Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 6

Prie domekt techniniu pdf nera isvis ne zodzio apie paduodamas temperaturas kad butu galima palygint su kompakt..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 21:39)
Elementariai:

Amalvos plokštelinių NVK labai mažas - 76 proc.
Renovento vos ne 10 proc. didesnis - 84 proc.

Tik aišku keista, kaip gamintojo deklaruojamas 84 proc, naudingumas Koridos atveju virsta 91 proc. naudingumu? Greičiausiai dėl skirtingų matavimo/skaičiavimo metodikų ir gal būt nevisai teisingai Koridos pamatuotų oro temperatūrų. Bet ir man čia šiokia tokia mistika.
Papildyta:

Šitą ir aš pastebėjau. Man dėl Amalvos keista kituose vietose. Tie modeliai, kurie testuoti PHI, nesigiria, kad labai efektyvus: nurodo apie 82-84 proc. Bet kurie nėra testuoti pagal Amalvą pučia 95 proc. naudingumu. Visi aparatų gamintojai meluoja. Kaip sakė vienas žmogus: numesk nuo gamintojų deklaruojamų 10 proc. ir gausi maždaug tiesą.

Papildyta:
As tikrai nematau reikalo kazka komentuot apie domekt irenginius, prie kompakt tokiu nesamoniu kaip rasai niekur nemaciau..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 21:39)
Elementariai:

Amalvos plokštelinių NVK labai mažas - 76 proc.
Renovento vos ne 10 proc. didesnis - 84 proc.

Tik aišku keista, kaip gamintojo deklaruojamas 84 proc, naudingumas Koridos atveju virsta 91 proc. naudingumu? Greičiausiai dėl skirtingų matavimo/skaičiavimo metodikų ir gal būt nevisai teisingai Koridos pamatuotų oro temperatūrų. Bet ir man čia šiokia tokia mistika.
Papildyta:

Šitą ir aš pastebėjau. Man dėl Amalvos keista kituose vietose. Tie modeliai, kurie testuoti PHI, nesigiria, kad labai efektyvus: nurodo apie 82-84 proc. Bet kurie nėra testuoti pagal Amalvą pučia 95 proc. naudingumu. Visi aparatų gamintojai meluoja. Kaip sakė vienas žmogus: numesk nuo gamintojų deklaruojamų 10 proc. ir gausi maždaug tiesą.

Korida dekui kad pasidalinai, neisizeisk bet jau sito excelent pultelis tai ka as zinau.. 150m3/h stovi kaip nakleike biggrin.gif pas komfoventus rodo tikslu istraukima ir padavima kubo tikslumu, jis niekad nebuna idealiai vienodi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 vasario 2015 - 21:47
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 23:42)

Korida dekui kad pasidalinai, neisizeisk bet jau sito excelent pultelis tai ka as zinau.. 150m3/h stovi kaip nakleike biggrin.gif pas komfoventus rodo tikslu istraukima ir padavima kubo tikslumu, jis niekad nebuna idealiai vienodi..

Viska rodo ir istrukiama kieki ir slegi ir paduodama kieki ir slegi ir aisku galima uzduoti,uzstatyti ,kad pastoviai pvz 1 ar 2 ar 3 m3 ... ir t.t. paduotu maziau ar daugiau .Automatiskai susibalansuoja oro padavima ir istarukima .
O pulteliu galima nusipirkti net keleta... ,bet nematau reikalo isigyti smile.gif ,mane tenkina info kokia yra tik gaila ,kad nera paduodamos temperaturos termometro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 02 05, 21:58)
tik gaila ,kad nera paduodamos temperaturos termometro  verysad.gif

Man Renoventų pardavėjas irgi taip šiandieną sakė. Net sunku patikėti.
Atsakyti
Matai, paduodamo oro temperatura nieko i patalpas nereguliuja nieko ,tik informatyvumas . Pagal lauko ir patalpu temperaturos sprendziama kada ijungti ZS ar bypas-a ar juos uzdaryti ,ar pasildymo tena ijungti ,isjungti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 05 vasario 2015 - 22:32
Tai kurie ortakiai geresni: lankstūs, plastikiniai ar skardiniai? Kodėl?
Atsakyti
projekta savo vedinimo jau seniai turiu, taciau pradejau galvoti, gal oras kazkiek pasiltu jeigu oro paemima daryciau kitoje vietoje jei numatyta, prie namo yra garazas, po kuriuo galima butu padaryti zemes silumokaiti, pirmas variantas tiesiog apsiltintas skardinis ortakis, kurio ilgis gautusi apie 10m, antras variante galima butu pakasti po garazo grindimis 23m arba 30m ilgio vamzdi, 1.5m gilyje, apsiltinant is virsaus pulistirolu. Garazas apsiltintas, taciau bus nesildomas, norejau paklausti ar verta daryti kazka tokio, ar palikti kaip yra padaryta projekte.Planuojamas rekuperatorius amalvos rotacinis Rego 400 VE.Projektas
O gal kas zinot, kaip yra paskaiciuojamas zemes silumokaicio ilgis?
korida, pas tave kiek atsimenu pp vamzdis paklotas, kokio ilgio? Skaiciavai kokio ilgio reikia ar kaip?
Ar tiesiog neapsimoka daryti rotoriui silumokaicio, gal apsimoka tik ploksteliniui.
Gal kas turite isirenge sklende, kuria pasukus galima butu pakeisti srauta tarkim naktimis tik i miegamuosius,o diena i svetaine?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 05 vasario 2015 - 23:14
QUOTE(Orginalus @ 2015 02 05, 23:09)
Planuojamas rekuperatorius amalvos rotacinis Rego 400 VE.Projektas
O gal kas zinot, kaip yra paskaiciuojamas zemes silumokaicio ilgis?

