Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

Nezinau ar cia geras palyginimas, bet pvz akropoliuose speju yra orinis sildymas, nezinau nuo ko labiau man darosi ten bloga ar nuo to kad zmona pinigus leidzia ar nuo orinio sildymo biggrin.gif O jai rimtai nepernesu puciamo silto oro..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:11)
Labai teisingai: kažkiek pakoreguoti tikrai galima. Bet tai neduos norimo rezultato. Todėl mano supratimu vėdinimo sistema ir turi būti tik vėdinimo sistemo. Neapsimoka iš jos daryti hibrido, kuris būtų trys viename: vėdinimas, šildymas, vėsinimas.

Esu linkes manyti kad prekybcentriai piktybiskai disbalansuoja srautus noredama disoreantuoti pirkejus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 11 vasario 2015 - 16:21
QUOTE(arkava @ 2015 02 11, 16:10)
kaip ir su radiatorine...
o kad taip nebutu - reikia siltu  (is saves) grindu. Pvz gal - nebetonuot, o klijuot ie kokio XPS 300, ant jo iskart grindu danga (PVC, kamsti, parketlentes.) Tada kojos nesals  smile.gif

Gera idėja, bet ne toje temoje kalbi.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 02 11, 16:17)
1. jai rimtai nepernesu puciamo silto oro..

2. Esu linkes manyti kad prekybcentriai piktybiskai disbalansuoja srautus noredama disoreantuoti pirkejus biggrin.gif

1. Bandei tik prekybos centruose ar ir dar kur kitur? Kaip įspūdžiai?

2. Prajuokinai. lotuliukas.gif
Atsakyti
Kadaise yra teke dirbti kur vienintelis silumos saltinis buvo puciantis elektrinis vejelis.. Dusinantis, migdantis, ora sausinantis efektas.. Kaip zinai turiu oras oras, naudoti ji zadu tik tik pavasari, rudeni arba seip temp pakelt. Veikia pakankamai triuksmingai tai neketinu klausyt jo sededamas prie tv.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:29)
Gera idėja, bet ne toje temoje kalbi.
Papildyta:

1. Bandei tik prekybos centruose ar ir dar kur kitur? Kaip įspūdžiai?

2. Prajuokinai.  lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 15:01)

Taigi kaip nevartyk, bet viskas labai glaudžiai susiję su vėdinimu. O tai, kad aiškinomės, kokios temperatūros komfortiškos, nekomfortiškos kojoms yra ne kas kita kaip namo vėdinimas. Tai kur čia kalbos ne į temą?

Sildomos grindys, labai i tema apie vedinima, dar karta , kaip ir daugelis parase, kaip nori, bet vistiek isvartis, kad cibulis teisus. Viena teisybe yra cibulio ir visapusiskai bus teisus visus sudais isvadines.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 11, 16:36)
Sildomos grindys, labai i tema apie vedinima, dar karta , kaip ir daugelis parase, kaip nori, bet vistiek isvartis, kad cibulis teisus. Viena teisybe yra cibulio ir visapusiskai bus teisus visus sudais isvadines.

Aš nesu visada teisus. Aš tik išdėsčiau savo du požiūrius, kaip geriausia spręsti namo vėdinimą ir vėsinimą. Tada buvo nukrypta nuo temos. Pasiskaityk, gal nepameni?
Atsakyti
Nesakau ką pagalvojau, bet šiuo atveju nieko nesuprantančiu nevadinau. Dar kartą tas pats kitais žodžiais - brangi ir nekomfortiška orinio šildymo sistema bus kiaurame name ar naudojant žematemperatūrinius šilumos šaltinius. Kai namas gerai apšiltintas, sandarus, naudojami aukštatemperatūriniai šilumos šaltiniai, orinis šildymas tampa pigiausias, o komforto skirtumas tarp skirtingų šildymo sistemų nyksta kartu su šildymo sistemos galia.
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:09)
Kita dalimi aš tau pritariu, kad namo šildymas ir vėsinimas per ventiliacinę sistemą yra kraštutinė priemonė. Brangi ir nekomfortiška. Bet Mintas ir Milao išvadino mane nieko nesuprantančiu ir pan. Štai tada aš atitinkamai ir sureagavau. <{POST_SNAPBACK}>

