Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

QUOTE(cibulis @ 2015 02 10, 18:44)
2. O kokią būtent mažiausią temperatūrą galima paduoti į grindis? Kas tai lemia? Bendras dėsnis - tarkime ne mažiau kaip +16/+18 laipsnių. Ar visgi reikia skaičiuoti pagal grindų betono masę, grindų plotą, namo, patalpos tūrį dar kažkokį kitą dėmenį.

Pagrinde lemia esama aplinkos T mirksiukas.gif ir, kad skirtumas nebutu drastiskas, iki kokiu 6, gal 8 laipsniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 00:41)
Netgi žiauriai sandariame Minto name kiaušai be normalaus šildymo šąla. Taip kad baik malti šūdą.

Na, nebuves - nesakyk, o jei buvai ir nusalai - uzuojauta mirksiukas.gif
Atsakyti
O koks tikslas diskutuot apie maziausia T? Niekaip nesuvokiu. Paduot galima ir 1, tik kam to klaust.
Kokia didziausia - logiska. Nors zinau kas sildo +60, mazu srautu. Viskas liuks

QUOTE(darius333 @ 2015 02 11, 10:59)
Pagrinde lemia esama aplinkos T  mirksiukas.gif ir, kad skirtumas nebutu drastiskas, iki kokiu 6, gal 8 laipsniu g.gif

Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 02 11, 13:18)
ir nusalai - uzuojauta  :mirksiukas:

Kiba :hm repečkom ėjo o mintas ,begėdis, tapkyčių nepasiūlė užsi ...
Atsakyti
Vedinimo tema, o suda malam apie viska thumbup.gif . Tai malam toliau. Pasyvus namas, o kalba eina apie sildomas grindis, tai pagal ideja, siam namui tik bezdalu turetu uztekti prisilti,o termofikato leidimas +30, kaip cibulis sako, ir zmones jaucia siltas grindis. Jeigu mano atmintis gera, tai i savo grindis +30, leidau pernai, kai laikesi -25 kelias dienas. I savo nama kaip ir minejau leidziu iki +28 ir name 22-23 ir jauciamos siltos grindys, tai atsiprasau mano namas nera pasyvus, tai kiek reikia pasyvem leisti +22? Tai jauciu saldytuva apsikabinus daugiau silumos jausi. Tai geriau pasyvem name nedeti plyteliu, nes sukises tiek pinigu neturesi komforto, o juk cibuliui rotacinio rekupo paduodamas palubese +16 nekomfortas, o cia stovedamas ant saltu grindu jau komfortas? Pasyvus namai grindiniai sildymai, rekupai uz 12 t.lt thumbup.gif tai gal maziau i novarotus, truputeli daugiau uz sildyma ir turi komforta-siltas grindis.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 11, 12:03)
2. Kai turi labai šiltą namą į grindis užtenka paduoti +23C vandenį, jei daugiau - pasidarys per karšta. Tuo tarpu plika pėda pajus grindų šiltumą, kai temperatūra bus apie +30C. Aišku pojūtis priklauso nuo skūros storio :)Nekuriems pirtyje prie +90C vėsu smile.gif

Na na bigsmile.gif ir kokia gi bus temperatura labai siltame name i grindis paduodant 23C ???
O kokia bus paduodant 25, 27, 30 , kad jau bus labai karsta ???
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 02 11, 13:31)
O koks tikslas diskutuot apie maziausia T? Niekaip nesuvokiu. Paduot galima ir 1, tik kam to klaust.

Kalba ejo apie vesinima per grindis mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal pas jus kokia lokaline koju nejautra? biggrin.gif PN temoi as pasidalinau savo eksperimentu..

2. Kai turi labai šiltą namą į grindis užtenka paduoti +23C vandenį, jei daugiau - pasidarys per karšta. Tuo tarpu plika pėda pajus grindų šiltumą, kai temperatūra bus apie +30C. Aišku pojūtis priklauso nuo skūros storio :)Nekuriems pirtyje prie +90C vėsu smile.gif

Papildyta:
Tam kad geoterminis kuo maziau brungios eliektros srebtu..

QUOTE(arkava @ 2015 02 11, 12:31)

Papildyta:
Priminei man kai kazkada turejau dujininkus pas save, kabinu jiem makaronus apie metrini neopora, apie pasyvius namus, a jis atsisuka i mane sako "kurent visvien reiks" smile.gif

QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 11, 13:36)
Vedinimo tema, o suda malam apie viska thumbup.gif . Tai malam toliau. Pasyvus namas, o kalba eina apie sildomas grindis, tai pagal ideja, siam namui tik bezdalu turetu uztekti prisilti,o termofikato leidimas +30, kaip cibulis sako, ir zmones jaucia siltas grindis. Jeigu mano atmintis gera, tai i savo grindis +30, leidau pernai, kai laikesi -25 kelias dienas. I savo nama kaip ir minejau leidziu iki +28 ir name 22-23 ir jauciamos siltos grindys, tai atsiprasau mano namas nera pasyvus, tai kiek reikia pasyvem leisti +22? Tai jauciu saldytuva apsikabinus daugiau silumos jausi. Tai geriau pasyvem name nedeti plyteliu, nes sukises tiek pinigu neturesi komforto, o juk cibuliui rotacinio rekupo paduodamas palubese +16 nekomfortas, o cia stovedamas ant saltu grindu jau komfortas? Pasyvus namai grindiniai sildymai, rekupai uz 12 t.lt thumbup.gif  tai gal maziau i novarotus, truputeli daugiau uz sildyma ir turi komforta-siltas grindis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 11 vasario 2015 - 14:50
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 11, 13:36)
Vedinimo tema, o suda malam apie viska thumbup.gif . Tai malam toliau. Pasyvus namas, o kalba eina apie sildomas grindis, tai pagal ideja, siam namui tik bezdalu turetu uztekti prisilti,o termofikato leidimas +30, kaip cibulis sako, ir zmones jaucia siltas grindis.

o juk cibuliui rotacinio rekupo paduodamas palubese +16 nekomfortas, o cia stovedamas ant saltu grindu jau komfortas?

