, rekuperatorius pardavinėja ir užsienyje.
I teisma. Uz proto knisma. Amalvos aparatai lievi. Man vienas kaimynas is amalvo sake, kad geriausia is WC istraukima daryti atskirai. Daugiau nedetalizavo. Vadinasi, kad kvapus maiso, apsarmoja, NVK prastas. Visikas šūdas. Todėl ir aiškinosi ar Paulas man tokio pačio šūdo neikis. Visokie dar levi projektuotojai knisa smegenis, nesupranta savo darbo, o tu juos gyni. Panašiai būtų ir su oriniu šildymu, jei ilgiau pasinauditum. O dabar varai ant manęs.