Šiuo atveju nieko neišspręs betono atsisakymas. Tik bėdų prisidarysi ant nestabilaus paviršiaus. Kai grindys nešildomos, šiltumo pojūtį pagrinde nulemia vos keletas paviršiaus mikronų. Kamštinė danga iš viršaus yra lakuota neįžiūrimo storio sluoksniu. Tai skiriasi šiltumo pojūtis liečiantis prie vienos ir prie kitos pusės. Per 3mm kamščio dangą tikrai pagal šiltumą neatskirsi kas yra tiesiai po kamščiu - betonas ar XPS.
QUOTE(arkava @ 2015 02 11, 16:10)
kaip ir su radiatorine... o kad taip nebutu - reikia siltu  (is saves) grindu. Pvz gal - nebetonuot, o klijuot ie kokio XPS 300, ant jo iskart grindu danga (PVC, kamsti, parketlentes.) Tada kojos nesals  smile.gif <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 10:31)
Gal ne taip supratai. Aš sakau, kad reikia šildyti. Ir net tuo atveju, jei tai darys geoterminis, kurio tiekiama temperatūra žema, nesijaus šaltų grindų. Jos nebus šiltos, bet nesijaus kojas geliantis šaltis. Aš tik apie tai.

Jei tu norėjai tuo pasakyti, kad kaip mano grindys nešildomos, tai ant jų atsistojus jaučias "kojas geliantis šaltis" tai labai klysti. Daugiabutyje ant nešildomų grindų mano beveik visa vaikystė prabėgo, nei kojos, nei dar kai kas nenušalo.
Papildyta:
QUOTE(SGerda @ 2015 02 11, 13:34)
Kiba g.gif  repečkom ėjo o mintas ,begėdis, tapkyčių nepasiūlė užsi ...

lotuliukas.gif nepagalvojau, kad tokie lepūs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 11, 19:39)

lotuliukas.gif nepagalvojau, kad tokie lepūs  lotuliukas.gif

smile.gif smile.gif
Papildyta:
https://www.dropbox.....17.01.jpg?dl=0

Kažkaip i rekupą paduodama temperatūra didesnė nei esama name ????Kame gali būti replės ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 12, 18:31)

Kažkaip i rekupą paduodama temperatūra didesnė nei esama name ????Kame gali būti replės ...

"Sąžiningame" monitoringe.
Atsakyti
Tai jie vietoi to kad rodytu istraukiamo oro temp termometru esanciu rekupe mum rodo kazkokio isorinio termometro esancio pirmo auksto palubei esanciu duomenis

QUOTE(korida @ 2015 02 12, 18:31)
smile.gif  smile.gif
Papildyta:

Atsakyti
Turiu pripažinti, kad "Komfovento" andoidinis softas skirtas domekt serijos rekuperatoriams mane labai stipriai nuvylė. Na ir "Ping" moduliu per tinklą galima valdyti ne įpatingai daug, bet androidinis softas, trijų padėčių rekuperatoriaus valdymo tumblerio lygio tai iš vis niekur neįsipaišo.

Na padarė, gali uždėti paukščiuką, kad toks softas yra ir jis veikia, bet ar kas nors juo naudosis?

Kompakt serijai skirtas appsas atrodo šiek tiek rimčiau, bet išbandyt neteko, tai jo atžvilgiu savo nuomonės pasakyti negaliu.
Atsakyti
Obuoliukam isvis jokio softo nera.. Seip abydna kad vos metu senumo modeliai yra nurasomi, kad ir pasakymas jog C5 ant pusmecio senumo aparato neimanomas..

QUOTE(mintas @ 2015 02 13, 02:23)
Turiu pripažinti, kad "Komfovento" andoidinis softas skirtas domekt serijos rekuperatoriams mane labai stipriai nuvylė. Na ir "Ping" moduliu per tinklą galima valdyti ne įpatingai daug, bet androidinis softas, trijų padėčių rekuperatoriaus valdymo tumblerio lygio tai iš vis niekur neįsipaišo.

Na padarė, gali uždėti paukščiuką, kad toks softas yra ir jis veikia, bet ar kas nors juo naudosis?

Kompakt serijai skirtas appsas atrodo šiek tiek rimčiau, bet išbandyt neteko, tai jo atžvilgiu savo nuomonės pasakyti negaliu.

Atsakyti