Kaip įsivaizduojate, kiek sistema gali kainuoti? Aš nemanau, kad verta daryti ŽŠ ir dėti rotacinį. Aš rotacinį daryčiau be jokio ŽŠ. Jei nuspręsite daryti ŽŠ, tai geriau dėkite plokštelinį. Ilgis dažniausiai daromas apie 40 metrų. Kodėl? Nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 vasario 2015 - 23:13
QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 23:12)
Kaip įsivaizduojate, kiek sistema gali kainuoti? Aš nemanau, kad verta daryti ŽŠ ir dėti rotacinį. Aš rotacinį daryčiau be jokio ŽŠ. Jei nuspręsite daryti ŽŠ, tai geriau dėkite plokštelinį. Ilgis dažniausiai daromas apie 40 metrų. Kodėl? Nežinau.

Maniske sistema man kainuos apie 10 tuks, zemes silumokaiti manau isirengciau uz tukstanti. siap idomu ar tarkim jei paemima daryciau tiesiog per 10m ilgio vamzdi, kuris eitu per garaza, garazas apsiltintas, taciau nebus sildomas, pliusas visada jame,gal oras pasiltu keliais laipsniais, geriau, negu nieko, o investicijos nedideles,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 05 vasario 2015 - 23:21
QUOTE(Orginalus @ 2015 02 05, 23:20)
Maniske sistema man kainuos apie 10 tuks, zemes silumokaiti manau isirengciau uz tukstanti. siap idomu ar tarkim jei paemima daryciau tiesiog per 10m ilgio vamzdi, kuris eitu per garaza, garazas apsiltintas, taciau nebus sildomas, pliusas visada jame,gal oras pasiltu keliais laipsniais, geriau, negu nieko, o investicijos nedideles,

Faktas, kad oras pašiltų. Tik norint geros sistemos, reikia išspręsti ir kondensato, drenažo, praplovimo dalykus. Šiaip užkasti vamzdį nėra brangu, bet manau turi būti tinkamos medžiagos ir tinkami sprendimai. Aš bet kaip nedaryčiau. Be to vamzdis atvira sistema. Man labiau patinka uždaros sistemos, nors jos ir brangesnės.
Atsakyti
Sveiki,
Pasidalysiu ir as savo matavimais.Rekupas Renovent exelent 300. Greitis 100m3/h
Lauke -5, viduj +21.5, i patalpa +19.5 i lauka ispucia -1.3 elektros ima 18w. degme 35%
-3.2 + 21.1 +19.7 -0.1 37%
+3 +22.5 +21 +4 36%
-3.4 +20.1 +19 -0.1 36%
Elektros pastoviai 100m3/h greiciu ima per para kazkur 0.44kw.Siaip matuot pradejau tik nuo 02.01
idomu kiek elektros per menesi suvalgys uztai visada ijungta laikau vienodu greiciu.Tena tai sia ziema isijungus maciau tik kelias dienas kazkur kai -7 buna isijungia.Laukiu paziuret kiek tada
elektros ims.Kolkas kaip ir patenkintas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 05, 22:31)

Stai vat naujas 700
http://www.komfovent...ECU700CF_LT.pdf
irenginys net 1.5m ilgio, su griozdisku silumokaiciu, prie tu paciu salygu pucia i vidu tik 17.5C

Reikia atkreipti demesi i tai, kad 17.5C bus prie nominalaus irenginio nasumo t.y. 700m3/h. Pagal grafika matyti, kad NK bus apie 86%. Prie 150m3/h NK bus apie 97% (velgi jeigu tiketi pateikiama dokumentacija).

P.S. Renovento fitrai stovi G3. Pastacius F5 el. sanaudos padides minimum trecdaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 05 vasario 2015 - 23:39
QUOTE(cibulis @ 2015 02 05, 23:25)
Faktas, kad oras pašiltų. Tik norint geros sistemos, reikia išspręsti ir kondensato, drenažo, praplovimo dalykus. Šiaip užkasti vamzdį nėra brangu, bet manau turi būti tinkamos medžiagos ir tinkami sprendimai. Aš bet kaip nedaryčiau. Be to vamzdis atvira sistema. Man labiau patinka uždaros sistemos, nors jos ir brangesnės.

Jei pakasineti po zeme, tuomet taip, reikia padaryti drenaza, ir praplauti nors karta per metus, taciau jei nenaudoti zs vasara, o naudoti tik ziema, jokio kondensato neturetu ten buti.
Tiesiog galvoju jei pravedus garazo palubeje skardini vamzdi 10 metru, garaze visada +7 visada, tuomet galbut pasiltu oras kazkiek.
Atsakyti