Neįkerti į esmę. Čia vėdinimo tema ir būtent buvo kalbama apie tai, kaip galima išnaudoti vėdinimo sistemą. Vienas iš būdų - namo šildymas oru. Ypač labai šilto, pasyvas namo. Sutinku, kad galima. Tik esmė, kad su orinė šildymo sistema nebus jokio komforto, nes nuolatos šals kojos. Štai kodėl aš teigiu, kad šildymas oru - nesąmonė, nes nenoriu šalti. Todėl ir įsirengiau normalią grindinę šildymo sistemą.

Taip pat kalba ėjo apie tai ar galima įprasta vėdinimo sistema vėsinti namą? Žmonių patirtis sako, kad galima, bet oro kiekiai turi būti ženkliai didesni nei jų reikia vien vėdinimui. Todėl ventiliacijos pagalba kaip ir nelabai pasivėsinsi.

Todėl aš teigiu, kad reikia daryti tiesiog vėdinimo sistemą. Vėdinimo sistema neapsimoka spręsti namo šildymo ir vėsinimo problemų. O jei jau neapsimoka, tai tada kaip ir nėra prasmės daryti ŽŠ. Ypač GŽŠ, nes jo kaina gana aukšta.

Tokiu atveju aš manau, kad reikia paprasčiausio rotacinio įrenginio arba plokštelinio su entalpiniu šilumokaičiu. Abiem atvejais vėdinimo sąskaitos nebus didelės. Šildymą reikia patikėti šildymo įrenginiui. Lieka atviras klausimas - kam patikėti vėsinimo sprendimą? Dauguma mano, kad tam geriausia tinka paprasčiausias geoterminis, kuris paduotų vėsą į grindis.

Taigi kaip nevartyk, bet viskas labai glaudžiai susiję su vėdinimu. O tai, kad aiškinomės, kokios temperatūros komfortiškos, nekomfortiškos kojoms yra ne kas kita kaip namo vėdinimas. Tai kur čia kalbos ne į temą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 vasario 2015 - 16:06
Vesinimas cia jau visiskai atskira tema. Grynai sildytis irgi krastutinumai, bet kazkiek koreguoti temp imanoma, Raituzas demonstravo kaip nuo zidinio viso namo temp (ty rekupo paduodama temp) pakyla keleta laipsniu.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:01)
Todėl aš teigiu, kad reikia daryti tiesiog vėdinimo sistemą. Vėdinimo sistema neapsimoka spręsti namo šildymo ir vėsinimo problemų.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 11, 16:04)
Vesinimas cia jau visiskai atskira tema. Grynai sildytis irgi krastutinumai, bet kazkiek koreguoti temp imanoma, Raituzas demonstravo kaip nuo zidinio viso namo temp (ty rekupo paduodama temp) pakyla keleta laipsniu.

Kalba buvo apie vėsinimą ir šildymą per vėdinimo sistemą. O būtent:

1. Ar galima per vėdinimo sistemą vėsinti namą?
2. Ar galima per vėdinimo sistemą šildyti namą?

Tai kur čia atskiros temos?

Kita dalimi aš tau pritariu, kad namo šildymas ir vėsinimas per ventiliacinę sistemą yra kraštutinė priemonė. Brangi ir nekomfortiška. Bet Mintas ir Milao išvadino mane nieko nesuprantančiu ir pan. Štai tada aš atitinkamai ir sureagavau.
Atsakyti
kaip ir su radiatorine...
o kad taip nebutu - reikia siltu (is saves) grindu. Pvz gal - nebetonuot, o klijuot ie kokio XPS 300, ant jo iskart grindu danga (PVC, kamsti, parketlentes.) Tada kojos nesals smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 15:01)
Tik esmė, kad su orinė šildymo sistema nebus jokio komforto, nes nuolatos šals kojos. Štai kodėl aš teigiu, kad šildymas oru - nesąmonė, nes nenoriu šalti. Todėl ir įsirengiau normalią grindinę šildymo sistemą.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 11, 16:04)
bet kazkiek koreguoti temp imanoma, Raituzas demonstravo kaip nuo zidinio viso namo temp (ty rekupo paduodama temp) pakyla keleta laipsniu.

Labai teisingai: kažkiek pakoreguoti tikrai galima. Bet tai neduos norimo rezultato. Todėl mano supratimu vėdinimo sistema ir turi būti tik vėdinimo sistemo. Neapsimoka iš jos daryti hibrido, kuris būtų trys viename: vėdinimas, šildymas, vėsinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 vasario 2015 - 16:12