Nesakau ką pagalvojau, bet šiuo atveju nieko nesuprantančiu nevadinau. Dar kartą tas pats kitais žodžiais - brangi ir nekomfortiška orinio šildymo sistema bus kiaurame name ar naudojant žematemperatūrinius šilumos šaltinius. Kai namas gerai apšiltintas, sandarus, naudojami aukštatemperatūriniai šilumos šaltiniai, orinis šildymas tampa pigiausias, o komforto skirtumas tarp skirtingų šildymo sistemų nyksta kartu su šildymo sistemos galia.
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:09)
Kita dalimi aš tau pritariu, kad namo šildymas ir vėsinimas per ventiliacinę sistemą yra kraštutinė priemonė. Brangi ir nekomfortiška. Bet Mintas ir Milao išvadino mane nieko nesuprantančiu ir pan. Štai tada aš atitinkamai ir sureagavau.
<{POST_SNAPBACK}>Šiuo atveju nieko neišspręs betono atsisakymas. Tik bėdų prisidarysi ant nestabilaus paviršiaus. Kai grindys nešildomos, šiltumo pojūtį pagrinde nulemia vos keletas paviršiaus mikronų. Kamštinė danga iš viršaus yra lakuota neįžiūrimo storio sluoksniu. Tai skiriasi šiltumo pojūtis liečiantis prie vienos ir prie kitos pusės. Per 3mm kamščio dangą tikrai pagal šiltumą neatskirsi kas yra tiesiai po kamščiu - betonas ar XPS.
QUOTE(arkava @ 2015 02 11, 16:10)
kaip ir su radiatorine... o kad taip nebutu - reikia siltu (is saves) grindu. Pvz gal - nebetonuot, o klijuot ie kokio XPS 300, ant jo iskart grindu danga (PVC, kamsti, parketlentes.) Tada kojos nesals
<{POST_SNAPBACK}>